-
Moja Mia ima također Dandy W. varijantu također viđenu na MR prije 2 ipol godine.Proširene komore,ventrikulomegaliju,bez hidrocefalusa.
(Inače ima i Down sindrom,ali on sa ovim nema veze to je zasebno poglavlje.)
Kod Mie se dešavaju situacije koje nemogu nigdje svrstati,neuropedijatrica kaže da je oftamološki problem jer Mia ima suho oko,a oftamolog kaže da je neurološki.
A dešava se to da ona zaspi navečer zdrava-prava ,a ujutro nemože gledati ako ima i mala zraka svjetla kroz rupicu na roletni,a pogotovo što je najgore nemože se ni ustati,čak ni preokrenuti na leđa,nego leži priljepljena potrbuške za krevet.Kada ju ja pokušam pridići ona se sva koči,isteže i ruke i noge,glavu naginje prema dole,a ako ju uspijem posjesti glava joj je drastično nagnuta na desnu stranu.I vidim da izgubi osječaj za ravnotežu totalno.Pri tome ona glasovno pokazuje da joj je jako loše pri tim radnjama,nekad kad ju dižem kao da ju uhvati neka panika,vrtoglavica,kao da se gubi,ili propada tada i razrogači oči.
To se dešava bar jednom mjesečno,ili par dana za redom i traje od jutra do nekih 17,18 sati poslijepodne,jer unutar tog vremena odspava 2 sata.Niti jede niti se diže i u sobi mora biti totalan mrak.
Kada prođe ustane se i obavlja sve radnje i ponaša se normalno.
Da li je to možda neki tihi hidrocefalus,ili povremeni,neznam ili je povezano sa Dandyjem,sva sam već u panici,a doktori mi nemaju pojma reći.
Evo danas je drugi dan da nam se to dešava.
Više neznam ni gdje da ju vodim,sada smo kod prim.Branke M. Della Marine,privatno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma