Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: e ovo i mene ljuti...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno e ovo i mene ljuti...

iako sam prilično ravnodušna na reklame i slike bočica i duda (mea culpa),neki dan u jednom trgovačkom centru sam se i ja uspjela naljutiti. dok sam gledala piđamice za M, jedna starija romkinja je sva u sto muka gledala policu s dječjom hranom i onda me sva jadna pitala da li može kupiti tu kašicu jer joj je sin dao 100,00 kn i rekao da kupi kašice s mesom (beba je upravo navršila 4 mjeseca). i još se hvalila da ona može izdvojiti 100,00 kn za kašice jer, eto, za razliku od drugih, imaju novaca.

e sad, ne znam koji je to bio proizvođač, ali ta čuda u kašici za dijete od 4 mjeseca ne mogu niti nabrojati - nekakav pureći ragu u umaku od paradajza?!? nakraju sam je nekako uspjela nagovoriti na jabuku i krušku, jer opcija da dođe doma bez kašica nije dolazila u obzir. i kupila ona deset kašica od jabuka za 100,00 kn!!! (koliko je to kila jabuka na placu?). i tko zna kako je prošla doma, kad je došla bez mesa (i to me malo mučilo, moram priznati, da sam izazvala nekakvu frku svojim mješanjem, a vjerojatno bez nekakve veće koristi).

e, to mi fakat nije jasno - mislim da danas niti jedan pedijatar više ne zagovara prehranu mesom od 4. mjeseca, a oni na svojim kašicama stave "od 4. mjeseca" i uredno svakave ludorije trpaju unutra.

pa što se ne može tome stati na kraj?

još nešto - neki dan sam od prijateljice dobila Plasmon kekse za bebe, na kojima piše isto od 4. mjeseca. i još je dodano da su ti keksi idealni za razdoblje kad mama prestaje dojiti!!!

pa šta to nije gore od nekakve baby born lutke koja ima u ustima dudu ili sličice bočica?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Grozim se mesa koje može stajati na polici dućana na +25.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovo je vjerovatno moja predrasuda na djelu. Ali postoji mogućnost da je kod romkinje i to starije u pitanju neinformiranost, pa je žena pod utjecajem reklama uvjerena da kupuje najbolje što postoji za unuka.
    Mene ljuti jedna moja poznanica koja kaže kako je pogriješila što je prvom djetetu davala samo gotove kašice pa sad neće skoro ništa drugo jesti. I sad to isto radi sa drugim djetetom. A to što sam ja nosila sa sobom doma napravljene kašice je njoj super. Napomena: ne doji jer joj se ne da

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ovo je naj novija

Napomena: ne doji jer joj se ne da
    gle ti si pomogla toj zeni da izmede toga izabere najmanje stetno od svega toga

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    postoji mogućnost da je kod romkinje i to starije u pitanju neinformiranost, pa je žena pod utjecajem reklama uvjerena da kupuje najbolje što postoji za unuka.
    Mislim da stara Romkinja nikad ne bi otišla u dućan po hranu za dijete. U njihovoj kulturi dojenje je najnormalnija stvar na svijetu, svaka majka doji i po nekoliko svoje djece istovremeno a stopa dojenja je valjda preko 95%. Djevojčice od rođenja gledaju žene u naselju kako doje u hodu ili dok nešto rade, zavezane u maramama, uvijek i svuda. Šteta što se u našem društvu to smatra primitivnim ili čak sramotnim. Vjerojatnije je da je dotični sin nasjeo na reklame, a stara mora kupiti jer će dobiti batina. Tako to funkcionira u njihovom svijetu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj,i njihov se svijet mijenja.Na poslu sam dosta s njima u kontaktu, i baš mi je danas bila mlada majka,prije mjesec dana rodila i mali je već na adaptiranom. Rekli joj u rodilištu (grrr) de mora dodavati i ona poslušala i postupno prestaje dojiti.A i paše joj-brže će se vratit radit na štand...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ovo kaj pričaš o kašicama to sam i ja primjetila.
    Ono, bolognese od 4. mjeseca i još svakakve nekakve nebuloze.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A najnvoija rpovala, ono baš mi je smješno...
    Neće kupiti u mulleru (kršitelj koda) kašice jer su jedino **** zakon, ali zato bebač pije (kršitelj koda).

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam se danas jedva suzdržala: u čekaonici kod pedijatra mama daje ogromnu bocu čaja bebi od mjesec dana. poslije sam je čula da govori kako beba papa samo adaptirano (a očito ima neku reakciju) pa nisam odolila i tužila sam je pedici, valjda će joj ona sljedeći put nešto reći...a i pedica se rasrdila i rastužila...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za tužakanja pedijatrici
    i ja skoro došla u napast nekoliko puta.

Ponosni tata priča drugome tati kako je bebu od 7. mjeseci stavio u hodalicu. Ili jedna mama koja je stajala i čekala uputnicu i drmusala bebu od mjesec dana kao da je smiri (a beba uopće nije bila nemirna), tek toliko da se klati.

Imam i ja primjer gdje majka kupuje gotove kašice od banane, voća kojeg imaš za kupiti cijelu godinu. I za tu cijenu jedne kašice u staklenki možeš kupiti kilu banana.

Ili si majka kupi krpicu od 1000 kn i da djetetu kravlje mlijeko sa 6 mjeseci jer nema više novaca za adaptirano, a dojiti nije htjela.

Eto, s jedne strane rastrošno, a s druge nema novaca za AS.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Matilda prvotno napisa
    Ili si majka kupi krpicu od 1000 kn i da djetetu kravlje mlijeko sa 6 mjeseci jer nema više novaca za adaptirano, a dojiti nije htjela.
    molim te reci da karikiras :shock:

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne. Smrtno sam ozbiljna.
    Samo me nemoj pitati detaljan razlog zašto je prestala dojiti (cigarete su u pitanju).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    O daaaaaa, znam ja jednu mamu koja je svako malo sebi nekaj kupovala, kad bi išle kak ti u shoping, a klincima ništa. Nakupovala si svega i svačega, a klincima kupovala jeftine cipele jer nema za dvoje skuplje. Uz komentar da kaj će im biti, da ni mi nismo hodali u pravim cipelama i da će ih ionako za čas prerasti.
    Pa mogla je prvo njima cipelice, pa onda sebi nekaj ako joj ostane love.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Citiraj koryanshea prvotno napisa
    O daaaaaa, znam ja jednu mamu koja je svako malo sebi nekaj kupovala, kad bi išle kak ti u shoping, a klincima ništa. Nakupovala si svega i svačega, a klincima kupovala jeftine cipele jer nema za dvoje skuplje. Uz komentar da kaj će im biti, da ni mi nismo hodali u pravim cipelama i da će ih ionako za čas prerasti.
    Pa mogla je prvo njima cipelice, pa onda sebi nekaj ako joj ostane love.
    ovo s robicom mi uopće nije za usporedbu. pa djeci je stvarno svejedno što će imati na sebi, a nama mamama nije 8) (naravno, ne ulazim u kvalitetu cipelica, one moraju biti kvalitetne).

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ovo s robicom mi uopće nije za usporedbu. pa djeci je stvarno svejedno što će imati na sebi, a nama mamama nije 8) (naravno, ne ulazim u kvalitetu cipelica, one moraju biti kvalitetne).
    Kod mene je bas obrnuto, bitno mi je da moje dijete nosi kvalitetnu odjecu, gledam da barem donji ves bude sa oznakom neskodljivosti (eko boje i materijali). I moja odjeca je jeftinija od njene. Jednostavno, ne mogu sebi priustiti bolje nego svom djetetu.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dodajem: i kako kojem djetetu.
    Mojem, npr. nije baš svejedno što će obući
    Za vrtić se sprema kao mlada.

Ne kupujemo joj preskupo. Kvalitetno, da. Ali nije skuplje od moga. Tu smo negdje

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja za dorian u zadnej vrijeme najcesce kupujem rabljeno. nije ni njemu svejedno kaj ce obuci, sminekr mali 8)
    ali mu je svejedno jel novo il rabljeno. jedino cipele nove obavezno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da li ste primjetile da kad mama jede puno slatkiša dijete ima zatvor?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •