Bebač mi je napunio godinu dana pa bi rado još nešto naučila o našim ljubavima![]()
Ako može da su na hrvatskom.
Bebač mi je napunio godinu dana pa bi rado još nešto naučila o našim ljubavima![]()
Ako može da su na hrvatskom.
Vaše kompetentno dijete od J. Juula
http://www.superknjizara.hr/index.ph...0044e5ee308d2d
Tu knjigu imamMGrubi prvotno napisa
![]()
Ima li još koja da vam je dobra?
"Izmedju roditelja i djeteta" - korisno za sve dobi. Zaboravila autora, ali knjigu ima vecina knjiznica.
Na www.razvojdjece.crolink.net ima zanimljivih knjiga.
Oprosti, krivo, mislim da je ovo adresa: http://ostvarenje.crolink.net
Pokusaj pronaci knjigu Slobodna djeca Samerhila jer u njoj pise kako se opcenito postaviti prema djeci tj nasim malim ljudima. Ja sam je davno procitala i spremam se ponovo jer sada citam od Jula "Vase kompetentno dijete" i vidim da imaju zajednicke crte a to je pustiti nasim malim ljudima da se slobodno izrazavaju i da sami odlucuju sto ce i kako jer po meni oni jesu ljudi a ne samo mala dijeca koja kao nista ne kuze i ne razumiju
oni imaju svoj karakter i svoje JA koje treba sto vise postivati
![]()
Molim informaciju - gdje se trenutno može kupiti knjiga 'Vaše kompetentno dijete' od J. Juula u Zagrebu, jer na stranici Superknjižare piše da artikla nema na skladištu.
Hvala,
Zvala sam - dobili su ju. Hvala
Ja upravo čitam "Najsretnije dijete u kvartu". Nisam očekivala ništa posebno jer sam još u trudnoći pročitala gomilu svakakve literature o djeci ali knjiga je za svaku pohvalu. Baš iznenađenje.![]()
Preporučam od srca Sears, William i Martha, "Povezujuće roditeljstvo" i "Disciplina" - vrlo zdravorazumski i razumljivo, čitljivo pisano, a savjete rado primijenjujem i pokazali su se učinkovitima - sve od dojenja na zahjtev, zajedničkog spavanja pa do "discipliniranja" nase male klije od 12 mjeseci i sitno - povezujuće roditeljstvo nam svakako odgovara i postiže rezultate...
meni je super i the succesfull child takodjer od searsa.
Uskoro će izaći nastavak najbolje knjige koju sam čitala u trudnoći i kasnije (Što očekivati u trudnoći i prvoj godini), zove se Što očekivati u drugoj i trećoj godini. Ja sam je već dobila, odgovori na apsolutno sva pitanja što možeš zamisliti.
Sve 4 knjige od Juula.
Penelope Leach: Vaše dijete
7 najvećih pogrešaka u odgoju djece.
Meni su osobno Searsi too much. Ove su prilagođenije "našem" mentalitetu. Opet ponavljam osobno. Možda će tebi biti ludilo.
Ja sam kupila i pročitala sve knjige koje se ovdje spominju i preporučila bi ih sve.
Iz svake od njih se može nešto naučiti, svaka potiče na razmišljanje o vlastitim postupcima prema djetetu i promiču roditeljstvo kakvome ja osobno težim.
Dakle, ni jedna nije na odmet.
[quote="klija"]Preporučam od srca Sears, William i Martha, "Povezujuće roditeljstvo" i "Disciplina" - vrlo zdravorazumski i razumljivo, čitljivo pisano, a savjete rado primijenjujem i pokazali su se učinkovitima - sve od dojenja na zahjtev, zajedničkog spavanja pa do "discipliniranja" nase male klije od 12 mjeseci i sitno - povezujuće roditeljstvo nam svakako odgovara i postiže rezultate...[/quote
Baš se spremam pročitati ove dvije knjige. Nadam se da ću ih uspjeti posuditi u knjižnici. Najsretnije dijete sam si kupila.
Meni se svidjela knjiga "bolje biti vjetar nego list" od D. Miljkovic, M. Rijavec.
Ovu nisam čitala ali imam nekoliko njihovih knjiga i sve su mi dobre.Lucija_Zg prvotno napisa
Sjetila sam se jos jedne ako je u pitanju decko : "Odrastanje Kaina", D.Kindlon.
di ih ima kupiti u zg, da ne lutam od mjesta do mjesta?twin prvotno napisa
![]()
jel netko čitao Velika enciklopedija malih aktivnosti, jel čemu?
Profil.zarrin prvotno napisa
Za ovu 7 najčešćih pogrešaka, ne znam jer sam je dobila. Izdavač Dušovnik&ršović d.o.o. Rijeka. Autori John & Linda Friel. Cijena 29,00 kn
Po meni katastrofaantigona prvotno napisa
twin prvotno napisa
Potpisujem sve rečeno.
"Vaše dijete" je definitivno najbolji generalni vodić na kojeg sam ja naišla, a pročešljala sam knjižnicu detaljno. Juul je veoma koristan za razumijevanje djece, i ugodno "neamerički", "7 najvećih..." sam tek počela čitat al mi se čini ok, Sears je u redu, al malo pre dopadljivo i simplificirano (pretpostavljam da je to suština goleme popularnosti). Iako osobno prekticiram puno onoga što Searsovi preporučuju, uključujućii zajedničko spavanje i dojenje, skeptična sam prema generalnoj ideologiji. Usput, pročitala sam članak u kojem se američko pedijatrijsko društvo javno ogradilo od nekih knjiga obitelji Sears (doduše, onih vezanih uz medicinska pitanja, ne odgojnih), pokazujući da se radi o grubom falsificiranju rezultata madicinskih istraživanja, što ih čini ne samo nestručnima već i opasnima. Znam da je mnogo fanova Searsovih knjiga kojima se taj komentar neće svidjet, no tako vele zdravstveni radnici...
i "Prvo djeca"Penelope Leach je izvrsna knjiga, doduše, kontekst je širi od samog odgoja djeteta, ali vrijedi je pročitati.