Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Kakanje

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Kakanje

Pozdrav,
    Molim da nam netko pomogne jer ovo nam je veliki problem. Naime Mirta će sad imati 2 mj. i prekrasna je i zdrava beba. Uredno dojimo i nemamo nekih većih problema ali jedan nas dovodi do ludila. Naime kad sisa i uspije se pri tom pokakati sve je super . Problem je kad ne uspije, jer onda obično preskoći još koje kakanje i nakon toga počinje plač koji ne staje dok se ne pokaka. . To može trajati satima, a nekad i cijelu noć. Tibica je tvrda, ne može ni prducnuti ni ništa. Samo plaće Pokušavamo masirati tibicu, kupati svoje zlato, maziti, tješiti, dati cicu... NIŠTA.
    Da li itko ima slična iskustva ili ideju što napraviti jer strašno je gledati tog malog anđelčića kako se muči.
    Molim pomoč.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kao prvo, malena ima prekrasno ime

Nisam sigurna da li su to kolici u pitanju (da li ih ima barem tri dana u tjednu, u isto doba dana, traje cca 3 sata?) ali mislim da ti ne može odmoći kremica od koromača i kima za masažu trbuščića. najbolje je masirati u vrijeme kad nema probavnih problema, tj. trbuščić je mek ali ok je i kad je tvrd. nikad jako, naravno, samo lagani pritisak. I nas je recimo spasio pouch. dakle bilo koja nosiljka je super ali konkretno pouch ima dobar položaj koljevke tako da je beba stisnuta u fetus položaju što ju jako umiruje i radi pritisak koljenima na trbuščić. i njihanje/skakanje po pilates lopti
    Eto, tako smo mi izašli na kraj sa grčevima

Sretno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Prije svega hvala na javljanju, pokušati ćemo sa nošenjem u slingu mada često i jako bljuca pa to izbjegavam. Mislim da nisu kolike jer nije u isto doba dana, i ne javlja se svaki dan. Držite fige da uspije nošenje. Gdje mogu nabaviti tu kremicu za masažu? Probale smo sa niva beby uljem, ali nije pomagalo. Možda ova pomogne :? .

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jeste li probali privlačiti nogice trbuščiću dok doji?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Probali smo i to. Na taj način nekad uspije prducnuti, ali ona sa tim nije zadovoljna. Neutješno plaće dok ne uspije kakati. Moja mama mi savjetuje blagi čaj od kamilice sa malo sjemenki kima i da joj to dajem par žličica prije podoja. Mogu li sa time pokvariti kvalitetu dojenja ili nauditi Mirtici? Vidjela sam u trgovini **** čaj kamilica koji se može davati bebi od 1. tjedna starosti. Molim vas mišljenje o tome. Da li tih par žličica njoj može pomoći ili odmoći :?

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kod tvrde stolice (tada i kake teško i plaču jer ih boli) puno pomogne čaj od komorača. Zaista pomogne. A i možeš recimo namazati kremicom toplomjer i staviti ga u guzu, i tako se odmah pokaki i smiri.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da bilo kakav unos tekućina osim tvog mlijeka narušava odnos ponude i potražnje i ispire se zaštitni sloj iz crijeva :/
    Imaš tu na Rodi puno o tome

Ja sam pila čaj za dojilje od koromača i kima, također sam izbacila mliječne proizvode, tešku hranu, začine i gazirano kako bi pomogla bebinoj probavi

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Kod tvrde stolice (tada i kake teško i plaču jer ih boli) puno pomogne čaj od komorača. Zaista pomogne. A i možeš recimo namazati kremicom toplomjer i staviti ga u guzu, i tako se odmah pokaki i smiri.
    Ne preporuca se dodavanje caja tjekom prvih 6 mjeseci, jer je zaista vise stete nego koristi.

Ako mislite da bi komorac mogao pomoci, onda ga mama treba konzumirati pa ce preko mlijeka doci do bebice

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako mislite da bi komorac mogao pomoci, onda ga mama treba konzumirati pa ce preko mlijeka doci do bebice
    Oke, onda tako. Ja ne dojim pa dajem čaj na bočicu i pomogne zaista.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi smo cesto radili vjezbicu tako da bi mu primicali koljena trbuhu, i ja bi ga stavila tako da lezi na trbuhu na mom bedru.

možeš recimo namazati kremicom toplomjer i staviti ga u guzu, i tako se odmah pokaki i smiri.
    ovo mozda smo u iznimnim slucajevima, kad beba dugo ne kaka, ali nije dobro da se to cesto radi, najbolje uopce ne

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo mozda smo u iznimnim slucajevima, kad beba dugo ne kaka, ali nije dobro da se to cesto radi, najbolje uopce ne
    Zašto?

A kako onda mjeriti temp?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja u zivotu nisam stavila djetetu toplomjer u guzu. Stavim mu toplomjer pod pazuh i sve 5.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja isto kao Anchie76!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam kupila dudicu toplomjer, no prevelika joj je i ne želi ju imati u ustima kao obične dude varalice. To kad bude malo veća. A puno je lakše i jednostavnije izmjeriti temp bebici u guzi nego ispod pazuha, dok je bebica malena.

I zašto ste protiv takvog mjerenja temp.? Zanima me razlog ako postoji da ja ne griješim.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mislim da vrlo lako može doći do oštećenja čmara i sluznice. Nisam sigurna, strah me da toplomjer ne pukne, da joj ne ozljedim guzu...Stvarno mi je puno lakše pridržati joj toplomjer ispod pazuha. Stavim je na koljena, rukice joj pritisnem uz tijelo i pravim "face" da je zabavim

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A puno je lakše i jednostavnije izmjeriti temp bebici u guzi nego ispod pazuha, dok je bebica malena.
    Stvarno ne kuzim u cemu je razlika? I jedno i drugo moras paziti, nije sad da stavis djetetu toplomjer u guzu pa si odes kavu skuhati karikiram naravno Isto tako stavis pod pazuh, dijete nosis i nunas, i za 30 sec (minutu ili koliko vec) vidis kolika je temperatura. A ak je temperatura visoka, fakat onda nije problem nunati dijete (koje je vrlo vjerojatno klonulo od temperature), a ak dijete hopsa okolo onda mu ne moras ni mjeriti

I zašto ste protiv takvog mjerenja temp.? Zanima me razlog ako postoji da ja ne griješim.
    Mislim da vrlo lako može doći do oštećenja čmara i sluznice.
    Uz ove gore razloge, ja imam jos jedan...Stara narodna: ne cini drugome ono sto ne zelis da tebi cine

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Kakanje

Citiraj tigar prvotno napisa
    Pozdrav,
    Molim da nam netko pomogne jer ovo nam je veliki problem. Naime Mirta će sad imati 2 mj. i prekrasna je i zdrava beba. Uredno dojimo i nemamo nekih većih problema ali jedan nas dovodi do ludila. Naime kad sisa i uspije se pri tom pokakati sve je super . Problem je kad ne uspije, jer onda obično preskoći još koje kakanje i nakon toga počinje plač koji ne staje dok se ne pokaka. . To može trajati satima, a nekad i cijelu noć. Tibica je tvrda, ne može ni prducnuti ni ništa. Samo plaće Pokušavamo masirati tibicu, kupati svoje zlato, maziti, tješiti, dati cicu... NIŠTA.
    Da li itko ima slična iskustva ili ideju što napraviti jer strašno je gledati tog malog anđelčića kako se muči.
    Molim pomoč.
    to su vjerojatno grčevi, tako je i kod nas izgledalo. ne moraju biti u isto doba dana.
    jedino što je kod nas palilo je bilo nošenje na rukama ili u slingu, iako nije ni to bogzna pretjerano pomoglo.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj Adam ima isto tako 2 mjeseca i pokaka se ili tijekom dojenja ili prilikom podrigivanja.
    Samo se treba biti strpljiv i vratiti ga barem 2 puta na cicu, a zatim barem 10 minuta podrigivanje bez igranja, samo blago kruženje rukom po leđima.

No, nadam se samo da neće tako ostati zauvijek jer jednom će se valjda morati pokakati i kad nije u naručju
    Presmješan je kad se pokaka. Napravi onako mudru facu i usnice u obliku slova O he he, mudrijaš, kao ne zna što se desilo, a curi na sve strane drekec

ivorka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

I mi smo imali problema s pražnjenjem crijeva i bolovima (grčevima) u toj dobi. Pomagalo je samo nošenje i tješenje i puno strpljenja (iako nije uvijek lako ).

Držim ti fige - i (slaba) utjeha - proći će uskoro, pa samo polako...

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: Kakanje

Citiraj tigar prvotno napisa
    Pozdrav,
    Molim pomoč.
    a da probate posle dojenja ako se ne iskaki da je izdrzite iznad neke posude? ovako nekako, kao na slici sa ovog linka http://www.white-boucke.com/ifpt.html (ne stavljam ga zbog reklame, nego ne mogu da nadjem bolju sliku)...

poseti i ovu temu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...340&highlight= , tu imas dosta mama koje su sa tako malim bebama praktikovale ovakvo praznjenje kao na slici, pa sigurno mogu da ti daju jos koji savet kako da pomognes svojoj bebici...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

podizem...
    postajem poprilicno nervozna jer moje cudo od nepuna 3mj zadnjih mjesec i pol kaka svaki 3-7dan :shock:
    mekano, istovari se ko velika, sva je sretna nakon toga, ali onda opet nekoliko dana ne.
    jel ima netko iskustva s tim?
    ja se na pocetku nisam uzrujavala, ali mi se cini da ne prolazi pa sam odlucila promijeniti svoju prehranu generalno. znam sto sve otvara, ali mi se cini da te stvari kad su u mlijeku zapravo nemaju nekog utjecaja - npr palenta ili suhe sljive? ili sam u krivu :? ?
    pomagajte...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa
    podizem...
    postajem poprilicno nervozna jer moje cudo od nepuna 3mj zadnjih mjesec i pol kaka svaki 3-7dan :shock:
    mekano, istovari se ko velika, sva je sretna nakon toga, ali onda opet nekoliko dana ne.
    jel ima netko iskustva s tim?
    kod iskljucivo dojene djece to je u redu
    moja je isto tako
    jednom cak i 10 dana (ili vise, sad mi se to cini daleko pa sam zaboravila )
    nisam primjetila da joj smeta tako da nisam ni poduzimala nista u vezi toga

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moja ima 5mj.i još uvijek neredovito kaka što znači svakih par dana.Ali tako je oduvijek,ona normalno dobiva na težini i ne brinem se zbog toga(više).Čak me je i iznenadila pa je do prije par dana jedno dva tri tjedna kakala svaki dan pa čak i po dva puta u danu.Al sad smo se opet vratili na staro i kakamo svakih nekoliko dana.Uopće ne kužim u čemu je stvar jer nisam ništa mijenjala u prehrani.I tješim se da još mjesec dana pa počinje dohrana pa će onda redovitije kakati(valjda ).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj patriša prvotno napisa
    Moja ima 5mj.i još uvijek neredovito kaka što znači svakih par dana.Ali tako je oduvijek,ona normalno dobiva na težini i ne brinem se zbog toga(više).Čak me je i iznenadila pa je do prije par dana jedno dva tri tjedna kakala svaki dan pa čak i po dva puta u danu.Al sad smo se opet vratili na staro i kakamo svakih nekoliko dana.Uopće ne kužim u čemu je stvar jer nisam ništa mijenjala u prehrani.I tješim se da još mjesec dana pa počinje dohrana pa će onda redovitije kakati(valjda ).
    u ničemu posebnome nije stvar

majčino mlijeko ima iznimno malo toga što je nepotrebno tijelu pa dojena djeca mogu kakati i samo dva do tri puta mjesečno

važno je da se dijete ne napinje bolno, da stolica nije tvrda ili suha

i nakon započinjanja dohrane stvar se ne mora izmijeniti u korist svakodnevnog kakanja

moja 10-omjesečna djevojčica kaka još uvijek neredovito, a jeducka triput dnevno i puno siše

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam na iglama. pedijatrica je rekla da je do 10 dana normalno, danas je 9ti dan, a maleno cudo nis.
    dobre je volje, nema temperaturu, trbuh je mekan, prducka stalno, ali nikak da se istovari...
    s obzirom da ju iskljucivo dojim ne zelim njoj davati nesto, ali me zanima sto da ja promijenim u svojoj prehrani konkretno tj sto se preporuca?
    dakle, jedem juhe, 1 obrok sadrzi kruh, 1 obrok u dannu ima komad mesa, ne jedem zacinjeno, mlijeko i mlijecne proizvode sam skresala na 1dcl mlijeka u jutarnjoj kavi bez koje ne funkcioniram...pijem cca 2l tekucine dnevno (ne racunam u to juhe) radim sebi caj od komoraca i stolisnika. moja probava od toga funkcionira savrseno, al ona nis.... :?

ima netko neki prijedlog? koliko da pricekam da odem kod pedijatrice? sutra ili da joj dam jos koji dan fore? kad je panika?

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

pronasla svoj topic sa svim odgovorima...

nema stolicu...

sad mi je jos samo cekati..

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno tekuća stolica

Sad malo o drugoj krajnosti...
    Pretraživala sam forum, ali nisam našla ništa konkretno o tekućoj stolici. Naime, moje djete ima 2 mjeseca i od trećeg dana života tekuću stolicu (isključivo i ekološko dojenje).
    Znam da je potpuno zdrava i da joj ništa nije, ali me zanima ima li puno takvih slučajeva.
    Stolica je uredne boje (zlatnožuta sa zrncima, ponekad i zelenkasta), nekoliko puta dnevno.
    Molila bih one koji su imali takav slučaj (ili još uvijek imaju) da se jave sa odgovorom do kad je trajalo takvo stanje (tekuće stolice nekoliko puta dnevno).

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, moja curka ima takve stolice. sad ima 6 mjeseci, a takve su bile.. ne znam tocno koliko dugo, ali bome dosta. u prvo vrijeme joj je gotovo stalno curilo nesto iz guze (mi smo bezpelenasi pa znam tocno kad i kako). sad je stabilnije evo vec ima sigurno 2 mjeseca, iako joj se i sada nekad "omakne". ali njoj su stolice od pocetka tekuce, s komadima. cesto je kakala samo zutu vodu sa par komadica.

sada je situacija slijedeca--kaki ujutro kad se probudi obilno, pa nakon spavanja opet obilno, a u toku dana jos sigurno 2-3 puta po malo, a nekad i malo vise nekad joj je kakica gusca, uglavnom je srednja, a nekad je sama voda.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bezpelenaši sa tekućom i čestom stolicom!? Kak?? :/ Svaka čast!
    Ja kužim kad ona kaka i to je sada već rjeđe, ali opet, ne mogu stalno dežurati. Podržavam bezpelenaštvo, ali mislim da bi u mojem slučaju iziskivalo puno vremena. Znam da o ovoj temi piše dosta na forumu, ali ako možeš, samo ukratko napisati kak prakticirati pezpel. sa tak malim bebama koje još ne sjede??

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •