sastojci za biskvit:
8 jaja
14 dkg margarina
18 dkg čokolade za kuhanje (rastopljene)
12 dkg brašna oštrog
1 prašak za pecivo
1 žlica mlijeka
za premazivanje - pekmez od marelice ili šipka
za preljev :
15 dkg čokolade
10 dkg margarina
mutiti žumanjke, margarin i šećer.
zatim dodati 18 dkg rastopljene čokolade.
lagano dodati brašno, mlijeko i prašak za pecivo.
kuhačom umiješati snijeg od 8 bjelanjaka.
ugrijati rol na 250, staviti peći i smanjiti na 180.
za pola sata smanjiti na 150 i peći još pola sata.
skroz hladno prerezati na pola, svaki list dobro namočiti mlijekom (inače će biti presuho).
premazati pekmezom u koji se stavi malo mlijeka i zagrije se u mikrovalnoj (lakše se maže).
preklopiti, gornji list također malo namazati pekmezom.
tortu zaliti preljevom.
idealno ju je poslužiti sa malo šlaga sastrane.
Dobar tek!
recept sam naslijedila od mame.
detaljan je, priprema nije zahtjevna.
čekam reakcije.