Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: beba me grize!

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno beba me grize!

Evuška je prije par dana napunila šest mjeseci, a prije desetak dana je dobila dva donja zubića. I grize....za poludit! Sinčića sam upravo zbog toga prestala dojiti kad je imao 8 mjeseci. Tada je imao osam zubića i grozno je grizao (tu bol nikad neću zaboraviti, još se sad naježim kad se sjetim). Ne želim da se isto dogodi s Evom, koja je prava cicoljupka i cico-ovisnica. Ona ne grize kad jede, tj. kad je gladna, nego kasnije, kad nije više jako gladna, ali se nije još najela do kraja. Najviše grize prije spavanja, kad se uspavljuje na cici. Kaj ću sad? Ne može zaspati bez cice. Da joj navečer dam dudicu (koju nikad nije htjela)? Pomagajte, to fakat jako boli!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moj sin ista situacija(sad je 2.5 god),a cura je počela već sada (3mj),a nema zube!samo ljtito reci ne i makni siku!vjerojatno zagrize ti jaukneš ,a ona se smije,to im je zabavno,zato nikad ne grize na početku nego kad se najela pa se igra!meni je to sa E upalilo samo što je ona kad stisne čeljust dobila odmah dudu i nema više sike!konta mala glava gdje je pogriješila,a ja naivna mislim da se malo pomazi sa sikom ,a ona griza.sad više nema igre kad vidim da završava spremam siku!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, pročitala sam već prije ovaj tekst (kao i sve tekstove o dojenju). Ali kako objasniti išta tako maloj bebi? Nadam se da će micanje sa cice kad bude grizla imati učinka. Stisnem ja zube kad ona grize, ali ponekad ne mogu suspregnuti jauk. Još je sad dobro dok ima samo donje zubiće, kad dobije gornje, jadna li sam! Savjetnice, molim vas da mi odgovorite da li bi duda za uspavljivanje sada bilo bolje rješenje (jer najviše grize prije spavanja navečer)?

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

v. ima 6 zubiju i koristi ih.. ali nakon nekog vremena sam skuzila koje su situacije rizicne, na kraju podoja kad bi i pricao i cikio, kad mu je zastopan nos i u dane kad iz nekog razloga manje vremena provedemo zajedno... tako da i ja mogu reagirati na vrijeme pa nije tako strasno.ja samo pospremim cicu jer ga svaka moja druga reakcija beskrajno zabavlja

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

e da, nema dudu, nikad mi to nije palo napamet kao rjesenje problema

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja je počela grickati s nekih 4-5 mj, ali bez zubi. Sve ostalo je baš prema opisu u tekstu, nakon što se nasiše počela bi se igrati i gricne pravo u bradavicu pa me pogleda i kesi se. S obzirom da zubi još nije bilo (i još ih nema) nije ipak bilo toliko bolno, nekad bih je odmaknula a nekad pretrpila, ali u svakom slučaju kao da joj je prošla ta faza i više ne grize.
    MOžda prođe i kod vas kad je prestanu svrbjeti zubići?

Dudu isto nemamo pa ti ne mogu ništa reći po tom pitanju...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

voli li gristi nekakvu grickalicu ili tvoj prst?
    prekines podoj i ponudis nesto drugo da grize, a kad zavrsi nastavis podoj, pa opet prekines kad ti cini da bi mogla ugristi, ...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Voli gristi svašta, sve čega se dočepa. Joj, kako mrzim dojiti u grču, čekajući da ugrize . A inače jako volim dojiti, to mi je prilika za opuštanje i odmaranje i maženje s malom mišicom... Hvala na odgovorima!

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

svašta sam čitala o štetnosti dude ali meni je ona spas,mislim da bi stalno bila na siki da je nemamo.
    za uspavljivanje samo gurnem dudu i mirna ona mirna ja!
    starije dijete će na odvikavanje ovo ljeto(2.5 god.)pa ću vam javiti kako je prošlo!ne očekujem veće probleme! 8)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene je i mladji počeo gristi, i kad ugrize stvarno užasno boli.
    Ali, skužila sam da me uglavnom grize:
    - kad je nervozan i zapravo mu se ne cica, nego mu ja guram još do jučer svemoguću cicu da ga smiri
    - kad urla, npr. u autosjedalici, i prenervozan je da odmah uhvati cicu
    Osim izbjegavanja ovih gore situacija, jako je bitno da mu ne dopustim da se izvija na cici, nego da ga čvrsto držim kako ne bi mogao povući cicu zubima. Znači, ako je nervozan, ne dolazi u obzir ležeći položaj, jer mu je tada glava slobodna. I, ako ugrize, ili se sprema ugristi, nipošto se ne smije cica izvlačiti, nego gurati u usta. U tom slučaju će refleksno rastvoriti usta.
    Utješno je da relativno brzo prestanu gristi
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 21:02

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa ne znam baš da brzo prestanu gristi, Mihael je grizao tri mjeseca i onda sam ga, nažalost, prestala dojiti (kad je imao 8 mj.)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene je mišica grizla baš prije i malo poslije izbijanja zubića. Sad ne grize. Ali ima samo 2 zuba. :/

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mene je stariji intenzivno grizao kad bi mu izišao novi zub, mislim da je to netko spominjao kao "testiranje zagriza". Nije dugo trajalo,svaki put po tjedan-dva, ali bilo je dosta tih zubi koje je testirao.
    I ja sam u fazi kad me mladji ugrize bar jednom dnevno, ali uglavnom u gore navedenim situacijama, i kad nisam oprezna. A opet, još do jučer sam ga mogla tako bezbrižno dojiti, a sad ko da stavljam cicu u lavlje ralje
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 21:02

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Je, baš ko u lavlje ralje, sva sam u nekom grču!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo ljtito reci ne i makni siku!
    ovo stvarno djeluje! kad pocne gristi, izvadi se dojka i ponudi neka igracka za tu svhu - oni prsteni za grickanje i kaze se (mozda ne bas ljutito, ali ozbiljno, ipak su oni njezne majusne biljcice): mamina dojka nije za grizenje, evo, ako hoces gristi, grizi ovo! vjerojatno ce uslijediti uvrijeden plac, naravno treba ih utjesiti i izljubiti i ponuditi ponovno dojku, uz ponovno upozorenje. cudno ili ne, oni itekako razumiju! mi njih ne razumijemo, jadne, a oni nas da, itekako!
    kod mene je to upalilo kod oba sina, prvom je bilo dovoljno reci jednom, a malenom nije bas jednom bilo dovoljno (vrazicak), ali nije me nikad ozbiljno ugrizao.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Help

Mojoj M izbijaju dvije donje jedinice i boli je, nervozna je... pa nervozu ublazava tako da me grize. Uzasna bol. Sta da radim?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne daj joj da ti to radi, daj joj nesto drugo da grize

ona grize dojku, jer je dobije u usta, a bas je taj tren zasvrbe ili zabole zubi

ti moras uhvatiti onaj tren prije nego sto ce te ugristi i ponuditi joj nesto drugo

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

uh.
    nacelno gricka onaj slinavac oko vrata. Klasicne grickalice ne ferma. Gricka i igracke. Nakon dva ugriza jucer, nije me grizla vise. Nudila sam dojku kad je bila nemirna, misleci da je gladna, a ocito su je svrbili zubi. ne znam kaj ce bit kad izbiju i gornji.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ima malo o ugrizima i na ovoj temi.

Ja sam relativno brzo skuzila znakove da ugriz dolazi - prestao bi dojiti, ali ne bi ispustao dojku, poceo bi se smijati, dakle sve mu je to bila zabava i testiranje. Prekinuli smo ciklus tako sto bih ili preduhitrila ugriz ili se odmaknula ("prst strazar" je meni bio odlican savjet) i cekala malo da mu ponudim da dovrsi podoj. Obicno se vise ne bi ponovilo grickanje, a ubrzo je sasvim prestalo.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi sada imamo 6 mjeseci i užasno me strah zubića
    prvu sam prestala dojiti s 8 mjeseci jer me cijelu noć natezala sa zubima što me užasno bolilo
    nije da sam namjeravala prestati ali dojenje mi je postalo noćna mora i od straha je mlijeka bilo sve manje, ona je bila sve nervoznija i još više grizla
    nadam se da me opet ne čeka isto

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas je sad sve ok, izgleda da je to bila faza kad su joj tek niknuli zubići pa joj je to bilo nešto novo. Još uvijek je na te dvije donje jedinice. Kad bi me ugrizla, rekla sam ne i uzela cicu pa joj je nakon par trenutaka vratila. Sad prođe i po desetak dana da ne ugrize.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas je sad sve ok, izgleda da je to bila faza kad su joj tek niknuli zubići pa joj je to bilo nešto novo. Još uvijek je na te dvije donje jedinice. Kad bi me ugrizla, rekla sam ne i uzela cicu pa joj je nakon par trenutaka vratila. Sad prođe i po desetak dana da ne ugrize.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sad prođe i po desetak dana da ne ugrize
    Ovo ne zvuci bas lijepo (suosjecam ) ali je ocito da se dobro nosis sa situacijom. Ili sam u krivu?
    Pazi na ragade ako ih ima, mazi svojim mlijekom i luftaj.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

NatasaM, sve je sad super, ragada nema niti ih je bilo. Samo sam bila jako uplašena kad je počela gristi zbog jako lošeg iskustva sa sinom, koji je toliko često i toliko jako grizao da sam ga prestala dojiti kad je imao 8 mjeseci. Ona me je svega par puta jače ugrizla i to kad je tek dobila zubiće. Bojala sam se kako će to biti, tada sam i napisala prvi post, ali je (za sada) ispalo sve ok. Nadam se da neće tako skoro dobiti još zubića, a ako ih dobije, da neće jako gristi jer joj je mlijeko glavna hrana (ima 7,5 mj.), dohranu odbija.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I da, zaboravila sam napisati da obožavam dojiti pa se i zato nadam da neće uskoro biti novih zubića. Kad sam sina prestala dojiti, bila sam tužna i pretužna, iako on uoće više nije tražio cicu :shock: .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •