Radila sam tortu kumčetu za prvi rođendan, pa sam ponukana pohvalama (zvučale su iskreno) i zanimanjem za receptom odlučila podijeliti recept s vama. Torta je zbilja bila fina, svježa, voćna, klinci su je papali s guštom, a i starci su navalili na nju Smile Zapravo se radi o torti koja je bila namijenjena malim uzvanicima, dakle djeci od cca 1- 1,5 godina, tako da sam ju sastavila od stvari koji inače djeca u toj dobi jedu (dakle, bez oraha, puno čokolade i jaja itd itd). Recept vam ne mogu točno napisati, jer sam tortu u biti izmislila (morala sam, baš i nisam naišla na previše recepata koji bi odgovarali toj dobi), i dodavala sastojke po principu "kaj mi još fali, a mogla bi staviti da bude o.k.". Bazu čine griz, kravlji sir i voće. Dakle podložna je modifikacijama, pa se nadam da će i s vama u suradnji postati još bolja, i još prilagođenija tom uzrastu i svačijim ukusima.
Dakle, ja sam ju napravila ovako:
-skuhala tvrdi tvrdi griz, s cca 0,5 l mlijeka
-u to ubacila 250 g svježeg kravljeg sira i malo slatkog vrhnja (mliječnog)
-1 vanilin šećer
-1/2 maslaca- i sve to dobro izmiješala, pa dodala još
-nasjeckane 2 banane i breskve iz kompota (slabo zaslađenog)
-kalup obložila na dnu i sa strana Petit-Beurre keksima umočenima prije u mlijeko, u to ulila smjesu i stavila preko noći u frižider
-kad se sve jako dobro ohladilo i stvrdnulo, preokrenula na tanjur, ukrasila šlagom, a ostalo je povijest Smile (šnite su se lijepo rezale, dakle bilo je dobro tvrdo a opet sočno i svježe)
Probajte, i otvaram diskusiju za nove ideje za usavršavanje torte za jednogodišnjake!