Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: golubovi

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno golubovi

imam jedan veeeeeeeliki problem. Na gredama tj. začeljcima kuće točno ispred ulaznih vrata, nastanila su se dva goluba. :shock: . Nije da nam oni smetaju, ali problem je u tome što "nuždu" obavljaju ispred ulaza na pločnik. To je strašno!!!! :shock: . MŽ svaki dan mora prati tu kakicu koju oni naprave. Pokušali smo ih otjerati stvarajući buku, obješivši vrećicu kraj grede, ali oni jednostavno ne žele otići. . Ima li netko savjet kako ih otjerati?! :/..Osim zračnicom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uz duzno postovanje prema zivotinjama, i njihovim zastitnicima, ne volim golubove, niti ista njihovo... No postoji rjesenje, na rubove kuce se stavi vrsta ostre zice ili nesto tako slicno, raspitaj se tko to radi u tvom mjestu... Samo, evo, to i meni u trenutku pisanja zvuci surovo, a sto li ce tek reci zastitinici zivotinja... :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a da umjesto vrećice probaš objesiti stari CD ??? On tjera vrapce, možda će djelovati i na golubove?! :/

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

teško :/ iz osobnog iskustva znam, imali smo ih u bivšem stanu (na balkonu) i probali sve moguće načine da ih se riješimo, ali na žalost bez previše uspjeha...Poslije sam čula da možda pomaže okačit par cd-a (navodno im smeta odbljesak) pa da probate s tim ?

puno uspjeha !!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nabavite macu.
    Nisam mislila na nista krvolocno, da se razumijemo.
    Moji su imali problema sa golubovima na balkonu (definitivno najprljavije zivotinje) i kada sam im posudila svoju macku, koja je samo mijaukala kroz zatvoren prozor, zmazanci su se odselili u roku 2 dana.

Hera avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bio je zimus čitav topić o tome, potraži po pretražniku, puno se pisalo.

ono što ja znam da jedino pali je ta žica, tj., to ti laički opisano izgleda kao čavli koji vire van iz letvica, onako, kao da probiješ kroz tanku letvicu malo ukoso, pa stoje u V obliku, ako kužiš kak sam ja sad to pametno opisala

netko je čak dao i link na proizvođača toga, ako se dobro sjećam

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da pomažu cd-i obješeni na balkon...vidim da ih puno ljudi ima.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

NEMA VIŠE GOLUBA!!!!!!

CDi su ih otjerali....hvala vam na savšenoj ideji!!!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

dižem malo ovo temu....
    dakle niše ne pomaže, ni Cdovi, ni staklene velikee kuglice na šarenoj vuni, ni maske životinja koje se njišu, ni oni mobili koji sviraju na vjetru , ništa!

A balkon s friško postavljenim pločicama bude cijeli pokakan u roku keks...i još bi to čovjek i počistio, ali mene smeta ono gukanje od rane zore od kojeg se Roko odmah probudi i počne Gobud kjila eti kaka...

Ne bi oni izabrali baš nas nego naš balkon je na kraju reda, a stan do ima neki kvazi strahu di se oni gnijezde pa smo im mi neka sletno uzletna pista...a i ne daj bože da ostavim neku kutiju ili sl. odmah bi se trajno nastanili...prošle godine su htjeli radi gnijezdo u tegli od asprage.

Pomagajte, ne znam više šta da radim a da je miroljubivo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U novom zg-u očito ima jedno jato, ni nama ništa nije pomagalo osim zelene mrežice preko balkona - mrežica je diskretna pa nam sad visi kao stalna postava naše loggie / balkona i jedino ih to tjera - doduše, sad su na balkonu poviše. Inače, cijeli kvart je kao neka mahala prepun visećih CD-ova i sl., ali nisam skužila da nešto previše pomaže. Ja se na tom našem balkonu ne usudim sušit veš, iako je sad puno bolje stanje nego prije di su nam se uvijek 2 ista gnijezdila svaka 2-3 dana. Sad ih barem nema na balkonu, ali i dalje su tu okolo - balkon do našeg.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

je u pravu si , to su izgleda neki nebojažljivi golubovi....jednom nam je jedan čak ušao u sobu dok je bilo otvoreno, možeš misliti šoka za nas.

Što se tiče tih mreža zelenih to mi je zadnja opcija...probat ću još sa flaksom na strateškim pozicijama za slijetanje i uzletanje...pa ćemo vidjeti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Na žalost nemam pojma kako da ih se riješite. Ako želite samo sanirati kakicu, susjedi su npr. pričvrstili drvene ili limene police ispod gnijezda, odnosno mjesta gdje se golubovi zadržavaju, pa kakica ostaje na polici, a golubovi žive u miru. Naravno buku stvaraju i dalje. :/

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Postoji stvar djelotvorna protiv ptica, jedino nisam sigurna koliko je dostupna i skupa. Spomenici se štite od golubova spravicom koja ih tjera pomoću ultrazvučnog signala, a je li njezina cijena pristupačna i kako je nabaviti - ne bih znala, no vjerujem da konzervatorsko-restauratorski odjel ALU ima pojma o tome. Također postoje i konzervatorsko-restauratorski obrti koji sigurno znaju više o toj temi. Možda da pitate njih?

Citiraj snjež prvotno napisa
    to su izgleda neki nebojažljivi golubovi....jednom nam je jedan čak ušao u sobu
    Heh, a meni se nedavno jedan nasred Dolca zaletio ravno u sljepoočnicu!!! :shock: Toliko o slavnom ptičjem osjećaju za navigaciju. Po pitanju ulaženja u sobu, nemam iskustva s golubovima, ali zato imam sa šišmišem!!! :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

jooj šišmiša se i ja sjećam...uletilo siroče dok sam bila mala kod staraca u spavaću...koje su to traume bile?!

a ovo s gugutavcima valjda ću nešto uspjeti smisliti... :/

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snjež prvotno napisa
    dižem malo ovo temu....
    dakle niše ne pomaže, ni Cdovi, ni staklene velikee kuglice na šarenoj vuni, ni maske životinja koje se njišu, ni oni mobili koji sviraju na vjetru , ništa!

A balkon s friško postavljenim pločicama bude cijeli pokakan u roku keks...i još bi to čovjek i počistio, ali mene smeta ono gukanje od rane zore od kojeg se Roko odmah probudi i počne Gobud kjila eti kaka...

Ne bi oni izabrali baš nas nego naš balkon je na kraju reda, a stan do ima neki kvazi strahu di se oni gnijezde pa smo im mi neka sletno uzletna pista...a i ne daj bože da ostavim neku kutiju ili sl. odmah bi se trajno nastanili...prošle godine su htjeli radi gnijezdo u tegli od asprage.

Pomagajte, ne znam više šta da radim a da je miroljubivo.

Svojevremeno kad sam bila podstanar imala sam isti problem sa golubovima na lođi.

I onda je jednom moja mama došla kod mene prespavati. Ujutro se digal (u 5 ) i od dosade odlučila oprati lođu. Kako nije dobro vidjela ulovila je prvi deterdžent i nalila ga u lavorčić sa vodom. Uglavnom, umjesto deterdženta za pločice, dolovila je SMAC za skidanje kamenca. Oprala je pločice...i NIKAD VIŠE niti jedan golub nije sletio na / u lođu.
    Potjerao ih SMAC.

Probaj.

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ista stvar kod nas. kad smo renovirali stan i uselili se, golubovi su otišli, potjerala ih boja za kamen kojom smo obojali klupčice na balkonu. susjeda je svaki dan prala tu klupčicu i njoj isto ne dolaze, mislim da im smeta taj miris kemikalija :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •