Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Rodilišta van Hrvatske

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Rodilišta van Hrvatske

Da li vi mislite da su rodilišta van Hrvatske fakat toliko dobra da svi naši poznati i oni manje poznati idu tamo na porode.
    U USA porod košte 20.000 USD, a koliko po Europi ne bih znala.

Da li vi mislite da li oni odlaze zbog bolje usluge ili zato da im djeca imaju danas sutra dvojna državljanstva?

Da li kod nas u Hrvatskoj postoje privatna rodilišta? da li imate kakvih iskustva sa njima?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da sam imala love i ja bi otisla roditi van. Radi bolje usluge.
    Dvojno držvljanstvo - ne znam da li to automatski funkcionira, npr. ako ides roditi u Postojnu mislim da se dobiju neki papiri i da dijete ima samo RH državljanstvo.

Kod nas nažalost još nema privatno rpdilište, nadam se da bude uskoro.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Da sam imala love i ja bi otisla roditi van. Radi bolje usluge.
    Dvojno držvljanstvo - ne znam da li to automatski funkcionira, npr. ako ides roditi u Postojnu mislim da se dobiju neki papiri i da dijete ima samo RH državljanstvo.

Kod nas nažalost još nema privatno rpdilište, nadam se da bude uskoro.
    ovisi o državama. Ali znam da je jedno od stjecanja državljanstva (osim ius sanguinus i pravo zemlje rođenja) ima pravo, pa onda postavlja zahtjev

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvar je u tome da u privatnom rodilištu možeš dobiti točno ono što želiš.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam rodila prvu kćer Emiratima, a drugu u HR i ako bude treće, ja ću bogme 5000€ u džep i put pod noge. Mene naše rodilište više ne bude vidjelo!!!

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo ovo sto je rekla lutonjica. jer u privatnom rodilistu manje-vise TI odredjujes pravila, dok u nasim rodilistima... znas kako je (velikom vecinom)

u austriji ne mozes dobiti drzavljanstvo samo na temelju rodjenja. ali niti nam je to bilo vazno niti nam je to bio ikakav povod za odlazak u graz.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Isto vrijedi i za Sloveniju, dijete ne dobiva državljanstvo porodom u Slo. Čini mi se da je tako u cijeloj EU.
    Mi smo išli van zbog neusporedivo boljih uvjeta u rodilištu, tj kući za porode

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nama se pedica na prvom pregledu sa simpatijom nasmijesila i pitala nas da li smo isli u Graz zbog drzavljanstva. Kad smo joj zacudeno odgovorili da nismo zbog toga nego zato jer su tamo bolji uvjeti, a i ne mora se ici u bolnicu (i ja sam rodila u kuci za porode), onda nas je bijelo gledala.
    Drzavljanstva se nismo ni sjetili, isli smo da bi dobili porod kakav zelimo, da bi se konzultiralo s nama prije svake intervencije, da se MM, beba i ja ne razdvajamo.
    Ukratko, zeljeli smo obiteljski dogadaj, toplinu, a ne bljestavo svjetlo, grubo osoblje i samocu.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    u austriji ne mozes dobiti drzavljanstvo samo na temelju rodjenja.
    Niti u Italiji - za to jedno od roditelja mora imati talijansko drzavljanstvo.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Bok cure, ja imam dvojno drzavljanstvo, ne zivim u Hrvatskoj vec 13 godina ali ginekolog mi je uvijek bio i bit ce u Puli.... MOJ ZLATNI GINEKOLOG!!!!
    Nemam ni Hrvatsko zdravstveno osiguranje jer ga je nemocuce dobiti ako vec imate zrdavstveno u drugoj drzavi.... mozete biti pokriveni samo za hitnoce i to uz posebnu dokumentaciju i sta ja znam...apsurdno!
    U svakom slucaju, svaki put kada trebam ginekologa putujem za Pulu... i mislim da ako zatrudnim da cu na placanje traziti porod u Puli.

Ja sam znaci pak obrnuti slucaj :?

Mislim da je najvaznije od svega kakav odnos imate sa svojim lijecnikom.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Eto da prijavim da mi šogorica prije tri dana rodila u Postojni i oduševljena je. OVo joj je treće dijete, prva 2 su rođena kod nas. Nema riječi hvale kojima bi opisala taj divni odnos babice...a poslije smještaj.... Divota jedna!
    Samo,to bi trebalo biti pravilo, svuda-taj odnos a ne da moraš platiti da bi se ljudski odnosili prema tebi.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znas li mozda koje su cijene u igri? da li je tata mogao biti s njima u danima nakon poroda? kako je izgledao porod?

malo se prica o postojni pa me bas zanimaju detalji

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bio je i na porodu i skroz s njima poslije u sobi. Cijena je 1000 E porod, 150E epiduralna, ako se iskomplicira pa carski još 1000E. Sad, sve točno ću znati kad stignu. Mislim da su joj rekli da joj preglede neće naplatiti dali u ovu cijenu ulazi i boravak te boravak supruga-javim.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

roby je li znaš možda cijenu samo elektivnog carskog?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cijene su dakle tu negdje kao ostale cijene rodilista izvan rh, a bar dva puta manje nego kod podobnika

a kakav je bio porod? kakav im je pristup porodu? jel i oni klistiraju, brijaju i vezu za ctg? bas me zanima.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, bila je klistirana i obrijana-ovo za CTG ne znam jer nismo još telefonski razgovarale, samo malo preko skypa i sms-om dok je bila tamo. Znam samo da je dan ranije (večer) dobila neke tabletive,navodno za otvaranje i poslije toga su otišli šetati-imala je bolove koji su se poslije smirili. Sutradan je išla na inducirani/prenjela 6 dana a pošto je s prvim porodom bilo isto tako pa se nešto i zakompliciralo bojala se čekati.
    Uglavnom a slici poslije poroda dok još nisu vrpu presjekli ona izgleda kao zmaj / kao da je spremna za izlazak u grad.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ovo je komentar na Felicity koja u Pulu putuje kod ginekologa iako zivi vani.
    Ja sam isto zivjela vani od 1993 do 2007. i isto imam dvojno drzavljanstvo i isto sam mislila da ako i kad zatrudnim da cu svakako roditi u Hrvatskoj.
    Na cemu se temeljila ta moja "odluka"? Na cinjenici da u Engleskoj, gdje sam zivjela, majku i bebu vec slijedeci dan posalju doma,a moja necakinja je otisla doma nakon samo 6 SATI. (Nisu ju tjerali. sama je htjela ici.)
    Onda sam ove godine ja ostala trudna. I pocela citati knjige, forume i magazine (iz Hrvatske i iz Engleske).
    I onda sam naucila da u Engleskoj trudnocu i porod smatraju prirodnom pojavom gdje nije potrebno trudnicu muciti sa klistiranjima, brijanjima, rezanjima, busenjima itd, pa cak nije ni uvjet da rodi u bolnici ili centru za radjanje, nego to moze i kod kuce ali joj je u svakom slucaju ljubazno i profesionalno osoblje na raspolaganju kao sva sila tretmana/ljekova protiv bolova itd. A jednom kad rodi, zasto bi netko htio ostati u bolnici kad moze ici doma, ( a doma je najljepse) gdje ce joj tako i tako redovito dolaziti u posjete patronazna sestra.
    Isto tako sam naucila sta se sve radi u Hrvatskim bolnicama.
    I sada razmisljam da se vratim u Englesku na nekoliko mjeseci i zivim sa svojom svekrvom kako bih tamo mogla roditi.
    Druga alternativa mi je privatna bolnica od Dr Osojnika, ali nemam o njoj dovoljno informacija.Tako da Felicity zahvaljuj nebesima da imas super ginekologa u Puli, ali jos vvise budi zahvalna da ne moras roditi u Hrvatskoj.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mrs happy vise informacija o privatnom rodilistu imas na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=65696 i prethodnim topicima (ovo je 5. dio).

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno privatno rodiliste

Hvala Felix!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Cure, sta je sa rodilistima u Austriji?
    Ne mislim na kuce na porode, nego bas na rodilista?
    I kako obaviti proceduru sa papirima ako ne govorimo Njemacki?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Rodila sam prije 4 tjedna u Postojni, same pohvale za osoblje profesionalni i ljubazni maksimalno, jako lijepa uspomena nakon više tjednog boravka na PT u KBC Rijeka.

Porod je bio CR u 37 tjednu, došli smo na dogovor o terminu međutim zbog stanja bebača odmah su me poslali u salu. MM je bio prisutan svo vrijeme od pripreme za operaciju i onda cijelo vrijeme u sali, potom je s bebicom otišao na vaganje, oblačenje, fotkanje i sl. CR sa spinalnim blokom gotov za cca 40 min. Potom 24h intenzivne i onda smještaj u nadstandardnoj sobi zajedno sa mm i bebačom ( glede rooming in-a može se odabrati potpuni 0-24h, djelomični 05-23h i donošenje na zahtjev ). U sobi dobijete njihove spavaćice ukoliko želite, bade mantil, ručnike, jednokratne gaćice, uloške, o toilet papiru, sapunu, podlošcima za wc školjku i sl. da ne govorim. Drugi dana nakon CR skidaju kateter i stavljaju silikonski flaster pa možete odmah pod tuš, šiva se resorbirajućim koncem pa nema vađenja punti, rez je jako tanki i skoro se uopće ne vidi.

Nakon tjedan dana smo išli doma, cijena je bila 2.900 EUR ukupno.

Ako imate još koje pitanje o Postojni tu sam

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj **Felicity** prvotno napisa
    Ne kuzim.. Pa nece te tvoj ginekolog koji te inace pregledava poradat?! Il hoce trcat u bolnicu npr u 4 ujutro.. :?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja zivim u Austriji i rodila sam prije 14 mjeseci ovdje svog predivnog sina,sad sam ponovo trudna 5 mjeseci u jedva cekam da ponovo rodim. Ovdje gdje sam ja rodila...bilo je predivno. Svaka zena dobije sobu gdje ce roditi,u sobi je krevet,fotelja,lopta,stoloic i sto gje se okupa i sredi beba kad se rodi. Radio,mirisne svijece i etericna ulja. Babice,bila mi je kao moja rodjena majka,cijelo vrijeme me milovala po kosi i tjesila zajedno sa mm,pustili su me da hodam,ustajem sjedim na lopti,ukratko radila sam sve kako sam htjela sama JA. Cijelo vrijeme trudova pila sam po malo vode kad ozednim a babica me izmokravala kad je trebalo.Radjala sam 17 sati i ne mogu se sjetit niti jedne minute da mi nije sve bilo kako sam ja htjela.Jedino sto moj sin nije nikako htjeo da izadje van (ali to je druga prica).Na kraju sam opet zavrsila na carskom ali kad sam morala,nisu me htjeli odma rezat zato sto sam ja izrazila zelju da rodim prirodno iako je beba bila velika. Dobila sam epi na prijedlog babice(i hvala joj)ali prvo je dosla doktorica koja daje epi i dvije sestre sa njom da mi objesne sta je epi i kako se to radi. MM je bio cijeli dan i noc samnom.Na carskom isto,stajao je pored mene i drzao me za ruku ,bila sam budna cijelo vrijeme.Kad se rodio moj sin babica ga je odmah stavila na mene,mislim naslonila ga je na moje lice i vrat da ga poljubim i drzala ga tako dok sam ja ljubila....poslije su ga odnijeli i mm je otisao sa njima dok su ga okupali i spremili a mene zasili i spremili za izlazak iz operacione sale.Odvezli su me u moju sobu a tu su me cekali mm i beba,babica je odmah dosla i stavila mi bebu da dojim odmah i drzala ga tako cijelo vrijeme da doji jer ja nisam mogla mrdnut od anestezije. Poslije kad je mali jeo i zaspo mm je otisao kuci ja ja zaspala.Kad sam se probudila beba je bila pored mene u kreveticu.Sutra dan su me odvezli u sobu gdje su bile jos dvije zene koje su rodile na carski al beba je bila samnom,nosile su ga samo da ga presvuku i okupaju i kad sam ja htjela da odspavam. Eto malo duga prica ali ...
    Uglavnom bila sam u bolnici 7 dana i bilo je divno.Stvarno mi je zao sto svaka zena svoj porod ne moze dozivjeti ovako.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam isto rodila drugo dijete u Postojni. Prvo bebu sam rodila u Celju.

Šta se meni nije svidjelo u Postojni? Njihov odnos do dojenja, nemajo blage veze..U cijelom rodilištu nemaju jednu pumpicu, sestre o dojenju neznaju ništa ( ja sam svog malca dojila non-stop, da mi dodje sestra i kaže dali znam, da bi on trebao nakon podoja spavati 3 sata ili nemam dovoljno kvalitetno mlijeko :shock: )...Cimra je imala bebu pod lampicom i donosili su je svakih nešto sati ali..Mali je bio napunjen sa umjetnim mlijekom i nije htio vuć..A njoj cice prepune mlijeka, i nemaju pumpice..Ma, groza..Da bi njoj na kraju sestra rekla, da bolje da pita mene za savjet jer znam više o dojenju nego ona :shock: ...

Neznam, ali ja sam bila prezahvalna, da sam prvo bebu rodila u Celju, tamo su stvarno ZA dojenje i znaju puno o tome.

Jedino što je plus rodilištu u Postojni jest to, da je sve novo, svi su jako ljubazni, ali džabe sve to kada ti zeznu dojenj i sl. stvari.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da,rodila sam u normalnoj bolnici,nikakvo privatno rodiliste ili kuca za porod,obicna bolnica.Neki dan sam bas dobila izvjestaj koliko je kostalo carski i lezanje u bolnici i ako koga zanima napisat cu ali ja nisam nista platila,sve placa krank kasa.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Disa, koliko ksta??

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Ne kuzim.. Pa nece te tvoj ginekolog koji te inace pregledava poradat?! Il hoce trcat u bolnicu npr u 4 ujutro.. :?
    Moj je vec trcao za druge probleme tako da mislim da ako bude potreba ce trcati i za porod!
    Kao sto sam rekla, mislim da sve ovisi sa kakvim doktorom se ima posla!
    Prije tog ginica sam imala drugog koji je isto bio uvijek na raspolaganju, strpljiv i human. Nikad nebih otisla iz ordinacije da mi sve nije bilo jasno!
    Na zalost otisao je u mirovinu. Godinama sam tragala za dobrom zamjenom, promjenila 100 ginekologa, privatnih, socialnih, zensko, musko i na kraju nasla profesionalnost i ozbiljnost koju sam trazila.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mrs Happy imas pp.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj je vec trcao za druge probleme tako da mislim da ako bude potreba ce trcati i za porod!
    Pa bas pohvalno onda, mislila sam da se to inace ne radi. :/
    Cekaj..to je privatnik?

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Disa, meni nije stigao tvoj pp.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mrs Happy prvotno napisa
    Cure, sta je sa rodilistima u Austriji?
    Ne mislim na kuce na porode, nego bas na rodilista?
    I kako obaviti proceduru sa papirima ako ne govorimo Njemacki?
    O tretmanu u austrijskom rodilištu, u mojoj priči s poroda:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...058&highlight=

Fotografije

http://public.fotki.com/Feldbach/

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mama_jos_malo, prica ti je super!!! Cijelo vrijeme sam ocekivala da ce netko izgubiti strpljenje, i da ce te pozurivati, ali sve je ipak tako lijepo proslo. Bas mi je drago radi tebe.
    Ako se rijesim svoje placente praevie, poslat cu ti pp da mi das vise podataka o bolnici, ako moze.
    Poslala sam tvoju pricu mojoj prijateljici koja je imala prije 12 godina doduse, ali nikada nije zaboravila, cjelokupni "tretman" u jednom od Zg. rodilista, sa komentarom da si ti radjala u Zg. isto bi dobila tretman kao i ona. (ukljucujuci i vakum i klijesta). Sva sreca da nisi.
    Hvala da si svoje prelijepo iskustvo podijelila sa nama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •