Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 69 od 69

Tema: Idemo na operaciju trećeg krajnika!

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

a jeste popricali prije operacije s doktorom o svemu il su vas sam narucili .mi smo na rebru obavili tu fiber.ali nam nisu puno rekli kao neka odemo na audiolosku obradu pa da dodemo ponovo,sto smo i napravili danas.al su nam na hodniku rekli da tu sve pise tj.da se ide na operaciju i tipa kaj sad ocemo.:/
    Posljednje uređivanje od Rency : 15.11.2010. at 14:14

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Popričala sam i s dr na Rebru i poslije s dr u Merkuru - ali popričala sam zato jer sam imala određena pitanja u smislu koliko je ta operacija sada neophodna, može/treba li se odgoditi budući je dijete imalo 21 mj., kakve su moguće posljedice ukoliko sada ne ode na operaciju, kakva je mogućnost oštećenja bubnjića i u konačnici sluha....oboje su bili jako susretljivi i na sve su mi odgovorili, ali nisu mi to rekli sami, već su samo odgovarali na moja pitanja - hoću reći mora se pitati da bi se dobila informacija. Isto mi je bilo drago što sam s obje strane dobila relativno iste odgovore, jedino što su nam na Rebru odmah savjetovali samo adenoidektomiju, dok su u Merkuru u kojem smo ipak razgovarali sa specijalistom, dok je fiber na Rebru radila specijalizantica, ipak preporučili i da napravimo timpanometriju da vidimo treba li napraviti i miringotomiju (ugrađivanje cjevčica) jer sama adenoidektomija (odstranjivanje trećeg krajnika) nije učinkovita ako se u bubnjištu sakupio gnoj koji se mora odstraniti miringotomijom jer u suprotnom ipak može doći i do seknudarne gluhoće.
    I nama je specijalizantica na Rebru samo napisala da je preporučljiva operacija zbog 80% vegetacije, ali kad smo došli u Merkur nisu nas odmah samo naručili na operaciju, nego je dr napravio kompletan pregled (nije ponovio fiber, ali smo napravili timpanometriju) i onda nam dao termin za op.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

e pa to sam i ja ocekivala,isto ju je pregledao specijalizant s istim nalazom kao i kod tebe 80% vegetacije i operacija.no dobro ...sad cemo otici i do merkura pa da vidimo sta kazu tamo.hvala ti na odgovorimaA kaj se tice pitanja i ja bi ih postavljala danas ali nisam imala kome,to su nam sve na hodniku rekli,katastrofa.izmucili djete ,sebe i nabili si troška grrrrr

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo u Merkuru bili kod dr. Znaora - preporučujem
    http://www.kb-merkur.hr/index.php?vi...tent&Itemid=54
    treba nazvati i pitati kad ima ambulantu, ali ako ćeš zvati, zovi na centralu
    http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...d=72&Itemid=66
    jer se u orl ambulatni nitko nikad ne javlja

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

hvala ti

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Da se i ja uključim u temu,mada nitko nije ništa o njoj pisao več gotovo godinu dana. I mi idemo na operaciju 3 mandule za par dana u bolnici u Čakovcu sa našom malenom koja uskoro ima 3 godine. Međutim, zanima me sljedeće, dali je netko išao sa djetetom na operaciju koje je bilo malo prehlađeno, odnosno da mu je malo curio nos?? Jer mi več tri tjedna nejdemo u vrtić, inhaliramo se po cijele dane, ne izlazimo nikamo jer želimo da se operacija što prije obavi, jer je spavanje koma (hrkanje,premještanje po krevetu) ali skroz potpuno ne možemo zalječiti nos, što je po meni i normalno pošto joj je treča mandula ogromna.Jer ne sječam se kad je zadnji put imala takvo malo curenje iz nosa Negde sam pročitao da prehlada ne igra ulogu kod ove operacije, pa me zanima dali netko ima iskustva s time!!??

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne bi se smjelo u anesteziju s bilo kakvim respiratornim simptomima.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

vidi ovdje imaš puno o tome http://forum.roda.hr/threads/40015-o...krajnika/page5
    Nikako bolesni na operaciju, tražite prije operacije i bris nosa što nas recimo nisu tražili, a u nekim bolnicama obavezno traže

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

morate biti potpuno zdravi.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Koliko dana nakon operacije trećeg krajnika 8-godišnje dijete mora biti doma? (tj. koliko dugo ne može ići u školu)
    Posljednje uređivanje od čokolada : 12.01.2012. at 19:25

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko dana nakon operacije trećeg krajnika 8-godišnje dijete mora biti doma? (tj. koliko dugo ne može ići u školu)
    Mislim da je prosječna preporuka za sve dobne skupine da 2 tjedna nakon operacije bilo jednog, bilo 2, bilo sva tri krajnika, nisi sposoban za posao/školu/vrtić. Kažu da prosječno 10.-ti dan nakon operacije sve krene na bolje (subjektivno, apetit i ostalo) - za djecu.

Inače, kako je moja mala imala komplikaciju, raspitivala sam se i dosta mi je njih prijavilo nekakvo krvarenje, ako se dobro sjećam, javlja se najčeće 3. ili 10 dan nakon operacije - od odraslih, preko djece. Većina, naravno, prođe "lišo" i skroz OK, a ovi drugi se onda ispituju i tretiraju ili samo opserviraju, već po potrebi i liječničkoj procjeni.

Sretno!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.01.2012. at 19:30

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Fala, mislila sam da je za adenotomiju manje obzirom da tonzilektomija ipak ima neugodniji oporavak.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj kate prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bi se smjelo u anesteziju s bilo kakvim respiratornim simptomima.
    X. Nas je anesteziologica 2x vraćala (moja mala je astmatičarka, ali je ipak čekala skroz čisti nalaz na plućima).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Fala, mislila sam da je za adenotomiju manje obzirom da tonzilektomija ipak ima neugodniji oporavak.
    Pitaj dr-a, upute se razlikuju od bolnice do bolnice, recimo ST bolnica vrlo klasično postupa (propisano je što se točno smije jesti itd.), ZG bolnica u kojoj smo mi bili - ako je tekuće, može sve, može voda iz pipe (ST bolnica mora bit prokuhana voda itd.). Ne znam više na kojoj od dviju printanih uputa za pacijente sam pročitala prosječno trajanje bolovanja - zagrebačkoj ili splitskoj. Znaš da to uvijek varira - kod nekih nakon laparskopije si sutradan van, kod nekih tri dana, kod nekih moraš i na rtg za operaciju, kod nekih ne. Čekni u svojoj bolnici, da te ne bi ja zezla.

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ima li tko da je nedavno u Splitu bio na operaciji trećeg krajnika?
    može li se biti s djetetom cijelo vrijeme? i kako sve to ide?

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

je li ima itko? mi u petak imamo zakazanu operaciju

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zrinka ima druga tema o krajnicima. uglavnom, za treci se odmah popodne ide kuci. mozes bit s djetetom u sobi sve dok ga ne odvedu na operaciju i u sobi
    mozes cekat da ga vrate. poslije popodnevne vizite ide kuci.

edit: mi smo prije godinu ipo operirali al ne vjerujem da se ista prominilo
    Posljednje uređivanje od malena beba : 10.03.2015. at 13:48

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hvala na odgovoru
    to bi bilo super
    ali mene mući što mi je rečeno da neću moći biti s djetetom jedno 2 sata nakon operacije, a kolegica koja je prije,doduše, par godina vodila dijete je morala odmah ujutro ostaviti u sobi s drugom djecom samo i onda se par sati nakon operacije vratit po dijete

zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ima li nešto posebno što bi trebala ponijeti sa sobom u bolnicu, bilo za dijete ili sebe?

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •