Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 116

Tema: Lažni burek

  1. #51
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa
    Meni je najbolje bilo kad se u Zgb otvorila piterija Tomislav što su svi bili razočarani što to nisu one pite na kakve su navikli doma (prhko tijesto, nadjev između - pita s jabukama npr.)
    Već kad si spomenula...
    Razočarala me astronomska cijena malog komadića pite (mislim zeljanice i od krumpira su bile) u spomenutoj piteriji. Nešto puno kuna smo MM i ja platili svaki jednu porciju pite i jogurt, a nikakav užitak u kvaliteti mi nije nadmašio dojam da bi običnim, seljo-beljo burekom bar utomila glad.

  2. #52

    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Postovi
    286

    Početno

    Citiraj Joe prvotno napisa
    U Turskoj kad sam bila, burek je bez obzira na filu, tj. i od mesa i od sira. Tako da ima više apsolutnih istina
    potpisujem,oni kažu "borek" i za pitu sa sirom..

  3. #53
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg

  4. #54
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    u, kako dobro izgleda!

  5. #55
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj Mima prvotno napisa
    Meni je najbolje bilo kad se u Zgb otvorila piterija Tomislav što su svi bili razočarani što to nisu one pite na kakve su navikli doma (prhko tijesto, nadjev između - pita s jabukama npr.)
    Već kad si spomenula...
    Razočarala me astronomska cijena malog komadića pite (mislim zeljanice i od krumpira su bile) u spomenutoj piteriji. Nešto puno kuna smo MM i ja platili svaki jednu porciju pite i jogurt, a nikakav užitak u kvaliteti mi nije nadmašio dojam da bi običnim, seljo-beljo burekom bar utomila glad.
    Stvarno, pa ne sjećam se da su bile neke ogromne cijene. Meni su pite tamo super fine (ali nisam nikakav autoritet jer ja do prije 3-4 godine nisam probala nikakvu pitu, a burek niti dan danas). Jednom sam tamo kupila pite za neki tulum kod kuće i svima su se sviđale.

  6. #56
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Jesu, jesu... ne znam kada si ti prvi puta bila, ali mi iza samog otvaranja.
    Ako je današnja pitica sasirom desetak kuna, par tanašne i pokratke pite u piteriji bio je više od duplo.
    Meni je to bilo skupo. Ne znam kakve su im sada cijene.

  7. #57
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    u, kako dobro izgleda!
    Hvala ! Kad to ti kažeš, onda to ima posebnu težinu!
    No, da si je još i probala...

  8. #58
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    znam, prste bih olizala...
    e, da mi je sad...

  9. #59
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    Ja sam kupila sve sastojke, al zaboravila mineralnu :/
    Hoće upaliti s mlijekom?

  10. #60
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj suzyem prvotno napisa
    Ja sam kupila sve sastojke, al zaboravila mineralnu :/
    Hoće upaliti s mlijekom?
    Hoće.
    Za svaki slučaj, umiješaj u smjesu žlicu brašna u kojoj si razmiješala žličicu praška za pecivo.

  11. #61
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg
    sehr gut!

  12. #62
    suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    619

    Početno

    Na kraju sam ipak odletila po mineralnu i ispao je super :D
    E sad bi ja tu verziju al bez jaja, da bude onako kao pravi burek. Jel tko probao?

  13. #63
    vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Postovi
    460

    Početno

    ja sam totalni antitalent za kuhanje
    prvo sam umjesto tijesta za pitu kupila lisnato tijesto (biser)
    smješala sve sastojke i stavila tijesto da se odleti a ono mi se skroz uljepilo, nisam ga mogla odvojiti pa sam kidala komadiće, malo ih razvaljala i pobacala u smjesu
    sad se peče i pitam se našta će to ličiti (nadam se da će biti jestivo jer nemam back up večeru)
    možda je glupo pitanje ali kako se odleđuje i poslije odvaja lisnato tijesto? naravno da ga u ovoj varijanti neću više koristiti ali da znam za ubuduće
    0 bodova imam za kuhanje ali zato da mi vidite muža kako je u liniji

  14. #64

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Citiraj Dream prvotno napisa
    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg
    izgleda super...
    Moja gibanica od dolje uvijek bude gnjecava :?a ja bi da bude hrskava (pećnica je ok)

  15. #65
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj neva prvotno napisa
    Moja gibanica od dolje uvijek bude gnjecava :?a ja bi da bude hrskava (pećnica je ok)
    joj, i nama, pa kad se ispeče lijepo je prebacimo u drugu tepsiju naopako i zapečemo s druge strane

  16. #66

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Lux
    Postovi
    903

    Početno

    A kupusa od topica
    Probaću i je za koji dan ovaj božemioprosti burek ako je tako fino...
    Još samo da se pohvalim, dobila sam praaavu veliku oklagiju iz Bosne :D
    Još samo da je stavim u pogon...

  17. #67
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj neva prvotno napisa
    Citiraj Dream prvotno napisa
    Kako god mi "to sa sirom" zvali, mi smo se danas udavili u gibanici . Evo je, nakon što se malo ohladila izvađena iz pećnice: http://i21.photobucket.com/albums/b2...ica-cijela.jpg
    A evo i komada na tanjuru: http://i21.photobucket.com/albums/b2...nica-komad.jpg
    izgleda super...
    Moja gibanica od dolje uvijek bude gnjecava :?a ja bi da bude hrskava (pećnica je ok)
    Jel porumeni odozdo ili ostane nezapečeno? Ako porumeni, dovoljno je vruću je izvaditi na rešetku i ostaviti da se tako ohladi. Ako se hladi u posudi u kojoj se pekla, uparit će se odozdo i neće biti hrskava kao odozgo.
    Ako ne porumeni odozdo, ne radi ti donji grijač u pećnici i treba je okrenuti kako reče a...70...v .

  18. #68
    Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Postovi
    966

    Početno

    Citiraj suzyem prvotno napisa
    Na kraju sam ipak odletila po mineralnu i ispao je super :D
    E sad bi ja tu verziju al bez jaja, da bude onako kao pravi burek. Jel tko probao?
    Nadam se da si svjesna da riskiraš život na prvom live susretu s Apri !

    Inače, ne mogu reći kako bi to izgledalo bez jaja. Da, bilo bi kao obični ... khm burek sa sirom . Ne bi tako naraslo kao gibanica, ali bi moglo biti ukusno :/ . Eto, ako netko proba, nek javi kako je ispalo .

  19. #69
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    e pa stavrno ću vas tužit UNESCO-u

  20. #70

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    hvala na savjetima

  21. #71
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Došla sam vidjeti kaj se tu događa...kad ono
    Ja bi vama napisala još jedan zgodan receptić za lažne fritule no bojim se ponovnog napada


    p.s. kod mene sve nešto lažno

  22. #72
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma bitno da su katja i jan pravi...
    a ovo... ha, Rasprodaja se približava

  23. #73

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    samo vi dirajte u našu kulturnu baštinu

    prvo uvrijede burek, jer ga poistovjete sa sirnicom, pa onda još i lažni
    ili zeljanicom

  24. #74
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    jes!

    gdje je onaj smajli što otrese u nesvjest

  25. #75
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    na nekom drugom forumu

  26. #76
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    jah

  27. #77
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ja pravila krnji burek sinoć, i ne da je bio krnji burek već po začetku, već i krnja gibanica u finalu.
    Sorc, nisam te poslušala i maknula mrvec kora, malo mi je falilo file u njoj, fajn je suha bila.

  28. #78

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    cure, ja ću vas zaključati!
    hoću, stvarno!

    Mislim, idem ja dodati kupusa, pa će biti kupusara.
    Pa krompira - eto ti krompiruše.
    Pa jabuka... vidi, došli smo na pitu od jabuka.
    :
    al u krumpirušu ne idu sir i jaja

    a što se straaarno bureka tiče
    jednom kad smo zalazili u židovsku općinu tamo je bio jedan pravi židov iz izraela i kad sam donijela kiflice punjene sirom on je rekao mmmm burek!


    izgleda da na istoku od kud potječe to jelo tijesto koje je punjeno i zarolano je burek.
    mi doma isto kažemo burek za burek
    a pita za pita (zeljanica, krumpiruša...
    ali život u zabrebu je ostavio posljedice, tak da kad sam prohodala sa mm sam morala učiti hrvatski zagrebački, i počela govoriti tak da me ljudi ovdje razumiju.
    još i sad mi se desi da spetljam pitu (kolač od sira) i pitu, i na kraju više nemam pojma kaj hoću ili kaj netko drugi hoće da napravim

    a isto je tak i sa sarmom, u nju ne ide svinjetina, samo junetina ili govedina
    jednom je mesar pao u nesvjest kad sam rekla mljeveno samo teleće meso. a kaj nećete svinjetinu :?

  29. #79
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj vrabec-te-dal prvotno napisa
    al u krumpirušu ne idu sir i jaja
    mahajde!

  30. #80

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Citiraj vrabec-te-dal prvotno napisa
    al u krumpirušu ne idu sir i jaja
    mahajde!
    koliko ja znam samo luk krumpir sol i papar :?
    zar ne?

  31. #81
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    biber i malo ulja

    luk nasjeckaj,posoli,ostavi da malo stane pa dobro iscjedi rukama(bude puno bolje)

  32. #82
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    a možeš dodati i sitno sjeckano suho meso

  33. #83
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa naravno da ne ide ni sir ni ništa, štatije?!

    a krompir se obavezno reže rukom, na kockice.
    kad se riba, bude zbijeno.

  34. #84
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ako ti je mrsko sjeckat, a nemaš multipraktik(ja u njemu uvijek sjeckam krompir za pitu),onda staviš krompir u zdjelu i uzmeš konzervu(naravno otvorenu) i s njom se začas isječe krompir

    ja i u burek stavljam krompir

  35. #85
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    ne kzim to s konzervom :?
    daj objasni malo

  36. #86
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa nabadaš oštrim rubom
    ali onda sve kockice nisu iste 8)

  37. #87
    Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,593

    Početno

    nabadam po krumpirima, ganjam ih po rajngli?
    pa to bi kod mene bila pita od prstiju

  38. #88
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pa,uzmeš otvarač za konzerve i okružiš onaj tupi dio,tako da ostane samo oštrica(bude oštro kao nož) i s tim onda začas isjeckaš šta god hoćeš(krompir,luk,orahe i td.)

  39. #89
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    može jedno glupo pitanje?

    jel se ti zgužvani listovi slažu jedan NA drugi ili jedan DO drugog?

  40. #90
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno


  41. #91
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ma nije bitno,neće se pogužvati

    (sve izmiješaš u jednoj velikoj zdjeli i onda samo prespeš u pleh za pečenje)

  42. #92
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    ma nije bitno,neće se pogužvati

    (sve izmiješaš u jednoj velikoj zdjeli i onda samo prespeš u pleh za pečenje)
    napomenula sam da je glupo pitanje

    WM

  43. #93
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a ovo... ha, Rasprodaja se približava
    Dolazimo vas vidjeti sigurno :D

  44. #94
    anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,363

    Početno

    moj lažni je najjeftiniji i najlakši, pazi ovo

    gotove kore za pitu
    2-3 vrhnja ili jogurta
    jaje
    malo soli

    kore istrgati, ovo ostalo dodati, izmiješati,
    izliti u protvan i eto ti pitice

  45. #95
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    aaaaaaadiooooooo maaaaaareeeeeeeeee
    aaaaaaadio beeeeeeeela naaaaaapoliiiiiiii
    adio kaaaaaaara miiiiiiiiiiiaaaaaaaa
    adio buuuuuuuureciiiiiiiiiiiiii

    pa di je ta žena :?

    da se nije otrovala po mom receptu? :shock:

  46. #96
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno


    Kao: "Jadna ne bila, nikako da se oglasiš na forumu već danima"

    Pitica je bila skroz OK, no, maaalkoc joj je fila falilo, nisam te poslušala pa stavila mrvec manje kora. Osim što sam samoinicijativno smanjila mineralnu , imala jedno jaje manje i jedan dcl vrhnja manje, nisam ni soli stavila dovoljno.
    Ovih dana slijedi popravak. Ali zato mi je visina pitice bila taman po formuli!

  47. #97
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa

    Kao: "Jadna ne bila, nikako da se oglasiš na forumu već danima"

    Pitica je bila skroz OK, no, maaalkoc joj je fila falilo, nisam te poslušala pa stavila mrvec manje kora. Osim što sam samoinicijativno smanjila mineralnu , imala jedno jaje manje i jedan dcl vrhnja manje, nisam ni soli stavila dovoljno.
    Ovih dana slijedi popravak. Ali zato mi je visina pitice bila taman po formuli!


    kakko sam ja uspjela propustit jos jedan urnebesam topic o bureku? :?

  48. #98
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    iz izjave određene gospođe, citirat ćemo samo NAJBITNIJI dio...

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    nisam te poslušala


  49. #99
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Tako mi i treba kad sam iskrena, umjesto da sam poslušna

  50. #100
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Tako mi i treba kad sam iskrena, umjesto da sam poslušna
    jok draga ...

    ne očekujem poslušnost (to ubija kreativnost), ali bi (u tvom interesu) ponekad bilo dobro da budeš OTVORENA ZA SAVJETE....

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •