Pokazuje rezultate 1 do 50 od 143

Tema: INJEKCIJE HEPARINA-iskustva!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bok cure, imam jedno pitanje za vas iskusne heparinke. Zbog upaljene vene i povišenih fibrinogena i d-dimera uveden mi je clexan 0.4, koji primam unazad mjesec dana i moram ga uzimati još 6. tjedana iza poroda koji je bio 11.6. E sad, ja se sama bodem u bedro, i do sad sam imala reakcije poput hematoma. Ono što me počelo zabrinjavat je to što me je unazad tjedan dana područje uboda na obje noge počelo svrbiti i pojavile su se crvene fleke. Da li se to i vama dešava, je li to normalno ili je neka alergijska reakcija?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pera prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure, imam jedno pitanje za vas iskusne heparinke. Zbog upaljene vene i povišenih fibrinogena i d-dimera uveden mi je clexan 0.4, koji primam unazad mjesec dana i moram ga uzimati još 6. tjedana iza poroda koji je bio 11.6. E sad, ja se sama bodem u bedro, i do sad sam imala reakcije poput hematoma. Ono što me počelo zabrinjavat je to što me je unazad tjedan dana područje uboda na obje noge počelo svrbiti i pojavile su se crvene fleke. Da li se to i vama dešava, je li to normalno ili je neka alergijska reakcija?
    ja sam na Clexanu 0,4 (isto se pikam u bedra)
    mjesto uboda mi je crvena fleka, a oko nje ogromna masnica...

možda sad drugačije reagiraš jer ti tijelo ima malo drugačije hormone nego kad si bila trudna...najbolje da pitaš gina

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Čula sam se sa ginekologom i ispalo je da je to alergija na clexane . Schok. Nakon više od mjesec dana uzimanja, pojavila se alergija. Rekla mi je da odmah prekinem s terapijom, a kako je prošlo 3 tjedna od poroda da mi neće uvodit zamjenski lijek, jer kao više nije potrebno, 3 tjedna su dovoljna, a uz to da bi vjerojatno ispala alergična na ostale heparinske lijekove.

Sad se ja pitam, da želim ponovnu trudnoću u životu, i da mi se pojavi opet isti problem, kako bi g uspjela rješiti ako sam alergičn na heparin. Jeli ima koja od vas sa sličnim iskustvom.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

...
    Sad se ja pitam, da želim ponovnu trudnoću u životu, i da mi se pojavi opet isti problem, kako bi g uspjela rješiti ako sam alergičn na heparin. Jeli ima koja od vas sa sličnim iskustvom.
    Negdje na ovoj stranici sam našla info o tome što se koristi u slučaju netolerancije na heparin.
    Potraži, trenutno nemam vremena čačkat, ako nađem prije tebe, postaću link.
    http://www.fvleiden.org/ask/

Datum pristupanja
    May 2020

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Negdje na ovoj stranici sam našla info o tome što se koristi u slučaju netolerancije na heparin.
    Potraži, trenutno nemam vremena čačkat, ako nađem prije tebe, postaću link.
    http://www.fvleiden.org/ask/
    postovana, davno ste pisali o ovome da li jos ima ovaj link negdje ne mogu ga naci hvala!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sumnjam da si alergična na sve vrste niskomolekularnih heparina. Pred nekih godinu dana, možda i više, sanja74 (valjda sam dobro zapamtila nick) je dobila takvu alergiju u trudnoći, provela je neko vrijeme u bolnici, promijenili su joj vrstu (clexan, fragmin, fraxiparin, ne sjećam se o čemu je bila riječ) i sve je bilo O.K. do kraja trudnoće, na onaj drugi nije imala alergiju.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

vidim da vas dugo nije bilo na ovoj temi, a ja trebam hitnu pomoć! sutra idem prvi put u bolnicu po clexan. na uputnici mi piše samo ambulantno liječenje i nigdje ni glasa clexanu... Kako će tamo znati što mi trebaju dati, jer će to biti ok uputnica? Puno hvala

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i da, na uputnici za dnevnu bolnicu ti TREBA pisati clexan i koji (meni piše fragmin 5000)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •