-
Kuglice od smokava (bio) - molim recept
Molim ako netko ima kakav recept za kuglice od smokava, može i s rogačem i bez, ali da su što zdraviji sastojci
ono, smeđi šećer ili slad, i sl. Na topicu o božićim kolačima ima sa šećerom u prahu.
Kad se debljam nek je zdravo. I da me ne grize savjest kad ih dam klincima.
-
Osoblje foruma
Kuglice od smokava
Sastojci:
0,5 kg suhih smokava
sok i ribana kora od 1 naranče
2 velike žlice ruma (može i bez ruma, ako ćeš davati klincima)
50 g samljevenih oraha
Priprema:
Smokve dva puta samljeti. Dodati im sok i koru od naranče, rum i orahe. Sve zamijesiti u jednoličnu masu, od koje napraviti kuglice veličine oraha. Kuglice uviti u šećer, staviti u papirnate košarice i ostaviti da se malo osuše. (Ja ne stavljam u šećer, smokve su mi ionako preslatke).
Kuglice od suhog voća
Sastojci:
1 zdjelica smokava
1 zdjelica grožđica
1 zdjelica mljevenih oraha
1 žlica limunovog soka
Priprema:
Smokve i grožđice sameljemo u stroju za mljevenje mesa. Dodamo orahe i limunov sok, promiješamo i pravimo kuglice, koje stavljamo u kokos ili brašno od rogača.
Još jedne kuglice
Sastojci:
1/2 kg smokava
250 g mljevenih oraha
50 g čokolade
kora od jedne naranče
rum po potrebi
Priprema:
Samljeti smokve, dodati mljevene orahe, otopljenu čokoladu, naribanu koru od jedne naranče i ruma koliko je potrebno da se umijesi i sjedini masa. (Umjesto ruma, staviš više soka)
Praviti kuglice veličine oraha i uvaljati u kristal šećer, a može i u mljevene orahe. (Ili uopće ne uvaljaš).
Tko voli, može na svaku kuglicu nanijeti rastopljene čokolade. Ostaviti da se stisne i slagati u papirnate podmetače
Ne trebaju ti nikakvi zaslađivači - bit će ti sasvim dovoljno slatko.
-
-
Hvala!
Nisam nikad našla mrave u smokvama. Ali jesam neke druge živinice, valjda neki moljci (ličinke tj gusjenice).
Nemam mašinu za meso, hoće li multipractic (onaj dio s kojim se melju orasi i meso) to obaviti?
-
Osoblje foruma
-
Super, idem isprintati pa u potragu za sastojcima.
-
supac, imam hrpetinu suhih smokava doma s kojima ne znam sto bi. ne da mi se jest ovako, bas cu napravit kuglice. javim je li bilo mravi!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma