-
Zajčeva (KB "Merkur")
Vidim da svi uglavnom pišu o Petrovoj ili SD-u, pa da vam malo napišem o atmosferi u Zajčevoj.
Naime od MD-ovog brata žena je tamo već 6 tjedana na održavanju, rodit će vjerojatno danas ili sutra
i neki dan smo joj MD i ja bili u posjeti.
Soba u kojoj se nalazi je jako blizu rađaone pa se svako malo čuju krikovi što baš i nije najstimulativnije za npr. preplašene prvorotkinje. U sobi cca. 15 kvadrata veličine (ili manje) ih je nagurano 5, što mi se čini malo previše. Primjetila sam kako joj je posteljina bila čista, na što je ona odgovorila da su je baš taj dan promijenili, nakon skoro mjesec dana :shock:
Dakle popričala sam malo s njom o Zaječevoj. Pozitivne strane: posjete su dozvoljene praktički bilo kad. Muž joj dolazi svaki dan u koje god doba želi (vjerujem da po noći ne bi mogao, ali recimo između 8 i 21 h kad god želi i ostaje koliko god želi, osim što ne smije ući ako je baš vizita u tijeku), dovede i njihovu kćerkicu od 2 godine, nitko se ništa ne buni, sestre su ljubazne. Dozvoljen je pristup muževima porodu bez tečaja, dozvoljeno je slikanje, snimanje kamerom. Moguć je rooming-in, ali mislim da ne 24-satni. No ona kaže da joj se čini da bi se i to dalo urediti.
Negativne strane (uz navedene na početku): nema šanse da se prošverca mob, ne zna se još za niti jednu ženu kojoj je uspjelo. No najveći problem je to što ona u tih 6 tjedana nije NITI JEDNOM pregledana(???) koliko je otvorena, drže je na infuziji u kojoj je neki preparat protiv trudova (u 31-om tjednu je počela dobivati kontrakcije koje nisu bile BH nego prave i čim ju skinu s infuzije i tog preparata opet dobije kontrakcije; ne zna se zašto, svi nalazi uredni, šećer ok, ima višak plodne vode ali ne znaju zašto).
Eto to je bilo par informacija o Zajčevoj, nakon poroda ću napisati malo o uvjetima i tretmanu, ovo je za početak ako je koja od vas naumila ići tamo.
-
Ja ne kužim ovo s mobitelom...ja sam ga imala i u rađaoni i kasnije u sobi.
-
Zajceva je isto sto i Merkur, zar ne?
mozda bi bilo bolje da si nastavila temu 'Merkur'
-
Ahaaaa..ajme sad me sram
A ovo za mobitel...eto sve redom cure tamo su mi rekle da nema sanse, možda je to neko novo pravilo.
-
rodila sam u merkuru u 2 mjesecu i nije bilo nikakvih problema sa mobitelima.svi su ih imali i razgovarali bez problema. ja osobno nisam imala losih iskustava ni sa sestrama ni sa doktorima i ponovo bi se odlucila za merkur.
-
i meni je jedan od glavnih zanimacija bila mobilteliranje
-
Ovdje (u Kanadi) mobiteli su izricito zabranjeni u bolnicama i lijecnickim ordinacijama opcenito. Ali bolnicke sobe imaju telefon kojime se pacijenti mogu sluziti.
Takoder, jedna od preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je da se broj vaginalnih pregleda tokom trudnoce treba drzati na minimumu.
Takoder se treba primjetiti da pri svakom vaginalnom pregledu postoji mogucnost da se iritiranjem usca maternice provociraju kontrakcije pa mi se cini da kod zena koje su pod opasnosti da rode prijevremeno, izbjegavanje nepotrebnih vaginalnih pregleda je pametno. Al ja to laicki dolazim do tog zakljucka.
-
A zasto vas cudi zabrana mobitela u bolnicama.Zamisli koliko malih bebica ima na aparatima a dokazano je da utjecu na to pa sta netko treba prestati disati da bi se mi mogle posluziti mobitelima.Treba uvesti telefone za svaki krevet u svakoj sobi za to se treba boriti a ne za mobitele.U Nizozemskoj cim udjes kroz vrata bolnice iskljucio ti telefon ili ne on vise ne radi jer su nabavili neku spravu koja zabrani telefonu da ima prijem. Cak i SMS poruke mogu izazivati probleme.Meni je to sasvim ok.
-
Natasa slažem se. Ali treba nama dugo da shvatimo da moderna tehnika nosi dosta zla u sebi.
Nažalost, u našim bolnicama ponekad ti je osobni mobitel spas.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma