Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 193

Tema: Zona bez mirisa :)

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zona bez mirisa :)

Kampanja protiv parfema u Kanadi

U Kanadi je u tijeku kampanja kojoj je cilj upozoriti na štetnost korištenja sintetičkih mirisa, usmjerena u prvom redu na zaštitu astmatičara i alergičara te drugih osoba s dišnim problemima.

Prema informacijama udruge za borbu protiv plućnih bolesti u Kanadi, između 15 i 20% Kanađana ima problema s disanjem, što je za pokretače kampanje dovoljan razlog da pokrenu borbu protiv umjetnih mirisa.

Kampanja za dominaciju prirodnih mirisa i protiv parfema pokrenuta je 1998. u Halifaxu, glavnom gradu istočnokanadske provincije Nove Škotske.

Te su godine tamošnje školske vlasti zabranile umjetne mirise u 146 škola.

Kratko nakon toga, program "Bez parfema" stupio je na snagu u svim obrazovnim ustanovama i bolnicama u Novoj Škotskoj te u gradskoj upravi Halifaxa.

Program ima za cilj pokretanje svijesti kod namještenika o štetnosti umjetnih mirisa i u konačnici odustajanje od njihova korištenja.

Gradske vlasti Halifaxa kažu da je odziv na inicijativu bio "enormno pozitivan, i kod namještenika i kod posjetitelja".

U međuvremenu se inicijativa proširila po čitavoj Kanadi.

Većina ministarstava i federalnih ustanova te statistički ured u kanadskom glavnom gradu Ottawi proglašeni su "zonama bez parfema".

Pozivi na borbu protiv parfema izvješeni su u mnogim institucijama, a čak i službeni pozivi na skupove ili poslovne razgovore često sadrže molbu da na suzdržavanje od korištenja parfema.

Međutim, proizvođači parfema u Kanadi još uvijek ne osjećaju posljedice kampanje, koja zasad ne pokazuje tendenciju prerastanja u zabranu, kao što je to u slučaju pušenja.

"U tome zapravo i nemamo strategiju", izjavio je glasnogovornik kanadskog ministarstva zdravstva David Jensen, upitan o službenom stajalištu vlade u slučaju borbe protiv parfema.

Koristite li vi parfeme?
    ja ako nekad zelim navonjicat se koristim iskljucivo etericna ulja i stalno me moja mama tlaci da bi kad idem na neke sastanke i sl trebala iza sebe ostavljati oblake parfema
    bas mi je drago da iza mojeg izbora stoji cijela jedna kampanja

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne koristima parfeme. smrde mi

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ako nekad zelim navonjicat se koristim iskljucivo etericna ulja i stalno me moja mama tlaci da bi kad idem na neke sastanke i sl trebala iza sebe ostavljati oblake parfema

ja sam ih redovno koristila prije, ali kroz trudnoce i dojenja su mi strasno smetali, i kod mene i kod drugih i eto, ne koristim ih vec koju godinu
    iako puno bocice jos stoje una stalazi, ali sve se bojim da sam se odvikla

ali, izgleda da to nije lose

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne koristim parfeme vec dugo godina... tamo negdje od pocetka devedesetih...

al se sjecam da sam u srednjoj i pocetkom faksa voljela onu - pospi se kisom parfema da bolje mirisis i ravnomjernije rasporedis "vonj"

dosta rijetko koristim i deodoranse...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne koristim

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja koristim, ali meni je dovoljno da ja sebi mirisem, nikad nisam ostavljala oblake za sobom.
    Koristim i kameni (soda bikarbona) deo od Lusha.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja koristim.. Al ne parfeme nego parfem. The parfem. Uvijek je jedan i koristim ga kad mi dođe (ne svakodnevno). I užasno mi je kad netko ostavlja za sobom oblake parfema, ali mi je super kad se onako uvuče u glavu nečiji diskretan, specifični miris

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali mi je super kad se onako uvuče u glavu nečiji diskretan, specifični miris
    x
    Ja koristim dva.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    ja koristim.. Al ne parfeme nego parfem. The parfem. Uvijek je jedan i koristim ga kad mi dođe (ne svakodnevno). I užasno mi je kad netko ostavlja za sobom oblake parfema, ali mi je super kad se onako uvuče u glavu nečiji diskretan, specifični miris
    x

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i zamislite šta mi se desilo prošle godine: sveki me pita (a ona je jedna od onih koje hodaju u oblacima parfema) da koji to fini parfem imam, ja joj kažem i ona si ga kupi :shock: :shock:
    katastrofa! i trebalo mi je sto godina da pronađem svoj novi parfem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

volim parfeme, koristim ih ali se ne naljevam mirisima.

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Zona bez mirisa :)

Citiraj ivarica prvotno napisa
    bas mi je drago da iza mojeg izbora stoji cijela jedna kampanja
    upravo tako
    samo kaj od mene nitko ne trazi da budem u mirisnim oblacima

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koristim obavezno, ali diskretno.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne volim oblake, ni kišne, ni snježne, ni parfemske, ni tuđe, ni svoje. Koristim parfeme, povremeno, diskretno. Volim osjetiti i nečiji parfem, naročito kad je sretno odabran, pa pristaje osobi koja ga nosi.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    x

ali trenutno ne koristim ništa jer dojim.
    možda će me netko sad popljuvat, ali trenutno ne korisim niti deo i :shock: uopće ne smrdim, čak mi se moj prirodni miris jaaaako sviđa, dajem onako malo na vaniliju ...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

blago tebi, ja otkad dojim, dajem na cevape s lukom zalivene jednom zidarskom...

parfeme ne koristim, al volim kozmetiku s etericnim uljima.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa

X

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    x

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    blago tebi, ja otkad dojim, dajem na cevape s lukom zalivene jednom zidarskom...
    tako je i meni bilo u početku, kapula žućena i to ustajala. al sad zbilja vanilija se ćuti...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    kolika je bila moja tuga sto ne mogu koristiti lushov deo u kamenu

alergijska reakcija (a inace nisam sklona reakcijama) mi je bila takva da nisam nekoliko tjedana mogla staviti ruke uz tijelo, ispod pazuha sam dobila grozdove :shock:

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

koristim parfeme, koristim deodorans, mislim da ne bih išla van da mi netko zabrani da se namirišim (javila bih da ne mogu doći na posao, na primjer )

u prvoj trudnoći nisam mogla podnijeti nikakve mirise, pa čak niti gel za tuširanje, jedva sam sapun mogla pomirisati da se ne pobljujem. hvala bogu, prošlo je.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

dok nisam rodila sam koristila 2 parfema - jedan zimski, a jedan (mošus ulje) univerzalni...
    pred koji mjesec sam ponovno počela koristiti, ali samo mošus veli mm - ****zovni

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bas volim parfeme, mirise opcenito...
    dogadjaje i periode u zivotu pamtim po mirisima

parfema uvijek imam barem 2 na raspolaganju, ali ne volim godinama koristiti isti, volim isprobavati nove...
    mrzim "oblake" mirisa (opcenito teske mirise), to mi smrdi i iritira me

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koristim od Bulgarija Bijeli caj parfem ali vrlo malo.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni su oduvijek smetali. Pogotovo ranu ujutro, pozlilo bi mi.
    Dovoljan mi je miris mlijeko za tijelo, ili se "nasnifam" pod tušem nekog gela za tuširanje od Aromatice

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bez parfema ne odlazim ama baš nigdje 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alergijska reakcija (a inace nisam sklona reakcijama) mi je bila takva da nisam nekoliko tjedana mogla staviti ruke uz tijelo, ispod pazuha sam dobila grozdove
    Steta. Ja sam alergicna na sve ostale, osim Niveinog rol-ona bez mirisa koji je, koliko sam skuzila, diskontinuiran.

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

alergijska reakcija (a inace nisam sklona reakcijama) mi je bila takva da nisam nekoliko tjedana mogla staviti ruke uz tijelo, ispod pazuha sam dobila grozdove
    :shock: Ti si 3. osoba u zadnjih tjedan dana za koju čujem da je imala takvu reakciju na Lushove deziće.
    Ja koristim njihov Aromacreme i jako sam zadovoljna.
    Parfemi mi najčešće ne trebaju jer umjesto mlijeka za tijelo koristim Lushove pločice za masažu koje imaju vrlo jak miris, a nekad namjerno namažem malo te pločice umjesto parfema.
    Proli tjedan sam otkrila njihove krute parfeme i guštam pomalo u tome.
    Inače sam strašno osjetljiva na mirise parfema i podržavam kampanju svim srcem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne koristim parfeme,
    dezice koristim i to jedan te isti vec ohoho godina, zadnji put sam nakupovala hrpu, bojim se da ih ne prestanu proizvoditi 8)

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

svaka čast kanađanima, ali ne znaju oni što je vožnja ZET-om ljeti;
    e tu bi trebalo zakonom propisati korištenje dezića

volim mirise; i LUSH, i eterična ulja, i parfeme, ali ne volim jako mirisati.
    sviđa mi se kad osjetim nečiji diskretan, lijep miris, ali nikako ne volim kad se gušim u nečijem parfemu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim da bi me kanađani deportirali

momentalno brijem na hypnotic opium

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

volim parfeme, ali ne prejake. Baš mi je ok kad nekog osjetim kako fino diskretno miriše. Imam više različitih koje koristim ovisno o raspoloženju, nekad svaki dan drugi, a nekad stalno jedan te isti.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ja bas volim parfeme, mirise opcenito...
    dogadjaje i periode u zivotu pamtim po mirisima
    I ja ih volim, ali samo lagane. Ne podnosim nametljive mirise. Ne koristim ih prečesto, a zapravo ih najčešće stavim samo za sebe - npr. navečer nakon tuširanja ili kad mi se baš prohtje. Meni parfem traje par godina, jako sam štedljiva. Pogotovo kaj se moj najdraži (od Lancastera Sunwater) više NE proizvodi pa sad imam samo još par kapi na dnu bočice, šmrc.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja ih volim, ali na žalost poslije druge trudnoće jednostavno mi se sve preokrenulo. toliko me jako glava boli da se više uopće ne parfemiram. sve sam parfeme dala šogorici, ostali mi možda 2 za uspomenu, najdraži. :/

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    kolika je bila moja tuga sto ne mogu koristiti lushov deo u kamenu

alergijska reakcija (a inace nisam sklona reakcijama) mi je bila takva da nisam nekoliko tjedana mogla staviti ruke uz tijelo, ispod pazuha sam dobila grozdove :shock:
    a ja sam jako sklona alergijskim reakcijama al na Lushove deziće nisam.
    Imam i njihov parfem Karma (od eteričnih ulja) ali mi je strašno jak pa se rijetko s njime namirišem.

Osim toga imam jednu flašicu sintetičkog parfema koju ću, s obzirom koliko ga često upotrebljavam, imati još puuuuno godina.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj anek prvotno napisa
    svaka čast kanađanima, ali ne znaju oni što je vožnja ZET-om ljeti;
    e tu bi trebalo zakonom propisati korištenje dezića
    trebalo bi zakonom propisati pranje

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slažem se, zakonom propisati pranje pod mus!
    Ali, ja bih zakonom propisala i obaveznost mirisanja. Ne "ne smrđenja" - to se razme, već mi-ri-sa-nja

Ja obožavam mirise, meni su ugodni i oblaci i oceani, i kad se netko zalio i polio i okupao u parfemu (saće apri otić sjest vanka na stepenice ) i ne mogu zamisliti život bez parfema! Naravno, ako mi paše miris, recimo Bvlgari mi je savršen, svaki.
    Eto.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dezić s kuglicom ispod ruke svakom građaninu trebaaaaaaaaa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MAGRIZ, a di si kupila mošus ulje? To moja mama trazi vec godinama... Bila bih ti zahvalna ako otkriješ adresu!

Ja parfeme volim, ali ne sve imam jedan, vec godinama. I nisam mirisljavi oblak

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Blazenka prvotno napisa
    MAGRIZ, a di si kupila mošus ulje? To moja mama trazi vec godinama... Bila bih ti zahvalna ako otkriješ adresu!
    u Mulleru (i u CC1 i na Trgu) ima - rjeđe se nađe ulje, ali parfem ima skoro uvijek - crvena kutijica, piše na njoj JOVAN musk

pozdravi mamu...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam s parfemima uvijek imala problem da sam se redovito zaboravljala naparfemirat. Nekako nikako da mi sjedne navika. I onda bi oni stajali negdje na policama dok ne bi ishlapili. Tako da sam s vremenom odustala (iznimka je jedan intenzivan period u mom životu kad sam se par mjeseci relativno redovito namirisavala i strašna je moć mirisa - danas me taj parfem instantly transportira u taj period, prekrasno nešto )
    Dezodoran sve neutralniji i neutralniji koristim kroz godine.
    Lushove masažne pločice su mi najbolje rješenje, palim se na njih, nažalost, pali mi se i novčanik od njih pa to samo povremeno.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    dezić s kuglicom ispod ruke svakom građaninu trebaaaaaaaaa
    Živila!

Otkako pred poprilično godina otkrih PRAVA eterična ulja, hladno prešana biljna ulja i kristalni kamen - dezodoransi i parfemi polako su, na mala vrata, izašli iz mog života, u paketu sa standardnom kupovnom kozmetikom, parfimiranim omekšivačima rublja (što je sve roba prepuna ostataka iz prerade nafte) i industrijski prerađenom hranom. Jednostavno su mi se ti napadno umjetni mirisi i okusi ogadili.

U sjećanje na ta vremena ostade bočica Givenchijeve "Organze", poklon od muža, koju iz razumljivih razloga držim na polici, ali sve više kao ukras.

modesty71 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kulenova_seka spominješ kristalni kamen. Koristila sam ga pred desetak godina dok me netko nije splašio da on zatvara pore (kao i antiprespirant dezići), što može dovesti do raka. Da li ti znaš što o tome, ili protiv toga? Bilo bi mi drago da to nije istina, pa da ga mogu ponovo koristiti :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koristila sam parfeme tu i tamo prije trudnoce. Vec su mi u prvoj trudnoci poceli smetati - jednostavno sam prestala podnositi bilo kakve prejake mirise, ukljucujuci i neke gelove za tusiranje i sampone. Zatim, kako sam pocela s dojenjem, parfemi mi nisu ni padali na pamet - mislila sam si, ak meni iritira nos, kak ce tek biti malome?!"?
    A sada, druga je trudnoca pri kraju i jos uvijek nista od parfema. Vec su mi i oksidirali stojeci na polici dvije godine. tek povremeno skinem prasinu s njih, a ni u tome nisam redovita.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

modesty71 - znojiš li se nakon mazanja kristalnim kamenom? Ako da - ne zatvara pore. U knjizi "Čisatoća je pola bolesti" u poglavlju o dezodoransima i ostalim mirisima stoji da postoje kristalni kameni na bazi aluminijevog klorida (?) - nisam 100% sigurna je li spoj s klorom ili nekim drugim elementom, a knjigu sam vratila, uglavnom aluminijevog spoja kojeg sadrži svaki antiperspirant (to je aktivna tvar koja sprečava znojenje! Uvijek se nalazi na vrhu popisa sastojaka svakog antiperspiranta!), tako da se savjet navjerojatnije odnosio na taj kristalni kamen. Očito se više proizvoda deklarira istim imenom.

Kristalni kamen mora biti čisti alaun (iliti stipsa).[/b]

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sjetile ste me moje šefice... ta žena kad je ušla u lift u 8 ujutro, isti je mirisao po njoj do 3 popodne kad sam ja išla doma. ili ono hodam po zgradi, i osjetim njen miris. ko pas tragač bi je čovjek mogao slijediti po mirisu. a tek njen ured - ko da si ga cijelog natopio cisternom parfema. a nikad nisam saznala koji je...

ja parfeme koristim samo za posebne prigode ili kad se želim osjećati bolje. imam 3 najdraža, i svaki mi nekak predstavlja poseban osjećaj. još čuvam Eden koji sam nosila ko srednjoškolka za izlaske, a sad ga ne bi na sebe stavila ni pod prijetnjama smrću. jednostavno ga malo pošnjofam kad me ulovi nostalgija.

dezodoran UVIJEK, svakodnevno poslije pranja. Nivein, ne na kuglicu, nego stick. inače mi uvijek tijekom perioda dojenja znoj smrdi na paštetu.

a znate li onu divotu miomirisa kad se neko namiriše da bi prikrio miris ustajalog znoja? e to je :zbljuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuv:

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam jedna od onih koja ne može zamisliti izlazak iz kuće bez malo omiljenog parfema na "strateškim mjestima", ali dok sam bila trudna i dok sam dojila nisam koristila nikakve parfeme, samo neutralne deodorante.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja OBOZAVAM parfeme! Ni u trudnoci mi nisu smetali uopce. Volim ih mijenjat ovisno o prigodi i raspolozenju.
    Nekad koristim jedan duze vrijeme,pa onda malo eksperimentiram...
    Kao sto Maja rece,uz parfeme uvijek vezem neka razdoblja zivota i uvijek miris probudi neke uspomene.
    Trenutno koristim Diorov Poison.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

obozavam jake slatkaste parfeme i stavljam i po nekoliko puta na dan ako mi je prilika-jedsnostavno VOLIM PARFEME

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •