Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 313

Tema: Zašto im ne mogu oprostiti?

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Zašto im ne mogu oprostiti?

Prošlo je 15 mjeseci kako se rodio moj sin.
    Prekrasan je, zdrav, još uvijek sisa.. naša mala zajednica je sretna i vesela.
    No mene još uvijek muči iskustvo iz bolnice i kako sam sve bliža želji za drugim djetetom, zaista želim oprostiti "loš tretman", pomirena zatrudnjeti i donijeti drugo dijete.

Što ne mogu oprostiti?
    -Što mi nisu pružili toplu riječ nakon povratka sa intenzivne na babinjače (kada sam zaplakala od ganuća kad sam čula bebice kako plaču i vidjela ih sa svojim mamama... sestra mi je tada rekla: ma dajte molim vas-kaj plačete, kaj ste vi normalni-pa imat ćete dijete cijeli život sa sobom..)
    -Što mi nisu dali dijete dan i pol na dojenje i maženje-radi carskog..?!?
    -Što su mi donosile uspavano i nahranjeno dijete..
    -Što su mi govorile da imam premalo mlijeka pa da je bolje da ne dolazim na izdajanje (žutica) kako bi druge mame koje imaju mlijeka imale izdajalicu..
    -Što su moje dijete staro 3 dana klasificirale kao "nemirno" i davale mu dudu varalicu i čaj da se smiri
    -Što su mi doslovno "trgale" dijete sa sise kada su dolazile po bebe...
    -Što su na moje dijete slagale dva reda beba pri transportu na pedijatriju...
    -Što puna dva dana nisu reagirali na soor u ustima moga djeteta...
    -Što mi je sestra rekla da stvarno ne kuži što glumim i zašto neću "Sretnu bebu" i da to još nije doživjela :/
    -Što mi je djetetu narukvica bila toliko stegnuta da mu je potpuno poplavila šaka a to se nije vidjelo jer je zavukao ruku u benkicu...

Ma da ne nabrajam, želim to zaboraviti i oprostiti ali ne znam kako..
    I nisam depresivna, ne.
    Bijesna sam. Jako bijesna.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

razumijem te u potunosti. I ja razmisljam kako sam bila tretirana, pisala sam malo o tome..i ne znam kako cu opet tamo otic roditi mali zamotuljak.
    sad mi se neda prisjecati uzasa iz rodilista..al bas je gadno kad su zene ovako sta prosle.
    Drz se!! I drugi put, hrabro i odlucno!! tako cu ja, bar mislim..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene su slično tretirale. pa sam pružila jezičinu. na svaku njihovu, ja sam dodala 3. nije bilo savršeno ni nakon toga - ali su ipak promijenile svoje ponašanje. a i ostavile su me u krevetu s jedinim zvoncem u sobi!

ne treba šutjeti - i to je već 51% rješenja problema.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Zašto im ne mogu oprostiti?

Citiraj bauba prvotno napisa

Što ne mogu oprostiti?
    -Što mi nisu pružili toplu riječ nakon povratka sa intenzivne na babinjače
    -Što su mi govorile da imam premalo mlijeka pa da je bolje da ne dolazim na izdajanje (žutica) kako bi druge mame koje imaju mlijeka imale izdajalicu..
    -Što mi je djetetu narukvica bila toliko stegnuta da mu je potpuno poplavila šaka a to se nije vidjelo jer je zavukao ruku u benkicu...
    bez uvrede, ali si ti očito išla u rodilište s prevelikim očekivanjima.
    niti si im jedina rodilja, niti im je tvoje dite jedina beba. tebi je tvoj sin centar svita, a njima je samo još jedna beba u nizu.
    po meni bi ti bilo puno bolje da malo okreneš sliku u glavi, postaviš stvari u jedan drugačiji kut geldanja i smiriš se. ako prvo iskustvo nije zadovoljilo tvoja očekivanja, ne znači da neće drugo. ili ti malo smanji kriterije.
    a po redu:
    - zašto si ti očekivala toplu riječ? ni prva ni zadnja koju pucaju hormoni pa plače kad čuje plač malih beba.

- ni druge rodilje koje su rodile na carski rez ne dobijaju odma dite

- kako znaš da ti je bilo nahranjeno? kažeš da je bilo uspavano. najvjerovatnije od žutice jer ona čini dicu uspavanom, a onda se ima osjećaj i da su siti jer od pospanosti ne mogu jest.

- kad si dolazila na odjel gdje je ležao zbog žutice, zašto nisi dojila nego izdajala? je li bio problem s dojenjem?

- svima nama se činilo kako nam bebe trgaju sa sise jer nam je maženja uvik bilo premalo. eto nisi ni ti iznimka.

- čuj, nečija beba uvik mora bit donja, a nečija gornja. da su tvoje stavljali na nečiju tuđu bilo bi krivo nekoj drugoj majci. a bome ni ne naslažu ih toliko da se onaj donji uguši. ne boj se, pa nisu ni sestre lude. tvoja beba im je ko zna koja po redu koju su prevozili.

- jesi li ti primjetila soor dva dana? ako jesi, zašto im ti nisi rekla? ako nisi znala što je soor i činilo ti se sumnjivo mogla si im skrenit pažnju ili ih pitat. ako nisi ni ti vidila možda je tako i njima promaklo.

- zategnutu narukvicu možda ni oni nisu vidili. sama kažeš kako je rukica bila u benkici.

malo probaj sagledat stvari iz drugog ugla pa ti bude lakše.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sorci, ne znam što bi tek bilo da sam samo ležala i trpila ko tutlek.

Loryblue, uh ženo!
    Zašto sam očekivala toplu riječ? Ostala sam u šoku kako si jedna medicinska sestra na babinjačama smije dopustiti da mi se obrati kao nenormalnoj zato jer sam, kažem zaplakla od ganuća i tuge što i moje dijete nije sa mnom.
    I tada sam shvatila da je isto tako mogla reći ako je već morala nešto izustiti npr. ma bit ćete vi sa vašom bebicom brzo...
    Ako dijete bljucka a nije netom sisao, bit će da je nahranjen.
    Btw, pitala sam i sestra sa pedijatrije mi je potvrdila da mu jesu davali "papati" jer je plakao "baš" od gladi..
    Nikome čije je dite imalo žuticu a dok je bilo na kvarcanju nisu donosili dijete niti dali dijete na sisu već se "moralo" ići na izdajanje pa su oni hranili sa bočicom.
    Meni se nije činilo da ga trgaju-sestra je doslovno dva puta došla i rekla: "imali ste dosta vremena, šta ste papali papali ste-idemooooooo!
    ajde, ajde, di bi ja dospjela da svakog čekam da se sa sise otkine"... i uze mi dijete sa sise!
    Mene smeta to naguravanje djece samo zato da ne idu dva puta.
    Soor sam primjetila odmah taj prvi dan i rekla sestri. Rekla je da će to biti sređeno.
    DRugi dan su i jezik i usta bili bijeli u talogu kao kreč, rekla sam sestri da nisu ništa poduzeli i da ću ja kupiti rojazol i namazati. Tu sam dobila opet "oštricu" da ja ne smijem nšta na svoju ruku jer da oni odgovaraju za dijete dok je u bolnici.
    Zategnuta narukvica je očito bila jako dugo zategnuta i oni očito jako dugo nisu marili za to što je mojem djetetu ruka u prevelikoj benkici.

A te priče da nisam jedina i da imam prevelika očekivanja ili da sam preosjetljiva kod mene ne prolaze jer nisam došla u bolnicu u dio zvan "rodilište" njih maltretirati već roditi dijete.
    I sad sam još bjesnija jer ja nisam tamo netko-ja sam živo biće sa realnim očekivanjima od jedne bolnice prijatelja djece.

Ali hvala na pokušaju da mi olakšaš. Nisi.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gle draga, prerasti to...I drugi puta budi malo više Sorcie

Nažalost, zaista nažalost, to je jedini "pametan" savjet koji ti se u našim rodilištima može dati...

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bauba, ne moras nikom oprostiti. al moras u sebi naci znanje i vjeru da sljedeci put takav tretman prema tebi i djetetu neces dopustiti. i onda ces biti ok.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Draga moja, baš mi je žao da si imala tako loše iskustvo. Zaboravila sam u kojoj si bolnici bila, ali drugi put odi negdje drugdje. Npr. u Merkur - imaju rooming in, bebe odnose samo za kupanje 2x dnevno na pola sata. I sa žuticom ih donose na dojenje (sa onom iglom u glavi, brrr), za carski ne znam, ali ako inzistiraš ne hrane ih. Toplu rijeć baš i ne možeš očekivati (kako od koga), ali to je najmanje bitno, zar ne?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Toplu rijeć baš i ne možeš očekivati (kako od koga), ali to je najmanje bitno, zar ne?
    Interesantno kako svi jamraju da u zdravstvu nema novaca, a ova stavka je potpuno besplatna! I ne mogu razmjeti zašto bi topla riječ bila tako nedohvatljiva, a olakšala bi bar 50% svih problema.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i "topla" riječ je relativan pojam ...

naša "sestra po propisu" je imala svoj način izražavanja topline. a taj je bio: ovo možete dobiti, jer je po propisu ...

u rodilištu nisam očekivala posebnu toplinu, već da imam sve informacije, sve što mi je potrebno, i da mi je s djetetom sve u redu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    bez uvrede, ali si ti očito išla u rodilište s prevelikim očekivanjima.
    niti si im jedina rodilja, niti im je tvoje dite jedina beba. tebi je tvoj sin centar svita, a njima je samo još jedna beba u nizu.
    po meni bi ti bilo puno bolje da malo okreneš sliku u glavi, postaviš stvari u jedan drugačiji kut geldanja i smiriš se. ako prvo iskustvo nije zadovoljilo tvoja očekivanja, ne znači da neće drugo. ili ti malo smanji kriterije.
    a po redu:
    - zašto si ti očekivala toplu riječ? ni prva ni zadnja koju pucaju hormoni pa plače kad čuje plač malih beba.

- ni druge rodilje koje su rodile na carski rez ne dobijaju odma dite

- kako znaš da ti je bilo nahranjeno? kažeš da je bilo uspavano. najvjerovatnije od žutice jer ona čini dicu uspavanom, a onda se ima osjećaj i da su siti jer od pospanosti ne mogu jest.

- kad si dolazila na odjel gdje je ležao zbog žutice, zašto nisi dojila nego izdajala? je li bio problem s dojenjem?

- svima nama se činilo kako nam bebe trgaju sa sise jer nam je maženja uvik bilo premalo. eto nisi ni ti iznimka.

- čuj, nečija beba uvik mora bit donja, a nečija gornja. da su tvoje stavljali na nečiju tuđu bilo bi krivo nekoj drugoj majci. a bome ni ne naslažu ih toliko da se onaj donji uguši. ne boj se, pa nisu ni sestre lude. tvoja beba im je ko zna koja po redu koju su prevozili.

- jesi li ti primjetila soor dva dana? ako jesi, zašto im ti nisi rekla? ako nisi znala što je soor i činilo ti se sumnjivo mogla si im skrenit pažnju ili ih pitat. ako nisi ni ti vidila možda je tako i njima promaklo.

- zategnutu narukvicu možda ni oni nisu vidili. sama kažeš kako je rukica bila u benkici.

malo probaj sagledat stvari iz drugog ugla pa ti bude lakše.
    isuse kriste...pa ti ili si primalja ili si stvarno debelokožac....
    zapravo...idealna rodilja za hrvatske prilike :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2008

Citiraj bauba prvotno napisa
    No mene još uvijek muči iskustvo iz bolnice i kako sam sve bliža želji za drugim djetetom, zaista želim oprostiti "loš tretman", pomirena zatrudnjeti i donijeti drugo dijete.

Što ne mogu oprostiti?
    -Što mi nisu pružili toplu riječ nakon povratka sa intenzivne na babinjače (kada sam zaplakala od ganuća kad sam čula bebice kako plaču i vidjela ih sa svojim mamama... sestra mi je tada rekla: ma dajte molim vas-kaj plačete, kaj ste vi normalni-pa imat ćete dijete cijeli život sa sobom..)
    -Što su moje dijete staro 3 dana klasificirale kao "nemirno" i davale mu dudu varalicu i čaj da se smiri
    -Što mi je sestra rekla da stvarno ne kuži što glumim i zašto neću "Sretnu bebu" i da to još nije doživjela :/

Ma da ne nabrajam, želim to zaboraviti i oprostiti ali ne znam kako..
    I nisam depresivna, ne.
    Bijesna sam. Jako bijesna.
    ja te totalno kužim jer sam cmoljila 24h dnevno, ne zato jer sam po prirodi "osjetljiva" nego nisam mogla gledati kako se ta djeca tretiraju . Kod mene u kući je i pas član obitelji, tako da mi je tretiranje malih beba kao nekakvog statističkog broja neljudski čin
    Ja ne znam u kakvim su uvjetima odrastale te primalje i šta je to utjecalo da se pretvore u neljudske mašine, no meni se srce stisne kad vidim da je mala beba znojna od glace do pete, da bebu od 4kg stave na bebu od 2 kg, da su pune osipa pelenskog,da plaču gladne i žedne itd. To jednostavno se moraš takav roditi, nema drugog objašnjenja. meni traume nisu prošle i to nakon 4 g. I nema tih novaca koje ne bih platila da to više nikad ne proživim.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

alo???? :shock:
    bliža sam lorrynom stavu, nego kuknjavi...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bauba shvaćam te. Ja sam reagirala koliko sam mogla na sve što sam vidjela da je loše ali nažalost ne možeš reagirati na sve kada je dijete odvojeno od tebe 10 dana.
    A da stvar bude bolja vjerojatno se radi, kao i kod mene, o rodilištu - prijatelju djece. Jako me ljuti taj izraz jer uopće ne odgovara realnosti. Rodilišta nisu ničiji prijatelji. Kada sam rekla da se trebaju dobro pobrinuti za dijete a za mene svejedno pitali su me zašto. To je bilo nakon dehidracije i nezaštićenih očiju kod ' sunčanja'. Moj odgovor je bio - ZATO ŠTO JA MOGU JASNO I GLASNO REĆI ŠTO ME SMETA

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bauba imaš svako pravo biti ogorčena i ljuta, nažalost, tretman koji si dobila je klasika u našim rodilištima.

Ja se iskreno nadam da ćeš uspjeti preboljeti loše iskustvo, ako ti je lakše piši o tome, razgovaraj sa prijateljicama, nedaj da te dodatno obeshrabre oni koji govore da si previše tražila ili da si razmažena ili oni koji misle da je situacija u našim rodilištima normalna, jer nije; ni prije, ni za vrijeme, a bome ni nakon poroda. To vrijeme je posebno, nijedna žena u tim trenucima nebi trebala biti vučica da bi imala pravo na ljudski tretman, na toplu riječ, na to da s njom postupaju kao sa ljudskim bićem.

Nešto što bi svaka od nas trebala napraviti ako nismo zadovoljne je žaliti se, napisati pismo i u njemu iznjeti sve što nas muči, sve sa čime nismo bile zadovolje, sve za što smatramo da je moglo biti bolje. Dok god šutimo druga strana je uvjerena da je sve super, a daaaaleko smo od toga...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iskreno suosjećam s tobom.

Vrijeme poroda i postpartuma vrijeme je kad žena treba biti pažena i mažena, a ne doživljavati ovakve stvari.

Događaji koji nam se tada dogode jako se duboko urezuju i zato ih ne možeš zaboraviti makar je prošlo već relativno puno vremena.
    Najčešće takve stvari izbriše tek iskustvo sljedećeg poroda.

Žao mi je što moram pročitati da se na ovom topicu opravdavaju bezobrazluk i nekultura u našim rodilištima.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bauba,

Nakon carskog imaš pravo i možeš dobiti bebu odmah (čim se probudiš ako si bila u totalnoj anesteziji ili, ako si bila u spinalnoj, čim te zašiju i odvezu na intenzivnu) - barem je u Vinogradskoj tako. Ako ti ne daju, digneš frku. To gotovo uvijek upali.

Ako ne želiš da bebu dohranjuju i daju čaj, zamoliš razgovor s pedijatrom, u Vinogradskoj to on/ona upiše u bebin karton i sestre bebu donose na plač. Malo gunđaju, ali boli te đon. Moraju, jer tako piše u kartonu.

Razumijem te kako si se osjećala jer sam se i ja identično osjećala nakon prvog poroda. Drugi i treći put sam zahtijevala ove dvije gore navedene stvari. Prvi sam put bila pomalo šokirana i razočarana, drugi i treći put sam djelovala. Pa sam se odmah i puno bolje osjećala. Znam da ćeš i ti tako kad se odlučiš na još jedno dijete. Sad barem znaš što možeš očekivati i kako se postaviti.

I da, jako je žalosno što žena u takvom stanju, emotivna, ushićena, osjetljiva... dobije ovakav tretman (mislim na ono: Kaj se plačete, dobili bute i vi svoju bebu). No, nisu sve sestre i liječnici ovakvi. Ja sam za vrijeme svoja tri boravka u rodilištu doživjela i jako ugodne stvari.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    primalja nisam.
    niti sam debelokožac.
    samo jako dobro znam di živim, u kakvim uvjetima živim, šta negdi mogu očekivat, šta ne mogu i šta je realno za očekivat.
    rodilišta mi nisu mista di bi mi uopće palo na pamet očekivanje da me se drži za ruku, da mi se drži ruka pod guzicom, niti da se svit zavrti oko mene jer sam ja došla rodit. pa ko sam ja uopće???? ako vama nije jasno, meni je - samo jedna od mnogih koje svakodnevno rađaju.
    u životu ne volim (odnosno mrzim iz dna duše) prekenjavanje bilo koje vrste.
    ako ti nešto smeta, reci, viči, bori se za svoje pravo.
    ako ti ne smeta, super.
    ako se nisi u stanju borit, trpi.
    ako nemaš m**a izborit se (ili makar pokušat se izborit za svoja prava) meni nije u redu uvik pronalazit krivca za svoju šutnju i statičnost.

bauba, nemoj ovo preosobno shvatit jer stvarno ne znam koliko si se ti borila da ti tretman bude kakav očekuješ.

ovo me is***dila Apatheticina izjava (neću niti napisat šta mislim o toj izjavi):
    zapravo...idealna rodilja za hrvatske prilike
    btw, ja sam idealna rodilja za bilo koje prilike, ne samo hrvatske.
    a zašto: jer ne šutim (iako si ti mislila da sam idelana zbog drugih stvari).
    moje je pravo govorit, a koliko će govor imat uspjeha to je drugi par opanaka.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

rodilišta mi nisu mista di bi mi uopće palo na pamet očekivanje da me se drži za ruku, da mi se drži ruka pod guzicom, niti da se svit zavrti oko mene jer sam ja došla rodit. pa ko sam ja uopće???? ako vama nije jasno, meni je - samo jedna od mnogih koje svakodnevno rađaju.
    Ajme . Baš zato nam je ovako kako je, jer žene dolaze u rodilišta sa mišlju "tko sam ja uopće?."

Ljudsko biće, osoba koja je zaslužila da se prema njoj odnosi sa poštovanjem, ne vjerujem da ijedna od nas traži da joj se titra neka stvar. Zar je prekenjavanje tražiti toplu riječ?! Tražiti adekvatnu skrb za sebe i svoje dijete?!

ako ti ne smeta, super.
    ako nemaš m**a izborit se (ili makar pokušat se izborit za svoja prava) meni nije u redu uvik pronalazit krivca za svoju šutnju i statičnost.
    Žalosno je da se žena koja rađa mora za išta boriti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Loryblue dok god žene razmišljaju kao ti ništa se u napmi rodilištima neće primjeniti... .

bauba , sada ne stignem pisati više...budem!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam kod traume sa svog prvog poroda bila ljuta prvenstveno na sebe--ipak sam ja bila ta koja im je dozvoljavala da mi rade stvari koje su radili. tako da razumijem sto loryblue pise, a razumijem i ostale mmmm:

rane sam zalijecila tek na drugom porodu (kucni). oprostila sebi, automatski i njima.

kasnije cu vidjeti. trenutno mi se cini da sam dovoljno podfutrana da odem u bolnicu, jer mislim da bi uspjela dobiti porod kakav zelim, ali nikad se ne zna. mislim da bi bila vise u stanju boriti se za prava rodilje kao pratnja.

aha, btw nisam trudna, razmisljam unaprijed

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Loryblue dok god žene razmišljaju kao ti ništa se u napmi rodilištima neće primjeniti... .

ne bih se složila....u onome gdje lorry kaže da se treba borit za sebe ili trpit...tako se mijenjaju stvari...nažalost jer ne bi trebalo biti tako da žena u najosjetljivijem periodu mora trošiti snagu da izbori ono što bi trebao biti minimum minimuma...ali, eto ,tako je...pa je bolje biti glasan i borit se za sebe nego trpit i poslije se ne znat nosit sa time...

Vjerujem da je Baubi prvi porod bio trauma i da nosi ožiljak...Ali nemojmo si dozvoliti da to ie toliko daleko da se prestravimo svih slijedećih poroda..
    najgore prolazi onaj servilan...

I nešto što me dugo,dugo svrbi i znam što ću pokrenuti tom izjavom ali u briga me sam fazi- postoje žene koje odlaskom u rodilište očekuju holivudski film...malo stenjanja,držanja za rukicu, brisanja gazom, super zgodni doktor i nevjerojatno draga primalja...i onda se šokiraju kad vide da to nije tako...educirane o porodu ili ne...
    Mislim da je prvo nužno svesti očekivanja na realno stanje...
    Ne ideš u hotel.Rodilište je ipak bolnica.I to hrvatska, povrh svega....

S ovim ne zadirem u onaj dio gdje se intervenira u svakoj mogućoj fazi poroda...Treba biti glasan da se stvari promjene...I lažem se, topla riječ ne košta ništa kad se radi o preplašenoj rodilji...No dojma sam sve češće na ovom forumu da smo za uvjete koje imamo malo prerazmažene...
    OK, očekujemo i imamo pravo na bolje ali smo došli do toga da u svakoj drugoj priči s poroda nitko nema ni jedno lijepo iskustvo...Jer si nije dao da ga ima...jer nas smetaju gluposti što primalja nije bila cijelo vrijeme nasmješena od uha do uha i što nam nisu tri puta dnevno satensku posteljinu presvukli na krevetu....

bauba ovo ne ide tebe već općenito...da ne bi bilo zabune...

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kako bi ova rasprava drugačije izgledala kad bi se pogledala iz druge perspektive :/ .
    Zamijenite riječ rodilište/liječnik(sestre) sa škola/nastavnik. Ili sa stomatološka ambulanta/stomatolog?
    Što biste rekle da vam se vaš stomatolog prilikom bolne intervencije unese u lice i drekne "Šta se dereš?!"
    Ili da dođete u vrtić, navlačite djetetu šlapice , a dođe teta odgojiteljica i istrgne vam dijete iz ruke uz posprdan komentar: nemam ja vremena čekat, nek ide bos, u 9.00 svi moraju biti u sobi, uvjeti su takvi kakvi jesu, ko se obuk'o - obuk'o se.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam se bunila, i gnjavila, i raspravljala, i zahtijevala, pa cak i vikala na jednu sestru (na sto je ona pobjegla iz sobe, rasplakala se i rekao mi je pedijatar da se ona boji uci u moju sobu :? )

i na kraju od toga nema ne znam kakve vajde, nije bilo ni u tom trenutku, a bome mi nije ni pomoglo da se osjecam bolje ni 2 godine nakon poroda

ne kazem da se ne treba boriti, i reci i traziti, al nije to garancija niti da ce se tada prema nama bolje ponasati i postivati nasa prava i nas same kao ljudska bica
    neki minimum mora postojati, ne trazim da me iko gladi s perom po guzici, al bar da suti ako nema sto pametno za reci, ili je to previse?!?

i stvarno ne kuzim ovo prigovaranje nekome za to sto se osjeca lose :/

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Kako bi ova rasprava drugačije izgledala kad bi se pogledala iz druge perspektive :/ .
    Zamijenite riječ rodilište/liječnik(sestre) sa škola/nastavnik. Ili sa stomatološka ambulanta/stomatolog?
    Što biste rekle da vam se vaš stomatolog prilikom bolne intervencije unese u lice i drekne "Šta se dereš?!"
    Ili da dođete u vrtić, navlačite djetetu šlapice , a dođe teta odgojiteljica i istrgne vam dijete iz ruke uz posprdan komentar: nemam ja vremena čekat, nek ide bos, u 9.00 svi moraju biti u sobi, uvjeti su takvi kakvi jesu, ko se obuk'o - obuk'o se.
    pa nemre baš iz te perspektive nije ni približno ,no ajde....šta ti misliš da bi trebali i tu šutit i osjećat se loše i ne radit na mijenjanju stvari...?
    eto ja bih, čim bi prilika dopustila zaurlikala na zubara nazad a bome i na tetu...za početak...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    pa nemre baš iz te perspektive nije ni približno ,no ajde...:
    a koja je razlika? :?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zaboravna,ah...
    meda,pa nitko ni nije rekao da je urlanje na sveživo oko sebe garancija za išta...Ali otić linijom manjeg otpora i šutjeti...Šta s time? To sigurno neče izmijeniti stvari oko stanja u našim rodilištima....
    Meni je tužno da se tolike snažne žene u rodilištima samoinicijaticno pretvaraju u pacijenta...Inače sam pekmez ali u mnogim situacijama sam jaka i stvarno ne volem pekmeze...

Meni je bauba jasna.jasno mi je o čem piše i mogu zamisliti što si vrti po glavi i ne znam što je prošla na porodu...Super je dobiti potporu ali ne pišem o tome...Na foumu je previše pekmeza i razmaženih zahtjeva...A malo tko bi prstom mrdnuo da se išta promjeni... :/

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

primalja nisam.
    niti sam debelokožac.
    samo jako dobro znam di živim, u kakvim uvjetima živim, šta negdi mogu očekivat, šta ne mogu i šta je realno za očekivat.
    ako ti ne smeta, super.

bauba, nemoj ovo preosobno shvatit jer stvarno ne znam koliko si se ti borila da ti tretman bude kakav očekuješ.

ovo me is***dila Apatheticina izjava (neću niti napisat šta mislim o toj izjavi):
    1. ovdje se govorilo o tretmanu djeteta, a ne rodilje. Nitko ni ne očekuje da se njega gladi po ritici, no tretman djeteta ko nekakvog napuštenog psića je nedopustiv. Zbog krasnih tretmana hrv.rodilišta djeca dolaze doma sa meningokoknim sepsama, upalama pluća i koznačim
    2. Nisu svi odrasli u uvjerenju da za sve trebaš galamiti i derati se na druge. Osobno smatram da kućni odgoj nalaže da ti pristojno zamoliš, a netko tu molbu sasluša. Ako smo došli do toga da se ja na sestre moram derati i uchenjivati za svoja prava, onda smo se po ponašanju i odgoju vratili u pvobitnu zajednicu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa bauba uopće nije šutjela.
    A i što bi netko trebao biti dobar prema tebi samo ako ti to izričito zatražiš?
    Što da nekog još i moliš da ti se ne obraća ko životinji?
    I potpisujem čokoladu.
    To je potpuno isto!
    Drugo radno mjestoi, druga ustanova ali isto!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zaboravna,ah...
    meda,pa nitko ni nije rekao da je urlanje na sveživo oko sebe garancija za išta...Ali otić linijom manjeg otpora i šutjeti...Šta s time? To sigurno neče izmijeniti stvari oko stanja u našim rodilištima....
    Meni je tužno da se tolike snažne žene u rodilištima samoinicijaticno pretvaraju u pacijenta...Inače sam pekmez ali u mnogim situacijama sam jaka i stvarno ne volem pekmeze...

Meni je bauba jasna.jasno mi je o čem piše i mogu zamisliti što si vrti po glavi i ne znam što je prošla na porodu...Super je dobiti potporu ali ne pišem o tome...Na foumu je previše pekmeza i razmaženih zahtjeva...A malo tko bi prstom mrdnuo da se išta promjeni... :/
    ma ljudi o čemu vi pričate??! :shock: :shock:
    Nitko nije spomenuo tetošenje rodilje IGDJE!!,
    Žena je lijepo napisala da ju je do ruba depresije dovelo ponašanje rodilišta prema NJENOM DJETETU. Nidgdje se nije spominjao primalja prema njoj. A ako pod "pekmez" ponašanje podrazumjevate to što sam zgrođena jer je djetetu stala cirkulacija zboj krvnički stegnute narukvice, onda ok

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    zaboravna,ah...

ma ljudi o čemu vi pričate??! :shock: :shock:
    Nitko nije spomenuo tetošenje rodilje IGDJE!!,
    Žena je lijepo napisala da ju je do ruba depresije dovelo ponašanje rodilišta prema NJENOM DJETETU. Nidgdje se nije spominjao primalja prema njoj. A ako pod "pekmez" ponašanje podrazumjevate to što sam zgrođena jer je djetetu stala cirkulacija zboj krvnički stegnute narukvice, onda ok
    ajde ti lijepo meni na popravni pa još jednom pročitaj moje postove...
    U kojima stoji da pišem OPĆENITO!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    primalja nisam.
    niti sam debelokožac.
    ako ti ne smeta, super.

Uvjeti će biti takvi dok god se majke-rodilje s njima mire i dok se "prekenjavanjem" smatra potreba za nježnošću u trenutku kad Žena donosi Život na svijet, kad rađa Čovjeka!
    Smatram da u trenutku dok rađa žena treba biti samo na to usmjerena i ne biti u poziciji da se mora boriti za sebe i za dijete.

Isto tako, dok postoji stav "samo jedna u nizu", naša rodilišta će izgledati kako izgledaju, nosit ćemo svoj toalatni papir (iako smo ga platili sa svakom plaćom) i vlastitu hranu jer je ona koja se dobije tamo nejestiva, a o tretmanu, humanosti, pravu na cjelovitu informaciju o našem stanju da ne govorim.

Nisu to samo rodilišta, nego i vrtići, škole, institucije...
    Svuda smo samo jedan od i ništa se ne mjenja.

Oprosti, zbog sebe, ali ne trebaš zaboraviti. Otvaranje jednog ovakvog topica je već korak naprijed.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bauba
    meni to nije tuzno. meni je to normalno i ocekivano.

jer je porod zaista posebna zivotna situacija. koliko god bile inace jake, samouvjerene i lajave, u porodu svaka od nas reagira drugacije, posebno ako je to prvi porod. tu je bol koja moze biti vrlo jaka, tu je strah, strah od nepoznatog, strah od toga da li ce sve biti u redu, strah za dijete, strah zbog toga sto si sama i ne znas hoces li dobiti pomoc kad ti je potrebna, tu je osjecaj neugode sto si gola pred nepoznatim ljudima, tu je puno toga, uglavnom... OSJECAJA. a ne razumnih misli.

stalno zaboravljamo da porod nije stanje razuma, nego stanje osjecaja. to nije vrijeme kad mozemo i trebamo razmisljati i voditi intelektualne rasprave ili pak, kako neke impliciraju, svadje s medicinskim osobljem. to je doba kad smo u posebnom, njeznom, osjetljivom stanju, usmjerenom prema dolasku novog bica na svijet, naseg DJETETA.

smatram da je kljucna ova izjava:
    pa ko sam ja uopće???? ako vama nije jasno, meni je - samo jedna od mnogih koje svakodnevno rađaju.
    gledano od strane rodilista, da. samo jedna od mnogih. sto ne opravdava apsolutno nista. jer njima je u opisu posla da se ponasaju ne samo profesionalno nego i humano.

a tko sam ja uopce...? ja sam ja. jedna i jedina. i ocekujem da mene i moje dijete tretiraju prije svega humano. i uopce ne mislim da je to sto trazim puno i previse. samo malo prakse, samo malo kontrole, samo malo skidanja od place osoblju koje se ponasa ignorantski, nehumano, omalovazavajuce i/ili neprofesionalno - da vidis kako bi se puno toga promijenilo. nazalost, dok god zene smatraju da su nitko i nista, i dok god ne postoje sankcije za med. osoblje koje se ne ponasa prema zahtjevima svoje struke, ovakvi topici ce se otvarati iznova i iznova. mi mozemo pokusati dati podrsku zenama s takvim traumama, mozemo dati virtualni zagrljaj, ali takvih prica ce biti jos puno, puno, puno :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja osobno ni na ovo ne bi prišutila.
    ali ako ima žena koje bi na ovo prišutile, onda je ok i nemaju se šta posli žalit. stvar rješavaš odma, a ne kad prođe baka s kolačima.
    i zubaru, a i teti bi jednako rekla: "ovo vam je prvi, ali i zadnji put da ste povisili glas. vi ste tu radi mene, a ne ja radi vas jer ja plaćam vas a ne vbi mene".

ja ne kažem da se u rodilištima ne bi poneki djelatnici tribali ponašat humanije i iz temelja prominit takvo svoje ponašanje, ali dokle god rodilja šuti oni smatraju kako je njihovo ponašanje ok. e tu je rodilja da se izbori i za toplu riječ i za bolji tretman.....jer ako ona neće kazat šta joj smeta ko bi to tribao doć umisto nje kazat - muž, mama, tata, susida :?

a s ovim što je petarpan napisala se debelo slažem
    I nešto što me dugo,dugo svrbi i znam što ću pokrenuti tom izjavom ali u briga me sam fazi- postoje žene koje odlaskom u rodilište očekuju holivudski film...malo stenjanja,držanja za rukicu, brisanja gazom, super zgodni doktor i nevjerojatno draga primalja...i onda se šokiraju kad vide da to nije tako...educirane o porodu ili ne...
    Mislim da je prvo nužno svesti očekivanja na realno stanje...
    Ne ideš u hotel.Rodilište je ipak bolnica.I to hrvatska, povrh svega....

S ovim ne zadirem u onaj dio gdje se intervenira u svakoj mogućoj fazi poroda...Treba biti glasan da se stvari promjene...I lažem se, topla riječ ne košta ništa kad se radi o preplašenoj rodilji...No dojma sam sve češće na ovom forumu da smo za uvjete koje imamo malo prerazmažene...
    OK, očekujemo i imamo pravo na bolje ali smo došli do toga da u svakoj drugoj priči s poroda nitko nema ni jedno lijepo iskustvo...Jer si nije dao da ga ima...jer nas smetaju gluposti što primalja nije bila cijelo vrijeme nasmješena od uha do uha i što nam nisu tri puta dnevno satensku posteljinu presvukli na krevetu....

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ali upravo se o tome i radi! Za zubara nam je NEPOJMLJIVO da zaurla "Što se dereš?", a ginekologe ili sestre u rodilištu opravdavamo jer su rodilje ponekad osjetljive i razmažene. Takva je komunikacija OPĆENITO nedopustiva u bilo kojoj branši. A zašto se baš u ovoj u upotrebi? Zato što je rodilja na leđima, u bolovima i nemoćna.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

zašto SE = zašto JE

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

kad si dolazila na odjel gdje je ležao zbog žutice, zašto nisi dojila nego izdajala? je li bio problem s dojenjem?
    Malo si predugo na ovom forumu da ne bi bila svjesna situacije u dobrom djelu hr. rodilišta, kad se radi o žutici. Ovo mi je najviše upalo u oči, i dalje od bijesa uglavnom nisam čitala, jer užasno sam osjetljiva na to, pa kad ti tako postaviš pitanje, zvučiš kao da optužuješ baubu što nije mogla dojiti.

Za sve ostale tvoje odgovore, Nisam očekivala ovakvu neosjetljivost od tebe. Možda i jesi u nekim stvarima u pravu, ali gdje se tvoja humanost izgubila putem (ako je je i bilo)?

bauba, vrlo brzo nakon što sam rodila zadala sam si životnu misiju u kojoj ću svima (ponajviše onima na SD, a zatim i sebi), pokazati da se može drugačije. Tako da apsolutno razumijem što si još uvijek puna ovakvih tužnih pitanja. Evo, sad sam u 12. tjednu, nabrijana sam na porod, i općenito na boravak u bolnici. Što će na kraju biti? Ne znam, tko živ, tko mrtav da o tome piše.

čokolada, izvrsna usporedba!

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ali upravo se o tome i radi! Za zubara nam je NEPOJMLJIVO da zaurla "Što se dereš?", a ginekologe ili sestre u rodilištu opravdavamo jer su rodilje ponekad osjetljive i razmažene. Takva je komunikacija OPĆENITO nedopustiva u bilo kojoj branši. A zašto se baš u ovoj u upotrebi? Zato što je rodilja na leđima, u bolovima i nemoćna.
    meni ovo boldano nije opravdanje.
    ne moraš zauzet hogar strašni stav i podbočit se rukama da bi nekome dao do znanja da promini svoje ponašanje. ili sam se ja i iz ležećeg i bolnog položaja znala drugačije postavit :?
    ili sam imala preveliku sriću pa sam naletila na sve od reda normalne medicinare u rodilištu :?
    ali ako šutiš ništa se neće prominit.
    šutnjom takvima daješ potvrdu kako je njihovo neprimjereno ponašanje ustvari primjereno. pa bilo ono u rodilištu, kod zubara, u dućanu ili u vrtiću.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

bauba
    ja evo ni nakon tri godine nisam zaboravila i nisam uspjela se još pomiriti s nekim stvarima. Na primjer sebi ne mogu nikako oprostiti što nisam našla još više snage i razuma da se izborim za neke meni važne stvari, zamjeram si što nisam bila jača od svig hormona i svih osjećaja koji su me preplavili - kako beskrajno tužno!!
    i ubitačno mi ide na živce ona izreka koju sam toliko puta čula i pročitala: "sve zaboraviš onog trena kad ugledaš bebu"
    jel itko tko to izgovori ta stvarno misli? ili je to obrambeni mehanizam?
    Nisam zaboravila i ne želim zaboraviti. Želim mijenjati stvari, a stavom tko sam ja uopće se to ne postiže.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Niti jedna rodilja se ne bi trebala boriti na svom porodu.

Dostojanstvo je nešto što nam je garantirano Ustavom.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ajme preljuta sam i zgrožena da bi uopće komentirala neke postove ovdje :/
    Jači kači, ako se ne možeš glasno izboriti za svoja prava onda nisi ni zaslužila...ukratko: ako nisi jak = krepaj.... ajme pretužno

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja sam I.put imala negativno iskustvo ali samo od jedne sestre dok su druge bile ok, a ova je poznata da iz generacije u generaciju rasplače rodilje.
    I da rasplakala me grubo uzevši dijete, koje nije htjelo cicati (valjda je bilo sito) i koje mi je druga sestra prije odložila pored mene i rekla neka ga samo milujem, znači uzevši ga i grubo nataknuvši opet na cicu s pitanjem zašto ne dojim? a dijete u plač, iznenađeno od silne gruboće i uzme ga nakon 10min. (a trebao je biti 45min.) i kaže samo recite ako nećete dojiti i ode.......
    Plač, zovem muža i ne vjerujem...........ali pošto ne odustajem lako e neća ona mene sa strahom da nije ona u smjeni u šest dana nema koju pozu nisam isprobala kako ne bih naučila pravilno dojiti......
    budila se u 2h ujutro i izdajala kad su se napunile, njezinoponašanje i je dalo snagu za borbu.......naravno nismo sve takve...........u SPOMEN NA NJU DOJILA SAM 2G.

I nije mi palo na pamet opet tamo ne roditi i sjetila se ona mene, pa kaže (a ja u strahu) a to je mali plavi bio (jedini od svih crnih na carskom) aaa i muž vam je zgodan, sjećam se.........
    I tada sam shvatila (ne opravdavam ju) ali to je njoj bio jedan loš dan, netko ju iživcirao (nemojte reći da smo svi uvijek i baš uvijek jako ljubazne s kolegama, strankama).........i da me drugi put gledala sasvim drugačijim stavom..........

Naravno to nije opravdanje, ali da sam ja na njezinom mjestu, ja nemam živaca s ljudima , radim s papirima, a na tom radnom mjestu moraju biti žene dobre ko kruh, čeličnih živaca ali to nije nigdje tako, na žalost....i ja bih prolupala kada bi jedna rodilja rekla (iz vlastitog iskustva) a zakaj hrane moje dijete pa se ja moram izdajati, dok iz druge sobe druga kaže ajoj a zakaj je ne hrane pa pala je na težini, a zakaj ovo a zakaj ono............i niti jedna rodilja nije doslovno poslušala babicu kad joj je savjetovala npr. izdajajte budu vam se cice upalile, pa krivo dajete cicu djetetu, pa budite ga ne smije spavati na cici od kad dođe na nju mora nešto i pojesti........i ja sam frendici govorila i nudila kremicu za rane na dojci i odbijala ju je, pa sam im govorila odite se izdajati dijete vam ne pojede koliko vi puno imate miljeka i većina dobila upalu.......
    Ja sam svjesna uvjeta bolnica ali i različitih karaktera ljudi pa tako nitko nije savršen!!!!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja ne znam koja se žena može pomirit sa ovakvim tretmanom svojeg tek rođenog djeteta. Ja bi isto pop*izdila i hoću ako budem u toj situaciji. Idem i ja na carski sa blizancima...nema te primalje, doktora ili boga oca koji če moje bebe, koje meni znaće sve na svijetu, tretirat ko da su vreče piljevine!

Nakon operacije srca sam se digla sa postelje jer su me dok. zahebavali, pa bogme ču se dignut i nakon carskog i provjerit što je s mojom djecom. Zgrožena sam ovom pričom. Čak sad razmišljam da odem u neko privatno rodilište, ako u ovoj zemlji toga uopće ima!

Bauba, shvačam tvoje ogorčenje, ali najbolje stvarno da zaboraviš, i mazi i pazi svoju bebicu, a babe u rodilištu zaboravi...krave bezosječajne!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme, RozaGroza, ne moraš baš tim riječnikom...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Niti jedna rodilja se ne bi trebala boriti na svom porodu.

Dostojanstvo je nešto što nam je garantirano Ustavom.
    debeli potpis!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Apsolutno.
    ali i štošta nam je drugo garantirano Ustavom, pa... :/

Ispričat ću se tebi Baubašto sam na neki način "uzurpirala" ovaj topic iznoseći svoj stav forumske manjine...
    Voljela bih da druge nastave sa pokušajem utjehe i da se ovaj topic ne pretvori u ružan kaos...Tebi želim sreću na idućem porodu i da prevaziđeš ovo što te tišti...

Dušebrižnicima mašem pa-pa!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali ako šutiš ništa se neće prominit.
    šutnjom takvima daješ potvrdu kako je njihovo neprimjereno ponašanje ustvari primjereno. pa bilo ono u rodilištu, kod zubara, u dućanu ili u vrtiću.
    slažem se.

trudnica koja je šutila - nije ni znala na kojoj pretrazi je bila. meni su objasnili što rade, zašto to rade, čak i kako to rade u japanu! pa sam joj ja objašnjavala nakon pretrage.

sve što me zanimalo sam pitala - sve što sam trebala, dobila sam. i za sebe, i za one koje su šutile. pravila bolnice o donošenju i odnošenju beba, hranjenju - nisam mogla promijeniti u tih nekoliko dana, ali sam to prihvatila kao nužnost - znajući da ću se ja doma ponašati drukčije.

isto tako, nisam dozvolila da me uvjere da nemam dovoljno mlijeka - jer sam se izdojila, i s bočicom ganjala dežurnog doktora. itd...

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj Jelka prvotno napisa
    kad si dolazila na odjel gdje je ležao zbog žutice, zašto nisi dojila nego izdajala? je li bio problem s dojenjem?
    Malo si predugo na ovom forumu da ne bi bila svjesna situacije u dobrom djelu hr. rodilišta, kad se radi o žutici. Ovo mi je najviše upalo u oči, i dalje od bijesa uglavnom nisam čitala, jer užasno sam osjetljiva na to, pa kad ti tako postaviš pitanje, zvučiš kao da optužuješ baubu što nije mogla dojiti.

Za sve ostale tvoje odgovore, Nisam očekivala ovakvu neosjetljivost od tebe. Možda i jesi u nekim stvarima u pravu, ali gdje se tvoja humanost izgubila putem (ako je je i bilo)?
    tvoj je veliki problem Jelka što očito mjeriš sve svojim laktom. nažalost.
    pa ti najobičnije pitanje zvuči ko optuživanje.
    ako sam ženu najnormalnije pitala je li imala problema s dojenjem i zašto se izdajala, a ne dojila šta tu tebi ima čudno?
    jer, vidiš, meni je čudo ako je mogla dojit zašto se izdajala? i zašto je pristala na izdajanje? ne samo ona, nego xy njih koje su na to pristale.
    moja L. je ostala na neonatologiji zbo žutice i upale, ali se nisam izdajala nego su mi je donosili u određeni sat na podoj. i šta je sad tu čudno što sam je pitala.
    i moje i njeno dite je ostalo u bolnici zbog žutice, ja sam mogla dojit, a ona se morala izdajat. e je li ti sad išta jasnije na što se odnosilo pitanje?
    nadam se da je.

humanost mi se izgubila u svakodnevnici i raznoraznom cmoljenju.
    a i na dijelu puta di ne želim bit dio mase, tapšat po ramenu hordu istomišljenika u velikoj želji da budem dio njih, a ustvari mislim i razmišljam drugačije. e tu se negdi izgubila humanost.
    a valjda i u vidovitosti da će bit ovakvih posprdnih upitno/uskličnih zaključaka ko što je tvoj.

Ispričat ću se tebi Bauba što sam na neki način "uzurpirala" ovaj topic iznoseći svoj stav forumske manjine...
    Voljela bih da druge nastave sa pokušajem utjehe i da se ovaj topic ne pretvori u ružan kaos...Tebi želim sreću na idućem porodu i da prevaziđeš ovo što te tišti...

Dušebrižnicima mašem pa-pa!
    a na ovo petarpanino mogu se samo debelo potpisat.

žalosno je što se odmah ispljuca i izvriđa, ko što to rade Jelka i Apathetic, one (konkretno mene, ufino, ali se vriđa) koji ne misle i ne osjećaju ko većina. a zašto bi morale mislit i osjećat ko većina???? stvarno mi nije jasno.
    ili se to mora na ovom forumu?
    mislim ono, poželjno je osjećat što svi drugi osjećaju. ne imat ništa svoje, a bože sačuvaj iznit drugačije mišljenje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Iznenađena sam neosjetljivošću koja se vidi u nekim postovima i žao mi je zbog toga. Pisano je o tretmanu bebe, a ja ću o tretmanu rodilje iz osobnog primjera. Rekla sam na prijemu da želim prirodan porod ukoliko se ne kosi sa trenutnim stanjem mene i bebe tj. ukoliko je sve ok. MM je bio na porodu. Kako je koja osoba ulazila u boks, ponavljala sam isto kad su me jovo-nanovo tri-četiri puta priupitivali hoće li probiti vodenjak. Pa onda još nagovaranje između mojih trudova, pa dajte, ma hajdete,pa ne bih, ma ići će brže, ne želim brže, a zašto ne želite, jer želim prirodan porod, prirodan, prirodan da, doktore, uf, uf, uf(trud)da, prirodan, eto vidite kako se bezveze mučite...i ode nezadovoljan jer se ja mučim...
    I tako rodim ja nakon nekih po sata mučenja i dobijem bebu u naručje, i budem zadovoljna jer sam uglavnom uspjela dobit da poprate moj porod svojim prisustvom. I trebaju me još zašit, daju lokalnu, ja držim svoj mali zamotuljak, ugledam još jednu spremnu injekciju(ne reagiram, jer uskoro će me šivat) a ona kaže daje to za stezanje maternice i boc!
    Koga je pitala, kakvo stezanje maternice?????????

Hvala Bogu pa mi je porod bio ok i beba također pa sam dobila "samo" injekciju za stezanje maternice. Ovim svojim primjerom samo želim ukazati na ponašanje i stil rad u našim rodilištima koji nije ok. Ne tražim ja ni mile lale ni cile mile. Ali da treba informirati rodilju i s njom komunicirati, e to treba.
    I ne mogu se pomirit da sam jedna u nizu. Ni u dućanu od pletenih đempera, a kamoli u rodilištu.

A ovaj topic je korak naprijed u osvještavanju. Zato, hvala i onima koji nisu mog mišljenja jer sam ovako svoje mišljenje bolje iskristalizirala.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Loryblue, zar nisi pročitala prvu rečenicu mog posta?

Mogla bih još puno toga napisati, ali neću.

Ma znaš što, ja sam zapravo jako sretna, jer nisam ti. Nisam ogorčena.

Stranica 1 od 7 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •