Pokazuje rezultate 1 do 50 od 262

Tema: Hidrocefalus

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2005

Početno hidrocefalus

Drage moje !

Dijagnoza hidrocepalus inuterus permagnus hipertensivus

Evo da vam se javim , naime meni je hidrocefalus diagnosticiran odmah nakon rođenja (02.05 1975) pumpica mi je bila ugrađena u srpnju 1976 godine u Zagrebu . ppumpica je postavljena na desnu stranu i uvedena u mokraćni mjehur . Na žalost došlo je do ivfekcijwe pudenz sustava , ne sijećam se o kakvoj se infekciji radilo ali nađene su bakterije na pudenc sustavu . Druga operacija je rađena rađena je 1979 u Švicarskoj u cirihu kada je izvađena pumpica i postavljena nova no ovaj puta na lijevu starnu i uvedena u trbušnu šupljino . Oda tada je prošlo već dosta godina a ja nisam morala ići na nikakve daljnje operacije . Nedavno sam imala poteškoća sa vrtoglavicama jakim glavoboljama i tako pa sam išla kod neuro kirurka , rađen mi je CT i magnetska zezonancija te je ustanovljeno ja se radi o hipertenziji ventrikularnog sustava . Sad moram vidjeti za neurogirurgom dali bi bilo uputno izvaditi pumpicu ili jednostavno niošta ne dirati.
    U mom slućaju hidrocefalus je ostavio posljedice na finu motoriku kao i na endokrini sustav ( smanjena funkcija hipofize i hioptalamusa.
    Eto nadam se da sam vam malo pomogla ako itko treba bilo kakvu dodatnu informaciju slpbpdno mi se obratite bez ustrućavanja biti će mi drago pomoći vam.
    Pozdrav svima .

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mene zanima, da li je poremecaj u radu hipofize mogao utjecati na rast? ja sam rodjena 1972 i kad sam imala 9 mjeseci ugradjena mi je pumpica, koju sam morala vise puta cistiti i mijenjati, a zadnji put sam na operaciji bila 1996 godine, visoka sam 150cm, a prema prosjeku visine, trebala sam biti barem 10cmi visa, slali su me na razne pretrage, ali na kraju sve je ostalo isto. osim toga, zanima me i da li postoje slucajevi komplikacija u trudnoci, zbog cjevcice koja zavrsava u trbusnoj supljini?

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Draga Diana72, ja imam 27 godina i također istu situaciju kao ti sto se tice pumpice i operacija, osim sto je meni prva pumpica ugradjena sa 3 mjeseca. Hidrocefalus moze uzrokovati poremeceni rad hipofize,
    sto je bio kod mene slucaj, te su mi dijagnosticirali ˝preuranjeni pubertet˝, sto se manifestira naglim rastom, menstruacijom u nizim razredima osnovne skole, te svim ostalim sto dolazi s pubertetom. Otkrili su to na vrijeme, te sam nekoliko godina isla na hormonsku terapiju kako bi mi usporili rast i razvoj.Danas sam visoka 162, sto je relativno normalno s obzirom na visinu mojih roditelja. Da nisam isla na terapiju predvidjeli su da bih narasla maksimalno do 145cm i razvila bih se puno prerano za svoju dob. Prestala sam ici na terapiju krajem 4. ili pocetkom 5. osonovne, kada je vec prirodno normalno polako uci u pubertet. Ne znam kakva je situacija sto se tice puberteta bila kod Vas, no nagli rast moze biti posljedica hidrocefalusa. A sto se tice trudnoce, ja sam se puno oko toga interesirala i ginekolog i lijecnik su mi rekli da sto se tice trudnoce ne postoji nikakav problem niti zapreka, jedino sto osobe s hidorcefalusom ne bi trebale roditi prirodnim putem vec carski rezom, zbog velikih napotra tijekom poroda. No to je informacija sa trudnickog tecaja, mislim da se to radi preventivno na taj nacin, kao sto takodjer osobe s hidrocefalusom ne smiju davati krv bez posebne potvrde svog neurokirurga. Nadam se da je moj odgovor pomogao.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Draga Martina 0803, hvala ti na tvom odgovoru, sad mije puno jasnije zasto sam tako rano dobila prvu menstruaciju a kasnije imala problema sa tim,a i pojavila se i prekomjerna dlakavost na dijelovima gdje je ne bi trebalo uopce biti kod zena, ja sam prije 4 godine rodila, carskim rezom, ali nitko nije mislio da je to potrebno zbog hidrocefalusa, vec su okolnosti bile takve, a sad sam drugi put trudna i ne znam, da li ja imam pravo tražiti carski, i koji su mi nalazi potrebni u tom slucaju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •