Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: RAZMAŽENO DJETE ILI?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno RAZMAŽENO DJETE ILI?

SA PRVIM DJETETOM KAD SAM RODILA PRIJE 3GOD SAM NAPRAVILA ISTU POGREŠKU KAO I SADA SA BEBOM STAROM 6MJ.BILO MI JE ŽAO DA LEŽI U KREVETIĆU I STALNO SAM PO CIJELI DAN NOSALA.SAD KAD JU STAVIM U KREVETUĆ ILI NOSILKU JEDNOSTAVNO URLIČE TAK DA JU MORAM UZETI I NOSATI DA PRESTANE.SUPRUG KAŽE DA SAM SI SAMA KRIVA.IMA LI KAKVO RIJEŠENJE?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ima riješenje
    da suprug uzme dijete i malo nosi

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dijete treba puuno nositi i maziti, a to što ti je suprug rekao niti je lijepo, niti točno. Uključi ga u rad oko bebe - a ako mu nije jasno, objasni mu da vam je zajednička...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mozes i koristiti maramu, ona fino rasporedi tezinu bebe a ostavlja slobodne ruke.

potpisujem cure u vezi supruga, zastarjelo je vjerovanje da se beba moze razmaziti nosenjem. to nije tocno. bebi treba bliski kontakt s majkom i ocem.

btw, velika slova na internetu znace da vices, pa drugi put obrati paznju

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nosenje i kontakt je strasno bitan za bebu. Ne uce se klinci nositi, mozes ih samo "odviknuti" od nosenja. Svaka beba je 9 mjeseci 24h dnevno nosena i obgrljena od strane mame, zar je tako cudno da bi beba nastavila istu praksu i kad izadje na svijet?

To je sve normalno. Preporucam da si kupis maramu, bit ce ti puno lakse, a i beba ce biti zadovoljna

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam napravila grešku sa prvom bebom jer je mirno ležela u svom krevetiću i malo smo ju nosili. Drugu bebu smo puno više nosili, a treću još više.... toliko brzo prođe ta prva godina.... da kasnije požališ što nisi iskoristio svaki trenutak za maženje, nosanje, milovanje, divljenje... a kasnije nikada više ne traže da ih nosiš...

Meni je marama puno pomogla...

Vjeruj, poslovi, brige i sve ostalo, toga ćeš uvijek imati, a malu bebu samo jednom

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako lijepo napisano Cekana

drtstenjak, pogledaj si ovaj tekst http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2295

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sun ti si to definitivno ljepse poslozila linkove :D

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kak bi tebi bilo stalno ležati u krevetu i buljiti u plafon, sama, plačući?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

honey ne gleda stalno u plafon i ak je normalno veći dio dana provesti nosajući djete jer više neznaš kaj uraditi kad plače svaki put ikad ju ispustiš iz ruku onda mi roditeli sa takvim problemom nemoramo ni imati privatnost.onda bi bilo najbolje da niti spavamo,jedemi,pijemo i spavamo ovojeno od muževa jer po tome nemamo ni vremena za njih.svatko tko misli kao ti trebao bi isprobati ovo kaj ja prolazim a i ostali roditelji koji imaju isti recimo da nazovemo problem kao ja jer ih sigurno ima,tek onda bi te pitala sad mi reci misliš li isto kao ja.pozdrav

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Probaj zabaviti bebu dok ju ne nosis. Ja svom malenog puno pricam, kreveljim se, pjevam, mazim ga tako da on vrlo malo trazi nosanje. Kad obavljam stvari po kuci stavim ga u kolica i vozam svuda sa sobom i cijelo vrijeme mu pricam i nasmijavam ga. Naravno i nosim ga ali ne kad se rasplace nego kad ga pozelim grliti i ljubiti. Ako zaplace dok lezi ja se potrudim da ga smirim mazenjem i pricanjem.
    Naravno, svako dijete je razlicito ali eto, mom tako vise pase.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem koksy. ne mora se ići ni u jednu krajnost, niti se mora pustiti da dijete plače, il ga ne podignuti iz kreveta, niti se mora nosati dijete 24sata na dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes li mozda poblize opisati problem?
    Je li tebi problem to sto beba stalno hoce da je nosis ili ti je to problematicno samo u nekim situacijama, npr. kad trebas nesto kuhati? Bebama je taj fizicki kontakt jako vazan. I od toga treba krenuti. Vjerujem da je i tebi vazno tu i tamo "predahnuti". Kako naci kompromis, tesko je s tako malo informacija reci. Koliko je tvoj muz ukljucen u brigu oko bebe, konkretno, koliko cesto on nosi bebu?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

problem je u tome što veći dio vremena ja sama provodim sa bebom jer muž vremeski puno provede na poslu,ali možda je i problem u tome što su je od samog rođenja svi od poznanika stalno nosali pa ona skužila da to super.svi od kući a ja sama ostanem sa njom.ma nekako se već budemo snašle jer i ona preko dana spava po pola sata i zna se po noći budit često.sa prvim dijetetom nismo znali da ga imamo.i kad ga čuvala i ne tak je bio malo zlato.neznam dal je istina da su curice inače zahtjevnije i veće maze.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dtrstenjak prvotno napisa
    ali možda je i problem u tome što su je od samog rođenja svi od poznanika stalno nosali pa ona skužila da to super
    Bojim se da nije problem u tome. Tvoje dijete je davnih dana skuzilo da je nosenje super, puuuuno prije... onda kad si ga grlila i nosila 9 mjeseci 24h dnevno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Po tome ispada da ti je kuca stalno puna ljudi, ako ju svi samo nose? Pa imas iskustvo prvoga djeteta, zar ne? Ja se apsolutno slazem sa Anchie , ona jednostavno trazi tvoju blizinu, a drugacije se, zasad, ne zna izraziti. Ima samo plac - kaze, mama gdje si, trebam te (po mojem).

Nazalost, ili nasrecu, mi smo s djetetom bili gotovo sami, tako da po tom pitanju nije bilo previse dilema. Osim sto je u prvim M. mjesecima nas zajednicki zivot bio apsolutno posvecen samo njemu (sto opet mislim da je apsolutno normalno i da neke stvari tipa rucak, dorucak i blalglala sve drugo s muzem, moze i mora malo pricekati, dok sve ne sjedne na svoje mjesto), poslije smo polako opet imali vremena i za nas troje, ali i dvoje. Meni je to sve tako brzo proslo, a danas kad vidim ovoga petogodisnjaka, koji se ne da grliti i ljubiti, cak i prebrzo.

No, da, skrenula ja s teme, ja sam imala maramu, klokanicu i viper. Di sam isla ja, isao je i on.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam svoje cure nosila.
    I bilo je svakakvih savjeta.
    Ali lagala bih kad bih rekla da sam ih držala na rukama 24 sata. Nikad nisu bile ostavljene da plaču u krevetiću a da sam ja u drugoj prostoriji. Kad bih trebala nešto napraviti, bile bi ili na podu, ili u kolicima, ili u vrtiću kraće vrijeme. Pored mene.
    Mislim da je dobro i važno nositi dijete, ali ako ne možeš non stop, mislim da nema ništa loše u tome da joj se javiš, da ti čuje glas, da vidi da je sve u redu i da te vidi pored sebe.

Dijete na čije se potrebe odgovara, rastući ima sve više povjerenja u roditelje.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

honey ne gleda stalno u plafon i ak je normalno veći dio dana provesti nosajući djete jer više neznaš kaj uraditi kad plače svaki put ikad ju ispustiš iz ruku onda mi roditeli sa takvim problemom nemoramo ni imati privatnost.onda bi bilo najbolje da niti spavamo,jedemi,pijemo i spavamo ovojeno od muževa jer po tome nemamo ni vremena za njih.svatko tko misli kao ti trebao bi isprobati ovo kaj ja prolazim a i ostali roditelji koji imaju isti recimo da nazovemo problem kao ja jer ih sigurno ima,tek onda bi te pitala sad mi reci misliš li isto kao ja.pozdrav
    Ovo što sam boldala za mene nema nikakvog smisla. Jer, dok sam trebala privatnost i samoću s mužem (a i vrijeme za izlaske, glupiranje i samo za sebe) - nisam se odlučila ni na brak ni na dijete. Možda drastično, ali u ovom tren prilično nesebično, jer sad ni ne pomišljam na privatnost ni sve ovo što si napisala. Imam dijete i uživam u tome. Kad je bio beba jako sam ga puno nosila jer bi inače plakao. I preživjela sam. Muža sam ostavila da spava u dnevnoj sobi jer je morao biti odmoran za posao. I on ga je puno nosao - i onda i sada.
    Mali spava s nama u krevetu, sad smo već dugo svi skupa u "gnijezdu" i lijepo nam je. Nije ni razmažen ni drugačiji od ostale djece.

Volim ga i sad (ponekad) nositi iako nepretjerujem jer sam trudna. Ali definitivno mislim da nošenje nije problem. Nego tvoj stav prema tome. Naime, uvjerena sam da ako se malo promijeni tvoj način razmišljanja i počneš na to gledati kao nešto normalno, neće ti više ni biti tako teško. Uostalom, svi roditelji prolaze te faze samo ih doživljavaju na različite načine.

Sretno i uživaj s djetešcem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A jesi bila s bebom kod neuropedijatra pošto je nedonošče ?

Marko je grozno plakao sve dok nismo krenuli na vježbe razvojne gimnastike

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda je samo stvar u ravnotezi i tvojoj odluci, dok kod ju nosis s grcem u sebi (jer smatras da tako ne treba) ona ce biti grcevitije vezana uz tebe...pomalo paradoks...ali ima puno istine u tome da dijete osjeca vise od onog sto mi mozemo zamisliti.
    mozda da sama sa sobom sjednes i razmislis - kada ti je ok da ju nosis, a kada bi ona mogla biti u viperu ili sjedalici. razmisli i o soluciji neke nosiljke. mislim da je bitno da je nosis s gustom, pa makar krace vrijeme i da budes iskrena prema sebi i prema njoj.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam bila sama kući sa blizancima i iako fizički nisma mogla nosati jednog 24h ipak su po mnogočijim merilima njih dvojica nosani i previše. Ja ne mogu pustiti dete da plače uz komentar 'isteruje hir/nije mu ništa/ne mogu, bole me leđa...'. Po meni je svaki detetov plač sa razlogom ma koliko on besmislen nama bio.

Druga stvar je bila moja stalna bojazan da ja od starta imam dva deteta i da oni od starta imaju samo po pola mame. E pa htela sam im pružiti malo veći postotak sebe pa sam im se posvećivala do maksimuma. Nijedan obrok nije izbačen na silu, nijedna faza nije odrađena uz plač, uspevala sam da pratim potrebe obojice i sa njima se usaglašavala. I ništa mi nije. Imala sam malo širi izrastak nego inače i malo manje sređene nokte ali za to moja deca nisu marila. I dan danas ne mare ni za to ni za neoprane sudove i neopeglan veš, naročito ako moramo raditi nešto jako važno kao što je pravljenje šume za divlje i dvorišta za domaće životinje od legića

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Imala sam malo širi izrastak nego inače i malo manje sređene nokte ali za to moja deca nisu marila. I dan danas ne mare ni za to ni za neoprane sudove i neopeglan veš, naročito ako moramo raditi nešto jako važno kao što je pravljenje šume za divlje i dvorišta za domaće životinje od legića
    jel to o meni pričaš???

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dtrstenjak, na drugom topiku si napisala da ti je dijete boležljivo i osjetljivo - ne misliš li da je možda i to razlog više da traži tvoju blizinu? Mislim da je posve normalno da dijete želi biti uz roditelja i nošeno. Moj sin ima 7, 5 godina i 27 kg i ja ga još uvijek nosim, a kamoli da ne bih nosila tako malu bebu.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Tiwi lijepo rečeno

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bome, i ja sam se svog nanosala...kad bi bio budan, nije bilo drugo neg uprti i vodaj...a kad sam morala neš napravit, pokušala sam ga spustit i zabavljat na neki način, odvuć mu pažnju...
    riknula sam nosajuć,al, hvala Bogu, još uvik sam tu.
    i ja bi rekla da je to ok za dicu. upravo jer su se noskali i treskali 9miseci...moj sad već duže neće baš uvik na ruke!! čak i biži. tek ponekad se javi "nosaj me".
    sve prolazi i to proći će
    također mislim da je potrebno zadovoljiti tu dtetovu potrebu
    sretno

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mm je pomorac i nikad ga nema doma pa ipak sve stizem sama. Znaci privatnost mozes dobiti i imati , vazno je samo kako ces se organizirati. Ja sam svoju Katu nosila u slingu i bilo nam je sjajno. Uspjevala bi sve napraviti po kuci , ona bi bila puno mirnija i jos bi obicno nakon par minuta nosenja zaspala. Zapitaj se da li ti je lakse nositi djete ili ga stalno slusati kako place? Sto je bolje za bebu? I ne brini da ces je naviknut na nosanje jer Kate cim je otkrila noge posao sling u zaborav sto mi i fali ponekad.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam htela nešto da napišem, ali Tiwi je napisala baš sve što ja mislim.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po meni teorije o razmaženom djetetu i teorije o tome da ti je netko drugi naučio djete na nosanje ne drže vodu.

postoje djeca koja trebaju više nosanja i djeca koja ga trebaju manje.

stribor je bio stalno - a ma baš stalno na rukama - spavala sam sa njim na sebi jer je urlao kada bi se od mene odvojio, i tako prva tri mjeseca dok ga malo nisu grčevi prošli, ali je i dalje bio nespavač i puno se nosio.

sunčica se od početka drukčije ponašala. imala je grčeve i znala je plakat i pitat da se nosi, ali je voljela spavati sama.

sve to tako brzo prođe i da se izdržat. teško je, ali prođe.

predpostavljam da te okolina pritišće - otpili ih i neka ti pomognu umjesto da te pilaju - od muža na dalje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

postoje djeca koja trebaju više nosanja i djeca koja ga trebaju manje.
    točno to
    treba osluškivati dijete
    moja jelena do prije 2 mjeseca nije uopće mogla spavati u našem krevetu (u kojem caruje i njena starija sekica)
    ja sam je nakon svakog podoja vraćala dok se odjednom nije počela buniti i tražiti da spava i ona s nama
    od tad smo svi skupa!

a nositi se vole obje
    još uvijek: 12 i 17 kg

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znam da ti je ponekad teško jer i meni dođe teško, a Bartol nema još ni 3 mjeseca, jedina mi je beba i ne moram raditi ništa drugo nego se baviti njime. Stvarno puno želi biti na rukama. Imali smo čak i jednu fazu od tjedan dana kad je doslovno, ali bez pretjerivanja, bio na meni non stop. Jedino sam ga spuštala za presvlačenja i navečer za kupanje. Nije htio spavati pokraj mene, nego isključivo na mom trbuhu. A da stvar sa nosanjem bude bolja, on sling prihvaća u rijetkim slučajevima i u pravilu traži moje 'gole ruke'. Vesele me tekstovi o tome koliko je nošenje korisno, ali kad bi i ti tekstovi govorili drugačije, ja bih opet nalazila načine da radim ono što on traži i sretna sam kad jasno zna reći što traži. Sigurno je da ti, uz drugo dijete svojoj curi ne možeš priuštiti 24-satno nosanje. Ali vjerujem da će ti biti lakše ako se podsjetiš da se ne radi o nosanju ili ne ili o tome da si joj stvorila dobru ili lošu naviku, već o tome da si ju do sada puno nosila zato jer je ona dijete koje to traži, a ti majka koja zna odgovoriti na njene potrebe. I mislim da ne bi trebala pod pritiskom mijenjati svoj stil koji je ispravan, nego tražiti načine i trikove da si olakšaš taj period. A kad ih nađeš, stavi ih ovdje da se i ja mogu njima koristiti

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nanosila sam se svoje a i dan danas je nosim.
    nije lako, ali ko može odolit pruženim rukicama, tužnim okicama i konstataciji: mama, jako me bole noge. strašno sam se umorila (a hodala je npr. uz mene točno 20 metara)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja sam se nanosila svoje djece. i još uvijek to radim. Mislim da ove mlađe (16,5 mj) još i više jer ona jako često traži da je nosim. a tu mi strašno pomaže sling. U njemu i kuham i spremam i pečem kolače za Božić

Bila sam nedavno kod jedne mame koja je stalno svoju curicu odguravala od sebe govoreći joj da ima nekog posla i da je ne može stalno držati i nek se makne od nje. meni je male bilo tako žao, baš se vidjelo da traži pažnju. Kad sam se malo s njome poigrala, mala je procvala, više se nije odvajala od mene. A moja Lana dotle trči okolo, uopće me ne doživaljava, padne, digne se - na što se ova mama čudila kako se samostalna i ne cendra. A ja mislim da je to upravo tako jer kad god ima potrebu za mojom blizinom, ona to i dobije i sigurnija je u sebe i u mene, nadam se.
    Naravno da kad idem na wc, a cendra, da je pustim da cendra dok sam na wc-u il dok me baš starija kći nešto treba. Ali sve se to nekako iznivelira

Franciska75 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da djeca trebaju osjetiti tu ljubav i zagrljaj mame! Ja ga jedan dan nosam cijeli dan, a durgi skroz malo (radi nekih obaveze ili sl), pa mislim da malo dijete ne može baš toliko manipulirati, kao što se priča! Ljubi ga i mazi, sve će doći na svoje!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja curica se definitvno obožava nositi a stvarno mi je već teško pa prošla je dvije godine...ali šta da radim kada stalno viče "nosi,nosi" i stalno mora imati kontakt pa se nosimo..uvijek se zezam da izgledam kao ona majmunica koja stalno nosi svoje mladunče tako i nas dvije!!!
    i da...nosili smo je i kao bebicu ali je bilo puuno jednostavnije( a tada sam mislila kako mi je teško :shock: )

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Franciska75 prvotno napisa
    ... pa mislim da malo dijete ne može baš toliko manipulirati, kao što se priča!
    Mislim da se u toj dobi apsolutno ne moze govoriti o manipulaciji... To se pocinje desavati nakon 12mj starosti djeteta, onda kada dijete postane svjesno svojih ZELJA. Znaci da moze nesto zeljeti i traziti.

Do tada sve sto klinci traze, traze zato sto im je to POTREBA. Tijelo ih "tjera" da to traze, isto kao sto placu kad su gladni, tako i placu kad su sami i kad imaju potrebe osjetiti bliskost. Osnovna je potreba SVAKOG ljudskog bica da osjeti bliskost druge osobe, potreba za dodirom, potreba za blizinom, potreba za ljubavlju.... A zamislite kako je djetetu koje je imalo tu bliskost 9mjeseci 24h dnevno i najednom je ostalo bez toga. Da nosite dijete 12h dnevno (!!!!) to je iz djetetove perspektive 50% manje nego je bilo prije. Bitno drugacije stvari izgledaju kad se pogledaju iz djetetove perspektive

Ta bliskost je nuzna za djetetov zdrav razvoj, zato je toliko i traze.

Jeste nekad imali prilike biti u domu za djecu gdje su male bebe? Znate kako je tamo? Bebe ne placu UOPCE, ne traze da ih netko digne, da ih nosi Znate kako je sablasan osjecaj kad udjes u sobu gdje je 10 bebica, i sve leze, neke se bude i niti jedna ne ispusta zvuk Prestrasno neprirodno...koza mi se najezi na pomisao. No te bebe su svjesne da nece dobiti nista kad zaplacu, pa su naucile da nema koristi od plakanja

Potreba za nosenjem tj. blizinom nije nista drugacija od potrebe za hranom, toplinom, suhom pelenom.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anchie

Ja smatram da je najveći dar koji beba može dobiti od roditelja, pogotovo od mame - empatija. Gledajući svijet bebinim očima, puno toga što sam radila za nju mi je bilo neizmjerno lakše napraviti i izdržati, jer sam u srcu shvaćala koliko joj je to upravo organski potrebno. Meni je bila i ostala slatka privilegija to što postoji maleno biće koje me toliko beskrajno voli i treba

Biti mama je fizički bogme naporan posao, ali psihički i emocionalno nam se sav trud vraća kroz neizmjernu ljubav i privrženost naše dječice, pa za koga ili što da štedimo vrijeme i energiju? Nitko te darove ne treba toliko kao naša djeca, koja su samo jednom mala!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Biti mama je fizički bogme naporan posao, ali psihički i emocionalno nam se sav trud vraća kroz neizmjernu ljubav i privrženost naše dječice, pa za koga ili što da štedimo vrijeme i energiju? Nitko te darove ne treba toliko kao naša djeca, koja su samo jednom mala!

Iz perspektive mame sa jako zahtevnim detetom: teško je. Prvih 6 meseci non stop na meni, na rukama, na sisi. I ne mogu da kažem da sam uživala. Ali sam znala da joj treba. Kako se ona osamostaljivala i polako naučila da sam ja uvek tu i da ću je uzeti, doći, dati joj cicu postalo je lakše. Sad ume sama da se zaigra, da provede poslepodne sa tatom, juče sam je prvi put ostavila samu sa bakom na sat vremena. I sad nam je nošenje uživanjcija.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moja S. je od prvog dana bila beba koja traži stalnu pažnju. Znala je jesam li pored nje i kad spava A sad? Često traži da je nosim, ali kad smo u društvu ona si obavezno nađe nekoga tko joj se sviđa i radi svoje. Kaže mi neki dan kad smo bili kod jedne bake: " Nemoj mama biti s tobom, idi mama u drugu sobu!" I ja lijepo odem i jedem kolače Skoro pa prvi put u životu. A bilo je napornih dana... Ali isplati se!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Tiwi, aj lov ju

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo da javim.konačno dominika naučili jednu uspavanku i kad seka plače a nemogu trenutno biti uz nju on trči i viče seka lena i ode do nje pjevat joj.tako je radosna i mir dok ja složim jelo joj ili na završim kaj radim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo da javim.konačno dominika naučili jednu uspavanku i kad seka plače a nemogu trenutno biti uz nju on trči i viče seka lena i ode do nje pjevat joj.tako je radosna i mir dok ja složim jelo joj ili na završim kaj radim.
    To ti sad prvo dijete vraća što si napravila 'pogrešku' i nosala ga po cijele dane.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam se svoje Ive nanosala i nanosala, ona je trebala taj kontakt, a meni je bilo lakše dati joj što treba nego slušati je da plače, pa i onda kad je nastavila plakati dok je ja nosim npr. dok je imala kolike.
    kad sam kupila ortopedske šlape za kuću da me noge manje bole i prestala slušati pametne savjete tipa da ću razmaziti i upropastiti dijete bilo mi je lakše.
    znam da je naporno, ali se isplati i tkooooo brzo prođe.
    sad ima 3,5 god. i ponekad me pita da je malo ponesem, pa se sjeti da imam bebu u trbuhu i kaže da zna da je sad ne smijem nositi, pa će pričekati da braco izađe.
    ja bi iz svog iskustva, ma koliko naporno bilo, rekla da bebe ne manipuliraju nego imaju potrebu za blizinom i kontaktom.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo smo se nanosali, a ovo drugo nosamo još i više. Taj je non-stop na rukama. I ne mislimo da je to problem, već rješenje da dijete bude zadovoljno i smireno.

Kad se samo sjetim da je M po 2-3 sata spavala na meni jer nikako drugačije nije htjela spavati. A J osim što želi biti na rukama voli i da ga ljuljamo. I sling nas spašava.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •