Drage moje !

Dijagnoza hidrocepalus inuterus permagnus hipertensivus

Evo da vam se javim , naime meni je hidrocefalus diagnosticiran odmah nakon rođenja (02.05 1975) pumpica mi je bila ugrađena u srpnju 1976 godine u Zagrebu . ppumpica je postavljena na desnu stranu i uvedena u mokraćni mjehur . Na žalost došlo je do ivfekcijwe pudenz sustava , ne sijećam se o kakvoj se infekciji radilo ali nađene su bakterije na pudenc sustavu . Druga operacija je rađena rađena je 1979 u Švicarskoj u cirihu kada je izvađena pumpica i postavljena nova no ovaj puta na lijevu starnu i uvedena u trbušnu šupljino . Oda tada je prošlo već dosta godina a ja nisam morala ići na nikakve daljnje operacije . Nedavno sam imala poteškoća sa vrtoglavicama jakim glavoboljama i tako pa sam išla kod neuro kirurka , rađen mi je CT i magnetska zezonancija te je ustanovljeno ja se radi o hipertenziji ventrikularnog sustava . Sad moram vidjeti za neurogirurgom dali bi bilo uputno izvaditi pumpicu ili jednostavno niošta ne dirati.
U mom slućaju hidrocefalus je ostavio posljedice na finu motoriku kao i na endokrini sustav ( smanjena funkcija hipofize i hioptalamusa.
Eto nadam se da sam vam malo pomogla ako itko treba bilo kakvu dodatnu informaciju slpbpdno mi se obratite bez ustrućavanja biti će mi drago pomoći vam.
Pozdrav svima .