Dobili smo ih hrpetinu i svima im je potrebno kupanje (ne tuširanje, nego baš kupanje).
Ima li tko kakvu ideju ili ću morati kockicu po kockicu ručno![]()
Dobili smo ih hrpetinu i svima im je potrebno kupanje (ne tuširanje, nego baš kupanje).
Ima li tko kakvu ideju ili ću morati kockicu po kockicu ručno![]()
pa možda da kupiš asepsol ili nešto slično, ubaciš u kantu s toplom vodom i deterdžentom prvo, ispereš pa s asepsolom pa onda opet ispereš i to je to.
U jastučnicu ili navlaku od popluna ako imaš više, zaveži na kraju i operi na 40 stupnjeva, nemoraš jaku centrifugu, možda onaj program za fini veš. Ja svoje jednom do dva puta godišnje tako operem, ali nemoj staviti kockice sa slikom jer se slika od trenja izguli. Njih izdvoji i operi ručno.
I ne boj se što jako rondaju po veš mašini, ipak je to brdo plastike, al neće se oštetiti ni bubanj ni kockice - provjereno.![]()
Stavim u kadu tople vode sa deterdžentom da pokrije sve kockice, malo nekog sredstva za dezinfekciju, pa pustim nek stoji barem sat vremena.
U međuvremenu možeš par puta promiješati.
Nakon toga ih još malo izmiješam sa rukama i ispustim vodu.
Ako je neka još prljava, iščetkam ju četkicom.
Isperem dobro čistom vodom i istresem vani na veliki ručnik da se osuše.
kraljiceSanjica prvotno napisa
!!!
priznajem, pale su mi na pamet i perilica i suđerica, ali...
sad kad čujem da je provjereno - sasvim druga stvar!
hvala!
hvala i thalii, ali bliža sam drugoj varijanti jer ih baš treba oprati, izribati ili što već pa ne znam koliko bi uspjelo. Stoje one i sad namočene, ali to nije dovoljno...krenula sam 1 po 1, ali... uf...
još jedno pitanjeSanjica prvotno napisa
![]()
zavezati u jastučnicu da budu unutra baš stisnute ili smije ostati malo lufta?
Ne skroz stisnute, neka ima lufta da se tumbaju jedna preko druge na sve strane i da voda svuda može prodrijeti. Ja sam taj savjet isto dobila od drugih mama koje su to isprobale i ne znam zašto baš u navlaku - vjerojatno da se ne razlete baš po cijelom bubnju svom snagom. Ovako u navlaci ipak imaju neko ograničenje da se više muljaju jedna o drugu i mućkaju u toj vodi.
Mada mene intrigira pranje u perilici posuđa - mora i tu postojati neki sistem, a ziher bi se dobro oprale i izvana i iznutra... :?
bitno je doobro zavezati jastučnicu. pogodite što se meni dogodilo
rumbl trumlb
s kakvim posljedicama?Mamita prvotno napisa
Mi peremo i lego i mega bloks u masini za robu, takodjer zavezemo u dvije navlake za jastucnicu, podjelim kockice po pola i upalim na program za fino rublje...
Uglavnom čiste budu ko suza....
ma ništa samo je lupalo neizdrživo do kraja programapandolina prvotno napisa
Mi u vrtiću peremo svaki petak kockice i igračke u kadi s detredžentom za suđe, pa isperemo i umočimo sat vremena u otopinu izosana.
Mislim da ćemo sada počet prati u mašini-igračke bolje oprane, nama lakše :D .
Da li je potrebno pranju dodati izosan za dezinfekciju?
ne znam kako u vrtiću, al ja ne koristim to sredstvo doma.
Ni ja ne koristim doma, ali muž ga stavlja u bazen s vodom kada je sezona kupanja, a i te tabletice se nose u prirodu kada trebaš preživljavati, s njima se dezinficira voda da je sigurna za piće - meni to znači da je neškodljiva za ljudski organizam. Neka me ispravi tko ima provjerenije informacije o tom sredstvu...
Mene zanima jesu li igračke dovoljno dezinficirane samo pranjem u mašini?
Sredstvo Izosan je odobreno od strane Zavoda za javno zdravstvo i koristi se za dezinfekciju u bolnicama, ambulantama, kuhinjama... i vrtićima. Postoje izosan tabletice za deznifekciju vode i granule koje se uglavnom koriste u ustanovama. Mi time nakon čišćenja dezinficiramo stolove, radne površine, wc-e...pa i igračke.
Ja ga po potebi koristim i kući. Jednom sam stavila otopinu izosana u bocu da ju dezinficiram i naravno mm je bez pitanja uzeo i cugnuo, sva sreća da je odmah osjetio klor. Poslije me zezao da sam ga pokušala ubiti.
Ja prala u veš mašini.
Da i trebaš dobro zavezati jastučnicu da ne poispadaju van.
Nekako mi zadnje na pameti dezinficirati dječje igračke. Operem one koje su baš prljave a ove druge ne diram.
ja SVE perem u vešmašini (nebi povjerovale šta) tako da sam i burazove legiće prala u mašini isto zavezane u jastučnici (imam jastučnicu samo za takva pranja) i slobodno stavi malo izosana u pretinac s praškom. ako misliš da će rondat po mašini ubaci neku staru vestu ili plahtu unutra..
Moji klinci su otkada su legice u kući SAMI prali iste. Najprije uz nadzor, a kasnije samostalno. U kadi u lavoru i svojoj pjeni za kupanje. Divne li zabave... ( i sat vremena mira božjega, što nikako nije na odmet ).
Ja sam samo kasnije dobro isprala na cjedilu (na izljev kade treba staviti sito, da ne uteknu sitni dijelovi) i sve pet. Sušile su se na ručniku na vešmašini. Nije da ih ne bih ubacila u istu - bih - ali žao mi je klincima uskratiti zabavu. Sad se čak i sami sjete (imamo oko 3 kg legica raznih vrsta, one "duplo" sam odavno odnijela u vrtić) jer se složene konstrukcije znaju naprašiti ako dulje stoje na izložbi!![]()
Zašto dezinficirate lego kockice? Jasno mi je oprati igračke ako su dobivene polovne i ako se guraju u usta, ali dezinfekcijsko sredstvo? Ja ni WC ne dezinficiram.