Kakvo misljenje o formuli?
Za formulu je super da postoji da se njome hrane djeca majki koje ne mogu dojiti.
ali marketing formule sluzi za miniranje dojenja majkama koje mogu dojiti.
To su dvije razlicite stvari.
Kakvo misljenje o formuli?
Za formulu je super da postoji da se njome hrane djeca majki koje ne mogu dojiti.
ali marketing formule sluzi za miniranje dojenja majkama koje mogu dojiti.
To su dvije razlicite stvari.
Posljednje uređivanje od sirius : 20.09.2015. at 17:55
Ne znam na sto je Ginger mislia, ali ja sam htjela reci bubekici da nije frka ako joj da vise formule, zasto samo jedna bocica. Trebala sam mozda tak napisati. Da, definitivno sam trebala.
Pa naravno da si mogla.
ali bubekica je pitala za pahuljice u prahu sa AD-om.
u dobi od 11 mj to nije nuzno. Pahuljice ( obicne) ili zitarice mogu se pripremiti povremeno i na obicnom mlijeku iz ducana. Nema potrebe da se kupuje skuplji proizvodi u kutiji sa dodatkom secera.
i jasno da moze dati bocicu formule prije spavanja, i nocu ako ima nocni obrok.
Samo da napomenem da te pahuljice nemaju dodani secer.
Ma ja sam zivcana da prostite pa se zivcano i izrazavam. Isprike
bubek, ja ne mislim da je to neko zlo, stvarno
imam ih i ja, i sa ad i bez
ali ih koristim jaaaako rijetko (sad vise i ne), jer mislim da je zdravije skuhati neku zitaricu i dodati jogurt
a i jeftinije
al gle, ako si tako sigurnija, ostavi jedan takav obrok i probaj samo drugi zamijeniti s jogurtom ili necim kuhanim na obicnom mlijeku
neces joj naskoditi ni ako ostavis to ni ako maknes
Probala sam za veceru zgance s jogurtom. Ponasala se kao da sam joj ubila najboljeg prijatelja, nije ju ni ad utjesio
Na kraju sam dala nasi standard veceru i dogovorila s muzem da je za neko vrijeme dosta eksperimenata buduci smo prije 2 tjedna imali strajk s hranom generalni i taman se rutinizirali, makar s prahom.
Hvala na savjetima, vjerujem da ce koristiti!
Onda furaj tako dalje
Nakon nekog vremena probas opet
I tako opet i opet i opet
Velim ti, nije to neko zlo![]()
Nemam sad puno vremena, ali ono što znam je da se Klaićeva rukovodi preporukama Europskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i ishranu (www.espghan.org). Na stranicama imaju poseban dio _ Gudielines gdje su sve moguće preporuke, npr. http://www.espghan.org/fileadmin/use...pdf/con_28.pdf su smjernice o uvođenju dohrane, nadomjestku za željezo, količini mlijeka, itd..
Tko ima vremena, može se zabaviti.
Nemam ništa protiv, a ni za taj prah jer ne znam o kojem je prahu i sastavu riječ (ako ti se da, prepiši). Ali mislim da niti najzdravija stvar na svijetu nije više zdrava ako se jede 2xdnevno svaki dan.
Mislim, i moj je stariji prolazio okp faze kad bi se zakačio na neku hranu i jeo to i samo to, ali sam ja nudila i drugu hranu i trudila se ne potencirati takvu isključivost, ako već nisam mogla promijeniti...
Tako mi je drago što mi dijete jede sve kaj napravim. Inače sam antitalent za kuhanje, ali kašice mi idu odlično.
Jutros: banana+griz+kukuruzna krupica+zobene mekinje. Sve ukuhano u gustu kašicu.
Podne: ostatak od doručka
Večera: ili tikvice + mrkva + batat + proso, ili cikla + mrkva + batat + proso.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.01.2016. at 14:57
Zutaminuta vidim da svašta miksaš svom djetetu. Koliko ona točno sada ima i nakon koliko vremena si počela tako miksati hranu? Jer znam d au početku ide namirnia po namirnica dok se dijete ne navikne na okus, jel tako! Mene to uskoro čeka, još samo dojim.
Za tri dana će imati osam mjeseci. Prije mjesec dana, s navršenih sedam sam počela dodavati više povrća i žitarica.
Ona sve jede, do sada sam uvela dosta toga, i još uvodim polako nove stvari. Nema reakcija, osim što nastavlja fino primati na težini.
Odlično da ti sve jede. A sa koliko si počela dohranu, sa 6 mjeseci ili ranije? Moj će 10.02. napunit 6 mjes, a sutra idemo u pedijatrice na pregled pa ću s njom o dohrani popričat.
Sa 6 i par dana. Pedijatrica je sa oko 4 mj i 3 tjedna rekla da uvedemo dohranu, ali ja nisam htjela.
Današnji meni (i ručak i večera): ribana kruška + kuhane zobene mekinje
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.02.2016. at 17:32
Joj, nemoj mekinje. Uzmi pahuljice.
Zbog fitinske kiseline koja se nalazi u opni zitarica. Ona nije preporucljiva za djecu, zbog toga za dojencad nije preporucljivo upotrebljavati integralne zitarice. U mekinjama nema nikakve nutritivne vrijednosti, samo neprobavljiva vlakna.
Mekinje se rade samo od te opne, ili? Prvi put to uzimam. Mislila sam da se radi o zobi koja je samo bolje usitnjena, kao npr. što su to bulgur i kus kus u slučaju pšenice.
A to što se prokuha 2-3 min? Čitala sam da se smanji utjecaj fitinske kada je hrana termički obrađena (iz tog razloga se preporuča prženje orašida).
Oće joj biti loše od ovog? Već sam kuhala ovo 3-4 x i nije bilo reakcija.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.02.2016. at 19:40
Uzmi zobene pahuljice, to je usitnjena zob( haferflocken). Isto ih prokuhas koju minutu. Mekinje su samo opna, ostatak od prerade. Nema u njima niceg nutritivno dobrog za dojence. Odraslima ne skode, ali nisu preporucljive za dojencad.
Ili kupi zobenu kasu i kuhaj do 40 min
Ok. Budem tako. Hvala.
A kaj sad da radim s mekinjama, ostalo prek pol vrećice.
Danas, i za doručak i za ručak i za večeru: kašica od tikvice+blitve+prosa+kukuruzne krupice+malo maslinova ulja. Ispalo je toliko fino da bih i ja to mogla doručkovati.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 03.02.2016. at 22:26
Fina papica od: jabuka+karfiol+mrkva+tikva puter+maslinovo ulje. Fino je mirišalo.
Danas će biti kašica od jučer. Napravila puno i ostalo dosta. :nemajka:
zakaj jedan dan stavljaš više žitarica a drugi ništ,
zakaj ostatak jučer nisi ti pojela?
Sto ljudi, sto cudi. Nisam nikada davala djeci kasice od dan ranije. Eventualno cisto skuhane zitarice ako sam skuhala unaprijed. Rucak se ponekada zalomi ako sam vise skuhala dan prije ali rijetko.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
ja nisam davala bebi kašicu koju sam skuhala jučer
Zbog toga što su vitamini propali ili straha da se pokvarilo?
Vitamini topivi u vodi ionako se unište se kuhanjem. Sve sam bebi davala svježe pripremljeno.
Misliš termolabilni?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.02.2016. at 17:43
Jučer su bili grižganci (pola griz, pola žganci) na kruški, s nasjeckanom bananom.
Danas ide karfiol s ciklom i mrkvom, uz proso ili krupicu.
Ne, nego je otac neki dan prokomentirao "Zar već?", pa nisam sigurna kada bi trebalo početi s tim. Sada sam pogledala na Rodinu brošuru i vidim janje, kunića, pile za osmi mjesec. Mi inače ne pripremamo janje i zečeve jer nam smrde. Ostaje pile. A za pile baš nisam sigurna da je krcato željezom. Planirala sam potražiti tzv. organski uzgojeno pile za nju, ali nisam se još mrdnula s mjesta.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 07.02.2016. at 13:36
Pa kaj, mi ne jedemo meso, malcu je baka prvi puta dala meso kad je vec bio iza godine.
I sad ga ne jede cesto, ziv, zdrav, nikad bolestan i ima visoko zeljezo, samo treba imat uravnotezenu prehranu i ubaciti u prehranu npr alge koje su krcate željezom.
Pa nema vezepitam upravo radi toga, da li pazis na dodatne proteine i minerale. Meni srednja nije zeljela jesti niti sam u trudnoci s njim jela jer mi se gadilo. I danas je izbirljiva kaj se mesa tice ali smo ipak vise onda pazili na druge stvari i kombinirali alge sa zitom. Proteini su potrebni za razvoj a nije nuzno da su iz mesa.
Dapace, poznajem dosta djece koja su othranjena na vege/makro prehrani i uvijek sam za istu. Ali ta prehrana zahtjeva odredeno znanje u kombiniranju namirnica.
Ako ne jedete alge, tada stvarno nema potrebe niti da ih dijete jede.
Pa ne treba ih jesti, dodaju se kod kuhanja i kasnije izvade.
Pa ne treba siriussamo kazem da treba ako je vec odlucila ne davati meso nauciti kombinirati namirnice kako bi nadomjestila proteine koji su iznimno vazni za bebe. Koliko pamtim nakon 6mj proteini iz majcinog mlijeka nisu vise dostatni. Alge sluze za minerale. Ali nisu neophodne.