Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Problemi s nosenjem

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Problemi s nosenjem

Oj!
    Samo kratko da se predstavim
    Svoju stariju curicu sam intenzivno nosila u marami. Bio je to divan period i sad ga se s gusto sjecam. Obzirom da sam se marame docepala dosta kasno (tek kad je imala 4 mjeseca) izgleda da sam neke bitne stvari propustila nauciti. Naime nju smo intenzivno nosili na rukama do tog 4 mjeseca. A kad sam je previ put vezala u maramu, to je bilo to. Ljubav na prvi pogled. Ona je uzivala a ja jos vise. Sloboda!
    Ocekivala sam da ce tako biti i sad sa ovom novom bebicom, al nesto ne stima.
    Vezala sam A. u maramu kad je imala 13 dana. Nije mi djelovala bas nesto sretno. Dapace jako se bunila nakon nekih 15-ak minuta. Pokusavala sam od tada jos jedno 10 puta i uvijek ista prica. U cemu je kvaka? Da li postoje djeca koja se ne vole nositi u marami? :shock: Jesam li ju prerano pocela nositi? Da li treba krenuti s kracim periodom nosenja pa postepeno produzavati?
    Help!
    Jerbo ako necu imati slobodne ruke uskoro ne kuzima kako cu se istovremeno skrbiti za obje kceri, uff.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A koji vez koristiš? Možda joj se baš taj ne sviđa, a neki drugi bi joj bolje legao? Vibram da ga nađete

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ne zaboravi da su vrucine, i da je ispod marame takodjer toplo

L. nikad nije volila polozaj koljevke, pa ni na rukama.
    iskljucivo smo koristile krizni.

nadam se da cete se uskoro setati nasipom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma i P je voljela iskljucivo krizni, a u koljevka polozaj ni pod razno cak ni na rukama, al s A. je drugacije. Ona se na rukama voli nositi u svim polozajima pomalo. Uglavnom stalno mjenjamo polozaje. U maramu sam je pokusala vezati krizno a u slingu u polozaju koljevke i u oba slucaja fijasko
    Zato vas zatrazih za pomoc jerbo se ne znam sam iz ovog ispetljati
    Ajde mogu se nadati da su u pitanju samo vucine.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja curica voli polozaj u slingu stomak stomak sa nogicama unutra. Mozda da probas i to.
    Neke bebe odmah prihvate a neke kasnije. Nemoj gubiti nadu. Probaj ponovo kad bude odmorna i vesela i idite van. A ponesi kolica za svaki slucaj.
    Moze i mm probati da je nosi.
    Ma nekako cete uspjeti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MA necu odustati. Daleko smo mi od toga.
    Nego me samo zanima da li postoje klinci koji se ne vole nositi u marami i ako da kako ih ipak pomalo dobiti da zavole nosenje?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MamBa04, neka djeca se ne osjećaju presigurnim ako ne osjete ruke, pa kad je zavežeš u maramu, pridržavaj je rukama neko vrijeme, pa polako probaj puštati dok malena ne stekne povjerenje.

eh, i da,
    možda je nisi dobro namjestila?
    velika je razlika u sistemu nošenja novorođenčeta i četveromjesečne bebe.
    provjeri da joj možda nisi nožice preširoko postavila, a ako ne možeš uže (kod marame), a da vam ne bude prevruće i previše tkanine, ubaci nožice unutra.
    dupli križni nije nikako za ove temperature.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I ja se javljam , P sam pokušala staviti u sling ali izgleda da sam zaboravila kako se pravilno namješta . Nije bio oduševljen, preznojili smo se oboje i na kraju sam odlučila da će sling ipak pričekati jesen i niže temperature...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato sam ja bila presretna kad sam skužila da ću opet imati jesensko-zimsku bebu

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    I ja se javljam , P sam pokušala staviti u sling ali izgleda da sam zaboravila kako se pravilno namješta . Nije bio oduševljen, preznojili smo se oboje i na kraju sam odlučila da će sling ipak pričekati jesen i niže temperature...
    imaš moj broj, jelde 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a možda se samo prva djeca vole nositi.

šala; mislim da više ovisi o karakteru djeteta.

ni l. nije nešto lud za nosiljkama; zapravo, ne mogu ga spakirati ako je nervozan, pospan... odmah zahtijeva da ga izvadim. ako je dobre volje i izlazimo, sviđa mu se i tad spava u slingu kao top. po kući rijetko pristane, čak i uz obavljanje zanimljivih poslova... a ne voli ni da mu je vruće.

i tako je uglavnom na rukama, što je s njegovih 7,5 kila pravo veselje za moje ruke i leđa.

meni je to šok nakon a. koji se volio nositi uvijek, svuda, svakako... no, on je bio jako strpljiv a l. ima tanje živce.

lovim ga kad je raspoložen i čekam da bude malko stariji i stabilnijeg raspoloženja.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo dvaput izasli ovako vezani: http://www.mobywrap.com/t-instructions-NewBorn.aspx, malac je uzivao, i ja isto Obucen je samo u bodi i carapice.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uff Ivy znaci moguce je da klinac bas i ne voli nosenje u marami. Ili mislis da nam se to sada sve dogadja zato jer je prevruce.
    Ma da vam budem iskrena uopce ne znam kako funkcionirati ukoliko se ova nebica nece htjeti nositi u marami.
    Nego BusyBee pogledah ovaj polozaj. koji ti spominjes. Jel to prema njemu su nogice savijene i tako savijene stisnute uz mamin trbuh? Mislim da bi e to ovoj mojoj haharici mozda moglo svidjeti. jedino sto i taj nacin izgleda prevruc.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je, nogice su unutra, savijene.
    Ja ga stavljam samo u tankom bodiju unutra, ne usudim se staviti ga samo u peleni, ali da je malo stariji, svakako bih ga nosila samo u peleni u marami.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam sa svojim popisancem probala tako naprijed, krizno - prvi put je poceo frkati nosom s mjesec i pol dana, nakon 5 minuta, danas s nepunih 3 mjeseca nakon 10 minuta - nije sretan.
    Mislim da kupujemo klokanicu.

Probat cu ja opet kad bude hladnije, al kad on tako voli gledati naprijed a ne prema meni - sav se krivio i vrtio glavu na sve strane (a vec ju jaaaako lijepo drzi sam).

Ne znam...

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

šapica,
    misliš da je radoznalost tvog djeteta važnija od zdravlja?
    on može jednako dobro gledati i upoznavati svijet i okolinu dok ga nosiš na boku.
    nošenje "prema vani", pogotovo u lošim klokanicama kasnije može izazvati ozbiljne probleme u razvoju tvoje bebe.
    Zato,ja ti preporučam nošenje na boku

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

staviti dijete u maramu i BRZO izaći van

ja moju stavljam s otvorenim ulaznim vratima

ali ona je sva neka luda, urlikava, vrtiguzičasta bunilica

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

dakle moja beba nema jos 3 mjeseca - dakle nije za bok.
    drugo, pitala sam ortopeda kod kojeg smo isli na pregled kukova (kukovi su nam skolski primjer) i rekao je da nakon 2 mjeseca slobodno bebu u kakvu god nosiljku zelimo i nek biramo egoisticno - iliti koja nama najvise odgovara.

I da kad sam ga stavila u maramu sam otisla vani i nakon 10 minuta vani je krenulo stenjanje i pokusaj izlaska iz tog skucenog prostora... - ja jedva disem, a gdje nece on...

Probat cemo jos trecu srecu pa ako ne bude islo - pokusavam s klokanicom.

Zadnja varijanta je da Rodina marama (koliko god "bogohulila") nije dobra jer nisam vidjela niti jednu bebu u marami od takvog materijala...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

beba mi je stara 3mj i 17dana.nedavno smo kupili maramu ali ne znamo u kojim polozajima smijemo nositi bebu.pomozite!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozete u kriznom i duplom kriznom npr.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda bebi stvarno bude prevruce unutra?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

probala sam bebu nositi prema sebi, krizno vezanje ali nije mu se bas nesto svidilo, s obzirom da je star 3mj. i 18 dana dali se smije nositi prema naprijed, tj.da gleda prema naprijed (i od kojeg mjeseca se moze tako nositi)?
    i jos nesto...dobijam komentare kako marame, slingovi itd. nisu bas najzdraviji za djetetovu kraljeznicu, pa sam malo zabrinuta... unaprijed hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dali se smije nositi prema naprijed
    jedino u buddha položaju, to jest da su nogice unutra.
    s nogicama van se NIKADA ne smije nositi, to nema veze s tim koliko je stara beba, nego je to nezdrav i nepreporučljiv položaj, kako u marami, tako i u klokanici.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U ČEMU NAJMANJE BOLE LEĐA?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    U ČEMU NAJMANJE BOLE LEĐA?
    ovisno gdje i kako te bole leđa.
    Ali općenito je pravilo da što je bolje raspoređena težina, tijelo ima manji pritisak na jednoj točci, što onda znači da najmanje bole leđa (ili ne bole uopće)
    Znači, sve nosiljke koje raspoređuju težinu po cijelom torzu vertikalno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja mogu uspoređivati maramu i sling - marama je pjesma za leđa. pravilno svezana, naravno. sling je, pak, praktičniji za kraće relacije pa te leđa i ne stignu (jako) zaboljeti.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nije mi je jasno to s nogicama, kada bebu budem nosila u marami i to prema sebi... da gleda prema meni, dali nogice smiju biti vani ili moraju biti u buda polozaju.zelim biti sigurna da ne napravim nekakvu glupost pri nosenju.ninace hvala lutonjici i ms.ivy na odgovoru

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad dijete nosiš prema sebi, nožice su izvan marame i raširene tako da krakovi marame prolaze ispod djetetovih koljena. vrlo je važno da su nožice dovoljno raširene i da je dijete priljubljeno uz tebe, da ne visi.

pogledaj ove upute:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45190
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=45317

lionne avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naša iskustva -
    - sa tri tjedna, znači vrući 8 mjesec, lavić je udobno spavao u slingu, položaj uvijek prema meni sa nožicama koje vise. Mislim da je sling podnošljiviji za ljeto jer ima samo jedan sloj materijala
    - sa cca 4 mjeseca prelazimo u flanelsku maramu jer mi u slingu postaje jako težak. Ja sam se preporodila jer je sa duplim križnim težina odlično raspoređena i više me ništa ne boli, a 5m flanela lijepo grije i mene i njega
    - a onda je došlo novo ljeto i vrućine pa nešto prije njegovog rođendana uskačemo u novi mei tai 8) Meni je što se težine tiče isto tj. super ako ne traje duže od cca sat i po, a nije nam vruće i jako smo si zgodni

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da podignem malo temu.
    Kata ima 2 tjedna, i pokušala sam je doma staviti u maramu i napraviti par "đireva" po stanu. Uglavnom prostestira, ljuti se, opire rukicama, udara me glavicom i sve skupa joj se ne sviđa. Koristim dupli križni vez (nadam se da sam ga dobro svezala). S malim nisam koristila ni maramu ni sling, ali ovaj puta će mi trebati neka nosiljka s obzirom da ću kad-tad trebati izaći vani s njih oboje.

Ima li netko ideju što napraviti ? Da li je ona premala da bi se nosila na taj način (ni pupak joj nije otpao) ?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

provjeri na uputama (imaš stickani topic s videom) jesi li je dobro spakirala. da joj nije vruće? jesi li ti nervozna, napeta? ako misliš da je sve ok, probaj je uloviti kad je dobre volje. recimo pospana ali ne i nervozna... i obavezno se kreći, probaj izaći iz kuće da je umiri ritam koraka.

mi smo tek nedavno ponovo počeli koristiti maramu; između 2. i 6. mjeseca samo sling, da ga mogu lako izvaditi ako počne šiziti. obožava se nositi, ali preferira ruke. problem je u tome što je tankih živaca - ali eto, vrijeme i to liječi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hvala, ms. ivy

Ma vjerujem da sam je dobro namontirala - i maramu i malenu, ali joj je u stanu garant vruće. Tako da bi, kao šta kažeš, trebala izaći s njom vani. Nisam bila ni nervozna ni napeta, pazila sam da je sita, presvučena, itd ... ali se jako naljutila kad sam je stavila u maramu. Čim sam je izvadila i stavila na ruke - sve 5.

Nego, kad ste se vi počeli nositi, s par tjedana ili kasnije ?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Novi tesko podnosi vrucinu ali mu u marami ili slingu nikad nije vruce :?

Izija sam pocela da nosim kad je imao oko 20 dana, i to u slingu, mada smo probali i maramu, ali mi je za malu bebu zgodniji sling (mogu da prilagodjavam zategnutost).
    Nosimo se prsa o prsa, sa nogicama koje vise.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prvi put je bio u marami s nekih 3 tjedna, izašli smo van i bilo mu je super, spavao ko top. onda smo ušli u razdoblje tankih živaca pa je nošenje uglavnom završavalo prije nego što je i počelo. u slingu smo od nekih... mjesec i pol, ne sjećam se točno, i u pravilu smo se uspješno nosili, pogotovo vani.

kad se sjetim starijega, on se volio nositi bilo kako, bilo kad, bilo gdje...

mislim da bi vama upalilo da izađete u šetnju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sad vidim da sam na početku topica napisala skoro identičan post.

dakle, utjeha: kako mali nestrpljivci rastu, sve više ih zanima svijet oko njih i sve su stabilnijeg raspoloženja, tako im se i nošenje sve više sviđa. mi smo si znali pomoći s malim buddhom, pogotovo po kući, a sad ga stavim i na bok. zvjera naokolo, a kad mu se prispava prebacim ga na prsa i fijuuu...

Palonkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja bi svoga miša rado i puno nosila, ali on također često nije raspoložen. Poteškoće s namještanjem slinga pokušavam riješiti proučavajući razne filmiće o tome na net-u. Tada mi sve izgleda savršeno jednostavno i potpuno jasno. Čak mislim da ni ne griješim previše u namještanju samog slinga, ali miša namjestit u sling mi je prava umjetnost. :/

Nekoliko puta mi je uspjelo trbuh na trbuh i spavao je duboko i jako dugo, a ja sam uživala nosajući ga i cmakajući ga svako malo po glavi. Međutim, puno puta mi to isto nije uspjelo jer se počeo jako meškoljiti i protestirati. Jel' moguće da ga sam ga možda previše stisnula tj. da sam previše zategnula sling??

Probala sam ga jednom staviti i u položaj kolijevke, ali mi se tada činio totalno spigan. :shock: Kaj mora tak izgledati ili sam ga ja jadna krivo namjestila? Možda nam samo treba prakse?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imamo problem sa slingom i položajem tummy 2 tummy. Lucija se počne buniti nakon što ju namjestim i počnem se kretati, sva se izvije dok joj nogice nisu potpuno ravne i onda se tako ukoči i dere, potpuno ispravljena.
    Ne znam da li je ljuta što sam ju na prevaru uspjela dobiti u sling ili ju nešto boli jer sam ga krivo namjestila? Inače nam nošenje u slingu uspijeva tek svaki treći put. Mora biti pospana tako da odmah zaćori inače se buni, čak i kad je dobro raspoložena prije.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja L se donedavno obozavala nositi. marama, sling, meitai, sve imamo i sve smo koristili svakodnevno
    medutim, zadnjih mjesec dana nece ni cut za njih. cim vidi da ja pocinjem vezati nesto od toga rasplace se i vice da nece mavamu. jel to nekakva faza ili je mozda zulja sad kad ne nosi pelene (iako kad zaspe u autu ja je prebacim u sling i ona nastavi spavat-da je zulja probudila bi se valjda :?, a da je pitam dal je zulja nema sanse jer je histericna)
    nece ni u kolicima da se vozi. oduvijek.
    nije stvar u tome da joj se hoda jer njoj se NE hoda. ona zeli da ja nju nosim na rukama. a teska mi je, zabole me ruke i leda a i puno lakse mi je u javnom prijevozu dok mi nije na rukama.
    jel itko imao slicno iskustvo? ili jednostavno ideju kako je privolit da se ponovo nosi u marami jer meni je ovo pretesko a osim toga nabit cu muzu komplekse zbog misica nadlaktica i ramena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •