Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Večernji nemir

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Večernji nemir

Večernji nemir ili ti URLANJE DO IZNEMOGLOSTI!

Nisam uspjela naći ništa preko ovog novog pretražnika, pa eto otvaram novu temu. 8)

Dakle kao što sam naslov kaže.
    Beba mi eto sutra puni dva mjeseca, a unazad dvadesetak dana se kako kada koje veče, javlja to famozno stanje.
    Uvijek u isto vrijeme, između 5 i 7.
    Svodi se na urlanje iz petnih žila i traje do iznemoglosti, tad ona zaspe.
    Ovisno o varijanti i povrati.
    Ne pomaže ni hranjenje, prije za vrijeme, poslije, cica, boca, pjevanje, igranje, nosanje, prethodno kupanje u svrhu opuštanja, nunanje, uspavljivanje..... NIŠTA!
    Bude kako koji dan, nekad dan dva ništa, ali evo danas treći dan zaredom.
    Već sam luda, ne znam što da radim.

Shvaćam da je velik utjecaj moja uznemirenost, ali tu se krug zatvara. Što ona više plače ja sam nemirnija, i što se ja pokušavam manje nervirat automatski sam nervoznija i ona više plače.

Kažite mi što da radim!!!!!

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sweety...ovo je slična tema: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...4c7a75154141ee

a da u to vrijeme probate otići u šetnju, sada dok je toplo i dok su dani dugi? možda joj vožnja u kolicima bude pasala.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Thnx.

Malo me frka ići u javnost dok tako urla 8) , stvarno ne znam što bi s njom vani kad ju tako uhvati...

Probala sam maramu, ali još ne ide. Malo je premala, tek sad ima 3kg...
    Nadam se nošenju kad mi se ne bude "gubila" po marami.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

da, htjela sam ti spomenuti maramu ili sling. nama je to kod svih oblika neraspoloženja uvijek pomagalo. kako god jako da se bio plakao, čim bih ga stavila u sling, u roku od 5min bi se umirio, a u idućih 5min bi zakunjao.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e da, probaj za prvu šetnju biti negdje vrlo blizu kuće, tako da ako nastane tarapana, možete brzo šmugnuti.
    ali često klincima bude zanimljivo dok su vani, nešto je novo i drukčije pa im to malo zaokuplja pažnju.

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nama su nekada pomagale vožnje u autosjedalici (najčešće bi se smirio i zaspao), ponekad bi kolica bila rješenje (naravno samo oko zgrade), ali nekad ništa nije pomagalo. Vjerojatno ga smetaju vjetrovi ili grčevi.

Pomaže jedino ako bih ga ja zagrlila i šetala s nim po sobi - odjednom bi se smirio i u sljedećem trenutku zaspao.

Drži se - mogu ti samo reći - proći će pa ćete se uspavljivati uz puno manje nervoze (iako se još ponekad zna dogoditi da ga baš mući nervoza navečer, ali tada ga ja nosim i prestaje..)

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je mali neki dan navršio 2 mj i ista stvar, nekad stvarno ništa ne pomaže. Najgore je od svega što me onda i mala traži da se igramo, a ja joj bracu ne mogu nikako smiriti samo vrišti.
    Taman kad pomislim da ću i ja početi vrištati i plakati on zaspi.

Svaki put kad počne mislim da sam spremna na njegovu dreku i da će zaspati, izludi me.

Znam da ti nisam pomogla, ali samo da znaš da nas ima još

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mog isto čopi urlanje navečer. I niš ne pomaže. Bar ne dugoročno. Čekamo da prođe i što manje se živciramo

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nije baš ugodno kad ti djete vrišti, a svekrva ti dođe i kaže da je on muško dijete i da ne smije toliko plakati :?
    Kaj postoji neko znanstveno objašnjenje zašto ili su to samo babske priče

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Skužila sam da vrišti više ako je više umorna.
    Znači što dulje popodnevno spavanje! Trenutno vršimo demonstraciju spavanja, nakon toga kupanje, pa klopa. Baš me zanima koliko će biti vike večeras...
    Juče je na tu foru urlikala samo pola sata.. 8)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj L&L prvotno napisa
    Nije baš ugodno kad ti djete vrišti, a svekrva ti dođe i kaže da je on muško dijete i da ne smije toliko plakati :?
    Kaj postoji neko znanstveno objašnjenje zašto ili su to samo babske priče
    To je i meni moja sveki rekla. Ja malo proguglala i fakat stoji (donekle naravno). Može dobit kilu. Evo pročitaj si tu
    http://www.vijesti.co.me/index.php?id=274242

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, da, meni je mama stalno govorila da mu, ako jako place, svezem tetra pelenu oko trbuha, naravno ne precvrsto, upravo zato da ne dobije kilu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A vrišti isto tako svako veče od 19.30, ali to je posljedica grčeva.
    A ako je još uz to iziritiran mnoštvom događaja tog dana, onda ga je nemoguće smiriti.
    Znaš što pomaže?
    Uvaliti ga tati u naručje....
    Iako se ponekada osjećam kao nevrijedna majka, tata je u ti trenucima živčanjenja najbolji lijek :D

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Dobro je ako ti je tata pri ruci, meni uglavnom nije kada vrišti, nego sam sama s njih dvoje

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a cjelodnevni nemir? jesu li i vama bebe nervozne na ovu vrucinu? ja se nadam da je do vrucine... puno spava, a to malo sto je budan, sav je jadan nervozan. sad kad je popustila vrucina, pa bi mogli van, napast ce komarci i tako se mi kupamo u znoju i svi smo nervozni neka me netko utjesi...

Svea avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi nismo imali takvih problema, ali mi je frend pričal da je njima jako puno pomogla knjiga: "Najsretnija beba u kvartu"... upravo oko takvih poteškoća.
    Pročitala sam je i našla nekoliko zanimljivih ideja koje koristim...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

thanks svea! ionako planiram do knjiznice, da vidim cega lijepog imaju o bebacima kad nam je neko vece neutjesno plakao, vec sam i ja mislila zaplakati s njim, a onda smo citali o famoznim kolikama iliti grcevima, pa me malo utjesilo. ali svaki dan je drugaciji, uvijek je drugacije raspolozen. individualci mali

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Želim ponovo otvoriti ovu temu s nekim ko se i sada s tim problemom susreće. Ja imam bebu, danas staru 2 mj. i imam isti problem. To obično traje od 8 do 11 na večer. Nije neprekidno plakanje, dakle sigurno nisu kolike ali jednostavno cendra, odbija sisu i tako se mučimo do 11 a onda nekim čudom zaspe pa se urzo opet budi da bi ipak sisao. Ja do sad nisam našla neko riješenje da ovo prekinem, probali smo i sa šetnjama prije 8, ali imama dojam da je onda još više razdražen jer baš i ne voli mrak.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da te "utješim". Moja S. je počela urlat sa mjesec ipo...
    Zadnji dan urlanja je bio kad je napunila 3mj.
    Jednostavno kao da ju je neko ugasio. Nije više urlala.. 8)

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moja buba je od prvog dana nevecer nemirna. Malo place, malo nemirno mase rukama i nogama i priozvodi neke zvukove, i tako od 7-8 pa do 11-12 navecer. Mozete misliti koji je to stres bio prvi dan kad smo dosle iz rodilista. U rodilistu bi mi uvijek nakon cice spavala, a cim smo dosle doma u roku od par sati se otela kontroli! Sto sve nismo isprobali te prve veceri A onda smo skuzili da je svake veceri takva i da tu nema neke pretjerane pomoci.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da mi je barem takva samo navecer.. :smajli koji ceznutljivo gleda u daljinu:

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

HA, HA. Ja sam mislila da će proći, ali još uvijek isto kao da se mora izmoriti deranjem prije spavanja, a za par dana ćemo 5 mjeseci.

Nadam se da će uskoro prestati

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moju malenu isto lovi večernji nemir. Počinje oko 6, 7' a završava oko 10, ako imamo sreće, a najčešće oko 11. Utješite me molim vas i recite kad ta nervoza prestaje. Evo ona će sutra 2 mj i od početka imamo ovaj problem.

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo da te malo utjesim-kod nas je to proslo kad smo napunili 3 mjeseca. Odjednom. Jednostavno im valjda treba i neko vrijeme da se priviknu na ovaj svijet. Kada sam se ja jadala, jedna mi je forumasica lijepo napisala da se ja probam zamisliti da me netko iz toplog kreveta torpedira na Jupiter 8) Tako je vjerojatno i njima. Lijepo su bili u toplom, ljuljuskali se, nisu morali imati odjecu, nisu morali sami jesti, uzivali su...a sad odjednom svasta nesto novo i oni se bune. A jos ako tome pridodamo grceve, vjetrove, napuhnutost...a jadni Znam da je tesko, vjeruj nisam zaboravila to vecernje urlanje ali zamisli sada, sa skoro 8 mjeseci ima svoj red spavanja, papanja, place samo kad joj nesto treba, ja ju poznam pa brzo reagiram...ma divota! Vjeruj, i tebe to ceka i sve ce biti ok. Samo imaj strpljenja i shvati da je to tako i da ce proci. Sretno da bude sto prije

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I mi smo imali taj večernji nemir. Započinjao bi oko 6 popodne (ponekad malo prije, ponekad malo poslije) i nije palilo ništa osim dojenja.
    Ni nošenje, ni vožnja u kolicima ili u autu, ni duda, ma ništa. Samo ju stavit na prsa i tako biti dok nebi čvrsto zaspala. Ponekad bi to bilo i u 1 iza ponoći
    Ali kako došlo tako prošlo, baš kao klik.
    Trajalo je punih mjesec dana, od njenog prvog do drugog.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa
    Moju malenu isto lovi večernji nemir. Počinje oko 6, 7' a završava oko 10, ako imamo sreće, a najčešće oko 11. Utješite me molim vas i recite kad ta nervoza prestaje. Evo ona će sutra 2 mj i od početka imamo ovaj problem.
    Ma daj, pa baš je bila mirna i slatkica neko veče! Ni A nije rekla! Mislim da je to ipak malo do brace i sveukupne nervoze ukućana... možda... A ja sam k'o iskusna

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Manal, naletjeli ste na mirno veče, trebala si je vidjeti u petak

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nama je trajalo nekih 3 tjedana u razdoblju izmedu 1 i 2 mjeseca starosti i isto tako - kako doslo, tako proslo. medutim, mi smo imali tu nesrecu da je tek oko 10,11 pocinjalo, a zavrsavalo obicno oko 2, rekord nam je pola 4
    rjesenje - naprosto to prihvatati kao cinjenicu i prestati se nadati "da barem ova vecer bude mirna". otkad smo mi ti prihvatili i navikli se i prestali se uzrujavati jer joj ocito nista nije pomagalo, bilo nam je puno lakse :D

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dok ja pisem ove retke moj muz pokusava uspavati naseg sina kojeg i dalje (danas ima punih 6 mjeseci) muci vecernji nemir, s tim da to nama traje od 6 popodne pa dok ne zaspe negdje izmedu 8 i 10 kako koji dan. Kad je Kaiu bilo mjesec ipol prijateljica mi je rekla da oni na taj nacin prozivljavaju dozivljeno tokom dan pa si ja to tako i objasnjavam. Da je lako - nije - njemu pogotovo, a ni nama koji ga nosimo na smjene do iznemoglosti. Ali to tako mora biti jer nam ne pada na pamet da ga ostavimo da se sam ''tjesi''. Sad kad je pola godine iza mene sve je lakse, a do prije par mjeseci sam i ja ocajavala. Mame drzit se i budite strpljive...pozdrav

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Moja djeca su u prvih par mjeseci života visili na cici svako toliko u to doba, i voljeli su ići vani. Ja sam od šest do deset navečer dojila, dojila, dojila, dojila, prošetala, i onda s njima zaspala... Moj recept - cica i sling ili marama. Prođe i to! Dajte bebama da doje!

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja vas molim drage mame ako koja zna jer ja ne mogu naći topic u pretražniku temu za nemirnu bebu. Naša Lara ima trenutno virozu i kad joj padne temperatura stalno je nemirna, urla, viče, prevrće se, a i kad ima temperaturu između 38-39 isti je slučaj a trebala bi ipak biti malo mirnija. I onda pored svega toga nemirluka i koprcanja povrati ili ti bljucne al to me ne smeta jer izbaci šlajm. Ali taj njen nemir ne znam što bi s njom. MM se šali da ćemo je vezati
    Pomažite :/

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Lasada, ako je i inace ovako nemirna (nevezano uz virozu), svakako si nabavi knjigu Najsretnija beba u kvartu kako je vec netko spomenuo. Nama je jako pomogla jer je nasa E. kronicno vristala i plakala nekoliko sati navecer. Sling je bio glavna pomoc uz dodatak sumova usisivaca

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja imam mei tai i usisavač al njoj ništa ne pomaže. Lara je vesela i živahna beba al jednostavno za naš pojam je ponekad previše nemirna i počela se tući u smislu kad ju držimo u naramku ona brblja i okreće se i odjednom digne ruku i mlatne me po licu ili vratu i nasmije se. Znam da je njoj to zanimljivo i nismo joj to nikada pokazali ali ne znam jel to normalno za bebe od 9,5 mjeseci.

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Kažu da šum najbolje smiri i uspava bebu. moj spava uz šum ovlaživača zraka . Pročitala sam da roza šum djeluje najpovoljnije na bebu. Našla sam na internetu roza šum i probala sam mu ga pustiti-zaspao je u roku od 3 min.
    Sad sam naručila CD rozog šuma u trajanju 45 min-poklonit ću ga sisterici koja očekuje bebu u 7 mj.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj sinek je volio zvuk usisavača do nedavno. Nisam ga nikada tako uspavljivala, ali sam znala ako usisavam u trenutcima kada se on uspavljuje - neće se buniti. Čak sam usisavala i kad je on bio budan.
    No, neki dan krenem ja usisavati, a on udri u dreku.... mrzak mu je taj zvuk.... viš ti kak se to sve promjeni

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tocekica
    gdje si našla taj šum uz koji zaspi daj link

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

imam minutni zapis-mogu ti ga poslat ak zeliš

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

uspjela nac na netu link http://www.burninwave.com/#pinknoise
    kratak je pa sam ja na kompu na playeru stavila da ponavlja bez prekida

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Lara je vesela i živahna beba al jednostavno za naš pojam je ponekad previše nemirna i počela se tući u smislu kad ju držimo u naramku ona brblja i okreće se i odjednom digne ruku i mlatne me po licu ili vratu i nasmije se. Znam da je njoj to zanimljivo i nismo joj to nikada pokazali ali ne znam jel to normalno za bebe od 9,5 mjeseci.
    Ma ja mislim da je to normalno. Mi smo malo mladji ali isto to radi a najveca je uzivancija uzeti neku zvecku i mlatarati njome a koliko puta mlatne i sebe. Jer mi ne mozemo bas svaku sekundu gledati u nju. Oni nemaju straha jer ne znaju uzrocno-posljedicne veze tako da ce sve probati i sve napraviti sto ih veseli bez obzira da li ce se mozda i ozlijediti.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hvala ti tocekica za zvuk. Mi imamo kompjuter u boravku a Lara spava u sobi pa ću teško isprobati taj zvuk ko uspavanku. Inače kad usisavam Lara mora ići preko u drugi stan do nas kod bake i djeda jer plače na zvuk usisavača. Al voli kad upalim multipraktik al što se tiče da joj takav zvuk bude za zaspati :/ nisam baš sigurna. Al svejedno ti hvala na savjetu.
    od nas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •