Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: Skandal u Saboru:Žena vrijedi onoliko koliko ima djece

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Skandal u Saboru:Žena vrijedi onoliko koliko ima djece

SVAKA žena jednako vrijedi, svaka majka jednako vrijedi, umirivala je ministrica obitelji Jadranka Kosor buku koja je nastala nakon što je HDZ-ovka Ivana Sučec-Trakoštanec "ispalila" u saborskoj raspravi da "žena vrijedi onoliko koliko ima djece".

Naime, Sučec-Trakoštanec je prilikom rasprave prijedlog delimitiranja porodiljnih naknada u prvih šest mjeseci porodiljnog dopusta rekla kako je osobno "na strani onih koji smatraju da svaka žena vrijedi onoliko koliko djece rodi".

Na to je reagirala Đurđa Adlešić iz HSLS-a, koja je u tom trenutku mijenjala predsjednika Sabor i opomenula i rekla kako "vrijede i žene koje ne mogu imati djece". Pobunila se Gordana Sobol iz SDP-a, koja je ujedno i šefica Odbora za ravnopravnost spolova.

"Uvrijedili ste sve žene koje ne mogu imati djecu ili imaju jedno dijete", kazala je Sobol, "pa i potpredsjednicu Vlade i ministricu obitelji Jadranku Kosor, koja je u Sabornici".

"To ne znači da moraju sjediti doma i biti zatucane", rekla je Sučec-Trakoštanec i objasnila da postoje sjajni primjeri žena s karijerama u znanosti, koje su rodile po pet ili više djece. "Takvih primjera u Hrvatskoj ima, ali nitko za njih ne zna, jer se to ne piše u novinama".

No, to HDZ-ovku nije omelo pa je ponovila kako je uvjerena da žena vrijedi koliko ima djece, a što se tiče onih koje ne mogu roditi, rekla je da "čovjek snuje, Bog određuje".

"Čini mi se da je previše toga u Hrvatskoj prepušteno božjoj volji", kazala je na to Sobol, i prigovorila što još nije donesen zakon o izvantjelesnoj oplodnji, koji bi mnogim parovima omogućio da dobiju djecu.

A.B.

Izvor:http://www.index.hr/vijesti/clanak/s...ce/361306.aspx

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gospođa sučec-trakoštanec je ujedno i članica odbora za ljudska prava...(meni je ovo s lošega na gore) umirovljena je ('52 godište) i sabornica je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Katastrofa. Nedavno je isto jedna saborska zastupnica iste stranke (a tko zna, možda je i to ista žena, zaboravila sam više o kome se radilo) izjavila da majke posvojene djece nisu majke ili tako nekako. Mislim da su cure dolje s Posvojenja slale mailove i na središnjicu HDZ-a i na Sabor, nije se bila organizirala neka skupna akcija, nego tako - bombardiranje pojedinačnim mailovima.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čula sam na dnevniku, pa to stvarno nije normalno. Ja sam bijesna do ludila , pa kako se neko usudi takve stvari izvaljivati u saboru!!!! Ok, njeno osobno mišljenje, ali ona je članica odbora za ljudska prava. Pa to je za poluditi!
    Ona "fenomenalna" izjava od prije bila je od Zdenke Petricevic Babic i ja sam poslala nekoliko mailova i njoj i klubu HDZ, osobno kao JAKO NEZADOVOLJNA GRAĐANKA, ali mi nitko nije odgovorio.
    Baš me briga što ne odgovaraju ja ću im i dalje pisati i pričati svima kako pišem i izražavam svoje nezadovoljstvo, pa se možda još neko dosjeti uraditi isto. Nažalost vjerujem da je razina njihove građanske svijesti daleko ispod svake moralne vrijednosti, pa mislim da niti ne trepnu, ali valjda im je malo neugodno.
    Sigurno je protiv pravila foruma ... ali tako sam bijesna... da moram reći da se nadam da niti jedna od ove dvije neće sjediti u parlamentu sljedeće godine.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nisam gledala vijesti jučer i tek sad ovo vidim...i samo pitam, da li nas takve stvari iz Sabora uopće još mogu iznenaditi
    Mislim, dobro je znati svaku informaciju i izjavu, ali raspravljati o tome mi se čini potpuno :/ ...jedino ako ćemo reagirati, kao i u slučaju koje su opisale talia i ina...

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne želim se uopće uzrujavati takvim izjavama, dovoljno mi je teško i bez toga. Nije vrijedna naših riječi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Cure, imate i ovdje istu raspravu pa škicnite

OVDJE

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne znam. mene ovo ipak šokira. OK mi je od neke seljače na cesti da komentira "kak bi ona radije prirodno", ali jedna predstavnica u Saboru.... Pa ti ljudi vode državu, izglasavaju zakone. Oni su naši predstavnici... Mislim da bi se protiv te mutače trebalo napisat pismo Sanaderu ili nekom.... Pa glave su letile i za manje.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ili Uredu za ravnopravnsot spolova - onoj Koritnik ženskoj ili sl.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Od hadezea nikad kraja iznenađenjima... pa čak i nakon svih ovih godina. Genijalno.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

p.s. Nisam gledala, ali jesu li ove glupače iz opozicije bar izašle iz dvorane?!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisu, već su je upozorile koga je sve tom svojom izjavom uvrijedila od prisutnih sabornica.

mislim da bi kao žene koje su direktno pogođene tom njenom normativnom izjavom trebale nešto sročiti i poslalti dotičnoj da žena shvati da je se čuje...

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U potpunosti se slažem sa Marči. Ne znam da li sam više ljuta ili žalosna.Kako je uopće moguće slušati ovakve uvrede iz ustiju jedne saborske zastupnice? Samo kad se sjetim koliko plaću dobiva na račun nas poreznih obveznika Smatram da na ovaj primitivizam najgore vrste moramo reagirati.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Već sam postala na onom drugom topicu, tu mogu samo potpisati marči, trebale bi nešto sročiti i poslati toj "gospođi"

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, čula sam sinoć na dnevniku... Samo jedno mogu reći - teško nama dok nam takvi sjede u saboru i kroje zakone...a na žalost ima ih još jako puno uz ovu primitivku koji tako misle.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čekte, čekte, sad će uletjeti super-sanader .....

bez obzira šta joj poslali ona neće shvatiti, to ti je duboki ukorjenjeni šovinizam

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ću joj osobno svakako sročiti nešto da se posrami ... ali danas tijekom dana, sad samo još nekako "nabrijana" i prilično ljuta, pa ne želim ispasti pretjerano emotivna :/
    i naravno cc predsjedniku i potpredsjenicima sabora i odboru za ljudska prava.
    Jednostavno ne mogu ostati ravnodušna na takvo istupanje. Ok, "draga" Ivana laprdaj ti tako sa svojim prijama na kavi, u svojoj stranci, i sa susjednom preko plota, ali mi plaćamo tu tvoju ogromnu plaću i mirovinu iako imaš samo 55 godina i nemaš nikakvo pravo tako bljuvati u parlamentu.
    Ako ekipa iz udruge sroči nešto i pokaže da nam se to ne sviđu, super, ali i ovako trgnimo se malo, pa nisu svi oni bogom dani i nismo mi tako jadni da se samo pokunjimo i mislimo da to tako mora biti.

Ana29 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ivana Sučec-Trakoštanec ima dvoje djece, a njezina kćer ima 3 sina (jedan drugom do uha), a mama ju je zaposlila u jednu veliku dobrostojeću firmu kao člana uprave, inače je 75. godiše. Možda je uzela svoj primjer

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rođena je 23. lipnja 1952. u Sv. Ivanu Žabno (Hrvatska). Završila Ekonomski fakultet (VSS - diplomirana ekonomistica; umirovljenica ).

Kontakt:
    Telefon: 01/45 69 477; 45 69 537; 45 69 654; 45 69 546
    e-mail: klub.hdz@sabor.hr
    meni nije jasno kako netko s 55g može biti umirovljenik?
    zar nije granica na 65?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

IVANA SUČEC-TRAKOŠTANEC: Kupila sam auto na povlasticu

Bivša saborska zastupnica HDZ-a Ivana Sučec-Trakoštanec izjavila je jučer kako je bila predsjednica križevačkoga Kriznog štaba i zato je na popisu osoba kojima je priznat braniteljski status.

- No, moram napomenuti kako nisam podnosila nikakav zahtjev, niti sam to usmeno zatražila od bilo koga. Kasnije sam doznala da sam na tom popisu i da sam kao predsjednica Kriznog štaba dobila braniteljski status - objasnila je jučer I. Sučec-Trakoštanec.

Bila je i na čelu Odbora za nacionalnu sigurnost Županijskog doma Sabora, koji je MORH-u uputio prijedlog da se status branitelja prizna i predsjednicima kriznih štabova. Domeće kako su iz MORH-a dobili suglasnost za to te je trebalo napraviti popis svih predsjednika, ali je nakon ukidanja Županijskog doma sve stalo na tome.

Ivana Sučec-Trakoštanec potvrdila je kako je lani iskoristila braniteljsku povlasticu i kupila auto. (rm)
    ma vidi, ona nas je i "branila"
    http://www.hsp1861.hr/vijesti2/020119rm.htm

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma da ju je meni dohvatiti sad kad sam u ovakvom raspoloženju (negativna beta) ne bi ju obranilo cijelo ministarstvo branitelja zajedno sa Kosoricom. Sad bi mi to moglo proči na sudu kao privremena neuračunjljivost uslijed prevelike doze hormona u organizmu. Poslije bi rekla da mi je žao i da joj nisam baš htjela glavu otkinuti, ali...ups.
    Tak to i oni rade, pa možda bi i meni prošlo...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nista me ne cudi.
    ukratko, hdz-ova posla

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    nisu, već su je upozorile koga je sve tom svojom izjavom uvrijedila od prisutnih sabornica.

mislim da bi kao žene koje su direktno pogođene tom njenom normativnom izjavom trebale nešto sročiti i poslalti dotičnoj da žena shvati da je se čuje...
    Ja ću potpisati sve u tom stilu, s punim imenom i prezimenom, ali i za ovaj slučaj prije s majkama posvojene djece odlučila sam da neću reagirati samostalno jer mislim da to ima manji impact, a jede živce i vrijeme i onda mi je lakše to izignorirati.

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

A curke moje sve ja vas razumijem i slažem se u svemu što ste napisale, ali zar ne vidite u kakvoj državi živimo !? Nema ovdje pravde nikakve, što god napisale kao što kaže ina i ja ću podržati i potpisati punim imenom i prezimenom, ali mislite li da će to njih smetati, a kamoli posramiti, pa nemaju oni nikakvih ljudskih kvaliteta.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam poslala mail na hdz@hdz.hr

Lijepi pozdrav iz Zagreba.

Imam potrebu da vas obavijestim da ste zahvaljujuci svojoj zastupnici, Ivani Sučec-Trakoštanec izgubili par glasova na predstojecim izborima, moj, moje obitelji i jos puno obitelji, sto onih gdje su zene "vise vrijedne" ili "manje vrijedne".
    Drago mi je samo sto moje kceri nisu cule te nebuloze koje je doticna zena izrekla, stovise usprkos negativnim reakcijama koje je izjava izazvala, i potvrdila.

Zelim vam srecu u daljnjem radu jer dokle god ovakove zastupnike imate uz sebe da vas zastupaju, trebat ce vam.

S stovanjem,

xxx
    Pomalo ironicno, ali ionako ne ocekujem neku reakciju s njihove strane sto god mi napisali :/

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I onda me nazovu u anketi i pitaju šta oni mogu napraviti da ja promjenim mišljenje i glasam za njih

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

poslala sam svoj mail

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja svoj....

Poštovana gospođo zastupnice,

potaknuta i duboko uvrijeđena kao žena i kao majka Vašom jučerašnjom izjavom obraćam Vam se kako bih Vam skrenula pažnju da ubuduće dobro promislite što i gdje govorite kao zastupnica (izabrana i plaćena od građana Republike Hrvatske). Naime,ja sam mama dviju djevojčica dobivenih potpomognutom oplodnjom (Bog mi je bio snaga i utjeha), no moja djeca su dobivena pomoću liječnika. Ni u kojem trenutku moje borbe da postanem majka nisam se osjećala manje vrijednom ženom. Niti sada kad sam majka ne osjećam se više vrijednom ženom.Vi postavljate normativ i mjerilo za nešto što je nemjerljivo-ljubav. Vi ste i sama majka i baka i zamislite kakav bi stav imali i za što biste se osobno zalagali da vaša bliža osoba (kćer,unuka...)ima problem neplodnost...bi li ona onda bila manje vrijedna no što je sada? Biste li ju jednako savjetovali kao što ste nas građane svojom jučerašnjom izjavom?

ME

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I ja sam im napisala par riječi. Ne ovako pristojnih. 8)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

poslala i ja.. jedan dugackiiiiii mail.. vjerovatno nece ni pročitati al sam se istresla 8)

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uh drage moje

Koliko smo energije skupile na ovom postu.
    Sad ćemo ju prešaltati na odbrojavanje u pozitivnom smislu.

Što se tiče komentara: ak treba potpisati negdje na sve Vaše komentare tu sam!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A sto mislite cure, mozda je sada trenutak da im se uleti s problematikom MPO-a i potrebom da se kaos iste u Hrvatskoj dovede u red? Ako se sada zbog izjave doticne zastupnice temperatura u Saboru malo podignula , i ako se u kontekstu te iste izjave progovara i o MPO-u, mozda je trenutak za akciju, za iznudu pokojeg obecanja?

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Šta vrijedi NJOJ pisati...to je srammota za Hrvatsku, da jedna takva osoba sjedi u saboru i određuje svojim glasom o ljudima u RH! Ljuta sam, bjesna i ni malo žalosna...nju bi ja postrojila ispred nas kojima "BOG ODREĐUJE" (kako je famozna gospođa rekla) i pitala ju onda za mišljenje!

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marči prvotno napisa
    citiram samu sebe, ajmo sročiti nešto ali, sabor se raspušta!
    a novi prijedlog zakona (na kojem smo i mi radile) koji je trebao biti na čitanju, vraćen je i tu je stalo.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Sramota, za kakvu plaću govori takve bedastoće i nebuloze, pa ne možeš vjerovati da iz usta jedne žene to može izaći

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Čak mislim da ima više smisla poslati što više pojedinačnih, privatnih mailova na hdz@hdz.hr, jer izbori su, pa će zato čak i pročitati te mailove ili barem obratiti pažnju na količinu istih, pa će glupaču Sanader ili netko već barem malo oprati. Zbog izbora, a ne zbog toga što drugi među njima tako ne misle.

jkruk11

Početno

i ja sam im poslala par riječi. mogu samo reći da je to jako tužno. osjećam se osobno uvrijeđeno.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neka se izvoli javno ispričati!!!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne znam sta je to u dusi ljudskoj (bilo muskoj bilo zenskoj) da se tako ophodi prema zenskom polu. Izjava o kojoj pisete je zaista zastrasujuca. Evo, i kod nas u Srbiji je bio slican slucaj mada nema veze sa materinstvom. U reality show 48 sati svadba, u kome se parovi vencavaju o trosku televizije, prikazase par gde se mlada poverila kamerama da je buduci muz tuce. Kaze jadnica, nekad mislim da ce me ubiti, ne znam sta da radim... Uzasnuta voditeljka pita njenu majku za komentar, a ona ce - pa znate kako, on mnogo radi, pa i ako je udari ponekad, verovatno ga iznervira, rekla sam joj da mora da ga slusa... Tip je inace neki ludi alkos. Digla se javnost u Srbiji kao da smene direktora glavne televizije, a on kaze, pa sto, to je bas dobra socioloska analiza... I nikom nista, vencase se, a direktor osta direktor.
    Predugacak post, ali pobogu sta je to sa zenama (majkama)? Udati se i biti majka, i time potvrditi svoje postojanje, pa sta je ovo, u kom smo mi veku?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Poslala sam i ja mail.
    Sramota,u 21.stoljeću tako nešto čuti u Saboru.
    HDZ je zbog toga izgubio moj glas.
    Hvala gospođo,zbog vaše izjave rješena je moja dilema pred ove izbore.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dakle djelujemo pojedinačno...
    Poslat ću i ja mail!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

sramota

neću ništa više dodati jer sam se fakat rasp**dila!!

Gost

Početno

Bez komentara

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Maknuti s izbornih lista dvije HDZ-ovke!

Ženska mreža Hrvatske zatražila je od HDZ-a da s kandidacijskih lista za predstojeće parlamentarne izbore makne Ivanu Sučec Trakošćanec i Zdenku Babić Petričević zbog njihovih izjava protivnih Zakonu o ravnopravnosti spolova, koji brani diskriminaciju po osnovu obiteljskog statusa

ZAGREB - Naime, HDZ-ova zastupnica Ivana Sučec Trakošćanec jučer je u Saboru izjavila da je ‘na strani onih koji smatraju da svaka žena vrijedi koliko djece ima’, dok je zastupnica Babić Petričević nedavno u sabornici rekla da SDP-ova zastupnica Milanka Opačić ‘nema što raspravljati o toj temi, jer nije majka’.

‘Svođenje žene isključivo na ulogu majke je diskriminativno i omalovažavajuće. Žene imaju pravo slobodno odlučivati koliko će i hoće li imati djecu, što im je zajamčeno međunarodnim dokumentima za zaštitu ljudskih prava’, ističe se u priopćenju Ženske mreže Hrvatska koje su potpisale Sanja Juras i Bojana Genov.

Izjave dvaju zastupnica suprotne su i Nacionalnoj politici za promicanje ravnopravnosti spolova koju je Vlada na čelu s HDZ-om izradila i Sabor izglasao u ovom mandatu, naglašava se u priopćenju.

Ženska mreža Hrvatske ujedno traži od predsjednika Hrvatskog Sabora da ubuduće u slučajevima iznošenja omalovažavajućih i diskriminativnih stavova prema pripadnicima određenih društvenih skupina izriče opomene zastupnicima te im oduzima riječ.

T-portal 12.10.07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super! Ovo ipak dobija javnost, pojedinačna pisma kao i pojedinačne pridužbe kod nas na poslu - uglavnom se ne vide. A radi se o tome - visibilityju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Super! Ovo ipak dobija javnost, pojedinačna pisma kao i pojedinačne pridužbe kod nas na poslu - uglavnom se ne vide. A radi se o tome - visibilityju.
    Slažem se.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, dobija javnost, to je vazno, al ako ta javnost onda ne izrazi svoje nezadovoljstvo na direktan nacin onome tko ga je prouzrocio, onda to nije toliko efektivno. Tak da se ja nadam da ce ici i pojedinacna protestna pisma na HDZ i Susecicu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je, dobija javnost, to je vazno, al ako ta javnost onda ne izrazi svoje nezadovoljstvo na direktan nacin onome tko ga je prouzrocio, onda to nije toliko efektivno. Tak da se ja nadam da ce ici i pojedinacna protestna pisma na HDZ i Susecicu.
    Naravno da je bitno da se i pojedinačno oglasimo, dapače, vrlo često pojedinci ostaju pasivni u nadi da će se netko drugi, jači, glasniji, veći izboriti za njih. Dakle, ukoliko želimo promjene moramo dati i naš osobni angažman. No ipak moram reći da sam, u vezi s ovim slučajem, očekivala i reakciju Udruge.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo ću reći - ala ća, neću pulitiku u moju butiku!

Al moj glas neće u njihovu kasicu! Jer, uvijek će se naći neka nova Ivana i neka nova Zadenka u redovima te političke stranke....

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pročitala sam tek danas u novinama,stvarno sam šokirana takvim izjavama prvenstveno jedne žene ,koja je majka i baka.takve treba u startu eliminirat ,da bi konačno mogli krenuti naprijed .
    stvarno sramota

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •