Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: POMAŽITE,TORTA JE U PITANJU!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno POMAŽITE,TORTA JE U PITANJU!

Dakle kako i sam naslov kaze ja bi napravila rođendansku tortu mom malom misicu koji sada puni dvije godine.

Jednu bi narucila,a velika mi je zelja da mu ja jednu,samo za njega napravim,nesto sto on voli...

...a problem je to sto ja nikad nisam pravila tortu pa nemam pojma,al imam volje.

...pa sad ,zelim neku vocnu,neku koja se lako oblikuje pa da ju ukrasim sa svojim idejama.

...moze da izgleda kao malo brdo preko kojeg idu eko auti i sve je suncano i tako to

Aute imam,a treba napraviti brdo tortu...onako kupolastu...

sve mi terba...postupak rada,sta je potrbno...

hvala vam puno,svi svjeti su potrebni!

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

totra? :?
    sori, nisam ti bas od pecenja torti, niti totri, napravila sam jednom parfait tortu i mogu ti reci da je jednostavno, a fino i efektno izgleda.
    Aute imam,a treba napraviti brdo tortu...onako kupolastu...
    to bi se dalo napraviti tako da parfait kremu ulijes u zdjelu, ostavis da se stvrdne, pa onda iskrenes - valjda. nek ti se javi netko iskusniji.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Brdo možeš napravit tako da ispećeš par katova,pa ih spojiti kremom recimo... Doradiš kremom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a možeš i nasjeckati biskvit, umiješati kremu i napraviti smjesu podatnu za olikovanje
    preko premažeš kremom

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mleveni (plazma) keks pomesan sa puterom, zumanjkom i sokom od narandze je super za pravljenje svakakvih oblika. Mozes ubaciti i suvo voce u tu masu i na kraju premazes npr. slagom. Slag mozes obojiti u zeleno bojama u prahu, i eto ti brda.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ovo mi izgleda jednostavno, gotov je biskvit, samo ti treba slag i parfe (isto ih samo smiksas) i jestiva boja, premazes u zeleno da bude kao livada, kupis one boje u tubi (schwartau), naslikas cestu, svjecice postavis uz cestu kao znakove, a od plavih m&m bombone napravis jezerce.

http://bosniancook.blogger.ba/arhiva/2006/06/12/283083

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

prvo hvala puno!

ispricavam se zbog naslova,mislila sam jos sve pregledati,al se misic probudio tako da sam samo "poslala"

WOW!
    znala sam da moram biti jednostavano,sve ideje su korisne ali ja vam trebam recept za sve

...sve nabrojano do sada osim m&m bombona,boje i slaga ...

Dobro,recept za biskvit mogu naci na forumu ili neku kremu.

Nista ima da se uhvatim posla i napokon napravim tortu, odabrala sam sto laksi izazov ,brdo i gotove figurice

radove izlazem nakon 24.07,a mozda jednog dana bude mama koja svake nedjelje pece kolace i pise recepte na rodi,a ne samo trazi...ima nade ...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

choko, obrati paznju, u ovom receptu koji sam ti stavila ide kupovni, gotov recept.
    Sretno! I stavi slike!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ajme jos spavam. Htjela sam napisati da ide gotov biskvit, ne recept.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ispeci najobičniji biskvit i nareži na kocke od par centimetara. promješaj s kremom (meni su najbolje one 3 pudinga u po litre mlika malo masla i arome i gotovo.) i oblikuj po želji. zalij sa glazurom ili još malo kreme i savršeno...

Datum pristupanja
    Nov 2006

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    jesi li vidjela ovaj recept?

Ak koliko je to cvrsto,koliko je moguce postavljanje instalacije na vrh torte?
    Nekako mi se cini dosta mekano :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

parfait je sasvim solidan kad se stegne, ali ne vjerujem da bi podnio bas cigle koliko je tesko to sto namjeravas staviti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako su u pitanju neke manje figurice, marcipan ili slicno, zamisljam si da bi se to moglo sklizati po brdu (stvarno nisam isprobala, ali zamisljam si ) i mislim da bi se mozda dalo ucvrstiti tako da se nesto odozdo zabode u figuricu, pa onda u tortu.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

parfait je sasvim solidan kad se stegne, ali ne vjerujem da bi podnio bas cigle koliko je tesko to sto namjeravas staviti?
    Od cigle sam odustala,sada su jos u igri auti,motori za cime je misic lud ili nova ideja pcelica maja.

Napravim tortu :/ ,ako uspijie , a na vrh figurice ,jednu max. dvije.
    Raditi cu neku cvrscu tortu.kao ja to znam...
    Ja vam istrazujem,printam ko liuda u potrazi za idealnim receptom .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

napravi nekoliko probnih totri pa ih isprobajte!
    mogu vam doci pomoci degustirati, ako ce vam biti previse!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

napravi nekoliko probnih totri pa ih isprobajte!
    mogu vam doci pomoci degustirati, ako ce vam biti previse!
    a moze,moze...ako budu jestive!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

puhovi su ti laboratorijske zivotinje specijalizirane za testiranje torti!

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo jedan dan slavlja je prosao super ,al sa dvije torte iz bakine izrade .
    sutra ja nastupam i od svih ideja izabrala sam ticino masu i pcelu maju
    Torta mi je po izgledu ok,ticino super al maja
    MM i ja sada umirali na racun moje maje...kao N. ce biti odusevljen
    Vec vidim zbunjeni pogled i pitanje: "a sto to mama radila"

Nadam se da ce skuziti...sada sam i mm zarazila pa modelira novu maju ili pavu nisam sigurna i na veliko me tuce u rezultatu.

Tuzna zbog maje jer u glavi izgleda super,al zeznule me boje .
    Jucer pocela raditi ,a kupila boje za crtanje po torti i morala danas juriti po nove boje,tako da mi je ostala danas vecer kad gosti odu.

I tako isla uspavati N. i zaspala ,a kad sam se sada probudila napravila Maju brrr....
    Divovsku Maju.

Stavim slike neki drugi dan ,sad sam jos tuzna.
    Ali za prvu tortu ok...

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Choko, možda će te ovo malo oraspoložiti

I ja sam imala super ideju u glavi (uvijek imam ) i uvijek je ta ideja preambiciozna. U svoju obranu mogu reći da je torta s druge strane ipak malo bolje izgledala (lošije baš i nije mogla ) i da su djeca puuuuno blaži kritičari od nas pa im ništa nije smetalo, glavno da je šareno. Zato vjerujem da je i tvoj N. bio oduševljen, a mi ćemo druge godine ipak bolje

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa

I ja sam imala super ideju u glavi (uvijek imam ) i uvijek je ta ideja preambiciozna. U svoju obranu mogu reći da je torta s druge strane ipak malo bolje izgledala (lošije baš i nije mogla ) i da su djeca puuuuno blaži kritičari od nas pa im ništa nije smetalo, glavno da je šareno. Zato vjerujem da je i tvoj N. bio oduševljen, a mi ćemo druge godine ipak bolje
    Ja sam se tako slatko nasmijala komentaru slike

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa

ja sam se umokrila (radi MC ne smijem napisati upišala) od smijeha na komentar
    a i torta je zabavna
    meni se čini Balarosa da si osoba puna duha i da bi mi se dopala u RL

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Balarosa, aaaaa
    Komentar je prigodan, za krepati.

Ako torta nije bila reprezentativna, bila je ukusna, jel tako?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj sweetmint prvotno napisa
    ja sam se umokrila (radi MC ne smijem napisati upišala) od smijeha na komentar
    a i torta je zabavna
    meni se čini Balarosa da si osoba puna duha i da bi mi se dopala u RL
    Hvala ti na ovom, razveselilo me i pocrvenila sam k'o curica

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Balarosa, aaaaa
    Komentar je prigodan, za krepati.

Ako torta nije bila reprezentativna, bila je ukusna, jel tako?
    Stvarno je, to je Lindina parfe torta, ali malo sam precijenila njenu čvrstoću, a ni marcipan teletubbiesi ne podnose dobro ljetne vrućine. Ipak, moram još reći da sam ja radila cvijeće i teetubbiese četiri večeri jer nisam naročito spretna s rukama, ali baš sam uživala i unatoč "zabavnom" izgledu (hvala, a70v, na tako maštovitoj kvalifikaciji ) nikad ne bih mijenjala tu tortu za neku "po propisima". Tako da ćemo imati domaće torte dok T. ne postane neugodno.

Uostalom, drago mi je da sam vas nasmijala, a uspjela torta to ne bi mogla

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

BALAROSA svaka cast za stav prema torti...komentar je totalno dobar!
    A uostalom treba vjestina da se to izradi,da je cvrsca torta ...al treba napravit figurice! svaak cast!
    Bitno da su djeca prepoznala kvalitetu torte...sigurno je bila ukusna!

Nakon sto sam bila tuzna jer torta nije ispala ko u mojim mislima,dobro sam se naspavala i ujutro je sve bilo bolje.

N. je prepoznao pcelicu ,a djeca su uzivala u torti...tako da sam bila jaaako sretna.

Balarosa iduci rodendan smo jos bolje...

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

PASSS???

balarosa baš si me nasmijala i utješila...Trebaš vidjeti moje torte za Jankov prvi i drugi ročkas.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ups,pass:pcelica

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Choko, potpuno te razumijem. I ja sam umirala od želje da napravim tortu za Oskarov prvi rođendan, a ne da nisam imala iskustva, nego nisam imala ni ispravnu pećnicu! 10 dana prije ročkasa kupila sam novi štednjak i bez generalne probe ispekla sinu tortu! :D Evo je! Koristila sam recept za "Dunavske valove" a upute za kreiranje 3D torte sam našla ovdje.
    Za nedajbože imala sam i sastojke za jednostavnu keks-tortu koja se ne peče, ali na kraju nije trebalo.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    Choko, potpuno te razumijem. I ja sam umirala od želje da napravim tortu za Oskarov prvi rođendan, a ne da nisam imala iskustva, nego nisam imala ni ispravnu pećnicu! 10 dana prije ročkasa kupila sam novi štednjak i bez generalne probe ispekla sinu tortu! :D Evo je! Koristila sam recept za "Dunavske valove" a upute za kreiranje 3D torte sam našla ovdje.
    Za nedajbože imala sam i sastojke za jednostavnu keks-tortu koja se ne peče, ali na kraju nije trebalo.
    Pih, Elinor, bježi... ovdje se hvalimo s ružnim tortama, a ne ovakvim čudima!

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pih, Elinor, bježi... ovdje se hvalimo s ružnim tortama, a ne ovakvim čudima!

To ti je čista početnička sreća! Kad bi sad morala napravit istu takvu :shock: , ma ne znam da li bi se uopće upuštala u to. Naravno, sve je bio noćni rad, zadnju noć prije nego mi dolazi 30 ljudi na ročkas!!! Kupila sam najveći mogući kalup za tortu i pogađate, kreacija mi nije stala ni na jedan pleh. Onda sam vadila policu iz frižidera, prema njoj krojila podlogu od kartona, jedva ugurala beštiju u fridž...Naravno da sam odmah postala svjesna kako mi je fridž pun leda i ne hladi kako spada, i još k tome kaplje na sve strane :mad: a torta se mora stisnut, pa je sirotii MM šrafcigerom lomio led u jedan u noći. Ko da me netko od gore gledao i odlučio zakomplicirati najviše što može. E, onda se moj sin na rođendansko jutro prvi puta u životu probudio u 6, a ja "samo" još moram ukrasiti tortu! Nekako sam ga uspjela ponovo uspavati oko 9 i dovršiti. Namučila sam se ko životinja, al na kraju bila ponosna. Dino je ispao dlakav jer nisam nikako uspijevala zagladiti šlag, pa sam po njemu pobacala jestivu travu koju sam slučajno imala doma.
    Pouka dana: uvijek očistite frižider prije pravljenja torte!!!
    Btw, Balarosa, tvoja torta je mrak, mortus pijana teletabise još nisam nigdje vidjela!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •