Stranica 13 od 27 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 1301

Tema: Odbijači dohrane- postrojimo se!!!!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

seven of nine nemam nikakav razlog za smanjenje dojenja, osim savjeta moje pedijatrice da će možda tako biti više gladna pa će prije prihvatiti dohranu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

dani82, dohranu bi trebala ponuditi prije dojenja, dakle kad dijete nije sito (ali ni jako gladno, jer je onda i nervozno i sigurno neće htjeti jesti). Pa ako pojede koju žličicu - super, i poslije toga ponudiš dojku.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam prekidala dohranu na nekoliko dana, s malcem. On nije odbijao neku određenu hranu, nego žlicu kao takvu, sve vrste hrane, i iz ruke i iz čaše i sve.... Pa kad bih vidjela da to nema smisla (on je stiskao usta čim bi vidio da spremam bilo kakvu hranu), vratila bih se samo na dojenje 4-5 dana. Ali da sam imala nekog uspjeha s tom "taktikom" - nisam. Više je to meni dobro došlo da odahnem i ne nerviram se barem nekoliko dana. On je jednostavno u jednom trenutku odlučio jesti (sa 9 mjeseci) i to je bilo to. Preko noći je od potpunog odbijača postao izjelica. Zato kažem da mu je nešto kliknulo u glavici i da prije nije bio spreman.

Meni je u tome pedijatrica bila super. Kad sam se žalila da neće jesti, utješila me da može biti i do godine dana samo na prsima, da je živahan i veseo, da mu očito ništa ne fali, i da samo nudim pa će jednog dana i prihvatiti. Čak i kad je izgubio nešto na težini u tom periodu nije se obazirala.

Dobro si to napisala, o ne nerviranju na par dana. I meni će predah dobro doći. Kad samo pomislim na dohranu sva se unervozim, a vjerujem da to ona osjeti i eto ti začaranog kruga.

I naša pedijatrica je super. Dva put sam ja dramila jer je malo ili ništa dobila na težini, ona me uvjeravala da je to ok, objašnjavala da bebe s visokom porođajnom težinom (4630 gr) dobivaju manje na težini, dok oni s manjom dobivaju više... pitala me jesam li sigurna da imam dovoljno mlijeka, kad sam rekla da imam, da nakon podoja još izlazi ako stisnem dojku, rekla je da se ne brinem, pa se kao ne brinem.

Nakon ovog topica odlučujem ne brinuti ni o dohrani. Baš me zanima kako će mi ići.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    dani82, dohranu bi trebala ponuditi prije dojenja, dakle kad dijete nije sito (ali ni jako gladno, jer je onda i nervozno i sigurno neće htjeti jesti). Pa ako pojede koju žličicu - super, i poslije toga ponudiš dojku.
    Tako i radim cijelo vrijeme, al eto ženska nije htjela i gotovo. Odlučila sam i ja ne nervirati se oko toga i dojiit normalno svoje dijete. Sve će to doći na svoje kao što sam pročitala u više primjera na ovoj temi. Eto i ona zadnjih dana popapa nešto (čak do 20 žličica ukupno u dva obroka).

mare78 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

podižem malo ovu temu nakon što sam isčitala ovaj topic...t ima 9,5 mjeseci, isključivo je dojen,dohranu sam započela nuditi sa 6 mjeseci-i borba traje do dana današnjeg! trenutno ima točno 11 kg i 78 cm-dakle,veliki je! ali nemamo niti jedan obrok,samo par žlica tu i tamo, neki dan bolje neki gore...ponekad ništa,samo cica...ja više nemam nikakvog reda uvođenja namirnica,jer to jednostavno nije moguće...noćna cicanja se nebrojiva,osjećam se kao zombi...eto tako samo da se malo pojadam...

mare78 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da,strašno me živciraju komentari okoline koja je apsolutno zbunjena dojenjeem kao takvim-on bi trebao, on bi morao, skini ga sa cice,pusti ga neka bude gladan pa mu onda nudi...jedva se suzdržim od nekog prostog i bezobraznog odgovora!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mare, ma neka komentiraju što hoće
    tvoje je dijete i ti najbolje vidiš fali li mu što ili ne
    moja sad sa 2 godine ima 10,3 kg
    i dalje jede kao vrabac, ali barem nešto pojede
    a to da ga skineš sa cice
    moja je u vrtiću od cca 7:30 do 14:30 i ima dana kad samo pije vodu i odbija svu moguću hranu
    a nekad isprazni zdjelicu do kraja
    takva je i gotovo
    ne zamaram se uopće

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

moj ti je bio samo na cici do godine i pol, ništa nije htio jest, onda je odjednom počeo klopat, sad ima dvije godine i papa ko veliki ali i dalje cica

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i mi smo u klubu nejedača
    Ana ima 13 mj i 7,5 kg, glavu okreće čim vidi hranu...
    povremeno ukrade komadić čokolade od starijeg brata i seke i onda je sva ponosna...
    nakon par dana kad ipak nešto jede, prođe i po mjesec dana samo cice...
    Kuham jednu ili dvije kašice na dan i ona to pljuje. U očaju sam čak kupila rižolino i frutolino - neće čak niti to!
    Nadam se da će joj se dogoditi neki klik jer ja ne volim djecu nutkat s hranom i prisiljavat ih da jedu.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

janiczsa,
    Zanimljivo da ima starijeg brata i sestru, pa opet ne jede. Baš tu bi ja očekivala da neće biti problema... Zbilja nema pravila. DRžim fige da brzo projede.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li digresija na fru..ino to je hrana na koju djeca najčešće bljuju i okreću glave od nje.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

dal mi može netko reći da li je često da bebe baš ne vole meso?oslić voli...ali pile, pura , janje..par žličica jedva i to ovisi o kombinaciji....i više ne..okrene glavu na drugu stranu...katastrofa...u žitaricama se zadavi...povrće je još uvijek aktualno...a voće jedino iz kupovnih kašica i to u kombinacijama sa rižom da ne bi slučajno bilo kiselo(ono "good night" jabuka-kruška-riža ili banana-riža)..može se poršvercat malo sokića od jabuke i malo naribane kruške zakamuflirano u zobene pahuljice ili cuclanje kriške od jabuke...uskoro bi uvela griz i pšenične proizvode ali mi se to čini isprazna kalorija pa ne žurim..iako uskoro mora i gluten probati da ne bude kasno..

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moja je počela jesti meso kad sam joj ponudila onako u komadu i u ruku, da sama gricka
    tako je uostalom i počela jesti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj najmanji baš voli meso.

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

gle..janjetinu hoće..zna mali što valja....

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo prošlo je neko vrijemei moram reći da je mali počeo jesti sve meso pa i voće...trik je možda u tome sto uz meso želi što više raznovrsnog povrća i juhicu ...jede i bananu....očito prolazi kroz različite faze

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo i nas ovdje

Nije da je bas odbijac dohrane ali osim cike zivi samo na palenti i brokuli jedan obrok. Krusku i jabuku je papala ko luda ali sada vise niti da okusi. Pocela je i sa samohranjenjem ali i to nam vise nije fora. U biti jede samo kada je hrani mm.

ma nije mi nista pere me pms pa da se pozalim

mirna26 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

moram reći da moj jede "sve" (ono zdravo i ono kaj ide u meni bebe od 11mj)...lijep pozdrav

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo i nas
    7,5 mj 8,5 kg
    počeli dohranu sa šest, prvo sa žitaricama, a onda iz očaja voće, no apsolutno ne prihvaća
    ni vodu
    sad ne brine mene ni to što se stalno i sve više nacicava ni što se sve više budi
    nego što se ja u 8. mj moram vratiti na posao, i on bude bez mljekeca 9 sati
    Posljednje uređivanje od anitalu : 22.04.2013. at 12:29

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Vec sam odavno rekla da cu se uključiti u ovu temu pa nikako!
    Uglavnom, 11 mjeseci, 8600, 72 cm.
    Krivulja krenula dolje, ali pedijatrica ne brine jer kaze da je jako aktivan.
    Ne brinem previše ni ja, nekako sam se pomirila s onom DOhrana, ali...
    Neizmjerno me nervira prišrema hrane koju uredno ili bacim ili ja pojedem.
    a ne jede mi se uvijek to što skuham pa često bacim. Evo upravo je letila u smeće piletina/zganci/tikvica/buća.

Stvarno se potrudim fino mu sloziti, ali ništa. JEdino što kako tako pojede je brokula sa žgancima ili jogurtom ili voćem.
    Tu i tamo prolazi i griz.

Dodatno me ljuti to sto nece jesti ako nije miksano. Kad dam prvu žličicu i osjeti komadice krene faca "povratit ću" i nakon toga nema sanse žlicu mu usta uvalit.

I tako ja hodam na plac, obilazim štandove, biram da kupim koliko toliko fino povrce, voće i na kraju sve u smeće.

A vi odbijači? kako se nosite s nepojedenim kasicama?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo i nas među odbijačima!
    7,5 mjeseci i ne želi jesti ništa! Nudim kašice voćne, povrtne, gnječim, miksam, ma sve. Stalno napravi facu za povračanje, nekada i povrati, digne si želudac...Ne želi ni vodu, nekako uguram par žličica dnevno...Ne znam niti koliko treba vode? Bočicu također odbija pa koliko uspijem dati vode žličicom...Polako postajem frustrirana i nervozna ali ćitajući ovu temu vidim da je to sve pod normalno.
    Spada u " velike bebe" .Sa 7 mjeseci 9,800 kg.

Tako da ne brigam što se toga tiče.

Ali po preporukama pedijatrice trebali smo sa voćnim sokićima krenuti već sa 3,5 mjeseci, i na pregledu sa 7 je rekla da mu počmem lagano uvoditi piletinu! Na njene opaske ja kažem: da .naravno. Jer uopće ne želim ulaziti u rasprave. Uglavnom, poživčanila bi da zna da prvih 6 i pol mjeseci nisam bebi ništa davala osim MM, a sad i kad hoću beba ne želi!

I brinem se da li stvarno ima istine u tome da što se kasnije počme sa dohranom veće su šanse da ista bude odbijena?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Nemam ti sta pametno za rec jer moj ima skoro 11 mjeseci i dalje skoro nista ne jede! Jutros ajde pol zdjelice griza od pira i jabuke i malo kruha! Rucak sve u smece, vecera par zlicica i isto u smece!
    Muka mi je od spremanja hrane, a on histerizira i nece jest!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Samo da uzješim friške na ovom topicu... ima 19 mjeseci i konačno jede.
    Prvi konkretan obrok je imala s 14... pa malo po malo je išlo na bolje... sad smo došli do toga da i sama traži hranu.
    Strpljenja.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

ne znam ja sam malo u panici jer na jesen ide u jaslice.
    Nadam se da će se ovo ljeto nesto promijeniti jos su puna tri mjeseca pred nama

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I jos nesto... kad bi ju tata, baka i čuvalica hranili, lijepo je jela. Ja ju hranim, brljavi. Zna da imam nešto bolje.
    Sad lijepo jede i kad ju ja hranim.
    Odnosno, ona oduvijek sama jede, trebala sam napisati kad je taj i taj uz nju dok sama jede.

Pokušaj da ju netko drugi hrani. Pokušaj mu dati da sam jede.

I... kad sam se ja opustila i prestala brinuti koliko će pojesti i što će vaga pokazati, ona je počela više jesti. Sinoć je pojela preko pola one kupovne zdjelice jagoda, samo ih je trpala u sebe. I nakon cicu, pa drugu cicu... i još iza toga još večeru. To se sve desilo između 5.30 i 8. Projesti će, ni ja nisam vjerovala, ali je.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    I jos nesto... kad bi ju tata, baka i čuvalica hranili, lijepo je jela. Ja ju hranim, brljavi. Zna da imam nešto bolje.
    Sad lijepo jede i kad ju ja hranim.
    Odnosno, ona oduvijek sama jede, trebala sam napisati kad je taj i taj uz nju dok sama jede.

Pokušaj da ju netko drugi hrani. Pokušaj mu dati da sam jede.

I... kad sam se ja opustila i prestala brinuti koliko će pojesti i što će vaga pokazati, ona je počela više jesti. Sinoć je pojela preko pola one kupovne zdjelice jagoda, samo ih je trpala u sebe. I nakon cicu, pa drugu cicu... i još iza toga još večeru. To se sve desilo između 5.30 i 8. Projesti će, ni ja nisam vjerovala, ali je.
    Pokusala sam i da ga drugi hrane! I dragi i mama i frendica... Al kad mu je dan da nece onda nece!
    Mene jedino ljute te bacene kasice! Te bacene kolicine hrane! Jer ne jede mi se bas svaki put to sto njemu spremim!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bude, polako. Znam da si van sebe, ja sam bila, ali proći će. Kad sam ja prestala dramiti, počela je jjesti.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Najgore mi je to sto sam u strahu hoce li ikada pocet niomalno jest! Znam dosta djece koja ne jedu kvalitetno nego zive od strukli, stapica, kruha i nutele?!
    Isto tako htjela bi da dobijemo neki raspored! Da se zna kad se jede! Ok sad je za to mozda jos prerano , al uskoro ce napuniti godinu dana i mislim da tada vec moze s nama lijepo jest za stolom! Ono jede se u vrijeme rucka!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

štrukle su meni dobro jelo

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    štrukle su meni dobro jelo
    Ma meni su ne dobro jelo nego fenomenalno
    Al bas da mi dijete zivi od strukli to mi nije nesto dobro. Navela sam ih samo kao primjer.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Bude...
    Moja je neko vrijeme jela samo pečeni krompir i špek.
    I sad bira, ali se broj jela znatno proširio. Polako...

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ne znam, meni je ovo jako iscrpljujuce!
    Jutros banana, jabuka i zobene! Komplet ja pojela!
    Onda je nakon sat vremena jeo samog kruha! Malo! Kruh hoce uvijek!!!

Za rucak, piletina brokula i zganci, komplet u smece!

Vecera, pahuljice koje se rade s vodom! To je jedino pojeo! Al to mi nije hrana! To mu dam jer bar nesto pojede!

Ja mu ne zelim skuhat , pa ako nece - kuhat novo! I sad nisam pametna, da li da mu nudim svaki dan nesto drugo ( u tom slucaju nece nista pojest! ) ili da mu pripremam ovo sto hoce!
    Ok smislila sam putem- ujutro i popodne cu mu nudit ovo sto bas ne prihvaca, a navecer cu vrtit griz i palentu!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

moj mali ima za koji dan 9 mjeseci i još uvjek samo sisa neče ni okusiti hranu čim mu ponudim okreće glavu i ljuti se . NE znam kako da ga privučem? a ako mu ja nasilu nešto ubacim onda to drži u ustima neče da žvaće već se ljuti a ponekad počne i plakati.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mi smo napunili godinu dana i dalje nista!
    Eventualno jogurt i malo palente ili kruhica; pahuljice; voce jedino iz teglice ili ako umaskiram u pahuljice!
    Tuzna sam!
    Idem traziti temu o dohrani i dojenju nakon godine dana! Ako netko nesto zna neka mi linka!

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pozz curke
    Moja curica koja ima 10mj je jela savrseno.sve je prihvacala i pojela bi po pun tanjur...dok prosli tjedan kad je uhvatila viroza izgubila je apetit na par dana..i od tada je proslo skoro 10dana ..vec opet sve jede ali od tada odbija rucak..odnosno slani obrok!jedini nacin da ga pojede je kada u umjesam abc sir i tada sve pojede?sta se odjednom desilo..koliko mi je pametno svaki dan za slani obrok davati sir i da taj okus pevlada?mozda su joj dosadili bljutavi okusi kuhanog mesa i povrca?

Nives avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

evo i mi da se upisemo...vec mjesec dana odbijamo da jedemo, samo cicamo i pomalo kruha...pre toga, do 10mj. smo super jeli.

apetit kao da je potpuno nestao.

ocajna sam

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znam da ti je teško. Možda je sad postao poketniji, prohodao, pa mu je sve ostalo zanimljivije, a hrana mu nije ni na kraj pameti?
    Ja sam letos imala sličnu situaciju i nisam se najbolje snašla. Moj sin je privh par meseci dohrane uzimao onako po par kašičica od svega. Međutim, kad su nastupile one vrućine nije hteo ni da zine. Samo je banana dolazila u obzir i piletina smiksana sa bananom. Ja sam tu pogrešila što sam mu i dalje nudila raznovrsno. Trebalo je da se držim onoga što hoće. U međuvremenu je i izgubio na težini nekih 700-800g. Konačno sam u avgustu bila toliko očajna da sam rekla ma jedi šta hoćeš, samo jedi. Od tad ima dva fiksna obroka za prvu užinu bananu i za ručak bananu sa nekim mesom. Da ne ureknem to smaže. Za doručak dobije palentu ili proso sa nekom voćkom. To kako kad, nekad ni da zine, nekad hoće. Za večeru isto ponudim žitarice sa voćkom. To redovno odbije. Siki u principu kad hoće, a to je 3-4 puta dnevno, nekad i jednom noću. Povratio je nekih 300-400g za mesec dana.
    Eto ja bih išla sa onim što hoće da jede do maksimuma. Ja svom nisam na silu gurala, ali na primer pustim ga da se igra nečim dok ga ja hranim. Kad odgurne kašiku onda je to kraj.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

ja bi i zeljezo provjerila.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ne znam jel mi tema spada ovdje,al evo možda se netko javi.
    Moja beba koja ima 9 mjeseci i koja je normalno prihvatila dohranu odjednom ništa osim sisanja više ne priznanje.
    Danas sam joj skuhala batatu i piletinu, ni da okusi i nakon toga cendra dok joj ne dam sisu.
    Traje to već 20-ak dana, u zadnja dva mjeseca je dobila 600 grama. Pedijatrija nije bila prezadovoljna.
    Napomena, izbijaju nam zubići. Mogu li to pripisati tome i nadati se da će proć?

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moja je uvek odbijala dohranu kada su joj izbijali zubići. E sad, da li je to kod vas slučaj ili ne, ne mogu reći.
    Dete od 9 meseci bi trebalo dobijati 214-342g mesečno (SZO tako kaže), tako da tih 600 g uopšte nije malo.
    Posljednje uređivanje od cikla : 14.11.2013. at 19:55

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

moja je uvijek to radila dok joj su joj izbijali zubići. kad bi je prestalo bolit, sve po starom

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Hvala na odgovorima. Čini se da je malo bolje iako je sad neka faza kad hoće samo kupovne kašice. Sve skuhano ili napravljeno doma, ni da čuje.
    Sad za voće mi nije bed iz staklenke,ali povrće i meso nekako jest. Neki savjet?

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Inka_1 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovorima. Čini se da je malo bolje iako je sad neka faza kad hoće samo kupovne kašice. Sve skuhano ili napravljeno doma, ni da čuje.
    Sad za voće mi nije bed iz staklenke,ali povrće i meso nekako jest. Neki savjet?
    Moje mišljenje je ne nuditi staklenke previše. Pogotovo u ovoj dobi - do godinu dana mu je dovoljno probati makar žličicu.

Da li dijete doji? Moj recimo do 14 mjeseci je zivio isključivo od cice.i niš mu nije, super napreduje. sad tek shvaćam koliko sam se bezveze nervirala.
    od kad ide u jaslice nešto bolje jede, iako još uvijek ima dana da pojede dvije tri žlicice i neće, eventualno gricka koricu kruha.
    Zubi su ogroman problem, nama trenutno idu zubići i jako je lošeg apetita. Sad ima 17 mjeseci.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

sve ovo vrijedi ako dijete napreduje, veselo je...

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Moje mišljenje je ne nuditi staklenke previše. Pogotovo u ovoj dobi - do godinu dana mu je dovoljno probati makar žličicu.

Da li dijete doji? Moj recimo do 14 mjeseci je zivio isključivo od cice.i niš mu nije, super napreduje. sad tek shvaćam koliko sam se bezveze nervirala.
    od kad ide u jaslice nešto bolje jede, iako još uvijek ima dana da pojede dvije tri žlicice i neće, eventualno gricka koricu kruha.
    Zubi su ogroman problem, nama trenutno idu zubići i jako je lošeg apetita. Sad ima 17 mjeseci.
    Sisa, nekad mi se čini i dan i noć. Nisam ni ja previše za staklenke,ali stvarno pojede cijelu bez problema. A kad pravim doma ni žlicu.
    Znači da ima apetita,ali samo za ono što ona hoće.

Begonija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Evo da se i mi pridružimo ekipi nejedača.
    On mi je treća beba i eto dobila sam dijete koje ne ljubi krutu hranu. Prvih dvoje guštaju u hrani,a mali kada vidi žlicu brzinski zatvara usta.
    Probala sam sve varijante,jesti u hranilici,krilu,podu, sa bratom i sekom, i mm ga je pokušao hraniti ali šipak.
    Ne sekiram se,krvna slika i urin su uredni.
    Jedina varijanta koja donekle uspijeva je kada sam jede sa rukicom.
    Skuham mu cijele komade mrkve,brokule...ili palentu na gusto i to mu dam u ruke. Samo tada nešto pojede.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Moj mali od 15 mjeseci je jeo sve sta bi mu stavila u tanjir
    Od zitarica je jeo proso,amaranth,quinou, od voca brekve,jabuke,kruske,tresnje,banane od povrca sve osim brokule, meso. Bas je volio jest.
    Stvarno sam pazila da jede zdravo i razloliko.
    Vesela je beba. non stop se seta i trci. Najnormanije dijete.
    Kada sok i nevjerica.
    Dolazim u pedijatra maleni od 15mjeseci sta jede sve zivo i nezivo je po njihovom premrsav i mal.
    Ima 9.5kg i 76 cm.
    On se kaki 4,3 puta i dosta je aktivan.
    Mozda zato.
    U svakome slucaju pedijatrica mi govori umjesto jogurta da mu dajem mlijeko od 3,5posto.
    Ja sam tako i pocela radit.
    I od tada vise ne zeli nista jest.
    U medjuvremenu se i razbolio pa mu se jos vise smanjio tek.
    I sada ne zeli uopce otvorit usta da prova.
    Kao da mu je tek skroz nestao.
    Prestala sam mu davat mlijeko
    Ali on i dalje odbija jest.
    Vise neznam sta da radim
    Kako je moguce da tako dijete iznenada pocne strajkat.
    Odvest cu ga opet u pedijatrice jel sam stvarno ocajna.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja se samo prijavljujem na temu. Curica ima 7 mjeseci, dosad nije ništa htjela okusiti. Zasad se ne nerviram, čak mi je i smiješno kako zatvori usta i okrene glavu čim vidi hranu. Isto je i s hranom koju joj ponudim da jede sama.
    A eto. Ponadala sam se barem jednom obroku da malo cice predahnu

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i mi smo tu... mala ima 9,5 mjeseci i totalno odbija dohranu.
    doji, napreduje, zadovoljna je, ali je naporno. mislim, krenut će valjda jednom, tješim se kad vidim da su i drugi to prošli

ki ki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

8 mjeseci curka i isto cekamo bolje dane

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •