Dakle ovako
Meni su se u dojkama stvarali čvorići, nakupine mlijeka, što je dakako normalno. Koliko sam ja upoznata oni se lagano masiraju, kružnim pokretima, po mogućnosti pod toplom vodom, nakon toplih obloga, znam za recepte s kupusom, koristila sam i onaj sprej (jeli se piše Sintocinon).
No ona je tvrdila kako tu treba čvrsta ruka da to razbije. Došla bi s tim analginima i upozorenjem da će jako boliti.
Ja ih nikada nisam popila jer nisam htjela da ih moja beba popije skupa s mlijekom. Bacila bi ih u smeće krišom i prepustila se njenom divljačkom naskakivanju na moje dojke. Suze su mi frcale na sve strane, ona bi nekih pola sata odrađivala posao i dolazila je svaki ili svaki drugi dan.
Ma prestrašno nešto. Rađala sam 13 sati, koristili su mi sve moguće umjetne metode, pukla sam koliko god sam mogla, ali ništa na ovom svijetu nije bolilo koliko njene masaže i moje dojke nakon toga.
A njeni savjeti su klasični. Dijete na svaku dojku 10 minuta, ni sekunde dulje. Ako se tako ne najede odmah adaptirano jer je dijete gladno. Ne mora svako dijete bit dojeno, dojenje nije garancija ničemu, a usotalom nije ni svako majčino mlijeko dobro....ma možete dalje nabrajati i same. Mislim da vam je sve jasno.
I danas, nakon što sam zadnji post napisala krenem van i pred zgradom sretnem nju, taman na obilasku jedne bebe u susjednom ulazu. Pravila sam se da je ne vidim i skrila se u auto jer sam imala osjećaj ako mi se javi da bi je mogla udariti
I ja sam mišljenja da bi nešto trebalo napraviti protiv takvih "profesionalca".