Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Koje knjige u vezi odgoja preporučate za ovu dob?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Koje knjige u vezi odgoja preporučate za ovu dob?

Bebač mi je napunio godinu dana pa bi rado još nešto naučila o našim ljubavima

Ako može da su na hrvatskom.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vaše kompetentno dijete od J. Juula
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...0044e5ee308d2d

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Vaše kompetentno dijete od J. Juula
    http://www.superknjizara.hr/index.ph...0044e5ee308d2d
    Tu knjigu imam

Ima li još koja da vam je dobra?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

"Izmedju roditelja i djeteta" - korisno za sve dobi. Zaboravila autora, ali knjigu ima vecina knjiznica.

Na www.razvojdjece.crolink.net ima zanimljivih knjiga.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oprosti, krivo, mislim da je ovo adresa: http://ostvarenje.crolink.net

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pokusaj pronaci knjigu Slobodna djeca Samerhila jer u njoj pise kako se opcenito postaviti prema djeci tj nasim malim ljudima . Ja sam je davno procitala i spremam se ponovo jer sada citam od Jula "Vase kompetentno dijete" i vidim da imaju zajednicke crte a to je pustiti nasim malim ljudima da se slobodno izrazavaju i da sami odlucuju sto ce i kako jer po meni oni jesu ljudi a ne samo mala dijeca koja kao nista ne kuze i ne razumiju oni imaju svoj karakter i svoje JA koje treba sto vise postivati

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Molim informaciju - gdje se trenutno može kupiti knjiga 'Vaše kompetentno dijete' od J. Juula u Zagrebu, jer na stranici Superknjižare piše da artikla nema na skladištu.
    Hvala,

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Zvala sam - dobili su ju. Hvala

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja upravo čitam "Najsretnije dijete u kvartu". Nisam očekivala ništa posebno jer sam još u trudnoći pročitala gomilu svakakve literature o djeci ali knjiga je za svaku pohvalu. Baš iznenađenje.

klija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Preporučam od srca Sears, William i Martha, "Povezujuće roditeljstvo" i "Disciplina" - vrlo zdravorazumski i razumljivo, čitljivo pisano, a savjete rado primijenjujem i pokazali su se učinkovitima - sve od dojenja na zahjtev, zajedničkog spavanja pa do "discipliniranja" nase male klije od 12 mjeseci i sitno - povezujuće roditeljstvo nam svakako odgovara i postiže rezultate...

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je super i the succesfull child takodjer od searsa.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uskoro će izaći nastavak najbolje knjige koju sam čitala u trudnoći i kasnije (Što očekivati u trudnoći i prvoj godini), zove se Što očekivati u drugoj i trećoj godini. Ja sam je već dobila, odgovori na apsolutno sva pitanja što možeš zamisliti.

Sve 4 knjige od Juula.

Penelope Leach: Vaše dijete

7 najvećih pogrešaka u odgoju djece.

Meni su osobno Searsi too much. Ove su prilagođenije "našem" mentalitetu. Opet ponavljam osobno. Možda će tebi biti ludilo.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam kupila i pročitala sve knjige koje se ovdje spominju i preporučila bi ih sve.
    Iz svake od njih se može nešto naučiti, svaka potiče na razmišljanje o vlastitim postupcima prema djetetu i promiču roditeljstvo kakvome ja osobno težim.
    Dakle, ni jedna nije na odmet.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

[quote="klija"]Preporučam od srca Sears, William i Martha, "Povezujuće roditeljstvo" i "Disciplina" - vrlo zdravorazumski i razumljivo, čitljivo pisano, a savjete rado primijenjujem i pokazali su se učinkovitima - sve od dojenja na zahjtev, zajedničkog spavanja pa do "discipliniranja" nase male klije od 12 mjeseci i sitno - povezujuće roditeljstvo nam svakako odgovara i postiže rezultate...[/quote
    Baš se spremam pročitati ove dvije knjige. Nadam se da ću ih uspjeti posuditi u knjižnici. Najsretnije dijete sam si kupila.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni se svidjela knjiga "bolje biti vjetar nego list" od D. Miljkovic, M. Rijavec.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lucija_Zg prvotno napisa
    Meni se svidjela knjiga "bolje biti vjetar nego list" od D. Miljkovic, M. Rijavec.
    Ovu nisam čitala ali imam nekoliko njihovih knjiga i sve su mi dobre.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sjetila sam se jos jedne ako je u pitanju decko : "Odrastanje Kaina", D.Kindlon.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Uskoro će izaći nastavak najbolje knjige koju sam čitala u trudnoći i kasnije (Što očekivati u trudnoći i prvoj godini), zove se Što očekivati u drugoj i trećoj godini. Ja sam je već dobila, odgovori na apsolutno sva pitanja što možeš zamisliti.

Sve 4 knjige od Juula.

Meni su osobno Searsi too much. Ove su prilagođenije "našem" mentalitetu. Opet ponavljam osobno. Možda će tebi biti ludilo.
    di ih ima kupiti u zg, da ne lutam od mjesta do mjesta?

antigona avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

jel netko čitao Velika enciklopedija malih aktivnosti, jel čemu?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj zarrin prvotno napisa

Sve 4 knjige od Juula.

di ih ima kupiti u zg, da ne lutam od mjesta do mjesta?
    Profil.

Za ovu 7 najčešćih pogrešaka, ne znam jer sam je dobila. Izdavač Dušovnik&ršović d.o.o. Rijeka. Autori John & Linda Friel. Cijena 29,00 kn

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj antigona prvotno napisa
    jel netko čitao Velika enciklopedija malih aktivnosti, jel čemu?
    Po meni katastrofa

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sve 4 knjige od Juula.

Potpisujem sve rečeno.

"Vaše dijete" je definitivno najbolji generalni vodić na kojeg sam ja naišla, a pročešljala sam knjižnicu detaljno. Juul je veoma koristan za razumijevanje djece, i ugodno "neamerički", "7 najvećih..." sam tek počela čitat al mi se čini ok, Sears je u redu, al malo pre dopadljivo i simplificirano (pretpostavljam da je to suština goleme popularnosti). Iako osobno prekticiram puno onoga što Searsovi preporučuju, uključujućii zajedničko spavanje i dojenje, skeptična sam prema generalnoj ideologiji. Usput, pročitala sam članak u kojem se američko pedijatrijsko društvo javno ogradilo od nekih knjiga obitelji Sears (doduše, onih vezanih uz medicinska pitanja, ne odgojnih), pokazujući da se radi o grubom falsificiranju rezultata madicinskih istraživanja, što ih čini ne samo nestručnima već i opasnima. Znam da je mnogo fanova Searsovih knjiga kojima se taj komentar neće svidjet, no tako vele zdravstveni radnici...
    i "Prvo djeca"Penelope Leach je izvrsna knjiga, doduše, kontekst je širi od samog odgoja djeteta, ali vrijedi je pročitati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •