-
Pozdrav 
Dakle imam djetešce od nepunih 6 mj sa dijagnosticiranim vur-om obostranim II stupnja. Citala sam jako puno o tome al nekak mi je to sve iskreno zbrda zdola
. Previse informacija da bi mogla kavalitetno izvuc kakav zakljucak za sebe kojim bi bila zadovoljna.
Nasa povijest bolesti ide ovako- slucajnom analizom urina je otkrivena bakterija u urinu, ponovljen je urin nakon 3 dana i nalaz je dosao sterilan s preporukom da se ponovi za 10 dana urin i urinokultura. Tada dolazi urin sterilan a urinokultura pokazuje e.-coli 10na6, nakon toga ponavljamo nalaz opet e.coli 10na6. Davali smo joj Cranactin odmah jer nismo vise mogli čekat da se netko smiluje prepisat terapiju Odlazimo u bolnicu 3x vadimo urin od cega je urin sam svaki put sterilan ali sad se pojavljuje Klebsiella pneumoniae 10na5. zaprimaju nas u bolnicu (2 mjeseca nakon prvog nalaza urina) zbog rezistentnosti bakterije i primanja antibiotika.
Učinjena je mikcija i time utvrđen već spomenuti refluks. zadnji nalaz urinokulture je bio sterilan kao i urin, te propisana je profilaksa 1ml dnevno Sinersula. Preporucena kontrola urina mjesecno ili na neki cudan znak, kontrola u bolnici nakon 2 mj gdje cemo dogovorit sta i kako dalje.
E sad meni je vrlo jasno da se to moze povuc bez po frke ali i moze bit dugogodisnji problem pa se zelim oboružat sa svime sta trebam znat kako cu dolazit u situacije ''što dalje?''.
Dakle ono sta joj mi trenutno dajemo je taj Sinersul, Biogaia kapi (rekoše da je to ok za bebe) i ponovo kanim početi sa Cranactinom, pije extra vode i čaja i jednom dnevno je perem sa kamilicom.
Inace je do tada bila iskljucivo dojena, sad cica i pije vodu i čaj povremeno.
1.Mene dalje zanima na koje joj ja jos nacine mogu pomoći odnosno gdje se jos obratit, što još dodatno se moze davat sada ili kroz neko odredjeno vrijeme dok počne jesti?
2.Kakvi jos probiotici postoje tj koje koristite?
3.Iako smo zadovoljni sa sadasnjom doktoricom Đelmiš, namjeravamo se javit i u Helenu po jos jedno misljenje koje nije na odmet. Znam da postoje osiguranja...tj da su postojala pomocu kojih se ostvaruje pravo na preglede neke. Koje osiguranje kod koga i realno da li se isplati?
4.Da li nastavit s ovim Cranactinom? Takodjer postoji i onaj šećer isto na bazi brusnice ako se ne varam...da li postoji razlika kakva izmedju cranactina i tog secera ili ne? tj da li mi se uopce isplati nabavljat nesto takvo.
5.Kakve homeopatske lijekove koristite i za što konkretno su propisani, kod kojeg homeopate i kakve su reakcije vašeg nefrologa na to, te da li se oni kombiniraju sa profilaxom ili su profilaxa za sebe?
6. Postoji li još nešto šta nisam pitala ?

Znam da imam puno pitanja al bila bi zahvalna kad bi mi ponudili svoje odgovore iz vlastitog iskustva.
-
Mikki, sad sam sve iščitala. Ovaj VUR II stupnja se meni činio super kad smo ga tek otkrili. Sad mislim da bi možda bilo bolje da je bio viši stupanj pa da smo to riješili defluxom dok je curka bila još mala. A opet, kad je viši stupanj veće su vjerojatnosti za probleme s bubrezima.......
Meni se čini super što ste ga tako rano otkrili i ja bih ti savjetovala da se orijentiraš na zdravu dohranu koja će pomoći općem dobrom stanju organizma te da naučiš dijete da jede/voli namirnice koje su dobre za bubrege i urogenitalni trakt. Meni je bilo teže jer je L imala 20 mjeseci ali je svejedno zavoljela i jede dan-danas zdrave namirnice.
Smeđa riža, meni je najfinija iz bio bio to već sad možeš uvoditi tako da je ispasiraš i čuvaš pasiranu u hladnjaku (max 3 dana) i s tim možeš davati voće i povrće. Kad dođu na red mahunarke kuhaj azuki grah koji jača bubrege.
Nemoj je naučiti uopće na zašećerenu hranu jer bakterije vole šećer! Bolji je kiseli jogurt od voćnog, ne kupovne pahuljice nego ih sama pripremi i slično
Isto je jako važno da se nauči piti vodu! Blažena djeca koja vole vodu a ne samo sokove!
Što se tiče alternative ja sam sigurna da je nama homeopatija pomogla jer nemamo problema s bakterijama. Nama je samo VUR prisutan i ja sam sigurna da će se i on povući samo treba više vremena!
Od dodataka odličan nam se pokazao VIP probiotic premium kad smo ga uzimali u kontinuitetu 6 mjeseci. Curke su se odhrvale skoro svim vrtićkim boleštinama te zime! Znam da postoji i njihov probiotik, mislim da se zove Panda koji je za bebe.
Ovo s ispiranjem kamilicom mi se čini nepotrebnim, bolje ne prčkat po flori i fauni intimnih dijelova i najbolja je obična voda. Ako primijetiš neko crvenilo ili upalu možeš isprati s probiotikom (isto tako nakon pregleda i uzimanja urina).
Cranactin mi koristimo, nekako sve rijeđe jer nam je dosadio, ali curka oduvijek voli suhe brusnice pa kombiniramo. Čim nauči gutati kapsule davat ću joj Citrofit-extrakt sjemenki grejpa koji je izvrstan u borbi protiv bakterija i gljivica. I njega možeš kapnuti u vodu za pranje (a upotreba mu je doslovno u cijeloj kući-za prati pod, za dezinfekciju četkica i drugo).
Eto, ništa mi više ne pada na pamet osim da ti poželim sreću, a za sve pretrage svakako idite u Helenu jer nigdje i nikad nećete dobiti bolji tretman+objašnjenje za sve!
-
Bas ti hvala na super odgovoru.
opet cu te pitat kad zapnem
kaj se tice ispiranja eto to je jedino iz straha jer joj je stolica dosta rijetka i to se fakat razmulja po cijeloj pikici pa me uvijek strah da nisam dovoljno dobro isprala
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma