Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Položaj kod dojenja i baby handling

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Položaj kod dojenja i baby handling

Položaj kolijevke koji većina mama rado koristi kod dojenja je položaj u kojem se preporučuje da ona djetetova ruka koja je bliža majci ide oko njenog tijela da se tako omogući što bolji kut djeteta kod dojenja (da ono bude cijelim tijelom okrenuto prema majci).
    Npr, kao što je prikazano na:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1475

U baby handlingu preporučuje se da su djetetove ruke uvijek ispred djeteta, a ne iza tijela ili sa strane, pa se onda ovaj gore položaj, ako se primjenjuje pogrešno, čini lošim. Kao što je prikazano tu:

http://images.google.com/imgres?imgu...%3D2%26hl%3Den

(ne znam skratiti link, ajde neka netko dobar to učini)

Evo, učinilo mi se važnim naglasiti razliku zbog neurorizične djece.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod baby handling treba kliknuti na hranjenje da bi se otvorile sličice koje sam htjela pokazati

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ali djetetove ruke su i kod dojenja uvijek ispred djeteta ... jer kad okrenes dijete prema sebi i ono te zagrli odnosno jednu ruku iznad cice drugu ispod, ruke su mu ispred tijela a ne pored ili iza ...

Mozda ja grijesim :/ ali meni se tako cini.

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Srecice, i meni se isto tako cini i vec me neko vrijeme muci ovo pitanje.
    Naime, jel uopce moguce imati kod dojenja onako los polozaj (jer na onoj slici dijete nije na dojci nego je samo simuliran polozaj dojenja).

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mislim da je to stvarno bitno samo kod neurorizicne djece
    inace nema prepreka bilo kakvom polozaju u kojem beba moze dobro uhvatiti dojku

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja nešto ovdje ne kužim. dijana, linkaš na temu s portala, ali tamo beba drži obje ruke ispred sebe, u kojem god položaju da cica (osim nogometne lopte). Dakle ispravno prema baby handlingu. :?

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, u baby handlingu se smatra neispravnim da djetetova ruka ide oko majke (preporucuje se da ona bude ispred - unutar narucja).

A u polozaju kolijevke, za dojenje je puno zgodnije da rucica ide oko majke (da je obuhvati).

Ne znam jesam li bila jasna, ne mogu naci dovoljno dobru sliku.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    Jelka, u baby handlingu se smatra neispravnim da djetetova ruka ide oko majke (preporucuje se da ona bude ispred - unutar narucja).

A u polozaju kolijevke, za dojenje je puno zgodnije da rucica ide oko majke (da je obuhvati).

Ne znam jesam li bila jasna, ne mogu naci dovoljno dobru sliku.
    Ja sam bila od početka uvjerena da je pravilnije da je ruka ispred pa sam tako i dojila. I nije bilo problema, čak mi ta djetetova ručica pozadi čini se jako lošom opcijom, da izvrće kičmicu.

Evo tu se vidi kak smo to nas dvije radile.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

baby handling je odlična stvar, no ne i nužna kod one djece koja nisu neurorizična.

pravila kod dojenja su: da su ruke uvijek ispred (to je pravilo za bilo što da se radi) i da kad dijete sjedi u krilu da se, ukoliko se doji na lijevoj dojci prekriži desna noga preko lijeve i obrnuto. znači, mama svojim križanjem nogu stvara sjedalo djetatu slično onom kao što je AS jaje. malo sam nespretno ovo objasnila, no valjda se skuži

također, bitno je i da dijete ne križa nogice (ja sam primjerice tijekom dojenja stavljala jastuk među nogice, ponekad bi mu i s rukom držala odvojeno)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pardon, da se ispravim - baby handling nije nužan kod one djece koja nemaju distoni dy, a ne kod neurorizične (neurorizičnost nije dijagnoza i ne vodi nužno do distoni sy)

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Položaj kod dojenja i baby handling

Zato i rekoh:
    Citiraj dijanam prvotno napisa
    Evo, učinilo mi se važnim naglasiti razliku zbog neurorizične djece.
    Ali rekla bih ipak da je vazno primjenjivati baby handling kod sve neurorizicne djece jer se na taj nacin ipak poboljsava slika moguce pojave dijagnoza(e).

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Baby handling zaista nije nužan kod sve djece, ali mnogi stručnjaci smatraju da je visok postotak djece koja su u trudnoći ili porođaju zadobila krvarenje na mozgu (govori se čak o nekih 70%). Naravno, za mnogu djecu to ne znamo jer se UZV mozga ne radi svakome. Zato bi svakako bilo dobro da je što više roditelja upoznato sa baby handlingom. Jako često majke djecu doje baš na ovaj neispravan način koji dijanam spominje.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

opet ponavljam, nema neispravnog nacina dojenja ako je s mamom i bebom sve OK

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa starijom nisam uopće morala razmišljati o baby handlingu, ali s mlađom sam morala jako paziti na pravilan položaj (rukice ispred i sl)

što se samog dojenja tiče, nije mi bilo ništa teže (osim prvih dana) namjestiti je pravilno na dojku nego stariju, jedino mi je trebalo malo vremena da se naviknem na to da stalno moram paziti gdje su rukice, kako joj stoji glavica...poslije je sve išlo automatski

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moj bebolinac kad cika "voli" zabacit ruku iza lađa, pa ju ja stavljam na trbušćić i čini mi se da malo zabacuje glavu. Na šta sve moram paziti? Nogice ne smiju biti prekrižene? Na prvom pregledu kod ped.rekli su nam da je sve 5.
    Osim ovog baby handlinga na ergoviti gdje mogu naći još vježbica?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •