Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 169 od 169

Tema: Preimplantacijska dijagnostika

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Zanima me da li je loš kariogram osnova za predimplantacijsku dijagnostiku?
    MM i ja razmišljamo da iduću godinu odemo u SLO, kariogram nam je u redu ali bili su spontani (prirodno i AIH).
    Da li je netko svejedno otišao i da li je moguće da prođemo komisiju? Ja sam već luuuda

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Izgleda da se kod naše komisije ne prolazi,unatoč lošem kariogramu i unatoč učestalim spontanim pobačajima
    Posljednje uređivanje od skandy : 28.11.2011. at 16:31

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Barbarellaa prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me da li je loš kariogram osnova za predimplantacijsku dijagnostiku?
    MM i ja razmišljamo da iduću godinu odemo u SLO, kariogram nam je u redu ali bili su spontani (prirodno i AIH).
    Da li je netko svejedno otišao i da li je moguće da prođemo komisiju? Ja sam već luuuda
    Misliš komisiju HZZO-a da refundira troškove PGD-a? Ili slovensku etičku komisiju?

Mislim da ovo prvo nikome dosad nisu refundirali, to jest drže se onoga - zatrudnjujte pa igra velikih brojeva - spontani ili amniocenteze. To jest, niko nije dobio dosad mišljenje da je indiciran PGD vani, ako sam dobro skužila.

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Posljednje uređivanje od skandy : 28.11.2011. at 17:14

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

šgd- pgd

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da joj to nisu odobrili i da je išla sa svojim novcem, ali nisam sto posto sigurna..

skandy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

u pravu si ina. jučer sam naletila na tvoj stariji post u kojem si jednoj forumašici tumačila na tu temu , na patuljchicinom primjeru. Barbarellu sam uputila na nju ako će imati još dodatna pitanja a patuljchica je ,mislim,najfriškija u tome

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da joj to nisu odobrili i da je išla sa svojim novcem, .
    Nije ni išla na komisiju (možda nas nađe na ovoj temi pa se javi).

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni išla na komisiju (možda nas nađe na ovoj temi pa se javi).
    Evo... našla vas
    Dakle, kao što je mare rekla, nismo ni išli na komisiju. Naime, nekim drugim, off th record putevima provjerila sam jel bi išlo... čak i našla doktora za preporuku, ali sam iz HZZO-a dobila povratnu informaciju da NEMA ŠANSE da oni plaćaju PGD. Navodno, kod nas se ova metoda smatra eksperimentalnom. Parove našom dijagnozom šalju na donaciju, bez obzira što je mišljenje genetičara da postoje šanse za začeće zdravog djeteta (nije se znao izjasniti o postotcima). Realno, ovaj je postupak duplo skuplji od svih drugih na koje šalju van (pogotovo što prvo šalju na bezbroj AID-a, pa tek na kraju na IVF), pa malo "šparaju".
    Imala sam jednu ideju tjerati sve do Ustavnog suda da mi država nakandi zdravstvenu skrb na koju po Ustavu imam pravo, ali obzirom da smo zaključili da nam ta borba s vjetrenjačama kontraproduktivna u odnosu na borbu sa vremenom, skupili smo sve što smo imali i o svom trošku otišli u Prag.
    Rezultat - vidljiv u potpisu Najbolje utrošen novac ikada - a i ne moram zahvaljivati Milinoviću nam našem malom čudu...
    Više o mojem iskustvu s pgd-om vidi na pdf-u http://forum.roda.hr/threads/60549-Pgd .
    Inače, molila bi administartorice, ako je moguće, da spoje ove dvije teme, obzirom da ionako ima malo postova o ovom postupku, a imamo dvije teme istog sadržaja,različitog naslova...
    Barbarella, piši i na pp ako hoćeš, što te zanima.
    poz i sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    Navodno, kod nas se ova metoda smatra eksperimentalnom.
    Koji su to genijalni uzleti misli kod nas. A zamrzavanje js, to ne smatraju eksperimentalno... Ma... Jučer sam dobila sažetak članka iz Naturea, koji opet stavlja u upitnik smislenost zamrzavanja js kao metodu produljivanja plodnosti za žene koje to najviše traže, vani, a to su ove u kasnim tridesetima. Naime, zabilježeno je samo 10 živorođenih na svijetu, ako sam dobro shvatila, od jaja žena starijih od 38. Članak se ne bavi etikom, već propituje bi li tehnika trebala nositi label "experimental" ili ne, s obzirom na sve neopznanice i na činjenicu da se pojavljuje kao "extending fertility" usluga. Doduše... sve to znamo... mi pacijenti... a establishment se pravi toše.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 09:40

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala Vam na odg
    mislila sam na slovensku komisiju, sve bi sami platili ali me zanima da li bi uopće oni to odobrili s obzirom da je kariogram ok?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala Vam na odg
    mislila sam na slovensku komisiju, sve bi sami platili ali me zanima da li bi uopće oni to odobrili s obzirom da je kariogram ok?
    Bojim se da ti tu niko neće ništa smisleno moć reći, pitaj možda na forumu Živa - proguglaj - to je slovenski forum za neplodnost. Ili pošalji mejl u Maribor / Rešu i raspitaj se kako to ide. Jako malo ljudi iz Hrvatske je išlo u Slo za to, ne znam, u stvari, nikog, većina ide u Prag. Pretpostavljam da si drugo sve odradila - savjetovanje, imuno pretrage, trombofiliju, probala pokušaje s imuno-terapijom. PGD je obično zadnja stanica i to kad se nešto konkretno u kariogramu dokaže.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 12:01

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Bojim se da ti tu niko neće ništa smisleno moć reći, pitaj možda na forumu Živa - proguglaj - to je slovenski forum za neplodnost. Ili pošalji mejl u Maribor / Rešu i raspitaj se kako to ide. Jako malo ljudi iz Hrvatske je išlo u Slo za to, ne znam, u stvari, nikog, većina ide u Prag. Pretpostavljam da si drugo sve odradila - savjetovanje, imuno pretrage, trombofiliju, probala pokušaje s imuno-terapijom. PGD je obično zadnja stanica i to kad se nešto konkretno u kariogramu dokaže.
    Hvala ti. Budem im poslala mail.
    Obavila sam nalaze na trombofiliju (2 nalaza nisu u redu) i dio imunoloških pretraga.
    Međutim, gin mi je rekao da bi on nas poslao na IVF i TEK kad budem trudna stavio u bolnicu na imunološke pretrage.
    To nama nikako ne odgovara, ne možemo se tako igrati sa trudnoćom. Sve bi faktore koje mogu utjecati na još jedan loš ishod maknuli i tek onda na trudnoću.
    Tako da bi obavili i PGD, radije nego ovdje IVF.
    Budem im poslala mail, odg ću tu stavit tako da i druge cure znaju.
    Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala Vam na odg
    Znači nije vam dokazan nikakav kromosomski poremećaj? Ni jednom ni drugom?
    Imate neku drugu genetsku bolest koja se ne mora vidjeti na kariogramu, ali postoji genetsko testiranje i vama je utvrđeno?

Jesi li dobila PHD nakon spontanih gdje je utvrđena genetska malformacija kao uzrok nenapredovanju?

Ako je odgovor na sva pitanja NE, onda vama ne treba PGD, onda u nekom drugom grmu leži zec.
    Posljednje uređivanje od sweety : 29.11.2011. at 14:03

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bojim se da je loš kariogram osnova PGD-a, jer kako bi ga inače uopće implementirali - koji gen da traže? Inače, gubici trudnoća rani jesu najčešće krom. greške ploda, koje nastaju i kod ljudi sa zdravim kariogramom i kod normalno plodnih... Mislim da nemate osnove ni za što specijalno, niti za PGD, mislim da ste još uvijek u rubrici "teško je doći do dobitnog embrija." Ako nisi, svakako odi do dr. R-a iz Vilija na savjetovanje, on će te znat usmjerit bolje od našeg nagađanja....
    Posljednje uređivanje od ina33 : 29.11.2011. at 14:07

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku
    Znači nije vam dokazan nikakav kromosomski poremećaj? Ni jednom ni drugom?
    Imate neku drugu genetsku bolest koja se ne mora vidjeti na kariogramu, ali postoji genetsko testiranje i vama je utvrđeno?

Jesi li dobila PHD nakon spontanih gdje je utvrđena genetska malformacija kao uzrok nenapredovanju?

Ako je odgovor na sva pitanja NE, onda vama ne treba PGD, onda u nekom drugom grmu leži zec.
    Tako je, odg je NE na sve gore navedeno....a ništa onda tražimo taj drugi grm

Barbarellaa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Bojim se da je loš kariogram osnova PGD-a, jer kako bi ga inače uopće implementirali - koji gen da traže? Inače, gubici trudnoća rani jesu najčešće krom. greške ploda, koje nastaju i kod ljudi sa zdravim kariogramom i kod normalno plodnih... Mislim da nemate osnove ni za što specijalno, niti za PGD, mislim da ste još uvijek u rubrici "teško je doći do dobitnog embrija." Ako nisi, svakako odi do dr. R-a iz Vilija na savjetovanje, on će te znat usmjerit bolje od našeg nagađanja....
    Hvala ti, imam dr. R u vidu valjda će netko znat što nam je...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Barbarella, prihvati jednim dijelom i da za nešto odgovora nema, ali ako ga iko ima - iskopat će ga dr. R. Sretno! Što on kaže ti tako dalje, on ti je sad prva stanica, po meni.

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tema je zaključana

nastavak rasprave potražite na jednoj od ovih tema
    http://forum.roda.hr/threads/20277-p...88#post2366688
    http://forum.roda.hr/threads/40040-b...ija-mozaicizam

a nešto info možete naći i na ovoj zaključanoj temi http://forum.roda.hr/threads/60549-Pgd

osim toga. zaista puno informacija možete naći i na temi o Češkoj
    http://forum.roda.hr/threads/65073-P...4%8CE%C5%A0KOJ

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •