Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: neće kakati na wc

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno neće kakati na wc

Pomozite s iskustvima, molim vas. Karlo je otprilike na proljeće skinuo pelenu, bez problema i praktički preko noći, ali ne i što se tiče kakanja. Već dakle više od pola godine kaka samo u pelenu. Štoviše, nije ni govorio da mu se kaka već smo mi nekako to skužili i stavljali mu pelenu. Znam da je to linija najmanjeg otpora, do sad se iskreno nismo baš previše trudili da ide na zahod to obaviti, puštali smo ga da ide svojim ritmom. Sad nam je nekako dosta toga i nismo kupili pelene. Rekla sam mu da nećemo kupiti pelene i da ako mu se kaka ide na zahod. Danas je već treći dan da nije kakao. Kaže da mu se kaka (i to je napredak), nekako sjedne na školjku, stavim mu na kantu za rublje zabavu, i ništa. na kraju kaže da mu se ne kaka i da hoće dolje. Što da radimo, glupo mi je sad vraćati pelenu (iako je danas baka koja ga čuva naravno stavila pelenu, ali ništa od kakanja), mislim da ćemo mu tako poručiti da ni sami ne vjerujemo da može kakati na zahod? S druge strane, bojim se da se ne začepi i da ga ne boli, onda će mu biti još veća trauma

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imali smo i mi tih problema jer je prvo išla na kahlicu i plakala jer ju je zaprljala.Nakon toga više nije išla ni na wc. Odustali smo i dalje joj stavljali pelenu dok nije sama odustala jer su ju curice zadirkivale

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moja Iva već dugo nema pelenu( skinuli smo je sa 1,5 god) i sve do nekidan je sve obavljala u tutu jer se bojala wc-a, prije par dana je odlučila da je velika i sve više ide na wc.
    ja bi mu kupila lijepu tutu i naljepnice nečega na što trenutno brije, pa nek je sam malo ukrašava sigurno će se brzo "sroditi" sa tutom, pa možda problemi sa kakaćem prestanu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo imali isti problem
    kad je V imala 3 i 4 mj. bili smo na moru, a meni dosadilo stavljati joj pelenu za kakanje, i rekla sam joj da smo potrošili pelene, i da moramo čekati da tata dođe iz Zagreba da nam ih donese
    2 dana je pokušavala, stavljala sam je i u kadu, jer sam mislila da je problem da ne može na sjedeći, jer je u pelenu kakala stojeći, nije htjela i drugi dan kad sam već htjela odustati pokakala se na wc, sjedila je na wc-u, ja sam joj čitala njene novine i ona se pokakala
    nikad više nije tražila pelene
    ali se zato bez novina ne ide u wc

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo imali velikih problema s kakanjem ovo ljeto, naime, pao je u tešku regresiju i počeo je kakati noću u pelenu, s pune 3 godine. Bila sam neko vrijeme totalno bespomoćna i onda smo, malo-pomalo riješili problem. S obzirom da smo već ustanovile određenu sličnost između Karla i Andreja možda pomogne i vama:
    Najprije smo se dogovorili da ćemo za svako kakanje u tutu crtati nasmijanog čovječuljka na kalendar (on ima svoj kalendar na kojem zaokružuje datume). Bez forsiranja. Ako mu pobjegne u pelenu, nikom ništa, ali vrlo brzo se pokazalo da ako on to obavi po danu, da noću nema problema (jer je očito svjesno potiskivao kakanje, a crijeva su mu radila takvim tempom da nisu mogla izdržati puna puncata nekoliko dana zaredom - utoliko smo imali sreće, jer njegov organizam ni ne zna što je zatvor).
    Kad se skupi 7 čovječuljaka, dobit će neku nagradu (daaaa, znam da se ovo ne preporučuje, ali kako rekoh, kod nas je bilo spasonosno rješenje).
    To ga je jako motiviralo, moram priznati, više nego što sam očekivala. Već nakon tri dana se situacija ustabilila, a nakon 7 dana dobio je "nagradu" (mali autobus). Nakon toga više nije bilo nikakvih problema s kakanjem. Još neko vrijeme trebalo ga je podsjećati da je "vrijeme za kakanje", ali brzo je počeo ići sam.
    I da - još uvijek izbjegava kakanje u vrtiću, pa to ostavlja za doma. Zato i kaka uglavnom predvečer prije spavanja.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i mi imamo isti problem.
    pelenu je skinila (i dnevnu i noćnu) lani u svibnju, ali kakanje ne ide pa ne ide. traži samo pelenu inače ništa od kakanja.
    kad ima proljev onda će bez problema na tutu, ali ako je tvrđe nema šanse. kao da se boji i tute i wc-a.
    nema šta nismo probali, ali bezuspješno.
    na silu mi se ne čini dobra opcija jer je ona u stanju ne kakat danima samo da joj stavim pelenu (inače je tvrdoglava ko mazga, pa tako i kad je dobivanje pelene u pitanju).
    ali ja sam već pomalo luda od te pelene. pa ima 3 godine i više od 4 miseca a još kaki u pelenu
    sad sam već počela mantrat i duboko se nadat kako prvi dan škole ipak neće nosit pelenu.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo očito dobro zakasnili sa skidanjem pelene - tek 3 mjeseca prije trećeg rođendana smo uopšte počeli sa odvikavanjem.
    A što se kakanja tiče, mi smo ovako:

odmah nakon doručka, dok smo još u priči koja teče, ja dijete sjedam na tutu s tim što je totalno ignorišem,
    kako da objasnim, hmmm
    pričamo npr. neku priču ili šta ćemo raditi danas ili za pola sata ,
    ja dijete gledam u lice, u oči, priča ne prestaje, a "operacija" teče - skidam odjeću i stavljam ga na tutu i priča obavezno teče dalje.

Glavno mi je bilo da mu je pažnja zaokupljena na nešto drugo, da ne obraća pažnju na tutu ili zbivanja za nju vezana.
    Ja sam znala samo povremeno da upitam "jel' piškila piša?jel kakila guza?"
    Naravno da je jedno vrijeme tuta ostajala prazna, a onda je počelo...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala na iskustvima, ali mi smo danas morali vratiti pelenu jer je wc teška drama. Kaka mu se, čim dođe do zahoda "ne kaka mi se, samo sam lagao". Sinoć sam mu čak (iako je zabranjeno) rekla da će dobiti čokoladu ak se pokaka na zahod, otvarali smo čokice jednu po jednu (mislila sam bit će mu zanimljivo i narajcat će ga) ali ništa, dobila sam samo beskrajno ponavljanje rečenice "kakao sam , mogu li sad dobiti čokoladicu" - a s čokicama ionako nisam baš darežljiva, a kad je opstipiran ili bolestan nema slatkiša). Sve se zabetoniralo jer četiri dana nije kakao, a i njemu je zatvor nepoznanica. Uglavnom, kupili smo pelene, ali sad ne ide van, cijelo jutro je tješenje jer boli guza, ja sam otišla na posao i ne znam kakva je situacija, je li bilo što u pelenu. morat ćemo razraditi novu strategiju, nakon što rješimo ovu situaciju

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još jedna stvar koja je kod nas puno značila - dati mu priliku da bude sam.
    Ok, možda to vama i nije novost, ako inače ide na pravi wc. Kako rekoh, mi smo još uvijek na tuti. Ali pomoglo je kad sam mu rekla: biraj gdje ćeš kakati, ovdje ili iza vrata, i fakat, on bi otišao u drugu prostoriju, zatvorio vrata i u roku keks obavio posao. A primjećujem da mu to i danas znači, tj. da se često ne može dovoljno opustiti ako mu netko "pravi društvo".

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    i mi imamo isti problem.
    pelenu je skinila (i dnevnu i noćnu) lani u svibnju, ali kakanje ne ide pa ne ide. traži samo pelenu inače ništa od kakanja.
    kad ima proljev onda će bez problema na tutu, ali ako je tvrđe nema šanse. kao da se boji i tute i wc-a.
    nema šta nismo probali, ali bezuspješno.
    na silu mi se ne čini dobra opcija jer je ona u stanju ne kakat danima samo da joj stavim pelenu (inače je tvrdoglava ko mazga, pa tako i kad je dobivanje pelene u pitanju).
    ali ja sam već pomalo luda od te pelene. pa ima 3 godine i više od 4 miseca a još kaki u pelenu
    sad sam već počela mantrat i duboko se nadat kako prvi dan škole ipak neće nosit pelenu.
    Mi smo kao i vi. Imamo 3 godina i 2 mj. i samo kakamo u pelenu. Ostalo sve radimo kao veliki. Nekako smatram da oko svih tih stvari ne treba raditi problem i dramu i da će dijete samo napraviti promjenu kad bude spremno za to.
    Dosad se to pokazalo dobrom metodom jer smo naučili i piškiti u kahlicu preko noći, a odnedavno i sam odlazi na spavanje sa svojim medom bez većih stresova i plača.

Rhea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Mi smo kao i vi. Imamo 3 godina i 2 mj. i samo kakamo u pelenu. Ostalo sve radimo kao veliki. Nekako smatram da oko svih tih stvari ne treba raditi problem i dramu i da će dijete samo napraviti promjenu kad bude spremno za to.
    Dosad se to pokazalo dobrom metodom jer smo naučili i piškiti u kahlicu preko noći, a odnedavno i sam odlazi na spavanje sa svojim medom bez većih stresova i plača.
    Isto ovako, piškimo normalno u wc, ali kakanje nikako neće da prihvati.
    Na početku sam forsirala odlazak na wc i nervirala se oko toga, a još više su mi išle na živce reakcije okoline - kao, ima 3 godine, pa još kaka u pelenu, ali sam sad se smirila i ništa ne forsiram.
    Par puta je tražio sam kakati na wc i što je najbolje, svidjelo mu se, smijao se i bio zadovoljan, ali nakon toga se opet prebacio na pelenu. Sad opet čekam da sam zaželi otići na wc, doći ćemo valjda i do toga, kad on to odluči.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •