Stranica 15 od 63 PrviPrvi ... 5131415161725 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kako se obranit kad ste mi obrisali komentar, jer je neprimjeren. Neprimjereno je brisati komentare koji nisu vrijeđali niti bili psovke. To je bilo moje mišljenje o navedenim imenima, ali je bilo iznešeno kroz sarkastičan komentar. Da sam napisala klasično ''imena mi se ne sviđaju'' da li bi me dotična isto obrisala ili to može?
    Moje je mišljenje, osim ako Osječanka nije iz nekog Osijeka na Majni, da ista ima averziju prema hrvatskim imenima i želi da joj dijete nosi strano ime. A zašto ona to tako želi tko zna, slično malograđanstvo sam imala prilike pratit u Umagu kad su djeca uglavnom dobivala talijanska imena jer se to majkama činilo kao bijeg iz socijalizma (u komunizam). Isto svaka koja bi se udala u Trst za Talijana bila je dizana na pedijastal. A lakše su nalazile talijane hrvatske Valnee nego neka hrvatska Maja.

Moje je mišljenje (moram naglasit jer na njega imam pravo, možda me se onda ne obriše) da Farrah Kovač ili Melody Horvat ili Tyrell Filipić zvuce blesavo.

Zašto mi je Costarica obrisana? Pa Osječanka je napisala India.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj macemalo prvotno napisa Vidi poruku
    Moje je mišljenje (moram naglasit jer na njega imam pravo, možda me se onda ne obriše) da Farrah Kovač ili Melody Horvat ili Tyrell Filipić zvuce blesavo.

Zašto mi je Costarica obrisana? Pa Osječanka je napisala India.
    Potpisujem

Btw, netko je spomenuo da ima staro hrvatsko ime, pa ne želi dat djetetu isto. E pa kod mene je slučaj da imam staro hrvatsko ime koje me živciralo ko klinku (faza kad nitko ne voli svoje ime), ali kasnije mi je postalo super. I genijalno mi je bilo dok sam kao starija tinejdžerka živjela vani što je svima bilo totalno avangardno i zakon

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kako se obranit kad ste mi obrisali komentar, jer je neprimjeren. Neprimjereno je brisati komentare koji nisu vrijeđali niti bili psovke. To je bilo moje mišljenje o navedenim imenima, ali je bilo iznešeno kroz sarkastičan komentar.
    Moje je mišljenje, osim ako Osječanka nije iz nekog Osijeka na Majni, da ista ima averziju prema hrvatskim imenima i želi da joj dijete nosi strano ime. A zašto ona to tako želi tko zna, slično malograđanstvo sam imala prilike pratit u Umagu kad su djeca uglavnom dobivala talijanska imena jer se to majkama činilo kao bijeg iz socijalizma (u komunizam). Isto svaka koja bi se udala u Trst za Talijana bila je dizana na pedijastal. A lakše su nalazile talijane hrvatske Valnee nego neka hrvatska Maja.
    Dakle ti i inače u komunikaciji koristiš enormnu dozu sarkazma...? Nije isto bez njega, jednostavno je neophodan, ha? Vidiš, ni ja (kao ni moderatorica) ne vidim potrebu za njim...barem nikako ne u kontekstu ovakve teme. Ti si i ovim postom nastavila vrijeđati (ili nazivanje nekoga malograđaninom spada u davanje konstruktivne kritike...ili što ćeš već )

Vidiš kako se i bez vrijeđanja i bez sarkazma može izreći mišljenje (na koje se slažem da imaš pravo) Da si bila fer u prvom postu, vjerujem da ga nitko ne bi ocjenio neprimjerenim.

Ne bi ti škodilo malo više takta, jer jer insinuirati da je žena(ova ili neka druga) malograđanka još i ružniji komentar od onog da su joj odabrana imena "strašna"
    Posljednje uređivanje od Pettite : 30.11.2010. at 19:25

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj macemalo ja sam se kidala od smijeha

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje je mišljenje (moram naglasit jer na njega imam pravo, možda me se onda ne obriše) da Farrah Kovač ili Melody Horvat ili Tyrell Filipić zvuce blesavo
    a kako ti znaš da se osječanka preziva tipično hrvatski?
    možda ima neko "strano" prezime uz koje odabrana imena ne zvuče toliko neobično?
    možda ima muža stranca?
    možda živi u americi?
    ali da, puno zabavnije je rugati se nekom koga uopće ne poznaješ....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    možda ima neko "strano" prezime uz koje odabrana imena ne zvuče toliko neobično?
    možda ima muža stranca?
    možda živi u americi?
    debeli potpis
    a dio o malograđanštini govori samo za sebe zapravo dovoljno

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

imam stvarno neobično ime, ime koje mi je u djetinjstvu
    znalo biti teret. u maloj sredini išta što je iole drugačije
    izaziva pažnju, nerijetko i podsmjeh!
    pogotovo prije 30 godina!
    danas mi je tako drago što nosim to ime, pogotovo jer je
    ono ime drage, voljene osobe koja više nije tu...
    i da, čovjek je puno više od svog imena, i ne treba to zaboraviti!
    najlakše je nekoga ismijati. to svaka bena zna!

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Neprimjereno je brisati komentare koji nisu vrijeđali niti bili psovke. To je bilo moje mišljenje o navedenim imenima, ali je bilo iznešeno kroz sarkastičan komentar. Da sam napisala klasično ''imena mi se ne sviđaju'' da li bi me dotična isto obrisala ili to može?

takav ti je ovo forum. još ćeš se naslušati moraliziranja, otvorila si pandorinu kutiju. :D

očigledno ako ne misliš dijelit svoje divljenje nad navedenim imenima, zalutala si na temu.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj lukava puščica prvotno napisa Vidi poruku
    očigledno ako ne misliš dijelit svoje divljenje nad navedenim imenima, zalutala si na temu.
    S druge strane, ne treba komentirat. To su sve odrasle osobe koje sigurno komentar neke anonimne osobe na forumu neće pokolebat u njihovoj odluci.

Ja, kad mi se neka predložena imena 'ne sviđaju' (koristim eufemizam!), ne komentiram već se samo pošteno nasmijem i dragom prijetim da ću možda tako nazvat dijete ako me on bude živcirao

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uf meni se ništa od muških imena ne sviđa... ili su mi premoderna ili su mi prestarinska.... imam već jednog dečkića Filipa i jedva sam mu odabrala ime, a sad još ne znam što će biti ovaj put.... ako je cura biti će Dora a za dečka pojmaaaaaa nemam!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uopče neznam o čemu se radi ali svatko ima pravo na svoje mišljenje, isto tako onaj drugi na komentiranje toga mišljenja, naravno bez vrijeđanja (nazvati nekog malograđaninom ipak je vrijeđanje).
    Inače, došla sam pročitati malo imena ali očito nisam

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

dakle, moje je mišljenje da je onomadno davanje talijanskih imena novorođenim Umažankama iz razloga koji sam navela, malograđanstvo. Dalje sam navela da mi se ona lista čini sličnim primjerom. Ako je to vrijeđanje, trebate me čut kad vrijeđam.

Dakle ti i inače u komunikaciji koristiš enormnu dozu sarkazma...? Nije isto bez njega, jednostavno je neophodan, ha? Vidiš, ni ja (kao ni moderatorica) ne vidim potrebu za njim...barem nikako ne u kontekstu ovakve teme. Ti si i ovim postom nastavila vrijeđati (ili nazivanje nekoga malograđaninom spada u davanje konstruktivne kritike...ili što ćeš već )
    Pettite da, sarkastična sam pa šta? Evo pitanja da bi ti približila primjer koji si ti meni lansirala: zašto koristiš toliko smajlića, misliš da riječi nisu dovoljne za u potpunosti se izraziti nego baš moraš stavljati malu glavu koja koluta oćima? cccc to nije lijepo

I u kontekstu kojih tema (kad već ne u kontekstu ove) ti vidiš potrebu i odobrenje za sarkazam i ironiju ako može primjer

možda ima muža stranca?
    možda živi u americi?
    Lutonjice, napisala sam ''osim ako Osječanka nije iz nekog Osijeka na Majni'', to bi pokrilo tvoje ''a kako ti znaš'' nedoumice al kako sam sarkastična ne znam se drukčije izrazit
    i rugala bi joj se i da je poznajem
    a ti si prvom rečenicom nesvjesno također izjavila da imena ''s liste'' zvuče neobično uz naša prezimena

Lukava pušćice, već me upozorila prija da ako nejdem uz dlaku ne piše mi se duga budućnost na velikom Roda forumu.

to su imena za našu djecu a ne izrada profila na forumu
    i malograđanstvo postoji, htjeli vi to ili ne
    iako mi se sve više čini da svatko od nas ima svoju definiciju malograđanstva, ja se služim Anićevom

moje dijete nosi ime svoje bake, srećom baka nije Pocahontas

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja susjeda je dala ime deckicu Gašpar to je dosta staro ime,al meni je slatko,a moja sestra nečaku Eugen sto mi je u pocetku bilo dosta neobicno,a sad mi je dobro privikla sam se

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lastavica1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Moja susjeda je dala ime deckicu Gašpar to je dosta staro ime,al meni je slatko,a moja sestra nečaku Eugen sto mi je u pocetku bilo dosta neobicno,a sad mi je dobro privikla sam se
    Da, to je zgodno - nakon nekog vremena starinska imena budu izvučena iz zapećka i opet dođu u modu... S mojim mlađim sinom u grupu je išao Bartol. Sviđalo mi se njegovo ime.

Zašto se dijete ne bi moglo zvati Oto ili Albin ili Valter...

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Da, to je zgodno - nakon nekog vremena starinska imena budu izvučena iz zapećka i opet dođu u modu... S mojim mlađim sinom u grupu je išao Bartol. Sviđalo mi se njegovo ime.

Zašto se dijete ne bi moglo zvati Oto ili Albin ili Valter...
    i meni se ta imena jako svidjaju

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ime definitivno može osobi, a pogotovo djetetu nabiti komplekse.
    Zato ne vidim ništa loše u tome da svatko iznese ovdje svoje mišljenje o imenu jer tako će se stvari odvijati i u RL.
    Vrijeđanje- govori najviše o osobi koja vrijeđa.

ali ostaje činjenica da je za naše podneblje neuobičajeno dijete nazvati Savannah.. i ja osobno nikad ne bi tako nazvala dijete u Hrvatskoj.
    Meni je jedno od najljepšim ženskih imena Mercedes, ali ga isto tako nisam dala svom djetetu jer živimo u RH.

Muško mi je visoko na listi bilo Erik.
    Kum mi je prvo na to rekao Erik degenerik.

Hm... osustajem, jer mislim da će se i netko u vrtiću ili školi toga dosjetiti...
    Ni Denis.. ne bi došao u obzir.

ne vidim ništa loše u tome što kao roditelj biram ime za koje vjerujem da neće imati pogrdan nastavak ili nekakav negativan kontekst u društvu.
    Iz istog razloga pokušavam izbjeći ime sa č, š i sl... Na prijemjer Nikša, divno mi je ali možda malo komplicirano ako će dijete živjeti vani. nikad ne znaš...

Pokušavamo naći ime koje se isto piše i čita...
    prijedlog mm-a je Jure.
    za sada zadovoljava sve moje kriterije.
    Posljednje uređivanje od ivaa : 01.12.2010. at 16:30

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uvijek će netko naći zamjerku imenu koje smo izabrali. Evo, Jure, lijepo ime, ali ni Španjolci, ni Englezi ga neće tako pročitati. Ali, nećeš valjda sad na to misliti. Onda nikad nećemo izabrati ime.

Mislim da roditelj mora stvarno ozbiljno razmišljati kako nazvati dijete. Puno je tu faktora u igri, a to da li će se djetetu rugati, nije najmanje važno. Uostalom, svatko zna što je njemu važno pri izboru. Ja nisam za čudna i neočekivana imena, ali ni za ona koja su na svakom koraku. Kod imena za dečke bilo mi je važno da ne završavaju na "a". Oba sina imaju ime od 5 slova bez kvačica, uz prezime sa 6 slova i dvije kvačice. Valjda paše.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

upravo tako.
    znam da se ni Jure ne čita svagdje isto, ali nekako si mislim da bar netko u Španjolskoj neće lomiti jezik dok ga izgovori
    i ja nisam baš za imena za koja će netko reći- kako????
    a opet ni za ona učestala.....
    Prva curica je Greta.
    za drugo još stignemo vidjeti!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ako je to vrijeđanje, trebate me čut kad vrijeđam...
    Pohvalno.
    Pettite da, sarkastična sam pa šta? Evo pitanja da bi ti približila primjer koji si ti meni lansirala: zašto koristiš toliko smajlića, misliš da riječi nisu dovoljne za u potpunosti se izraziti nego baš moraš stavljati malu glavu koja koluta oćima? cccc to nije lijepo
    Isto si tako mogla napisati i "bezobrazna sam, pa šta"...po meni, isto je...A ja ti i na jedno i na drugo (u vezi s boldanim) mogu odgovoriti samo jedno...Ništa. Svatko ima svoj nivo kulture i odgoja.
    Što se tiče smajlića (ironičnog)...nisam ti ga lansirala bez razloga, već jer sam htjela dočarati moj doživljaj tvojih, po meni prilično grubih komentara. To nikako ne možeš komparirati sa svojim sarkazmom (iz prvog) i uvredama(iz drugog) posta kojim si zasula djevojku koja ti se do sada nije niti jednom obratila.
    I u kontekstu kojih tema (kad već ne u kontekstu ove) ti vidiš potrebu i odobrenje za sarkazam i ironiju ako može primjer
    Ne radi se niti o temama, nego o situacijama...Ja osobno ni ironiju ni sarkazam ne mogu smjestiti u kontekst nekakvog normalnog razgovora, kada se ni jedno od sugovornika ne osjeća ugroženim, napadnutim, krivo protumačenim ili slično...Što ovdje sasvim sigurno nije slučaj.
    Oprosti, ali korištenje istog - ničim provociranim- za mene je ispod nivoa zdrave komunikacije. Djevojka te nije pitala što misliš o njenom izboru...Samo se izjasnila odgovorom na postavljenu temu. A ti si se osjetila pozvanom komentirati ih...Što je ok. No način koji si izabrala je neprimjeren (to je moje mišljenje na koje ja imam pravo), s tim da, napominjem, nikako nisam jedina kojoj je to zasmetalo.

Lukava pušćice, već me upozorila prija da ako nejdem uz dlaku ne piše mi se duga budućnost na velikom Roda forumu.
    Ja ne idem uz dlaku nikome...i ako pogledaš moj profil vidjet ćeš da i u ovo malo postova, imam već popriličan staž "kačenja" s osobljem ovog foruma...jer se, ukoliko se nisam slagala, nisam slagala... No jedno je braniti svoja stajališta (i pri tome koristiti i sarkazam i ironiju i sl.) a nešto sasvim drugo iz čista mira pljuvati po tuđem, a pogotovo u situacijama kada bi se trebala poštivati ona stara "o ukusima se ne raspravlja" kao što je riječ na ovoj temi...
    Iznesi svoje mišljenje...svoj odabir imena...
    Posljednje uređivanje od srecica : 04.12.2010. at 14:41 Razlog: Neprimjeren nivo komunikacije

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mene iskreno zaboli kako bi mu vani izgovarali ime, naučit će ako su imalo inteligentni i bitni u njegovom životu.

A kad smo kod kompleksa, zakon mi je ime Gaj, ali znam da bi ga, ako ne u vrtiću, a onda u školi, počeli zvat 'gej', pa sam odustala da dijete nema problema... (iako mi ne bi smetalo da je gej, samo bi ostatku obitelji trebala terapija, grrr)

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ma koje god ime da das djeca ce naci nacina da zezaju jedni druge.Recimo ja sam ko mala bila deblja od svojih vrsnjakinja,a zovem se Adela i svi su me zezali recimo na tjelesnom Adela debela i naravno da sam imala kompleks od svog imena i da mi je islo na zivce,al kad sam pocela izlazit onda se deckima svidjelo to ime jer je bilo neobicno 90-te godine. Tako da ja mislim da su sva imena na svoj nacin lijepa ako se to i jednom i drugom partneru sviđaju.Sad kak bu ga zvali ako ode van nemogu sad predvidjet nisam vidovnjak dal bu moje dijete islo van il ne.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja samo pokušavam razmišljati unaprijed kad već nemam u glavi neko ime koje mi je ono...must have
    Gaj - pročitam i pomislim- koje dobro ime...
    kad ono...gaj- gej.
    hebga.
    ajmo dalje....

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ivaa, dala si super ime curici, sigurno će i druga beba imati dobro ime! Već dugo nisam čula tako zanimljivo ime.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni se dugo sviđalo Dino, al onda skužim da je jedan takav kod "Izeta Fazlinovića" pa sam odustala..
    Inače, kad razmišljam o imenima, uvijek se nekako sjetim osobe koja nosi isto to ime... uglavnom odustanem... nekako ne želim biti kopija.
    Ma smislit ću ja već neki original!

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj noisita prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se dugo sviđalo Dino, al onda skužim da je jedan takav kod "Izeta Fazlinovića" pa sam odustala..
    Inače, kad razmišljam o imenima, uvijek se nekako sjetim osobe koja nosi isto to ime... uglavnom odustanem... nekako ne želim biti kopija.
    Ma smislit ću ja već neki original!
    Meni je s prvim sinom bio taj đir da ne smijem znati nikoga tko se tako zove, jer ću onda povezivat to ime uz tu postojeću osobu. U međuvremenu je prošlo 11 godina, ja radim posao na kojem svaki tjedan upoznajem nove ljude i sad ti nađi ime koje je tebi nepovezano s osobom, a da nije baš čudno.Very very hard, sad mi je limit da mogu 'poznavat' jednu-dvije osobe s tim imenom

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Pettite prvotno napisa Vidi poruku
    obrisano
    ako sam ja dobila opomenu radi svog sarkazma ti bi sigurno trebala radi riječnika
    ne samo da izbor riječi govori o tvom odgoju nego bi se i sama mogla vodit za sadržajem svojeg savjeta, ako ga pročitaš s razumjevanjem
    Posljednje uređivanje od srecica : 04.12.2010. at 14:41 Razlog: editirano

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

malo off ali zato smo se mi odlučili za Gretu.
    vjerovali ili ne, u OSijeku su valjda samo dvije isto godište...
    i idu u istu grupu u vrtiću!
    a baš sam mislila da će biti unique ...

ivor - sasvim ok... nikakvi mi nastavci ne padaju napamet, a vama?

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj ivaa prvotno napisa Vidi poruku

Sviđaju mi se Greta i Ivor

Ivora nema nastavaka, ja ih znam nekoliko (starijih momaka) i sve ih zovu po imenu

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ime definitivno može osobi, a pogotovo djetetu nabiti komplekse.
    ja zaista mislim da to jednostavno nije istina. Komplekse nabijaju ljudi i jedino ljudi (pa posljedično i djeca takvih ljudi.)

Zašto tako mislim?
    Prvo, zato što sam ja odrasla uz jednog Erika, pa nikad u životu nisam čula:

(Kum mi je prvo na to rekao) Erik degenerik.
    S druge strane, u mom djetinjstvu su svakako nazivali brojne Ivane i Jasne - jer ih je bilo puno.

Drugo, ako ti dijete bude imalo tu 'sreću' da naleti na nekog tko će mu se rugati, NEMA TOG IMENA koje će to spriječiti.
    Djeca su vrlo, vrlo maštovita bića.

Jedna je moja poznanica odustala od neobičnog imena upravo iz straha da joj se djetetu ne bi rugali. I nazvala ga Matija.
    Pa mu je, četiri mjeseca starom, maleni bratić, nakon što se naluknuo u kolijevku, odmah opalio "Matek golovratek".
    Po drugoj je (koja je isto nazvala sina Matija) oplela baba s kamenjara da zašto je malome dala žensko ime...

Ja mislim da bi ljudi trebali svojoj djeci davati imena koja im se sviđaju. I točka.
    Ako ga dijete bude baš jako mrzilo, uvijek ga može promijeniti. Osobno poznajem jednu Jadranu koja je do 18 bila Anastazija.
    Posljednje uređivanje od Nimrod : 02.12.2010. at 10:02

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    Mene iskreno zaboli kako bi mu vani izgovarali ime, naučit će ako su imalo inteligentni i bitni u njegovom životu.

A kad smo kod kompleksa, zakon mi je ime Gaj, ali znam da bi ga, ako ne u vrtiću, a onda u školi, počeli zvat 'gej', pa sam odustala da dijete nema problema... (iako mi ne bi smetalo da je gej, samo bi ostatku obitelji trebala terapija, grrr)
    Eto, ja znam dva Gaja (jednome je 20 godina, drugome 8) i ni jednog nisu zvali "gej".

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Meni je Greta super, ali ja i inače volim starinska imena.

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

upravo tako.
    znam da se ni Jure ne čita svagdje isto, ali nekako si mislim da bar netko u Španjolskoj neće lomiti jezik dok ga izgovori
    Čekaj, zar se "j" ne čita "h" na španjolskom?
    Moja je jedna prijateljica koja živi u Španjolskoj odustala od nekih naših sasvim uobičajenih imena jer su te riječi imale grozna značenja na španjolskom (ali da me ubiješ ne mogu se sjetit koja, sorry).

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj liam prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo nekako za nase decke bzo smslili imena i sva su barem meni lijepa prvi se zove mihael,drugi gabriel-moreno i treci liam-borna eto ako se nekom svidjaju eto mu ideje, za cetvrto sto ocekujemo ako bude decko bit ce samuel ili damian
    Meni je kombinacija Noa Samuel divna. ;D

Nimrod avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A kaj te briga kaj netko drugi misli?
    Ja sam se svega i svačega naslušala za Janka i baš u inat još sam više htjela da se baš tako zove.
    Mislim da je važno ono što se dogovore roditelji.
    Slažem se.
    I za utjehu, mene nisu gledali kao da sam luda, meni i mužu su doista i govorili (i još uvijek govore) da smo ludi, da nismo normalni, da jadno dijete i slično. I to zbog starinskog hrvatskog imena koje samo dali svome sinu.
    Ako ti se sviđa Gašpar, neka bude Gašpar.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ti dijete bude imalo tu 'sreću' da naleti na nekog tko će mu se rugati, NEMA TOG IMENA koje će to spriječiti.
    to je poanta svega

i ako će biti na meti, uvijek će se naći NEŠTO zbog čega će mu se rugati.

to su stvari na koje ne možeš utjecati izborom imena, nego odgajanjem djeteta da bude samopouzdano i da ne bude žrtva.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sve i da dite dobije najsavršenije ime, uvik postoje nadimci iz prezimena
    Jednostavno, na neke stvari ne možemo utjecati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo djeci tražili imena u kalendaru. Evo jednog ovdje (taj sam prvi našla): http://www.bijakova.com/Kalendar2011.htm

Našlo bi se i tu imena koja su danas rijetka i neobična.

Da moramo odabrati danas još koje ime, od kratkih bi došla u obzir Vid, Donat i Vinko, a od malo duljih Fabijan, Izidor i Marcel.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nas prvorodeni je Mihael, a braco ce (najvjerojatnije) biti David.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Nimrod prvotno napisa Vidi poruku
    Osobno poznajem jednu Jadranu koja je do 18 bila Anastazija.
    tako i ja znam jednu Tenu koja je do 18 bila Dušanka a taman u doba promjene ultimativni hit bio je 'ne dajte mi moju Tenu'. Osamnaest zna bit prerano doba kad treba donjet važnu odluku, jer znam da je kojih godinu nakon promjene probala ponovo s nekim drugim imenom al joj nisu dali, možda s Mare ili Kate
    Posljednje uređivanje od macemalo : 02.12.2010. at 12:02

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
    (iako mi ne bi smetalo da je gej, samo bi ostatku obitelji trebala terapija, grrr)
    bome je tako i kod mene...Inače, i meni je Gaj mrak ime...zvuči nekako "aristokratski", plemenito...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

moje dijete nosi ime svoje bake, srećom baka nije Pocahontas
    moje dijete nosi ime svoje šukunbake.
    i didine sestre.
    i mamine sestrične...

ok, nije Pocahontas, ali je ovdje neobično i zvuči kao nečija umotvorina.

ali to tebi ne daje za pravo da ismijavaš tuđi izbor, a niti Pettite da nekome govori da "kenja".

ajme, kakva retorika!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    moje dijete nosi ime svoje šukunbake.
    i didine sestre.
    i mamine sestrične...

ok, nije Pocahontas, ali je ovdje neobično i zvuči kao nečija umotvorina.

ali to tebi ne daje za pravo da ismijavaš tuđi izbor, a niti Pettite da nekome govori da "kenja".

ajme, kakva retorika!
    Ja riječ "kenja" ne smatram posebno uvredljivom...Koristim je i sa svojim kolegicama, i obično je upotrebljavamo kada se misli da netko "trkelja"...Namjerno (baš zato da ne bih nikoga navela da se radi o pogrdnom nazivu) nisam koristila onu "pravu", puno grublju inačicu te riječi...Svi znamo koju. No, ispričavam se na izrazu, ukoliko kod Vas izaziva sablažnjavanje.
    Uvjerena sam da Vama ni slučajno ta riječ nije dio povremene retorike.
    Posljednje uređivanje od Pettite : 02.12.2010. at 14:41

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kako je to kad skačeš u vlastita usta vlastitim izjavama
    Oprosti, ali korištenje istog - ničim provociranim- za mene je ispod nivoa zdrave komunikacije. Djevojka te nije pitala što misliš o njenom izboru...Samo se izjasnila odgovorom na postavljenu temu. A ti si se osjetila pozvanom komentirati ih...Što je ok. No način koji si izabrala je neprimjeren (to je moje mišljenje na koje ja imam pravo), s tim da, napominjem, nikako nisam jedina kojoj je to zasmetalo.

Ja ne idem uz dlaku nikome...i ako pogledaš moj profil vidjet ćeš da i u ovo malo postova, imam već popriličan staž "kačenja" s osobljem ovog foruma...jer se, ukoliko se nisam slagala, nisam slagala... No jedno je braniti svoja stajališta (i pri tome koristiti i sarkazam i ironiju i sl.) a nešto sasvim drugo iz čista mira pljuvati po tuđem, a pogotovo u situacijama kada bi se trebala poštivati ona stara "o ukusima se ne raspravlja" kao što je riječ na ovoj temi...
    Iznesi svoje mišljenje...svoj odabir imena...Ne kenjaj po tuđem nepozvana.
    Forum je djevojko oblik komunikacije gdje su svi koji su prijavljeni pozvani da iznesu svoje mišljenje. Neka mi netko kaže da se imena koja sam ja navela bitno razlikuju od imena koja je navela Osječanka.
    Ja jesam branila svoje stajalište i dalje branim da se meni imena s te liste ne sviđaju. Tema se zove 'imena za dečke', ako tu nekog boli ironija onda taj nije za forum opčenito. Svatko tko posta nekakvu svoju izjavu na forumu trebao bi biti spreman na sve. Šteta što je taj moj famozni post maknut pa se više ne može vidjeti koliko je moj komentar zapravo bio benigan a koliko eto neprozvani (to je tvoja kategorija) nemaju šta radit

I dalje me zanima da li sam trebala napisati klasično 'ne sviđa mi se' i proći nekažnjeno ili niti to nije poželjno nego samo nabrajanje i prijedlozi te slaganje i divljenje?

i nemam pametnija posla nego obilazit tvoj profil, jel bi se to trebala divit možda tvojoj buntovnosti što pariraš moderatorima? zaboli me

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uvjerena sam da Vama ni slučajno ta riječ nije dio povremene retorike.
    ne moraš me persirati; uobičajeno je da smo na forumima svi na "ti".

ono kako govorimo kod kuće, u društvu ili bilo gdje drugdje... nije uopće važno.
    nama je važno da na ovome forumu održimo određeni nivo komunikacije.
    ne kažem da je to bolje ili lošije nego negdje drugdje, samo da je drugačije.

i molimo korisnike da se toga pridržavaju.
    do sada, doista, nije bilo problema.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ali ja smijem biti sarkastična! dajte razmislite koje vi meni pravo osporavate. sarkazam i ironija razlikuju se od vrijeđanja. Da danas sutra netko kaže da će djetetu dat ime Pocahontas rekla bi mu da ozbiljno razmisli.

a što se tiče kenjanja: izbjegavam u širokom luku tu i slične riječi pred svojim djetetom da ono jednog dana kada odraste poput Pettite, nebi tako ružno i neodgojeno zvučala. Nisam rekla da je Pettite neodgojena, rekla sam da ružno zvuči

ah evo liste Osječanke:

Amar - lijepo mi je a znači besmrtan
    Lukas
    Maliq
    Sebastian
    Max
    Lemar
    Dante
    Tyrell
    Kasian
    Don
    Leone
    Abel
    Kimi -može biti i za curu i za dečka
    a favoriti su mi Raul, Zen i Remy (također može biti i za dečka i curu, bar po meni)

Evo i za curicu (nadam se da smijem ovdje):
    Ava - lijepo, znači željena
    Daliah
    Tamara
    Savannah
    Carmen
    India - a šta ću,volim neobična imena ili bar nesvakidašnja
    Melody
    Divia
    Imani
    Farrah
    Briana
    a favoriti su Melissa -čak se i dragom sviđa, Margarita i Kali

mislim da bi tu i Pocahontas našla svoje mjesto

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a što se tiče kenjanja: izbjegavam u širokom luku tu i slične riječi pred svojim djetetom da ono jednog dana kada odraste poput Pettite, nebi tako ružno i neodgojeno zvučala.
    Zbog ovoga sam poprilično skeptična koliko ti to zapravo uspjeva...

Ako je to vrijeđanje, trebate me čut kad vrijeđam.
    Unatoč svemu, ja sam ipak igrač koji se ispriča ukoliko nekoga riječ koju upotrijebim povrijedi ili na bilo koji način iskompromitira (bilo da sam ja htjela izazvati takav efekt, ili - kao u ovom konkretnom slučaju - ne...) No, eto...ti očito ne. Tvoje je pravo zvučati bezobrazno, sarkastično i uvredljivo...i ne smatrati da činiš išta loše. Kao što rekoh ranije, svatko ima svoj nivo kulture i kućnog odgoja.
    Posljednje uređivanje od Pettite : 02.12.2010. at 15:29

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tako i ja znam jednu Tenu koja je do 18 bila Dušanka a taman u doba promjene ultimativni hit bio je 'ne dajte mi moju Tenu'. Osamnaest zna bit prerano doba kad treba donjet važnu odluku, jer znam da je kojih godinu nakon promjene probala ponovo s nekim drugim imenom al joj nisu dali, možda s Mare ili Kate

eto, i te su osobe imale određeni kompleks kad su mjenjale ime...
    sumnjam da je to zato jer im roditelji nisu razvijali samopouzdanje.

samo htjedoh reći da će dijete koje se preziva Glavica (naprimjer) manje u školi zadirkivati ako se zove Marko nego Luka.
    Kao što i u drugim situacijama olakšavamo djeci, nije loše malo promisliti i o imenu...

Muniesa

Početno

Nekoliko kojih se meni svidaju:

Dino
    Marko
    Robert

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

eto, i te su osobe imale određeni kompleks kad su mjenjale ime...
    sumnjam da je to zato jer im roditelji nisu razvijali samopouzdanje.

samo htjedoh reći da će dijete koje se preziva Glavica (naprimjer) manje u školi zadirkivati ako se zove Marko nego Luka.
    Kao što i u drugim situacijama olakšavamo djeci, nije loše malo promisliti i o imenu...
    Upravo sam to na ovoj istoj temi, stranicu prije, pokušavala objasniti Thori...Slažem se da prije davanja određenih imena treba imati na umu djetetovu budućnost i pokušati izbjeći ismijavanja i izrugivanja vršnjaka. Svakako se slažem da nitko ne bi trebao nespretnim, i ishitrenim davanjem imena uzrokovati traume djeteta u osnovnjaku...ili već u vrtiću...

No, isto tako sam rekla i kako ne bi trebali kritizirati ljude kojima, makar i Pocahontas, priliči imenu za njihove curice...To su djeca tih ljudi...ti ljudi su ih stvorili, rodili...i oni imaju pravo dati ime koje god odaberu. Nama se to može i ne mora sviđati. Zato imamo svoju djecu koju ćemo nazvati onako kako smatramo da je najbolje i najljepše...
    Komentirati da je neko ime prestrašno i da je nečiji izbor grozan...doista nije potrebno. Osim ako nam nije poseban gušt izrugivati se.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zbog ovoga sam poprilično skeptična koliko ti to zapravo uspjeva...

Unatoč svemu, ja sam ipak igrač koji se ispriča ukoliko nekoga riječ koju upotrijebim povrijedi ili na bilo koji način iskompromitira (bilo da sam ja htjela izazvati takav efekt, ili - kao u ovom konkretnom slučaju - ne...) No, eto...ti očito ne. Tvoje je pravo zvučati bezobrazno, sarkastično i uvredljivo...i ne smatrati da činiš išta loše. Kao što rekoh ranije, svatko ima svoj nivo kulture i kućnog odgoja.
    itekako mi uspjeva jer ta riječ nije dio mog vokabulara, koliko god se to tebi činilo nevjerojatnim jer svatko ima svoj nivo kućnog odgoja i kulture, tvoj je izgleda napredniji od mog hah

kome da se ispričam jer sam bila sarkastična? I zašto uporno forsiraš bezobrazluk i vrijeđanje? pa ja sam prema tvojem opisu sve gora i gora, ponijela te subjektivnost. zar ne znaš razliku svih tih riječi u odnosu na sarkazam i ironiju? jesi li kad čitala koju satiru, barem kraću verziju u školi? Ajde molim te citiraj taj moj neprikosnoveni bezobrazluk i neljudsko vrijeđanje (pridjeve dajem da te preduhitrim za sljedeći post)

i još o nivou kućnog odgoja i kulture zar ne misliš da je tvoj riječnik tvoj odgovor za tvoj primjer, voliš poslovice pa ti evo jedna: pometi prvo svoje dvorište

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •