Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: nosanje u nedogled

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno nosanje u nedogled

Imam bebu od tri meseca i navikla je da je nosam dok ne zaspe. E sad mene zanima kako je odvici od toga.Ako neko ima neki savet nek pomogne

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj savjet možda ne želiš čuti, ali je od srca: nosaj
    To je bebica od samo tri mjeseca! Maleno, maleno biće koje od sveg na svijetu najviše treba ljudsku blizinu, toplinu i zagrljaj. Ne radi to iz nikakvog hira niti razmaženosti, već iz gole potrebe. Nemoj joj to oduzimati, slušaj svoje srce.

Bebice jako brzo rastu i nećeš se ni okrenut već ćeš imati veliko dijete koje "neće imati vremena" ni da mu pusu daš u letu, nemoj da ti onda bude žao što si propustila najčarobnije trenutke koje si mogla iskoristi, a nisi

ps. nije lako nosati na rukama, preporučujem ti da si nabaviš maramu koja će ti sve jako olakšati

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: nosanje u nedogled

Citiraj Jeca prvotno napisa
    Imam bebu od tri meseca i navikla je da je nosam dok ne zaspe. E sad mene zanima kako je odvici od toga.Ako neko ima neki savet nek pomogne
    Nikako,nosiš dok traži.
    Mi smo našeg sina nosili do godine i pol,bez prestanka,svako spavanje i po danu i po noći.
    A oduvijek je jako težak,kičma mi je pucala ali ja nisam mogla dozvoliti da plače.
    Kao što kaže kloklo - prebrzo odrastu i za koju godinu ti neće dati ni da ga podigneš a kamoli nosiš

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo to rijesili tako da ga je mm poceo nositi

i sad samo njemu zaspe uz nosenje, meni nema sanse

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam se s nosanja prepacila na ljuljanje u kolicima i to preko ruba tepiha.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    To je bebica od samo tri mjeseca! Maleno, maleno biće koje od sveg na svijetu najviše treba ljudsku blizinu, toplinu i zagrljaj. Ne radi to iz nikakvog hira niti razmaženosti, već iz gole potrebe. Nemoj joj to oduzimati, slušaj svoje srce.

Bebice jako brzo rastu i nećeš se ni okrenut već ćeš imati veliko dijete koje "neće imati vremena" ni da mu pusu daš u letu, nemoj da ti onda bude žao što si propustila najčarobnije trenutke koje si mogla iskoristi, a nisi

ps. nije lako nosati na rukama, preporučujem ti da si nabaviš maramu koja će ti sve jako olakšati
    potpis!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Pa u stvari ste mi i rekli sto sam htela cuti. ponekad mi bude tesko posto nista ne stignem da uradim, jer danju malo spava, ali cim se osmehne nekako mi vise nije ni teska. Hvala

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je jako teško padalo nosanje za uspavljivanje. Sve drugo je bilo OK, ceo dan je bila na rukama meni ili MMu ali uspavljivanje konkretno mi je jako teško padalo. Zašto? Ona jako teško zaspiva i to je trajalo svako veče više od sata, a imala sam stalno pritisak da samo što nije zaspala i nikako ne smem da je spustim. A onda još pola sata nosanja da učvrsti san.... Baš mi je bilo pod pritiskom. Srećom kratko ju je držala ta faza pa smo se vratile starom dobrom uspavljivanju na sisi.
    A svo drugo nosanje je pod normalno, nosimo se bez prestanka punih 9 meseci i u šetnji i po kući.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ako uspijes uspavat bebicu nosanjem, onda ju i nosaj. Moj misonja nije htio zaspati na rukama ni nakon visesatnog nosanja. Taman zaklopi oci, ja sva sretna, cekam da ucvrsti san, a on se odjednom pocne izvijat, plakat i bakacat. I tako satima... A velika je i teska beba. Probala sam i sve ostale nacine uspavljivanja ali bas nista nije upalilo. I onda sam odlucila pustiti ga da place, znam da cu sad dobit jezikovu juhu, ali meni nije zao jer je vec nakon 2 dana, s tim da je plakao svega 5 min, naucio sam zaspati u svom kreveticu. Tako da vec 2 mjeseca nemam uopce problema s tim.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

.... ali cim se osmehne nekako mi vise nije ni teska.

Datum pristupanja
    Sep 2007

.... ali cim se osmehne nekako mi vise nije ni teska.

tako je i nama.
    samo što naša ima 9 kila.

totalno OT, traktorka, kako lijepo dijete imaš...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Citiraj corny prvotno napisa
    tako je i nama.
    samo što naša ima 9 kila.

totalno OT, traktorka, kako lijepo dijete imaš...
    Hvala corny

A za kilažu bolje da se ne hvalim-s 15 mjeseci-15 kila :shock:
    Nemoram ni reći da me i danas kičma rastura ali preživjela sam

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Traktorka, mogu Roka predbilježit za zeta?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Meni su savetovali da je ostavim da place, ali nekako mi je malena za to pa se ne usudjujem. za sad ima sest kilograma, a ja sam ojacala pa podnosim. danas ju je mm ostavio 3 minute da place a ja sam mislila da cu svisnuti. izmedju njenog plakanja i bola u kicmi biram ovo drugo

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

samo biraj ovo drugo jer tako ćete i ti i beba biti najsretnije, a kasnije ćeš biti ponosna što si izdržala kad ti je bilo najteže, i nisi podlegla "savjetima"

Iskra sad ima 6 mj. i od rođenja ju svakodnevno nosim saaaaatima..
    ponekad mi je gušt, ponekad mi nije uopće bed, ali ima dana kad mi je toga dosta, ali pregrmim i to...moja misao vodilja je da će brzo doći dani kad će vikati "mama, daj me pustiiii, doooosadna si!" pa sad uživam u ovom načinu bliskosti dok traje, znam da neće zauvijek

moji poznanici su od rođenja izbjegavali uopće primiti dijete u ruke, osim kad je hranjenje il presvlačenje u pitanju da je ne bi naučili na ruke...zatvorili su je u sobu i puštali da plače dokle got nije od umora zaspala...naravno da više nikad ne traži na ruke, ne traži ništa općenito, samo šuti i gleda okolo, kak ju staviš, tak i bude...to ti znači slomiti dijete...a oni se hvale kak je mala dobra i kak nemaju nikakvih problema s njom a mene gledaju ko idiota kojim vlastito dijete dirigira i radi majmuna od mene i kak se ne znam postavit...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Švedice, baš tužno
    A oni tak ponosni na sebe, a?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

od rođenja moj dječak zaspe sam bez ikakvog nosanja. Nikad ga nismo ostvljali da plače, jer nikad nije ni plaka, kad mu se spava ne voli bit na rukama (ko da mi govori spusti me u krevetić da spavam). Inače je velika maza, nije "slomljen" i jako se voli nosat kad je budan. Ali za spavanje je tako (ima 7 mjeseci). Moja prijateljica je malu ostavljala da plaće i nakon 10-ak dana dite je počelo spavat, ali za to trib stvarno imat konjske živce (ja ne bi mogla)

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj corny prvotno napisa
    Traktorka, mogu Roka predbilježit za zeta?
    Ne znam da li to zaista želiš

Koliko ti je stara cura?

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mia se na početku puno nosala jer je bila bolesna pa je puno plakala i jedino se u rukama mogla smiriti. Kada smo riješili bubu više nije pokazivala neku veliku želju za nosanjem, ali najviše voli kad se zajedno valjamo po krevetu. Dijete voli da si mu blizu i da te osjeti. Za to ti ne moraju nužno otpadati leđa, možete se grliti i maziti i u horizontali.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

između njenih suza i mog umora, uvijek mi je draže bilo podnositi moj umor. Dijete je nošeno 9 mj, dakle, ne možeš ga naviknuti na ono jedino što zna kad se rodi. Ta faza prođe. I dođe nešto drugo.
    Da li ćeš tu fazu proći tako što ćeš dijetetu zanemariti tu potrebu i nanijeti mu bol i frustraciju ( a i sebi) ili prihvatiti svoj umor i uložiti napor i imati zadovoljno dijete koje ti daje osmijeh od kojeg sav umor prođe...

Oko mene ima mama koje su djecu "ostavljale da plače" i nisu ih "navikavale" na nošenje. u usporedbi s tom djecom, nošena djeca su toliko veselija, komunikativnija,....dok su ova prva redom apatična, "ozbiljna" često i puno plačljivija i nezadovoljnija.

Na nama je izbor

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    između njenih suza i mog umora, uvijek mi je draže bilo podnositi moj umor. Dijete je nošeno 9 mj, dakle, ne možeš ga naviknuti na ono jedino što zna kad se rodi. Ta faza prođe. I dođe nešto drugo.
    Da li ćeš tu fazu proći tako što ćeš dijetetu zanemariti tu potrebu i nanijeti mu bol i frustraciju ( a i sebi) ili prihvatiti svoj umor i uložiti napor i imati zadovoljno dijete koje ti daje osmijeh od kojeg sav umor prođe...

Oko mene ima mama koje su djecu "ostavljale da plače" i nisu ih "navikavale" na nošenje. u usporedbi s tom djecom, nošena djeca su toliko veselija, komunikativnija,....dok su ova prva redom apatična, "ozbiljna" često i puno plačljivija i nezadovoljnija.

Na nama je izbor
    Potpis X 1000.
    Predivno si to sazela,

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Potpisujem!

Zakon!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj tibica prvotno napisa
    Mia se na početku puno nosala jer je bila bolesna pa je puno plakala i jedino se u rukama mogla smiriti. Kada smo riješili bubu više nije pokazivala neku veliku želju za nosanjem, ali najviše voli kad se zajedno valjamo po krevetu. Dijete voli da si mu blizu i da te osjeti. Za to ti ne moraju nužno otpadati leđa, možete se grliti i maziti i u horizontali.
    eeeee kod nas ne možeš! samo ruke, ruke, ruke.......

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Švedica prvotno napisa
    hehehe ni moja šmizla se ne da prevariti. Ali nije mi teško, mislim ponekad jeste fizički, ali volim da je nosim i volim kad me jednom rukicom zagrli oko vrata, ili kad spusti glavu na moje rame. A kad zaspi u marami topim se od miline.

Datum pristupanja
    Dec 2007

evo i mene.Marija je zaspala pa imam vremena da kucam.Poslednja dva dana zaspi dok sisa pa je samo prebacim u krevetic.Preko dana se i dalje nosamo,ali je ok.Sad je vec dovoljno velika i da se zainr=teresovati za igracke i mazenje.Zaista mslim da je zadovoljnija zbog toga sto je nosim. E sad zanima me koliko dugo je moram podizati da podrigne.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Za podrigivanje mislim da je individualno. Ja nisam Nađu dizala nikada kad bi zaspala sisajući. Kad bi nakon sisanja ostala budna onda bih je po difoltu dizala jer smo se premeštale u drugu prostoriju, išle u šetnju, šetale po stanu.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ovako i kod nas. Lako za uspavljivanje; imali smo fazu kad je htio spavati isključivo na rukama (trbuhu). Ja bih legla kraj njega, obgrila ga, a on bi vikao sve dok ga ne bih stavila na sebe. Bilo me strah, s tako malom bebom, ali morala sam i ja nešto preko noći odspavati s njim na rukama. Čak i na taj način bi odspavao svega nekoliko sati u 24 sata. Bio je to stvarno težak period, ali danas mi je drago što se ni na sekundu nisam oglušila na ono što je on tražio. I sva se naježim kad se sjetim kako noću u snu samo malo pomakne glavu i uhvati svoju ciku kao životinjica. Sigurna sam da ću se jednog dana sa istim osjećajem prisjećati ovog nonstopnog nosanja.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se uspavljujemo na cici, spavamo zajedno u krevetu i nekad i pola noći provede na cici. Rasturaju me leđa od tog stalnog ležanja na boku i nemogućnosti da se okrenem kad mi to treba. Često se budim umorna ko da me netko pregazio. Koji put mi je pun kufer svega. Ali kad je vidim kako u krevetu gmiže prema meni sa zatvorenim okama i otvorenim ustima i traži cicu, naravno da se rastopim i zaboravim koliko me bole leđa... Napominjem da po noći najčešće nije gladna, nego se prišteka i samo mazi A po danu se nosamo kad god treba. Puno ljudi oko mene, moja mama najviše, misle da "joj se previše dajem" :? , a ja mislim da su to gluposti jer naravo da ću djetetu dati ono što mu treba. I svi sretni! I nema mi veće divote od toga kada mi se smiju dva mala sretna oka...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa
    I nema mi veće divote od toga kada mi se smiju dva mala sretna oka...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Slazem se s vama da dijete treba nosati ali isto tako mislim da ga treba i zabaviti na druge nacine. Kad radim nesto po kuhinji, pogotovo ujutro dok doruckujem i kuham kavu, njega stavim u kolica, upalim muziku, pjevam mu, plesem, glupiram se a on se smijeeee. Najveseliji je ujutro. Isto tako je veci dio dana na kaucu u dnevnom boravku, ja sam obavezno kraj njega, zabavljam ga s grimasama, ispustam cudnovate zvukove, zabavljam ga igrackama, ljubim ga, grlim, mazim... I vidim da mu je stvarno ljepo. Posvecujem mu se 100%. Nosim ga kad mu sve to dosadi i postane nervozan.
    Nisam za to da se dijete mora nosit cijeli dan jer kad ga nosim, on niti se smije niti je nesto posebno sretan. Samo je miran.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

koksy upravo to stanje mirne budnosti je optimalno stanje za učenje. zagovaratelji nošenja djeteta upravo to ističu kao jednu od prednosti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj pa naravno da ne nosim dijete bezprekidno cijeli dan...ona ima svoju dekicu za igranje i nekoliko igračka za svoju dob i njima se igra, ili tata sjedi pored nje i svira gitaru, ili jednostavno leži i gleda što mi radimo, ali istina je da većinu dana provede na rukama
    ona jednostavno najviše voli promatrati svijet iz naše perspektive (na rukama) i tako želi ravnopravno sudjelovati u događajima oko sebe.
    ona već od 4. mj. registrira svaki i najmanji zvuk i pokret i sve što se dešava, čak i ako joj nije na vidiku, npr. kad kamion glasno protutnji ispred zgrade (koliko se beba na to obazire?!) i zatim to pomno analizira, razmišlja, podiže obrvu ako vidi ili čuje 1. put, zatim sljedi reakcija pružanja rukicama za daljnje istraživanje ili osmijeh ili nevjerica, ovisno o čemu se radi...
    mirna je i zadovoljna jer se osjeća sigurno u majčinom naručju i zato mislim da je to naručje njena 1. i najvažnija škola...intelektualno i emocionalno...i zato je opravdavam

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Stariju kcerku sam nosila do gotovo godinu dana,svako uspavljivanje,nosi.A sad i mladu nosi inosim i pjevam uspavanku.Govorili mi da je ostavim da place ali ja nemam srca je slusati,dignem je,poljubim u celo i pocinje uspavljivanje.Kad vidis kako vrijeme leti i ovo ce brzo narasti,a sta ima slade nego nositi malo sunacsce u svom narucju.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Švedica istraživanja pokazuju da nošena djeca imaju puno bolju percepciju, vidnu i slušnu. zato tvoje dijete reagira na svaki šum

mamamišić avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

noaha sam puno nosila na rukama, čitaj punoooooooo , s jedne strane jer samo tako nije plakao a s druge strane to nam je postala naša životna filozofija
    gabrielu često nosim, ali u slingu i puno mi je lakše jer mogu puno toga raditi s njom. s noahom nisam mogla skoro nikaj jedino kad je spaval.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Čitam jednu knjigu i baš sam naišla na dobar citat koji govori o nošenju djece i njihovoj potrebi da ih se nosi:
    ..vaše dijete ne plače zato da biste ga uzeli u naručje, već zato jer ste ga uopće ispustili iz ruku...
    Mi se isto nosamo, sada kada je malo veći, zanimaju ga i druge stvari (baby gym), ali još uvijek su mamine ruke najbolja igračka.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ah...prva tri mjeseca smo se samo nosali!!!!!!
    što na rukama, što u marami!
    onda smo uspjevali uspavati se preko dana u kolicima tako da sam po pola sata prelazila njima preko ruba tepiha!
    onda sam se počela bojati da mi se pri buđenju ne otkotrlja iz kolica van pa smo se i po danu, kao i po noći počele uspavljivati na cici!
    i to mi je ok!
    ali i dalje se jako puno nosamo, što na rukama,što u marami!
    puno smo po vani ali su nam kolica kao nova!
    to je kućni dodatak!
    i baš nam je super!

rekla mi je susjeda koja ima troje, sad već srednjoškolaca:
    mazi ju i nosi i ljubi, doći će dan kad će ti reći: mama, daj me nemoj pozdravitti kad vidiš da sam s dečkom!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

moji poznanici su od rođenja izbjegavali uopće primiti dijete u ruke, osim kad je hranjenje il presvlačenje u pitanju da je ne bi naučili na ruke...zatvorili su je u sobu i puštali da plače dokle got nije od umora zaspala...naravno da više nikad ne traži na ruke, ne traži ništa općenito, samo šuti i gleda okolo, kak ju staviš, tak i bude...to ti znači slomiti dijete...a oni se hvale kak je mala dobra i kak nemaju nikakvih problema s njom a mene gledaju ko idiota kojim vlastito dijete dirigira i radi majmuna od mene i kak se ne znam postavit...
    Jednog dana buju oni stari i nemoćni i ležali u krevetu gladni i popišani. Možeš si misliti kak bu ona dotrčala. Jedva bu čekala da ih spraši u neki starački dom.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo tata 8-mjesečne Leone i nije problem nositi ali me leonica sve manje treba a više hoće mamu pa sad mi sve više fale prvi mejseci kad je provodila puno vremena na mom ramenu
    Kad god hoće nosati po meni

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja M sad nesto bas voli da je nosim. Stavim je u maramu pa plesemo. I ne zna se tko vise uziva, ona ili ja... Sta da ti kazem, osluskuj dijete i odgovori na njegove POTREBE, jer to nisu hirovi nego bas potrebe. Imam osjecaj da sve sto joj dam, ona stostruko vraca Mogu se samo veseliti danima koji dolaze.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

... iako to nije nosanje za uspavljivanje, ali bilo je i toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •