Pokazuje rezultate 1 do 50 od 262

Tema: Hidrocefalus

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj bebomanka prvotno napisa Vidi poruku
    misulica-meni su rekli obrnuto,u slucaju da vise nije potrebno,vadi se samo pumpica a cjevcica sto vodi u trbusnu supljinu ostaje jer ona s vremenom srasta sa tkivom i nebi bilo dobro cupati ju van.Ipak,ja nisam cula jos niti za jedan primjer da cijeli sistem nije bio vise potreban i da su ga odstranili a mi smo vec tako navikli na to da se uopce ne zamaram sa time da ga jednom izvade,samo se duboko nadam da barem nece doci do zacepljenja i buducih zahvata..
    Procitajte moj post, jer meni je vadjen citav sistem jos prije 3god. i nemam nikakvih komplikacija sto se toga tice, ali naravno sve ovisi od procjene doktora jer ja sam se jako dobro razvijala u pubertetu i imala sam sve normalno kao i ostale djevojke, od menstruacije pa do ostalih stvari.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Samo sam htjela napomenuti nesto, buduci da sam na ovom forumu cesto viđala slicna misljenja. buduci da sam vec odrasla, puno sam se raspitivala i citala o uzrocima hidorcefalusa koji se razvije jos prije rodenja. zanimalo me je li genetski i moze li ga moje dijete jednog dana imati. dakle, hidrocefalus nije genetska bolest, niti se dobije bakterijskom zarazom. prirođeni hidrocefalus je posjledica deformacija u gradji komora kroz koje tece likvor, njihovog potencijalnog zacepljenja ili suzenog prolaza, što onemogucava njegov normalan protok. te deformacije mogu biti mikrometarskih dimenzija i kod novorodencadi se ne radi takva analiza mozga i njegovih ovojnica kako bi se utvrdilo koji je uzrok, jer je to vrlo invazivno i opasno cak i u starijoj dobi. dakle, mi koji ga imamo jednostavno nemamo srece, kao sto se neka dijeca od zdravih roditelja rode sa jednim manjim uhom od drugoga, bez zametaka za neke zube te im nedostaju citav zivot i slicno.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

gospodo šetajući po ovoj stranici sasvim slučajno naišao sam na ovu istu koja se tiče i mene samog dakle ja imam isto hidrocephalus hipertensivus sada imam 34g živim s tim od tri mjeseca svog života prvu operaciju sam imao u dobi od 3mj tada mi je ugrađena pumpica tako zvana valvula s tim sam živio do sedme godine života a ova cjevčica što ide prema dolje bila je samo do malo ispod vrata kada sam imao sedam godina učinjena mi je revizija sistema kod prim dr andreja koglera i prvi put i drugi put kod istog dr koglera i stim sam živio sve do 22godine života i tada sam prvi put imao problema sa tim sistemom drenažnim ja odem kod istog doktora koglera gdje sam išo sve ove godine na kontrolu dođem kod njega sa 22g imao sam jake bolove u glavi pado sam u nesvjest nisam znao šta ću ja kod njega on me pošalje na snimanje ct glave toraksa obdomena znači cjelog sistema za drenažu ja mu donesem sve nalaze on kaže da je sve u redu a meni i dalje nije dobro i onda ja njemu kažem štza vi hoćete da vam još donesem od nalaza da mi vjerujete da ja stvarno imam problema i onda me dr kogler ostavi u bolnici u vinogradskoj i operira me već treći puta to je bilo 2000g i evo hvala bogu sad normalno živim stim idem redovno na kontrole pritišćem pumpicu jednom tjedno nekad mi je pumpica tvrda nekad mekana ovisno o vremenu bar kod mene je tako ako nekog nešta zanima u vezi ove bolesti slobodno nek mi se javi rado ću pročitat i kolko mogu i odgovorit

Datum pristupanja
    Jan 2021

Početno

Mojoj curici je ugradjena pumpica posle sepse posledicno meningitu.Moj problem je sto smo daleko od svih neurokirurga i nasi oedijatri bas ne znaju puno .E sada se trzam na svaku virozu.Evo imamo tri godine i sada je dobila temperaturu i povratila je .To se desilo i prosle nedelje i proslo u ponedeljak.Dr pedijatar rekla je da je samo pratim .Sutra cemo opet kod nje ,mene zanima kako tocno izgleda kada se pumpica zacepi ili kada je u njoj problem djete. Kako vama izgleda ,svi simptomi .Hvala vam puno svima ko procita ,ili bude mogao da odg .

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno Pitanje u vezi vađenja pumpi d

Pozdrav!Imam ugradenu pumpicu u glavi s lijeve strane i cjevcicu u trbuhu.vidim na postu da ste napisali da ste vadili pumpicu.pa me zanima dali je stvarno moguće vadit pumpicu jer meni je neurokirurg prije par godina rekao da se pumpica ne vadi jer je jako rizicno vadit iz mozga.ako ste vadili mozete mi samo dat informaciju gdje ste vadili pumpicu u kojoj tocno bolnici i kod kojeg neurokirurga odnosno kako se on zove i preziva pa bi se volio cut s njime u vezi moje pumpice da vidim dali bi se mogla meni izvadit ta pumpica.bio bi vam zahvalan na odgovoru jer mi puno to znaci.hvala.srdacan pozdrav

Datum pristupanja
    Jun 2022

Početno Pitanje u vezi vađenja pumpice

Pozdrav!Imam ugradenu pumpicu u glavi s lijeve strane i cjevcicu u trbuhu.vidim na postu da ste napisali da ste vadili pumpicu.pa me zanima dali je stvarno moguće vadit pumpicu jer meni je neurokirurg prije par godina rekao da se pumpica ne vadi jer je jako rizicno vadit iz mozga.ako ste vadili mozete mi samo dat informaciju gdje ste vadili pumpicu u kojoj tocno bolnici i kod kojeg neurokirurga odnosno kako se on zove i preziva pa bi se volio cut s njime u vezi moje pumpice da vidim dali bi se mogla meni izvadit ta pumpica.bio bi vam zahvalan na odgovoru jer mi puno to znaci.hvala.srdacan pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •