Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: Sacher torta (prefina)

  1. #1
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno Sacher torta (prefina)

    sastojci za biskvit:

    8 jaja
    14 dkg margarina
    18 dkg čokolade za kuhanje (rastopljene)
    12 dkg brašna oštrog
    1 prašak za pecivo
    1 žlica mlijeka

    za premazivanje - pekmez od marelice ili šipka

    za preljev :
    15 dkg čokolade
    10 dkg margarina


    mutiti žumanjke, margarin i šećer.
    zatim dodati 18 dkg rastopljene čokolade.
    lagano dodati brašno, mlijeko i prašak za pecivo.
    kuhačom umiješati snijeg od 8 bjelanjaka.
    ugrijati rol na 250, staviti peći i smanjiti na 180.
    za pola sata smanjiti na 150 i peći još pola sata.
    skroz hladno prerezati na pola, svaki list dobro namočiti mlijekom (inače će biti presuho).
    premazati pekmezom u koji se stavi malo mlijeka i zagrije se u mikrovalnoj (lakše se maže).
    preklopiti, gornji list također malo namazati pekmezom.
    tortu zaliti preljevom.
    idealno ju je poslužiti sa malo šlaga sastrane.

    Dobar tek!

    recept sam naslijedila od mame.
    detaljan je, priprema nije zahtjevna.
    čekam reakcije.

  2. #2
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    ajme, zaboravila šećer - ide 16 dkg šećera!
    i naravno treba pouljiti i pobrašniti kalup.

  3. #3

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    201

    Početno

    Još samo reci za koliki kalup je smjesa?

  4. #4
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    uf...ne mogu pronaći metar.
    inače sam uvijek pekla u klasičnom kalupu za tortu, onaj što joj se obruč skida.
    zadnji put sam pekla u silikonskom kalupu za tortu, isto je ispala super.
    nadam se da sam pomogla.
    dok ne nađem metar.

  5. #5
    iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,675

    Početno

    Zvuči mljac.
    A i upute su super i u detalje.
    Ja probam za vikend, pa javim .

  6. #6
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    i ja ću ju raditi za vikend!
    imam goste, a ovu tortu svi vole.
    inače nisam talent za kolače, ali mi sacherica uvijek ispadne mrak (zahvaljujući maminim detaljnim uputama)

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,983

    Početno

    evo i ja ju probati ovaj vikend za svoje razmazene hedoniste s tim da cu koristiti maslac, svicarsku cokoladu i domacu marmeladu od marelica. javim kako je ispala!

  8. #8
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    vau, Maxime, torta zvuči njami!
    baš me zanima kako će vam se svidjeti.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Ovo stvarno je najbolji recept za Sachericu, samo sam ju ja s godinama jos doradila pa umjesto ostroga brasna stavim pola pola (pola ostroga, pola glatkoga), umjesto margarina putar.

    Torta je prefina. Trenutno ju radim s domacim pekmezom od marelica dok ga jos imam.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    U autu
    Postovi
    298

    Početno

    Ja Zachericu razrežem i mažem pekmezom dok je još topla pa onda tijesto upije pekmez pa bude fino sočna

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Da, da, da, tocno tako - ja mislim da u tome i jest tajna torte. Fakat ostane jako socna. I onda na nju ubacim cokoladnu glazuru koju za tu tortu iskljucivo radim sa slatkim vrhnjem i ... to mi je omiljena slastica (upravo ju krecem raditi )

  12. #12

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Ja sam ju napravila; dovršila jutros i već je polovice nema. Smazana! :D


    Umjesto margarina sam stavila maslac, nisam stavljala posebno mlijeko u tijesto, ali mi se ne čini presuha (možda zbog maslaca, a možda i zato jer inače ne volim "razmočene" kolače)?

    Odlična je!

  13. #13
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    samo da vam kažem kako mi je poslala MMS jutros u 8:30
    sa eksplicitnim prikazom!

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    samo da vam kažem kako mi je poslala MMS jutros u 8:30
    sa eksplicitnim prikazom!



  15. #15
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    samo da vam kažem kako mi je poslala MMS jutros u 8:30
    sa eksplicitnim prikazom!
    baš je neka,mogla ti poslati komad torte da probaš

  16. #16

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Evo slike (kad je još torte bilo)

    http://img528.imageshack.us/img528/3441/dsc4191xw4.jpg


  17. #17
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    U "moju" Sachericu, a u stvari po receptu Igora Mandića ide

    9 jaja
    25 dag maslaca
    9 žlica šećera u prahu
    9 žlica brašna
    30 dag čokolade za kuhanje - omekšati

    maslac izmiksati sa šećerom, dodati čokoladu pa jedan po jedan žumanjak, u to oprezno umiješati snijeg i brašno, peći na 165 oko 50 minuta. Prerezati, namazati marmeladom unutra i okolo i preliti čokoladnom glazurom

  18. #18
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    morat ću jednom probati napraviti "Mandićevu" verziju.
    samo ne znam kako ću kile uspjeti skinuti.

  19. #19
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    8 jaja
    8 žlica šećera
    300 gr čokolade za kuhanje
    200 gr putra
    4 žlice šećera
    pekmez od marelice (ja koristim kupovni Podravka, malu staklenku)

    Čokoladu otopiti u putru. Dok se to hladi, žutanjke umutiti s šećerom, dodati brašno. U smjesu uliti otopljenu čokoladu. Dodati snijeg od bjelanjaka.
    Okrugla modla 26 promjera, 180 sutpnjeva. kad je ubodena čačkalica suha, torta je gotova.
    Pričekati da se ohladi, u medjuvremenu pekmez otopiti u malo vode...na vatri.
    Prerezati tortu na pola i zaliti je obilno s rastopljenim pekmezom... namazati i sa razrađenim pekmezom izvana.
    Preliti čokoladnom ocaklinom.


    Po mojem misljenju u Saher tortu ne smije ići margarin, nego putar. Garancija fine sočnosti je da se putar i čokolada otope zajedno.
    Pekmez obavezno otopim sa dvije, tri zlice vode. Kad je u tekučem stanju zalijem prerezanu toru. To je opet garancija da će biti sočna. Ne traba joj mlijeko ili neka druga tekučina.
    Radila sam tu tortu svekru za rodjendan (za otprilike 80-tak ljudi- bili su jako jako zadovoljni...)
    http://www.flickr.com/photos/2695837...25506/sizes/o/

  20. #20

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Migulica, u tvojem receptu nema nimalo brasna? Moram to isprobati - vec radi ovih 300 g cokolade

  21. #21
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Stvarno nema niti žličice brašna? Ma ide, napisano je kasnije u receptu samo ne piše koliko. Inače super zvuči zajedničko topljenje čokolade i putra, to sigurno daje onu finu težinu Sacher torti. Probat ću svakako ovu verziju! Koliku si količinu radila za ovu veliku tortu?

  22. #22
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Citiraj Blazenka prvotno napisa
    Migulica, u tvojem receptu nema nimalo brasna?
    Ima, u drugoj rečenici piše dodati brašno, samo ga je zaboravila dodati među namirnice.

  23. #23
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    4 žlice brašna!
    Sorry, ne znam kako mi je promaklo...

  24. #24

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Fala - taman trebam jednu za utorak pa cu raditi po tvom receptu.


    Nego, jel ima tko dobar recept za cokoladnu tortu s nekom finom cokoladnom kremom?

  25. #25
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,169

    Početno

    Nitko nije napisao koliko marmelade od marelica ide na jednu sahericu?

  26. #26
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja kupim jednu malu Podravka marmeladu od marelice, ne razrjeđujem je vodom nego stavim na toplo mjesto da bude mekana, i onda mažem .. ne znam točno koliko potrošim, mažem dok treba.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Da, da, i meni je mala dovoljna (osim ako ne stavljam domacu, onda ne stedim). Ja isto ne razredjujem, samo ugrijem marmeladu i lagano premazem.

  28. #28
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    podravka staklena mala...
    nije daju razrjeđujem, nego stavim 2-3 zilice vode da se lakse otopi na vatri...otopim ju zato da se bolje upijeu tortu....to mi je super sistem, dobro funkcionira.

  29. #29

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    Nije mi jasno di idu 4 žlice šećera :?

  30. #30

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    336

    Početno

    migulice da li svih 30dag čokolade ide u tijesto ili nešto ostaje i za glazuru?

  31. #31

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Neva , evo mojega recepta dok ti se autorica ne javi

    daklem
    8 jaja (odvojiti zutanjke od bjelanjaka)
    14 dkg secera (stavljam smedji)
    14 dkg putra (maslaca)
    12 dkg brašna (pola oštroga, pola glatkoga)
    18 dkg čokolade

    10 dkg cokolade za glazuru



    Napravim snijeg. U drugoj posudi miješam žutanjke i šećer, istovremeno u mikrovalki malo otopim čokoladu, ubacim u smjesu, dodam putar koji je odstajao preko noci vani ili sam ga isto lagano otopila u mikrovalki ili pecnici, da omeksa. Kad se to sve dobro izmiksa, rukom ubacujem red brasna, red snijega. Ako nemas ostroga brasna, moze i glatko, ja obicno doma imam samo polubijelo ili crno. Radila sam i s tim, i torta je isto jako fina.

    I peces jedno pola sata na 160 stupnjeva.

    Kad je torta pecena, jos vrucu prerezes i nasaftas pekmezom od marelice.
    Gore stavis glazuru od cokolade (znaci, jos dodatno 10 dkg cokolade), ja obicno radim glazuru coksa i slatko vrhnje.

  32. #32
    MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    710

    Početno

    Jedva cekam da svane,da odem u nabavku......balice mi cure niz bradu

  33. #33
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    ova čokolada ide samo u tijesto, i da 4 žlice šećera (čokolada je već slatka a uzmi i u obzir i da je pekmez sladak!)
    Kombinacija je najbolja koju sam ja do sada probala, ispada savršeno-garantiram..

  34. #34
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    a šta misite jel bi mogla stavit 1,5 smjesu u četvrtasti protvan???
    Migulice koliki je tvoj omjer bio za onu krasnu tortu?

  35. #35
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    Ja sam radila tortu 6 X mjera Sacher torte...
    Svaku sam pojedinačno pekla u dubokom crnom protvanu od pečnice.
    Svaki je bio visine nekih 2,5-3,5 cm.

  36. #36
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,988

    Početno

    uh x6, a ja tu nešto prtljam sa 1,5. Svaka čast Migulice

  37. #37

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    radila i ja

  38. #38
    -tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    456

    Početno

    Citiraj neva prvotno napisa
    Nije mi jasno di idu 4 žlice šećera :?
    ni meni :?

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    AT
    Postovi
    1,316

    Početno

    zaboravih samo da se osvrnem na jednu stvar

    za premazivanje - pekmez od marelice ili šipka

    nikako,al nikako ni jedan drugi pekmez osim marelica
    oskvrnjujete mi nacionalno jelo

    to je kao kad mi neko posluzi uz cevape pomfrit umjesto somuna

  40. #40
    Tessa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    393

    Početno

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Evo slike (kad je još torte bilo)

    http://img528.imageshack.us/img528/3441/dsc4191xw4.jpg

    hiiiiiiijjjjjoooooojjjjj! otvorim sliku, a ono čokolada se topi preko cijelog ekrana
    Amalthea, sline su mi procurile na tvoju tortu

  41. #41

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    4 zlice secera idu u tijesto! Ako nekome nije jasno!

  42. #42

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    288

    Početno

    Ja sam jučer radila tortu i čini mi se da će biti super; nismo ju još probali, ali imam mali problemčić. Sinoć sam ju stavila u frižider i danas ujutro ju pogledam a na glazuri se pojavio putar u trakicama. Kaj da radim? Da prelijem još malo rastopljene čokolade preko? A tortu nosim kao poklon.

  43. #43
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    Popodne krećem u akciju povodom 1. rođendana 8) . Držite mi fige. Nemam rezervnu varijantu .

  44. #44
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    imaš, imaš...
    Ledova čokoladna.
    uvijek upali!

  45. #45
    a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    1,519

    Početno

    Blazenka,
    radila sam je po ovom receptu sto je mislava napisala- a i tvoj je skoro isti, i torta je supsupsuper!
    Ali sam glazuru radila klasicnu, cokolada i margarin, a sad mi je privlacna ova tvoja sa slatkim vrhnjem, kako je radis, koji omjer?

  46. #46
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    hitno!!!!!!!!
    usfalilo maslaca za glazuru. umjesto 100gr masla na 150gr čokolade ostalo samo 50gr masla. Je li to dovoljno ili da dodam još neke masnoće (ulje?)

  47. #47

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    37

    Početno

    Ja bih zamenila potrebnu kolicinu maslaca sa odgovarajucom kol. margarina, ili ulja. I sretan vam rodjendan! Kako cete ukrasiti tortu? Okacite nam slicice da i mi uzivamo. Naravno i da vidimo kako je princeza narasla.

  48. #48
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    je li sve pod kontrolom?
    jesi stavila ulje?

  49. #49
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    stavila sam malo ulja i malo miljeka.
    ne znam kako mi je uspjelo malo ukoso prerezati tortu, što ne bi bio problem da sam polovice poklopila kako su i stajale prije , ali ne ja baš okrenula za 180. no dobro, malo se naherilo 8) .

    koji natpisi, koje fotke :shock: ? torta će biti za konzumaciju zatvorenih očiju.

  50. #50
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,098

    Početno

    i još dopunsko pitanje za budućnost: htjela sam okrenuti tortu naopačke (da donja polovica postane gornja jer je naravno ravnija, ali je nisam mogla odlijepiti od podloge kalupa. Kako vam to uspije?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •