Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Suha i perutava koža

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Suha i perutava koža

Haj'mo preporuke please.
    Osim vode jer je pijem u veeelikim količinama (nizak pritisak) i krema.

Koža mi je suha i perutava, a po licu od skora imam i neke nedefinisane objekte (svijetlo crvene piknice kao od ujeda - nisu bubuljice).

Nedostatak vitamina ili...?

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tuširanje uljnim kupkama,ne pretjerano brisanje ručnikom kad se istuširaš..više tapkanje da bi što više koža upila i po mom iskustvu njega tijela kremama koje sadrže taj dodatni sastojak za obnavljanje lipida koji očigledno tvojoj koži nedostaje pokušaj

...a ako ti ništa ne pomogne možda da odeš po savjet dermatologu, možda ti ipak treba terapija

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ulje nocurka piti

Izvana kombinacija biljnih ulja makadamije, nocurka, ploda divlje ruze, sa etericnim palmarosa, smilje, rimska kamilica. Ako je prisutan i svrbez ili alergija, i njemacka kamilica.

cvrčak editirala hiperlinkove

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj kobila_suzy prvotno napisa
    Ulje nocurka piti
    Ulje cega??? :?

Meni se koza ukomira cim zahladi. Mazem vazelinom no ocito to nije to. :/

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je isto koma otkad je zahladilo najgore je nakon tuširanja i pranja kose - cijelo lice mi je crveno, natečeno, zateže koliko je suho, peruta se... i treba skoro pola dana da se smiri...

kad sam bila nedavno kod kozmetičarke - preporučila mi je mješavinu ulja lješnjaka, jojobe i sjemenki grožđa - ali ja još nisam stigla to kupit pa ne znam jel radi. a i onda mi je lice još bilo u ljetnoj fazi pa je bilo masno, znojno i puno sitnih prištića

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Ulje nocurka piti
    Ulje cega??? :?

Meni se koza ukomira cim zahladi. Mazem vazelinom no ocito to nije to. :/
    Noćurka

A vazelin je ok za cipele ili eventualno za fizičku barijeru kad šibaaaa vjetar i ako vam se čini momentalno bolje to je samo on zakeljen za lice dok ga se ne skine ali problem ostaje

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Probaj na koži tijela s lanolinom. Preporučila mi je, valjda apri, da njime mažem cice: bile su jako suhe, a zbog dojenja ih nisam ničim mazala da to Slatkica ne liže. Ostatak tijela mažem kombinacijom Niveinog losiona Q10 i bademovog ulja, a ko mi se ponekad baš jako peruta koža, namažem dva-tri puta čistim lanolinom. Nije prirodno, ali dok ne nabaviš drugo, probaj tak.

kobila_suzy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lanolin se dobiva iz ovčje vune - dakle prirodan je .

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Lanolin se dobiva iz ovčje vune - dakle prirodan je .
    Pojma nisam imala! Pod prirodnom kozmetikom, uvijek mislim samo na biljne pripravke. Svaki dan naučim nekaj novo

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

podižem temu, jel otkrio neko nešto novo...čime "hranite" kožu i kosu u zimskim mjesecima
    kožu lica držim pod kontrolom, ali koža tijela i suha, naelektrizirana kosa su moj veeeeliki problem

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ulje noćurka iznutra i izvana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Prošli tjedan je moja koža tijela poludjela (inače je suha, a sad pred porod je još gora) - doslovno su mi se krastice pojavile po rukama i nogama - suha do bola, sve me peklo i svrbilo cijelu noć za plakat - sutradana uzela od Neutrogene Intense Reapair body balm - i doslovno se spasila preko noći! Preporučujem od srca...

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Par ideja za ublažavanje problema:
    - izbjegavati gel/sapun prilikom tuširanja (nasaputnati samo "strateške" dijelove, ostali su se samo malo oznojili, ako i to, ne treba im temeljito sapunanje koje skida prirodnu zaštitu i isušuje kožu
    - tuširati se mlakom vodom (ne vrućom)
    - ne koristiti ručnik za brisanje (isto sastruže zaštitni sloj s kože) - veće kapljice s tijela skinuti rukama i u vlažnu kožu utrljati par kapi nekog ulja za njegu (gore su nabrojane razne mogućnosti), pa se osušiti na zraku (traje minutu-dvije u toploj kupaoni)

Probajte provoditi dva-tri tjedna pa vidjeti da li ima poboljšanja...

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

probat ću s uljem noćurka iznutra, a nakon tuširanja na još mokru kožu nanijeti ulje za njegu kako predlažeš, pa se nadam rezultatima već za tjedan-dva

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prije samog ulja našpricati neki hidrolat zbog boljeg upijanja i vlage.
    ja se spremam sama napraviti veću kremu za tijelo koju svi možemo upotrebljavati jer me ove bio/eko kupovne ne zadovoljavaju u potpunosti (smrde ili se teško mažu ili su preskupe).
    našla sam recept za dermatitis kod djece ali laganiju varijantu koju svi zimi možemo rabiti: shea maslac+noćurak i/ili neven u biljnom ulju. hamamelis ostaje kao podloga.

Anais avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

imam izrazito suhu kožu naroćito zimi i spašava me nakon tuširanja namazati se uljem i obrisati lagano ručnikom. najbolje mi je domaće maslinovo ili bademovo ulje ili neko dječje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Što je to hidrolat?
    Meni se ulje dobro upije jer ga ne stavim puno i dok ga umasiravam nastane neka emulzija s vodom na koži (jer se prethodno ne obrišem ručnikom nego samo skinem višak vode) i dobro se upije.
    Trebalo mi je neko vrijeme dok nisam našla pravu količinu ulja da ne ostanem masna - a to je stvarno malo ulja - jedna bočica mi traje mjesecima.
    Cijeli život sam tražila sapun koji ne isušuje kožu i kremu koja je hidratizira da bih na kraju shvatila da nema tog sapuna koji ne isušuje kožu i da ga jednostavno ne trebam u svakodnevnom tuširanju za cijelo tijelo. Otkada sam maknula glavni uzrok isušene kože mi je puno bolje.
    Inače, ljeti često niti ne stavim ulje nakon kupanja, ali zimi skoro uvijek zbog odjeće (štrample, majice) koja fizički struže po koži i isto je malo oštećuje.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

imaš ovdje o hidrolatima http://www.aromaterra.hr/aromaterapi.../hidrolati.htm
    ja sam shvatila da su za sve nas najbolji preparati za bebe i djecu, npr Weleda s nevenom (kupka/sapun) ili Urtekram sapun/šampon. po sastavu su bolji od običnih sapuna i kupki i lijepo njeguju kožu, samo ih treba upotrebljavati umjereno-zbog cijene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •