Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: zadak

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno zadak

prijateljica je trudna i nosi na zadak, termin joj je za mjesec dana

ne znam puno o zadku, zanimaju me iskustva i sto se m oze uciniti?
    prvo dijete joj je

poslat ce je vjerojatno ginic na vanjski okret, raditi ili ne?

ja bih jako voljela da osjeti ljepotu prirodnog poroda, ali... :/

molim se da se beba okrene

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nazovi me pa cu ti sve priznat

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Još se beba stigne okrenut, meni je, u 37.tj.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kora je bila na zadak i nikako se nije htjela okrenuti, iako sam ja navijala svom snagom.
    Kad smo dosli na SD 11 dana prije termina tlak mi je bio povisen (malo panike, malo jurcanja po bolnici itd..) tako da su me stavili na hitni carski (koji i nije bio tako hitan jer je proslo dobril 5-6 sati od primitka u bolnicu do samog carskog reza.
    Dakle, imala sam prilike davajuci podatke razgovarati s ginekologinjom i pitala sam da li je moguce da ju ipak rodim prirodno i da je okrenu (ne znam kako, taj dio me nije bas zanimau u detalje, ali dajte...).
    Dakle u pravilu ne okrecu bebu ako je prvi porod i ako mama ima povisen tlak). nesto tipa previse riskantno...
    Ali postoje neke vjezbe/polozaji da ih se natjera da se okrenu... i negdje sam citala o homeopatskim pripravcima koji ih stimuliraju da se okrenu...
    drzim fige da se okrene, ja se sjecam da sam joj po noci malom batrijom blicala kuda da ide :/ ali eto...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    nazovi me pa cu ti sve priznat
    možeš i mene

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

homeopatija + suzbiti sav moguci stres, apsolutno sav.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja je cura na zadak i nema šanse da se okrene. velika je pokušala je prije desetak dana čak tri dana zaredom učiniti taj okret, nevjerojatno je to bilo, mislila sam da će mi stomak puknit. samo je sirota zapela poprečno i nakon par minuta se vratila. više i ne pokušava, prekosutra ulazimo u 39. tjedan.
    idem na carski, gin je rekao da je to najbolje rješenje za prvorotkinju s velikom bebom na zadak, i ja sam bila jako razočarana što neću roditi prirodno, pogotovo jer sam išla i na tečaj s partnerom i mjesecima na vježbe disanja i bila sam baš spremna.
    nisam paničarka nit neka truta, stoga kod mene nije istina da je nekakav stres ili strah spriječio bebu da se okrene. cura jednostavno sjedi od listopada

pitaš za vanjski okret. pričala sam i sa svojim i s još jednim gin o vanjskom okretu, premda sam u startu odlučila da ne bi išla na to. obojica su rekla da ne bi preporučila. meni, barem. jer je beba velika i nema puno manevra. uostalom, postoje i neke opasnosti za dijete.
    u st ti inače samo jedan dr radi to.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa koliko je velika, odnosno kolika je uzv procjena?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

blizu 4 sada već vjerojatno + nema puno plodne vode i malo je mjesta u samoj maternici. kombinacija svega toga je čini velikom jer je u malom prostoru.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam postala jako skeptična prema uzv-u. nedavno se jedna "preko 4" beba rodila s 3,5 kile. ne znam što bih da moram odlučiti kome vjerovati. :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    ja sam postala jako skeptična prema uzv-u. nedavno se jedna "preko 4" beba rodila s 3,5 kile. ne znam što bih da moram odlučiti kome vjerovati. :/
    moja je bila procijenjena na skoro 4kg dva tjedna prije poroda.
    rodio se s 3480g.
    toliko o tome.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

činjenica je da se nije okrenula i da osjećam da nema di. na vanjski okret ne bih i da je manja.
    znam da uzv zna faliti i po pola kila, ali svim prijateljicama koje su kod ovog istog gin je bila točna procjena u 100grama max. pa ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •