Količina brašna je određena prema dobi djeteta/osobe, a max je 10 kg. Nama je ped. napisala 6 kg (koliko nam po zakonu pripada), ali su u apoteci rekli da ne isporučuju manje od 10 kg (nismo se bunili zbog toga

). Mislim da je za osobe iznad 12 god. propisana količina 10 kg mjesečno. To je općenito max. količina.
Doc. opće prakse (ili pedijatar) piše recept za brašno, a može ga se podići u bilo kojoj apoteci (uz malo volje s njihove strane

). Ponekad treba pričekati 2-3-4 dana (dok brašno pošalju iz "centrale").
Oprosti što se miješam, ali nije mi jasno zašto tvoja nećakinja ne posjećuje liječnika.
Celijakija je bezopasna bolest ukoliko se oboljela osoba pridržava bezglutenske dijete, ali organizam treba redovito kontrolirati (krv, urin i stolica). Mi idemo svakih 6 mjeseci na kontrolu, a kasnije će se to prorijediti na jednom godišnje.
Međutim,
celijakija može biti i jako opasna bolest (a na žalost, i smrtonosna) ukoliko dođe do teških oštećenja organa.
Moj savjet je da svakako posjeti gastrića i napravi kontrolu

.
Gotovi proizvodi su skupi, pogotovo neke "marke" (koje su priznajem, ponekad ukusnije i zahtjevaju manje vremena za pripremu). Međutim, jako puno toga se može napraviti kod kuće, a i dobro usklađivanje jelovnika rezultira manjim troškovima prehrane.
Kao što sam napisala na onom topiku, mi mjesečno potrošimo oko 50-ak kuna na "specijalne" proizvode .