one o kojima pricate na forumu. od unicefa, didaktičke. koje razvijaju inteligenciju i kreativnost. kakve su to igračke opće? i gdje se mogu kupiti? i od koje dobi su u funkciji?
ja u gradu vidim sam normalne igračke.
one o kojima pricate na forumu. od unicefa, didaktičke. koje razvijaju inteligenciju i kreativnost. kakve su to igračke opće? i gdje se mogu kupiti? i od koje dobi su u funkciji?
ja u gradu vidim sam normalne igračke.
mom Marku u dobi tvoje Ume su najpametnije igračke bili lonci i poklopci i cjedilo....
sa 6 ili 7 mjeseci je puzao po cijelom stanu i haračio po donjim ladicama i izvlačio sadržaj
Čuvaj novce dok možeš![]()
Ove unicef igračke sam vidjela u mercatoru, ali nisam dosad kupovala pa ti nemam ništa za reći o tome.
A koliko je stara beba?
Imaš raznih didaktičkih igračaka, tipa one posude koje se umeću jedna u drugu, oni prstenovi, kutija s rupama raznih oblika...
5 mj ce sutra navršit
Pa idi po ducanima i sve sto ti se ucini da moze razvijati logiku, motoriku... a da je sareno, kupi![]()
L. je super bila igracka u koju se ubacuju tijela raznih oblika (kugla, trokut, kocka) u za to predvidjene otvore.
I one slikovnice iz Algoritma koje sviraju.
I jos je najzanimljivije bilo nase kreveljene![]()
![]()
Onda je još premala za igračke tipa ubacivanje oblika - to počnu kužiti tek iza 1. rođendana.mama_mia22 prvotno napisa
Ima, doduše, i za tako male tih, tzv. "pametnih" igračaka (recimo, od uzrasta 6 mjeseci naviše), ali po meni su im cijene previsoke za (pre)kratko razdoblje korištenja.
Andreju su u 1. godini najbolja i najkorištenija igračka bile čašice koje se slažu jedna na drugu ili jedna u drugu - dobio na dar onaj komplet od 7 čašica iz Ikee, i s njima se i dan-danas igra (u kadi). Pomoću tih čašica je propuzao, pa je rušio tornjeve koje smo mi gradili, pa je sam slagao tornjeve... eto, ako nađeš igračku takve vrste, to ti svakako preporučujem!
(slične takve čašice viđala sam, npr., u Nami)
Znam ja neke 4-ogodišnjake koji se još uvijek s tim igrajutanja_b prvotno napisa
![]()
Isplativa igračka, definitivno.
da, te čašice su se i nama pokazele kao jedna od isplativijih igračaka. ali za tako malene stvarno nemam pojma što bi ti preporučila, samo da je šareno. ionako na onu dob koja je navedena možeš slobodno dodati bar 6 mjeseci da znaš kad će djetetu igračka postati zanimljiva. bar kod većine igračaka.
Prvi na top listi M.(7 mj.) igračaka je ručni sat kojeg nosi naš fizioterapeut. raspameti se trenutno, radi sve što FT od nje traži, a što meni ne bi ni pod razno. toliko o edukativnim igračkama.
S A. je i danas ista situacija, što je igračka više edukativna to je njoj manje zanimljiva.
ne znam jel spada u neke pametne igrace, ali definitivno jeste najneobicnija igracka koju sam vidjela. Naime, danas Sami za rodjendan dobio Doctor Drill Fill![]()
http://www.comparestoreprices.co.uk/...l-and-fill.jpg
od plastelina se uzima otisak od ovog kreze. Imaju svi zubarski aparatici
Stvarno je igracka za riknut od smijeha
![]()
i 5-ogodišnjakinjeAnci prvotno napisa
obavezni artikl za kadu
Naše su podijeljene: dio je u kadi, a dio u pješčaniku.aleksandra70vanja prvotno napisa
Mamma mia, unicefovih igračaka imaš u Profilu. (Ali još ti ne trebaju.)
e da, za vas koji imate malo starije kikiće:
meni je moja mati kad sam bila klinka uvijek kupovala puzzle. i obožavala sam ih. puzle razvijaju vizualnu inteligenciju. i dan danas mi je to najbolja inteligencija koju imam. tenx to my mam.
Interes za puzzle kod A. se pojavio s nešto manje od 2 godine, s 2 i pol godine slagao ih je kao lud (naravno, one primjerene uzrastu!), a sad ih gotovo više i ne pogleda.
Tu i tamo ih se sjeti, posloži sve što ima, i onda ih opet ne gleda dulje vrijeme.
Što se tiče uvoda u puzzle, nama su se jako dobrima pokazale razne drvene umetaljke (ima ih u skoro svakom dućanu, Škrinjici, Nami, čak i TL-u) i knjižica "Baby Einstein - Puzzle book". Ali sve to je došlo na red poslije 1. rođendana (15,16 mjeseci, ranije sigurno ne).
Da, i L ima par tih drvenih ploča.
Sad kad se njena seka s tim igra, opet su aktivne.
Ali, kao što kaže tanja b, negdje nakon 15 mjeseci je to kužila.
I jedna i druga.
Ali, u svakom slučaju, super stvar.
Sad L (4 g) stalno viče: Ja to znam složiti, ja znam!!!![]()
moj R. sad ima 5 i pol mjeseci i najvise se igra na baby gymu , imamo kick and play. obozava to. bitno mu je samo da zvecka ili suska, sve to gura u usta naravno. dira sve, od jastuka stollnjaka salica, sveee sareno!
i zveckice razno razne, koje su po mogucnosti dovoljno mekane da ih moze grickati
i obozava se gledati u ogledalo.
pokazuj mu razne oblike i materijale koji razlicito zvuce. pokazuj mu drvece, cvijece, travu...ja mu dajem da sve opipa, samo pazim sta stavlja u usta..
to i radim. sve joj dajem i sve šta nije igračka joj je totalno zanimljivo.morena24 prvotno napisa
a kaj je to baby gim? a kcik & play? di se to kupiti može??
:?
http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=46
ovo je taj kick&play. inace baby gymova imas 100 vrsta, od tiny lovea su nesto skuplji jer imaju puno funkcija. npr. ovaj nas svira mozarta ili kad ga baba lupi nogama ili rukama zasvjetli i isto svira neke zvukove. ima ogledalo, razno-razne suskalice i zveckalice.
R. se jako voli igrati na njemu i ja sam odusevljena i mislim da je to bila isplativa investicija
mi smo ovaj kupili tu na burzi ali inace se takvi prodaju u baby media shopu. a imas i obicnijih varijanti...
Ovdje mozete kupiti UNICEF igracke online
http://minishop.t-com.hr/unicef/Categories.asp?cid=4
Meni su stigle za par dana.
a ovdje je njihov katalog
http://unicef.interactive1.hr/upload...proljece08.pdf
Mi smo narucili 3 igracke (za stariju curu) - drveni vlakic, memory i puzzle - stvarno smo jako zadovoljni zadovoljni kvalitetom ....
taj kik i play imamo i ona zgrabi ovo gore pa se sve prevrne i padne na nju. a di si kupila to šta mocarta svira (baby gim=? super zvuči
onaj link sto sam ti poslala je taj kick and play, on ima mozarta i sve to i nema sanse da se prekrene![]()
prodaju se u baby media shopu, evo link:
http://www.media-commerce.com.hr/ind...p?id=17&id1=33
tu su ti cijene i ostali modeli. svi su super i svi sviraju
tenx![]()
evo podižem ovu staru temu koju sam pronašla tako da ne moram otvarat novu
meni se sviđa ova igračka za bebu od 5-6 mj
link:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...duct&pid=49493
a može bit i za starije dijete, stavi se na pod i može svirat
nažalost, fisher price ne dostavlja u HR, ni amazon (dostavlja, ali ne taj artikl, probala sam) pa me zanima da li netko na zna od kuda naručit ili gdje kupit te fisher price igračke koje ne uvozi hr. zastupnik?
ili jednostavno zante li gdje ima za kupit slična igračka, ne mora bit fisher price?
to se nisam sjetila, jel oni šalju u HR sve ili ovisi o artiklu?
čitala sam o nekoj igrački što puše van loptice, kako to izgleda i gdje je ima za kupit? i za koju dob je?
http://www.hasbro.com/playskool/en_U...228&src=endeca
igračka mene nije dojmila ali se djeci jako sviđa. naročito kad je više male djece, onda je to jrdna od rijetkih igračaka gdje se svi zajedno igraju. ja bih rekla da je za uzrast 1-5 god
Posljednje uređivanje od kajsa : 07.03.2010. at 13:13
Meni nije loš ni onaj slonić iz turbolimača koji puše vani leptiriće. Moj se isto znao zaigrat s tim, a ako bi bilo još djece bilo im je turbo zabavno.