Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 126

Tema: hiperstimulacija

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno hiperstimulacija

Bok curice, svima ~~~~~~~ma gdje bile i što god radile od
    Imam jedno pitanjce. Naime ovako, imam od transfera neki oblik HS. Drugi dan sam se podlijala sa vodom da izgledam ko balon u području abdomena. Vagala sam se i dobila 5 kg ili litre, jer je to od nakupljene tekučine. Već mi je koža, mišići i rebra pretijesni, ne mogu se kretati ni sagnuti ko da imam ogromni, debeli steznik ispod cica, pa do guze. Ne mogu ni spavati, jer me rasturaju križa, vjerovatno od pritiska na njih. Inače nemam nekih drugih zabrinjavajučih simptoma HSa kao povračanje, vrtoglavica, otežano disanje, malo mokrenja... sve ok, čak štaviše pijem puno vode, pa idem stalno u WC i danju i noću...
    Sad je pitanje, koliko su vama dugo trajali simptomi HSa i kad bi ja mogla očekivati da se počnem ispuhavati... Hvala
    Puno vas

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mariel, a da ti posjetiš doktora?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Javi se doktoru, da slučajno ne bi bilo. U ekstremnom slučaju te moraju stavit na infuziju, a trudnoća i injekcije bHCG-a je pogoršavaju.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pa nije mi niš zabrinjavajuče osim te tekučine, ostalo se osječam ok... Zašto? Misliš da je i to nešta opasno?

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni su simptomi dosta slični hiperstimulaciji, a u tom slučaju žene dobiju infuziju ili nešto sl., bolje provjeriti nego da nagađamo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako da to znam na temelju opisa samo - zato dr-i imaju metode objektivne dijagnostike i zato šalju na vađenje elektrolita i pažljivo gledaju na UZV - ko bi znao odoka? Koliko si napuhnuta? Jel' ti trbuh izgleda kao da si već 3 mjeseca trudna? Jel' normalno hodaš? Koliko to traje već? Ako je dan vremena, onda nema panike, ako ne možeš normalno funkcionirati onda bi se trebala javiti. To nije baš ni bezopasno za bebicu ako je sve unutra puno cista i tekućine... To ti treba šecnuti neki ginić - ako ne možeš do MPO-ovca probaj do svog privatnika, socijalac će vjerojatno gunđat i spakirat te za neku bolnicu ili nazad tvom MPO-ovcu, a privatnik će te bar znat uputit na vađenje elektrolita iz krvi.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mariel, javi se doktoru, simptomi HS su dobivanje na težini i taj osjećaj težine koji opisuješ. Bilo bi dobro da izvadiš krv, elektrolite i da ti dr napravi UZV

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da cure bile ste u pravu, ipak je HS. Sad sam došla od svog ginića, gledao me ultrazvukom i razlili su mi se jajnici, desni je tak velik da ga nije mogao izmjeriti, preko 15 cm. Poslao me hitno u Petrovu, pa tak da se sad pakujem i krečem za ZG. Ostajte mi pozdravljene i sretno do slijedećeg tipkanja.
    Svima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, Mariel, ništa se ne boj, sad kad je to pod kontrolom ne može ugroziti ni tvoje zdravlje niti ev. trudnoću. Sretno !

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage moje,

vidim da uopće ne vrijedi da upozoravamo i jako sam tužna zbog toga.
    Ja vas molim, molim, molim da na odborojavanju samo dajete podršku i odbrojavate, a da o problemima raspravljate na tematskim topicima.

Sad sam te vaše postove izdvojila s odbrojavanja, ali drugi puta ću ih samo pobrisati iako mi je žao to raditi pogotovo kad vidim da neka od vas ima problem.

Draga Mariel,

pogledaj sljedeće linkove i drži se!
    Dva puta sam hiperstimulirana i to prilično i znam kako to može biti jako gadno.

1.kako prepoznati ohss
    2.hiperstimulacija

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj rvukovi2 prvotno napisa
    Drage moje,

vidim da uopće ne vrijedi da upozoravamo i jako sam tužna zbog toga.
    Ja vas molim, molim, molim da na odborojavanju samo dajete podršku i odbrojavate, a da o problemima raspravljate na tematskim topicima.

Sad sam te vaše postove izdvojila s odbrojavanja, ali drugi puta ću ih samo pobrisati iako mi je žao to raditi pogotovo kad vidim da neka od vas ima problem.

Draga Mariel,

pogledaj sljedeće linkove i drži se!
    Dva puta sam hiperstimulirana i to prilično i znam kako to može biti jako gadno.

1.kako prepoznati ohss
    2.hiperstimulacija
    sorry rvukovi2, ali ja sam morala odmah reagirati da cura ne misli da je to samo tako iako baš nije za odbrojavanje Mariel je naša potencjala trudnica koja odbrojava

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma kužim Fjora, ali nikako da napravimo malo reda da se to može pregledno čitati.

Evo molim vas koje ste duže na forumu da kad se netko požali na odbrojavanju da mu nešto ne štima, da mu skrenete pažnju na već postojeći topic o istoj temi ili na to da otvori topic pa mu onda na tom topicu pokušajte pomoći.

KAd su stvari složene po temama, lakše se je snalaziti na forumu i na taj način se svi bolje međusobno upoznate.
    Tamo se na odbrojavnaju čovjek može samo utopiti u more nepovezanih informacija.
    Hvala vam unaprijed na razumijevanju.

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Mariel~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok!

A sad jedno pitanje:punkcija mi je u petak u jutro a ja vec od jucer osjecam otezano disanje i povecanje trbuha te ceste zgravice.....ima li to vec sad neke veze sa hiperstimulacijom??
    Doc. me je zadnji put pregledao u prosli petak i tad vec zakazao punkciju za ovaj petak uz plan daljnje stimulacije i stoperice.To me je malo zacudilo ali...uz to imam duplu kutiju Pregnyl-a(stoperice) i kad sam ih pitala zasto imam duplu dozu, rekli su mi da je moguce da cu morati primiti jos jedan nakon punkcije :? Ima li koja od vas takvo iskustvo??

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: bebomanka

Citiraj bebomanka prvotno napisa
    Mariel~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok!

A sad jedno pitanje:punkcija mi je u petak u jutro a ja vec od jucer osjecam otezano disanje i povecanje trbuha te ceste zgravice.....ima li to vec sad neke veze sa hiperstimulacijom??
    Doc. me je zadnji put pregledao u prosli petak i tad vec zakazao punkciju za ovaj petak uz plan daljnje stimulacije i stoperice.To me je malo zacudilo ali...uz to imam duplu kutiju Pregnyl-a(stoperice) i kad sam ih pitala zasto imam duplu dozu, rekli su mi da je moguce da cu morati primiti jos jedan nakon punkcije :? Ima li koja od vas takvo iskustvo??
    Kad te zadnji put gledao na UZV - nije moguće da je to bilo u prošli petak? U ZG-u na VV-u štopericu dobivaš i nakon punkcije isto kao bHCG booster za pripomoći trudnoću, ali ona stvarno povećava simtpome hiperstimulacije. UZV ti je najbrži i najjednostavniji indikator hiperstimulacije - vide se ti ili povećani jajnici ili tekućina ili višak cisti. Jesi ikad imala HS i koja ti je ovo stimulacija po redu? Sve je moguće...

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Ovo mi je 6. stimulacija i zadnji put na folikulometriji sam imala 6 folikulica na desnom a na lijevom nesto sitnih..Pri prvim stimulacijama sam dobivala i preko 20 JS tako da ipak mislim da nece biti hiperstimulacija vec je to normalna napetost od hormona koja mi je ipak bila svaki put kratko prije stoperice(samo sam sad prvi put detaljnije citala o simptomima hs-a pa sam pomislila.....).Sad sta je tu je,veceras mi je stoperica-petak punkcija i ja mislim pozitivno! :D
    Ali draga ina ti si stvarno nasa enciklopedija!!!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ja isto mislim. Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pozdrav moje dame.... I am back!!!
    Prvo sorry rvukovi šta nisam otvorila novi topic, jer sam mislila da i nije neki problem u pitanju, nego samo tak da usput spomenem šta mi se događa, pa onda gdje ću drugdje nego na odbrojavanju
    Evo kaj je bilo... cure, drage moje suborke i forumašice su me potjerale doktoru i otišla sam svom gin. koji kad me vidio, odmah se zabrinuo i pogledao me UZVom (onim za izvana gledanje) i vidio da su se razlili jajnici, lijevi 7x8, desni preko 15 i nije ga mogao ni izmjeriti, jer mu nije stao na ektran. Ja sam narasla kao balon (udebljala se 6 kg) i mislila sam da ću se rasprsnuti, nisam se više mogla ni kretati, ni sjediti, a ni ležati, jer sam imala jake bolove u leđima (ne znam valjda je to stiskalo bubrege i jetru) i rebrima. Gin. mi je hitno napisao uputnicu za Petrovu i rekao da odma idem tamo.
    Tam su me primili i prištekali na infuziju i izvadili krv, a ujutro me Šime pogledao UZVom.
    Pila sam puno tekućine i od infuzije sam se odmah počela istakati (piškiti) tak da mi je već nakon par sati bilo lakše. Više mi nisu davali nikakve lijekove, samo strogo mirovanje i mjerenje mokrače. I danas mi je već super, pa sam tražila da idem doma. I evo me...
    Dok sam bila u bolnici 6 dan od transfera u noći me probudila strašna oštra bol u maternici da sam odma skočila iz kreveta, to je brzo prošlo, ali me drugi cijeli dan bolilo u donjem dijelu trbuha ko jaki bolovi kod menstruacije, ko da ću svaki čas dobiti... Danas (8 dan od transfera) mi je dobro, imam još pritisak u donjem dijelu trbuha i samo povremeno me uhvate grčevi u desnom jajniku, al to brzo prođe i bole me cike.
    Sad ležim i odmaram kak mi je doc i rekao, a sljedeći tjedan beta, pa šta bude bit će...
    Eto toliko o mojoj hiperstimulaciji, hvala vam svima na pomoći i sve vas volim

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mariel samo ću ti napisati da sam imala dosta sličnu situaciju sa dosta istih simptoma i nadam se da se i tebi HS pogoršala radi trudnoće.Sretno!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj nadda prvotno napisa
    Mariel samo ću ti napisati da sam imala dosta sličnu situaciju sa dosta istih simptoma i nadam se da se i tebi HS pogoršala radi trudnoće.Sretno!
    Nadda

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mariel, super kaj ti je sad ok

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

baš mi je drago kaj si sada dobro, vidiš, ove cure su prekrasne.
    baš mi je drago kaj smo s njima.
    tebi i čuvaj se

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Mariel :D super da je sve dobro proslo a vjerujem da ce iduci tjedan donijeti nova iznenadjenja-schnjof-schnjof..
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za pozitivne simptome o kojima si pisala da donesu +

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mariel ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:D

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Drago mi je što je sve dobro prošlo, sad se opusti i odmaraj

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Joj drago mi je da si bolje...baš sam se nekako zabrinula...
    Puno juhuuuu za ove grčiće koje opisuješ, neka donesu lijepe vijesti koje svi čekamo! :D

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala cure

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drago mi je da je sve ok

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D jee, presretna sam kaj ti je bolje!
    A za onu naglu i strasnu bol..Ja se tako nadam da nam je objema od neceg sto ce nas kasnije iznenaditi!
    A pritisak ko da cu dobiti menzes nakon i onda dva dana sve bolje, evo isto kao i ti, skroz!...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

:D

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo da se ovdje javim sa svojim pitanjem.
    Evo kao sto vec znate, moja beta je bila negativna.
    Sad mi je vec stigla M ali je pracena bolovima, a da ne pricam kako izgledam.
    Blijeda, podocnjaci, izmorena sam, bolovi...

Preksinoc sam se probudila sva mokra (a nije mi bilo vruce, a niti mm pored mene), morala sam se presvuc kako se nebih sva prehladila.

Osjecam se strasno umorno...
    Evo zadnjeg nalaza (14.10., M dobila 19.10.):jajnik mjeri 108x54mm, s cistama do 30mm....
    Strahovito se osjecam umorno, ne mogu se saginjati normalno i raditi nagle pokrete...

Pa me eto zanima (one koje su imale HS simptom) kako se vama manifestirala hiperstimulacija i kako ste se vi osjecale?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Martina, ja sam M dobila odmah drugi dan nakon prestanka uzimanja utrića (13.10.), isto je bila obilna i jaaako bolna, a umor i valovi vručine su me pratili sve do negdje 6.DC. Najviše su me živcirali ti valovi vručine, inače sam jako zimogrozna, a ovako u trenu ostanem mokra, pa onda mi je još više hladno, pa se onda presvlači, pa onda moram na WC kad se prehladim... i tak po cijele noći, nikak prespavat sat vremena u komadu. Isto sam izgledala izmučeno sa podočnjacima, a trbuh mi je tek sad 11.DC skroz splasnuo da ga mogu uvući. Nisam sad bila na nikakvom UZVu ,pa ti za to ne mogu ništa reći...
    Drži se, bit će sve ok, samo treba strpljenja i snage

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Martina a šta kažu doktori?

S takvim jajnikom još moraš nekoliko dana mirovati i mjeriti unos i iznos tekućine iz tijela.

JA sam pila dosta Gatorade napitka (ne znam jel se tako piše), u biti dobar je bilo koji napitak za sportaše koji će brzo rehidrirati stanice.
    Znači, unos i znos tekućine mora biti približno jednak.
    To ćeš najlakše saznati tako da svako mokrenje obaviš u čašicu u kojoj izmjeriš koliko si se izmokrila, to si zapišeš u jednu kolonu, a u drugu kolonu pišeš koiko popiješ i onda na kraju dana zbroji i vidi kakav je omjer.

Nemoj se niti slučajno naprezati, miruj, ako trebaš bolovanje možeš ga i dobiti zbog ove komplikacije.

JA bih na tvom mjestu sljedeće postupke radila iz prirdnog ciklusa.

Drži se!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martina123 prvotno napisa
    Evo zadnjeg nalaza (14.10., M dobila 19.10.):jajnik mjeri 108x54mm, s cistama do 30mm....
    Strahovito se osjecam umorno, ne mogu se saginjati normalno i raditi nagle pokrete...
    Meni je jajnik mjerio 5 cm, bez cista, i privatna ginićka me poslala na bolovanje, Luči je odmahnuo rukom jer je on sigurno baždaren na puno gore komplikacije. Ja sam ti i na takav jajnik imala bolove, nisam mogla normalno sjedit niti hodat (hodanje je bilo lagano, sitni koračići a la Japanka - robot miks). Mene, koju apsolutno nervira i loše mi čini ležanje (bole me sve koske) sam stvarno tad imala poriv odležat jer mi je tijelo to govorilo. Elektroliti iz krvi su mi bili ok- to bi isto trebalo provjerit. Meni se povuklo za par dana - tj. davno prije vađenja bete - za 3 točno. Ne treba kao zaleć da ne dođe do tromboze, kuhanje i šetanje po kući je OK, ali take it easy, ne na posao. Puno tekućine i jesti lagano, meni je reklo i slano. Znači, nemoj to shvatit olako, to se treba smirit - slušaj svoje tijelo i ono će ti reći kad možeš ponovno bit aktivna. Doktori su ti kako koji - MPO-ovci su obično naviknuti i na puno dramatičnije hiperstimulacije tako da ti reagiraju kako koji, ali ja bih odmirovala na tvom mjestu par dana.

Daj podsjeti što ti je ono izazvalo takvu hiperstimulaciju - samo klomifen? Jel' imaš ono PCOS? Mislim da bi vam vrijeme bilo za IVF - bilo iz prirodnog, bilo iz dugog protokola sa duljom supresijom i antibebi pripremom - dogovori se sa svojim MPO-ovcom, postavi pitanja i iznesi ideje - to ti je sve suradnja, je da doktor vodi u tom plesu, ali možeš i ti koji korak ubacit . Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na Vuku bi tako težim slučajeve hiperstimulacije ili onima koje su se loše osjećali bi davali infuziju i mislim da bi im to relativno brzo pomoglo - možda bi i tebi pomogla infuzija tko zna - trebao bi te opet neki dr. vidjet na UZV itd. Koliko ima tih velikih cista - mogu mislit da ti nije lako s time u trbuhu hodat i sjedit, kad je meni to bilo teško bez ijedne ciste, samo na jajnik od 5 cm. Najteži slučajevi bi bili hospitalizirani na par dana.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo me.
    Dakle moja stimulacija bila je: Klomifen (3-7dana) i Gonali (tocnije njih 10ampula, 2dnevno, od 2-7dana).
    Imam samo jedan jajnik (drugi mi je uzela dermidna cista) i on je PCOS.

Skuzila sam da ak ne pijem dovoljno da me jace boli.... Strasno...

Ja sam samo nakon punkcije dobila dvije flase infuzije.
    5-6dan od transfera probudila sam se u noci i zamalo umrla od bolova.
    Nakon toga sam zvala svog privatnog ginica i on mi je rekao da se hitno javim u Petrovu ak mi bolovi nastave, tak da odem na infuziju.
    Bolova je bilo, al ne ko te noci, pa se nisam javljala u bolnicu.
    14ti dan od transfera sam isla kod njega na pregled i ono gore sam vam napisala sto mi je napisao. To je bilo 14.10.
    M sam dobila 19.10.
    Zna me boliti i ako dugo sjedim ili se jace okrenem, ili ako manje pijem neko vrijeme.... :/

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cista ima vise, nigdje nije cak ni napisano koliko...
    Prije negdje 6-7mjeseci sam zavrsila u bolnici (tu u Puli) zbog ciste (jedne) od 7cm! :shock:
    U bolnici su me htjeli punktirat ali sam zvala svog doca, otisla doma, uzela Proveru i cista je nestala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da bi možda bila dobra ideja da drugi put ukombinirate antibebi i možda da maknete klomifene (cure s PCOS-om znaju na njega gore reagirat nego na gonale). Šteta ti je s tolikom relativno jakom stimulacijom ići na inseminaciju, jer to je ipak onako jači udar pa zašto ne osigurat da se bar pokuša dobit jajna stanica i transferirat embrij. Mislim da si iovako-ionako zrela za IVF i to bi trebao bit sljedeći korak i vjerujem da će to bit doktorov idući savjet - dal' s antibebi pripremom i malo duljom supresijom - to dok nek' kaže. Vjerojatno čisto prirodni ciklus ni ne bi išao zbog PCOS-a (ako nemaš ovulacije). Jesu li ti gledali OGGT tj. bi li išta u tvom slučaju i sam metformin ili glucophage napravili u smislu da dobiješ prirodnu ovulaciju, da ne moraš uopće u stimulaciju jer je glavi izazov kod PCOS-a upravo stimulacija? Inače, kažu da je femara kao zamjena za klomifen bolji lijek za PCOS-ovke jer ne dođe do takve "eksplozije" u jajnicima, s njom rade u CITO-u, a počeli su i na VV-u, ne znam kako uopće tvoj doktor "diše" na tvoje "uplitanje", ja sam si odavno uzela to pravo za sebe i sa svojim doktorima sam se sve dogovarala te ja bi ovo, pa bi ono, pa zašto ovo, a ne ono, a što vi mislite o ovome, a o onome i nisam dozvoljavala "simpatične" odgovor u stilu imajte povjerenja, sve je OK, bit će to dovljno itd. - ja sam tražila konkretno. Ne vole ti to doktori jer mi ipak nemamo znanja kao i oni i pitanje što možemo razumijet, ali donekle ipak možemo i cijeli se taj Q&A dade lijepo izvest, osim toga, ne volim ni ja ako u 2 godine nema pomaka. Ja sam si uzela 2 godine kao neku "pristojnu granicu" da kao dr-a pustim da radi bez svojih sugestija i potpitanja, ali kad je isteklo, bože moj, uzela sam prilično uzde u svoje ruke i informirala se do ludila i pitala, pitala, pitala. Sada bih se opet ja javila nekom doktoru da vidi stanje s hiper, to relativno dugo kod tebe traje. Ajde, sretno!

Sonja29 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem inu i u potpunosti se slažem sa njom da je sa takvom stimulacijom gubljenje vremena inseminacije jer se folikuli tj. j.s. iz njih puno bolje mogu iskoristiti za IVF. A što se tiće bolova i kod mene su ne izdrživi ali zahvaljujući jednom čaju puno mi je lakše. Ne znam da li ga smijem reklamirati pa ti šaljem na pp. Ja sutra idem dr. pa vidjet ćemo što će on reći.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Curke ali ja sam bila na IVF-u sad u Petrovoj. Upravo zbog reakcije jajnika.
    Izvadili su mi 7folikula i 3embrija vratili nazad.
    Jajne stanice su mi bile nezrele prvi dan ali su se zato oplodile drugi dan.

Doktor u Petrovoj mi je preporucio iduci korak: IVF ili Insmeinacija iz prirodnog.

A moj privatni doc mi je preporucio nakon postupka iz prirodnog, upravo long postupak (znaci kontraceptiv, pa Decapeptyl, pa tek onda stimulacija...)...

Ovulacija imam, dokazano LH trakicama i mjerenjem temperature.
    Prva Inseminacija zavrsila je ranim spontanim pobacajem (znaci bilo je nekaj), drugi IVf sa 13 super jajnih stanica (10blastocista zamrznuto), i 1odmrzavanje takoder je zavrsilo negativno...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja bih izbor suzila - ili stimulirani IVF uz dugi protokol (antibebi, decapeptyli) ili (ako kažeš da ovulacija ima) inseminacija bez ičega. Ajde, sretno, i javi se isto sad nekom doktoru, trebala bi se ta HS već počet smirivat.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Htjela sam jos nadodati da mi je ovaj M bio poprilicno taman (govorim bio jer mi je danas naglo stao....) :/
    Zovem doktora!

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Htjela sam jos nadodati da mi je ovaj M bio poprilicno taman (govorim bio jer mi je danas naglo stao....) :/
    Zovem doktora!
    Počelo nam isti dan, i meni danas naglo stalo. :/

Javi što ti je doktor rekao; ja idem k svome u četvrtak.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mrvicu cu skrenuti sa teme ali stvarno me zanima, dali u Petrovoj kada daju nalaz od bete pisu da je negativan cak i ak je bilo koja jedinica do 5, ili sam ak je nula?...

Jos nekaj, evo doktor me moj zvao i kaze da vise nemam hiperstimulaciju cim sam dobila m, a to sto me boli jest da mi sad zbog hiperstimulacije raste vise folikula, i kaze da odem docu negdje 10-12 dc da mi vidi mi se desava ovulacija... Uh...

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Za prvo ti ne znam, meni je uvijek bila negativna, osim ove dvije koje su bile veće od 5.

Svakako odi na uzv... nadam se da će biti dva lijepa folikula i...

Nego, ima li nas ovdje iz Petrove dovoljno da imamo svoj topic, kao cure iz ostalih bonica i klinika?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jos nekaj, evo doktor me moj zvao i kaze da vise nemam hiperstimulaciju cim sam dobila m, a to sto me boli jest da mi sad zbog hiperstimulacije raste vise folikula, i kaze da odem docu negdje 10-12 dc da mi vidi mi se desava ovulacija... Uh...
    E da... Na tvom bih mjestu ja ipak tipa neki 8 dc na UZV, naime, evo ti moje iskustvo s jednim klomifenom - hiperstimulacija nastala tek u idućem ciklusu - znači taj folikul u idućem ciklusu nakon jednog AIH-a rastao do neslućenih razmjera i "eksplodirao" tako bolno u 2 ujutro taman nakon što sam se vratila s puta u inozemstvu da sam mislila da mi je to nekakvo untarnje krvarenje od vjerojatno pokvarene hrane - bilo je kao da mi komadići stakla putuju po tijelu - od trbuha do ispod prsiju. MM i ja smo mislili da umirem, doslovno, skoro sam pala u nesvijest, počela se trest itd. Došla hitna i odmah su skužili da je to ovulacija i da je to od klomifena - sutra išla na UZV, ono tekućine koliko hoćeš - isto prošlo za 3 dana, al je bilo dramatično. Tako da - ništa nije nemoguće, a ja sam rađe za više kontrola, nego manje.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa

Nego, ima li nas ovdje iz Petrove dovoljno da imamo svoj topic, kao cure iz ostalih bonica i klinika?
    Pa ja mislim da nas ima, ali ove sad topice za druženje po bolnicama koliko ja vidim je otvarala marči, ali za Petrovu se nitko nije zapeo.
    Baš sam se i ja pitala zašto je to tako :?

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Oke, ode ja probat nagovorit svog doktora da me vec pregleda 8dc.

I ja sam za otvaranje topica za Petrovu.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo, cure, pitala sam marči koliko nas treba biti. Za sada znam za nas pet:

martina123
    Mariel
    Dodo
    RuzicaSB (martina, to je naša ružica iz Happy Day-a?)
    Shanti

(moderatorice, sorry što smo otišle mrvicu off-topic... )

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Je, to je nasa Ruzica iz HD.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •