M. sad ima 7 tjedana. Tek je s 4 tjedna prihvatila cicu KAKO TREBA(problemi nakon CR i hranjenje adaptiranim, "pospana" beba) pa smo trenutno na "trovrsnoj"prehrani (cicanje, izdojeno i adaptirano). Cica rado, ali EFIKASNO samo 10 minuta, nakon toga joj se prispava i daljnje cicanje rekreativne je prirode (iako visi rado po cijeli dan). Ukoliko je još gladna počinje biti užasno nervozna, grize me, ranjava, vrišti iako unutra još bude mlijeka (sve sam pokušavala, ali ne mogu je privoljeti)...tada dobije adaptirano koliko još želi. Izdojiti se dodatno (da bih povećala proizvodnju) po danu gotovo uopće ne mogu jer je STALNO budna i žvačka cicu, ako je maknem jako se ljuti i plače. Da li ta rekreacija uz povremeno efikasno pijenje također pomaže stvaranju mlijeka ili ne?
Izdojim se navečer kad konačno zaspi i koji put i po noći ili ranu zoru, pa to pije na bočicu (noću cica tek koju minutu i klone ili počinje plakati). Nikakve animacije ne pomažu, a ako plače ponudim bočicu izdojenog/adapt. koju posiše u dubokom snu.
U kojoj dobi se beba može pustiti da spava noću recimo 6-7 sati? (JAKO je teško po noći budim za hranjenje, jer ne spava uopće po danu).
S izdajanjem sam bila počela od nule i uvijek je teško išlo (imam i električnu i mehaničku i.), ručno gotovo nikako. Sad nikako da dođem na više od 80ml i to rano jutro, a po danu ako ulovim tren za izdajanje bude tek 20tak ml (jer i ona cica).
Postepeno smo došli na otprilike (koliko mi se čini) 1/3 pocicanog i 2/3 adaptiranog i izdojenog. Znam da se proizvodnja povećava jedino češćim cicanjem ili izdajanjem, ali, kako da proizvodnju povećam kad se, ponavljam, danju ne mogu izdojiti jer je ona stalno na cici, jako se ljuti ako ju skinem,a ipak je u nekom času jako gladna i očito treba i dalje adapt.?
Jako sam se obradovala kad je počela cicati i mislila sam kako će se i količina mlijeka povećavati :/ .
Još par generalija: položaj je dobar, stvori mi vakum, u tih 10 min. jasno čujem gutanje, ne boli me, dok cica radim kompresije (jer kad to ne radim, efikasno cica još kraće) , također pri izdajanju gotovo ništa ne bi izlazilo da istovremeno ne pritišćem i masiram, let-down nikad nisam osjetila, kao niti curenje mlijeka iz bradavica.