Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Problemi vlasišta - koji specijalist?

  1. #1
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    551

    Početno Problemi vlasišta - koji specijalist?

    MM ima dosta problema s vlasištem. Ima masnu kosu i perut, zbog čega svaki dan mora prati kosu. Trenutno nema tak puno peruti, ali ga unatrag mjesec dana neizdrživo svrbi vlasište. Nema crvenila, ljuspica, niti bilo kakvih tragova nadražene kože. Ali njega neprestano svrbi, i to uglavnom po tjemenu.

    Zanima me, ako je netko imao takvih problema, koji vam je preparat pomogao?

    I još važnije, zna li netko koja vrsta specijalista se bavi problemima vlasišta, jer uopće ne znam pod šta bih tražila po internetu - da li su to dermatolozi, frizeri ili nešto treće, te znate li poimence nekoga tko je baš dobar?

  2. #2

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    24

    Početno

    Probleme s vlasištem riješava dermatolog. I to uglavnom uspiješno jer na tržištu postoji široka paleta kojekakvih šampona i kupkica. Meni je pomogao šampon Ducray (postoji za različite tipove kože).
    U nekim ljekarnama sam vidjela nešto što reklamiraju kao "besplatni pregled vlasišta mikrokamerom". Možda bi i to moglo pomoći utvrditi u čemu je problem?

  3. #3
    Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,028

    Početno

    ovo je i mene interesiralo jer i mm ima isti problem. više ne znamo što kuptiti, gotovo sve je isprobao :/ :?
    Karla 29.04.2002-23.02.2006-Zgb
    Nika 26.03.2004-Zgb
    Ines 02.08.2006-Dbk

  4. #4
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,946

    Početno

    Dermatolog. Treba jako puno strpljenja i nema magičnih rješenja - ako imaš seboreu onda se navučeš na kortikosteriod belosalic, možda je najbolje tretirat kosu blagim šamponom (dječji, od kamilice) i nastojat je što rjeđe prati, barem onda ne svaki dan, nego svaki 2. ili 3. Potraži po ovom pdf-u topic "masna kosa" - naći ćeš korisnih rješenja i biljnih preparata. U pravilu - to je sindrom koji ostaje i neće se nekim šamponom ili liječničkim preparatom riješit do kraja - povremena ublažavanja su moguća, ženama je lakše jer kosu mogu istretirat bojama pa tako malo umjetno osušit, osim ako TM nije tip da mu je bojanje prihvatljivo. Mislim da mi je moja dermatologica preporučavala šampon oronazol, ali se je to kratkog vijeka, najbolji su mi blagi šamponi ili povremeno head and shoulders, ali imam dojam da sam na njega razvila ovisnost. I ne pranje kose češće od svaki treći dan.
    2008.

    1.12.2013 - Protiv!

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    Pregledi mikrokamerom imaju samo jednu svrhu - prodaju određenog šampona. Ne znam više kak se zove. Ja sam ga isprobala i činio mi se dobar, ali je efekt slabio što sam ga dulje koristila.

    Za perut sam čula da je dobar Elseve ali isto mislim da se navučeš na njega pa ne znam jel to dobro rješenje :?

  6. #6

    Početno

    Pregled mikrokamerom sluzi za prodaju nekog preparata, ali te nitko ne tjera da ga kupis , a dobijes kakvu takvu "dijagnozu".

    Ukoliko je u pitanju seboreja, uzorcnikom iste se, izmedju ostalog, smatra gljivica Malassezia furfur ilitiga Pityrosporum ovale, pa onda jedan od smjerova u tretiranju seboreje ide ka uklanjanju iste .

    To se postize preparatima sa ketokonazolom (oranozol sampon), selen-sulfidom (vichiev Durcos - s tim da se tretiranje seboreje selen sulfidom napusta zbog kancerogenosti istog), cink pirition (H&S), i neka etericna ulja, poput cajevca i palmarose u kombinaciji. Njima se jos mogu dodati rimska i njemacka kamilica radi protupupalnog djelovanja, elemi, mirta cineol, sirokolisna lavanda, eukaliptus dives (jedan od njih) radi reguliranja lucenja sebuma. Moze se napraviti mjesavina od nabrojenih ulja u omjeru 50:50 sa biljnim duljem ploda divlje ruze i ljesnjaka, i onda se 8-10 kapi te mjesavine dodaje u jednu dozu sampona za pranje. Samponi - dugorocno najbolje djecji.

    Pomaze jos ispiranje kose cajem od slame zobi (avenacin djeluje antifugalno), brsljana, lista oraha.

    Iznutra se preporuca piti caj od korijena cicka, 3 tjedna, 10 dana pauze, pa ponoviti, za vrijeem cega se stanje moze i pogorsati, i uzimanje ulja nocurkaili borazine, mjesec dana.

  7. #7
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,946

    Početno

    Meni je dermatologica preporučavala kao što kaže kobila suzy - dercos i oronazol - ali mislim da mi je za seboreu najviše pomogla apsinencija od belosalik losiona zbog trudnoće na kojeg se isto navučeš i pranje blagim šamponima, a možda je sad u trudnoći to privremeno poboljšanje koje će se vratit poslije. Prije bez belosalika ne bi izdržala dulje od mjesec dana, imala bi kraste, a sad je čisto OK s kamilicom i povremeno head and shouldersom, ali ja je za masnoću isto tako nemilice tretiram - pramenovi i bojanje - pa uz taj trik izdržim 3 dana (duga kosa, a moram i zbog toga što je tanka još i regenerator kojrstit koji dodatno masti). Čak mi je i lakše dulja frizura jer se onda nema dojam takve masti. Ali, to ti je po meni problem s kojim se ne živi i nikad baš skroz ne nestaje, kao i masna koža - nema nekog preparata da prestane bit masna i postane mješovita ili normalna.
    2008.

    1.12.2013 - Protiv!

  8. #8
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,946

    Početno

    I da, još jedan savjet - nek' se proba ne svrbit jer je to sa svrbeži začaran krug - stvori se rana, pa krasta, pa ti je onda još teže izdržat ne čačkat pa tako u krug. Ovako ako ne "hraniš" svrbljenje onda je i podražaj manji, još uvedeš blagi šampon pa bude lakše. I ja koji put "pokleknem" pa mi je onda opet teža faza itd. Neka ode dermatologu, ali nema ti tu čarobnih rješenja... i sva su kratkog vijeka, ali opet, možda se lakše živi tako s tim blagim šamponima.... Za sve drugo imam dojam da se tijelo navuče. Biljne prepate nisam probala jer sam za to lijena, iskreno priznam.
    2008.

    1.12.2013 - Protiv!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    2,482

    Početno

    Kod seboroičnog dermatitisa pomaže i ispiranje kose čajem od kore hrasta. Što se tiče dermatologa-stvarno se lako navući na ono što preporuče jer je učinkovito (na kratke staze). Zato-držite se prirodnih preparata.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,173

    Početno

    Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    Pregled mikrokamerom sluzi za prodaju nekog preparata, ali te nitko ne tjera da ga kupis , a dobijes kakvu takvu "dijagnozu"
    ma štima to sve, i ja sam čak bila zadovoljna s tim šamponom, al da sam imala neke koristi od te dijagnoze - nisam
    osim što su mi rekli da imam masnu kosu (da, znam ) mogla sam vidjeti kako mi izgleda vlasište - zgodno, ali bez praktične primjene

  11. #11
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,946

    Početno

    Citiraj mim prvotno napisa
    Kod seboroičnog dermatitisa pomaže i ispiranje kose čajem od kore hrasta. Što se tiče dermatologa-stvarno se lako navući na ono što preporuče jer je učinkovito (na kratke staze). Zato-držite se prirodnih preparata.
    Ovo je definitivno točno. Kako sam gore napisala, iz čiste lijenosti nisam još dosad isprobala prirodne preparate, ali već i tipa nesvrbljenje i nečačkanje seboroičnih mjesta (meni na sljepoočnicama uz početak vlasišta i na obrvama), pranje s blagim šamponom (dječji od kamilice - njime perem 2x tjedno onda idući put ide Head and Shoulders jer se ovi slabije pjene), disciplina u nepretjerivanju s pranjem (ne svaki dan nikako, realan cilj je svaki treći) rade čuda na duge staze. Ovo od dermatologa sve su "quick fixevi" tj. stvarno kratkoročna rješenja na način da onda ne možeš izdržat mjesec dana bez njih jer stanje bude čista katastrofa - kraste po glavi i sl, a utapkaš pa nestanu kao čudom odneseni. To sam se osvjedočila sad kad sam trudna pa sam silom prilika apstnirana - mislila da će mi bit neizdrživo, a ono - divno.
    2008.

    1.12.2013 - Protiv!

  12. #12
    Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    551

    Početno

    Hvala vam, cure, na puno savjeta Definitivno ćemo isprobati nešto od toga.

    E, sad, ja mislim da on nema seboreju, jer kao što sam već napisala, koža mu na vlasištu, niti igdje na licu nije iziritirana niti nadražena (da se ne žali na svrab, ne bi nitko niti pretpostavio da ima ikakvih kožnih problema).

    Head & Shoulders njemu nije dobar, od njega mu se kosa još više mastila. Od svih isprobanih šampona protiv peruti njemu je najbolje "legao" Garnier Fructis. Njega koristi već duže vrijeme i perut mu je zaista nestala. Ja pretpostavljam da se radi o čistoj zasićenosti kože šamponom. Zato je sada počeo prati kosu s Nivea Baby šamponom, ali i on mu izaziva reakcije, u smislu da mu je nakon pranja čelo crveno (kao da je opečeno).

    On kosu zaista mora prati svaki dan, jer radi takav posao na kojem uvijek mora izgledat tip-top, a kad ujutro ne bi oprao kosu to bi bilo strašno, jer do jutra njemu kosa bude sva slijepljena od masnoće, i to se ne da popraviti ničim osim pranjem. Napominjem da osim šampona ne koristi nikakve druge preparate za kosu (lak za kosu, gel...).

    Pitat ću u apoteci za Oranozol, a malo ću potražiti i biljne preparate za čajeve koje ste mi preporučile, pa ćemo vidjet rezultat.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •