iako sam prilično ravnodušna na reklame i slike bočica i duda (mea culpa),neki dan u jednom trgovačkom centru sam se i ja uspjela naljutiti. dok sam gledala piđamice za M, jedna starija romkinja je sva u sto muka gledala policu s dječjom hranom i onda me sva jadna pitala da li može kupiti tu kašicu jer joj je sin dao 100,00 kn i rekao da kupi kašice s mesom (beba je upravo navršila 4 mjeseca). i još se hvalila da ona može izdvojiti 100,00 kn za kašice jer, eto, za razliku od drugih, imaju novaca.
e sad, ne znam koji je to bio proizvođač, ali ta čuda u kašici za dijete od 4 mjeseca ne mogu niti nabrojati - nekakav pureći ragu u umaku od paradajza?!? nakraju sam je nekako uspjela nagovoriti na jabuku i krušku, jer opcija da dođe doma bez kašica nije dolazila u obzir. i kupila ona deset kašica od jabuka za 100,00 kn!!! (koliko je to kila jabuka na placu?). i tko zna kako je prošla doma, kad je došla bez mesa (i to me malo mučilo, moram priznati, da sam izazvala nekakvu frku svojim mješanjem, a vjerojatno bez nekakve veće koristi).
e, to mi fakat nije jasno - mislim da danas niti jedan pedijatar više ne zagovara prehranu mesom od 4. mjeseca, a oni na svojim kašicama stave "od 4. mjeseca" i uredno svakave ludorije trpaju unutra.
pa što se ne može tome stati na kraj?
još nešto - neki dan sam od prijateljice dobila Plasmon kekse za bebe, na kojima piše isto od 4. mjeseca. i još je dodano da su ti keksi idealni za razdoblje kad mama prestaje dojiti!!!
pa šta to nije gore od nekakve baby born lutke koja ima u ustima dudu ili sličice bočica?