i ja sam vrebala akciju u lidlu i onda je, naravno, propustila.
pokusat cu s ovim, nikad se ne zna
http://nagradnaigra.jeftinije.hr/?ut...m_medium=email
i ja sam vrebala akciju u lidlu i onda je, naravno, propustila.
pokusat cu s ovim, nikad se ne zna
http://nagradnaigra.jeftinije.hr/?ut...m_medium=email
Dvoumila sam se kupovati pekač ili ne. I onda me prijateljica odgovorila i dala jedan super recept po kojem uvijek pravim kruh i uvijek ispadne odličan, a miksam različita brašna.
http://www.coolinarika.com/recept/kruh-bez-mesenja/
Nema popravka. Mrtav, krepao, ne mrda... Koštalo bi više nego novi pekač...
Idem ga prvo oplakat, a onda se bacam u potragu za novim, je tako hebeno skupim, horizontalnim...
Trebala bi horizontalni. Ovaj moj je mogao raditi i bagete, a nisam se baš pretrgla redeći ih
Osim ovog lidlovog kojeg nema, znate li za neku akciju?
Pitaj ako netko ide u Metro da ti provjeri. Ako ja negdje naletim sjetit ću te se.
[QUOTE=gugolina;2367796]Dvoumila sam se kupovati pekač ili ne. I onda me prijateljica odgovorila i dala jedan super recept po kojem uvijek pravim kruh i uvijek ispadne odličan, a miksam različita brašna.
http://www.coolinarika.com/recept/kruh-bez-mesenja/[/
QUOTE]zanima me dali se kruh treba ponovno dizati nakon sto ga stavim u protvan?
Odluka je pala, kocka je bačena, pekač je kupljen!
Gorenje, akcija u intersparu http://online-katalog.spar.at/veliki...2012/#/page/15
Malo je manji od onog koji sam imala (maximum 1200 gr kruha), i ima samo jedan grijač u odnosu na 2 koja sam imala - ali usprkos dvjema manama koje sam mu našla nadam se dugom i plodonosnom prijateljstvu.
[QUOTE=anchi pp;2375089]Odluka je pala, kocka je bačena, pekač je kupljen!
Gorenje, akcija u intersparu http://online-katalog.spar.at/veliki...2012/#/page/15
Ja imam baš taj pekač, kupljen isto tako na nekoj akciji prije pola godine. Zadovoljna sam. Isprobala sam većinu programa. Za kruh mi se najbolji pokazao br. 11.
Hvala roman! Prvi kruh sinoć je ispao očajan, radila sam po recepturi osnovnog iz njihove knjižice, a onda sam drugi napravila prema svome receptu i na 11 kako si preporučila.
Evo ga, odličan je!
Baš mi je drago!
Anchi , das mi recept? Jutros sam kupila Gorenje pekac pa da ne lutam.
Posljednje uređivanje od bebelina : 06.04.2013. at 17:05
Bebelina,
360 ml vode, žličica soli, žličica šećera, 520 g brašna, žličica kvasca.
Probaj s njime, mada si vjerojatno već sinoć probala
Ja ga pečem ili na programu za sendvič ili francuski.
probala , s nekom svojom kombinacijom , djeca odusevljena, ali zelim bolje )
Nego , sa strana mi je ljepo pecen, a vrh kruha presvijetao . Znas li zasto?
Zato što su grijači sa strane, a ne na poklopcu. Možeš odabrati da ti korica bude tamnija, vjerojatno ti je po osnovnim postavkama ostalo srednje, ali čovjek se navikne na svjetliju gornju koricu. Osim nje imaš savršene bočne i donju koricu.
Inače, zadovoljna sam pekačem. Puno je tiši od onog kojeg sam imala, jedva da se čuje. Iz posude još uvijek ispada relativno lako, a na miješalice se baš ništa ne hvata! Konačno!
prije 4 godine sam kupila neki ..Eta Ili Elite .. uglavnom nije bio nesto pa sam ga prosljedila svekrivi , a sad je malac na nekom posebnom rezimu prehrane zbog alergija pa amo pokusat ponovno..
Da , nije prebucan ako izuzmemo ono pistanje( pekla sam po noci ).
meni su fascinantne razlike, ja imam Electroluxov pekac a moji roditelji Vivaxov....koristimo isto brasno,omjere,nacin pripreme ( u 2 faze sa istom vremenskom odgodom...) kruh ispada totalno drugacije....moj bude ukusniji a njihov puno bolje teksture....bas zanimljivo....da eliminiramo faktor temperature i vlage u prostoru rekla sam da cu jedan dan skupit njihov pekac u sebe doma pa pokusat tako...
Anchi hvala! Recept je savrsen , program 11 i samo mijenjam vrste brasna.
jel moguće nabavit novu lopaticu za pekač, vivax, i gdje, večeras sam cijelu kuhinju prekopala, i vjerojatno su je klinci ili negdje sakrili ili bacili, još sutra tražim, ali mislim da ću morat novu kupit
Odi na servis s postojećom posudom kao uzorkom. Postoji samo par različitih posuda i propelera, a servisi ne vode evidenciju što čemu pripada.
Kompletna posuda s pripadajućim propelerima je ~100kn
Nikako ulovit u lidlu pekac, javite ovdje ako skuzite da su ga dobili, hvala!
Ekipa, sto mislite o ovom pekacu: http://www.ekupi.hr/VIVAX-HOME-pekac...900-33278.aspx
Molim pomoć!
Moj ljubljeni pekač kruha Alaska BM2000 lagano ispušta dušu
počeo je opasno cviliti dok vrti lopatice, što smo još nekako ignorirali jer ionako ga uvijek stavljamo na odgodu (s bigom) ali sad je nekakvu mast počela curiti u kadicu pa se bojim davati taj kruh djeci... u svakom slučaju, vrijeme je za novi pekač - mislim da imamo ludu sreću da nam je ovako dugo potrajao, uz skoro pa svakodnevno pečenje - imamo ga punih 7 godina!
Bili smo do servisa Dobra godina, međutim, ne drže više kadice koje odgovaraju Alaski
a koliko sam skužila, Metro više ne prodaje Alaske. povremeno imaju pekače Tarrington House, ali to je potpuno novi koncept pekača: za početak, ima samo jedan propeler. i većina ostalih novih pekača ima samo jednu metlicu (u servisu su nam rekli da svi proizvođači prelaze na 1 metlicu - zašto?!?!)
Moje pitanje: s kojim pekačem, osim Alaskom, mogu raditi kruh s bigom?
znam da mnogi pekači nemaju mogućnost odgode brzog programa, a bez toga ništa od kruha s bigom
a mi smo ovisnici, više uopće ne pečemo 'običan' kruh
Imam skoro novu posudu od pekača ALASKA BM 2600, mi kupili novu posudu dva puta ispekli kruh u njoj a pekač odlučio otiću u mirovinu.
Posljednje uređivanje od Storma : 18.02.2014. at 12:12 Razlog: Storma editirala post
Molim savjet nekog iskusnog
Imam neki no name pekac koji sam dobila, al super je, vec devet mjeseci nismo kupili kruh
Pecem uglavnom polubijeli ili mlijecni
E sad, htjela bih neki skroz integralni, al ne od pola kile brasna, jer mi je to previse (djeca na moju zalost ne vole previse pa cu uglavnom to jesti ja)
Moze li se peci sa manje brasna i ima li tko neki dobar recept?
Pekac ima opciju small i large pa valjda moze i sa manje brasna
Ja pecem trenutno large strucu
U mojoj zbirci recepata najmanja količina brašna za položeni pekač je 460 gr brašna. Ako je tvoj okomiti onda vjerojatno imaš mogućnost raditi od manje količine brašna.
U svakom slučaju, ako ti je kruh prevelik - podijeli sa susjedima
Hm, ja sam ti amater u tome
Ne znam kakav je to okomiti, moj je normalni, kakve vidim po ducanu...
Nema sanse da dijelim sa susjedima svaki taj kruh, pa znas ti koklo kostaju sva ta crna razna brasna
Bankrotirat cu!
A podijelis taj recept, ako je dobar?
Bi li se mogla polovica zamrznuti? (sad vec lupam gluposti)
Ovo nije recept za inegralni kruh, već za francuski. Tako su ga nazvali u Moulinexovoj knjižici.
270 ml vode, 460 g brašna, po žličica soli, šećera i kvasca.
Ako ćeš dodavati integralno brašno, vjerojatno ćeš trebati nešto više vode (ili staviti manje brašna).
Inače ne zamrzavam kruh, osim u specijalnim prigodama, tako da tu baš nemam baš neki savjet.
Hvala!
Al tek sad sam skuzila da sam fulala temu, recepti za pekac su na drugoj temi
Možeš smrznuti. Ja to svaki puta radim jer jedemo dosta malo kruha. Kad se ohladi, prerežem na pola. Jednu polovicu ostavim vani za jesti, a drugu narežem na šnite i smrznem. Kad želim kruh, upalim pekač na program "bake" (samo pečenje) i stavim šnite u posudu pekača. Za 10 min imam topli kruhek. A sad po zimi samo položim smrznute šnite u mali protvan i stavim na peć na drva.
Ja imam problem s kvalitetom brašna. Kupovala sam ga do sada u Lidlu, Konzumu i sl., onaj paket od 5 kg. Doma ga uredno prosijem u posudu gdje stoji i tih 5 kg bi mi bilo dovoljno za cijeli tjedan za kruh i sl. (jer nas ima puno i jedemo puno kruha). Međutim, to brašno je sve nekvalitetnije i tijesto se sve teže diže bez obzira na moj isprobani recept i količine u njemu. Gdje vi nabavljate brašno i koje?
To isto, ovisno koje je na akciji. Nisam primjetila da je problem u težem dizanju. Možda ti kvasac nije dobar?
Ja rezervne dijelove kupim u Robota (mijesalicu).
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Jel zna netko gdje u Zg ima rezervnih djelova za bm-900 Vivax?Konkretno, mjesalica?
A ne preko neta prosetam do Robota, kazem sto mi treba i onda odem opet po to
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Posljednje uređivanje od S2000 : 13.05.2014. at 10:04