Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 113

Tema: S dvoje djece živčani slom

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    296

    Početno S dvoje djece živčani slom

    Evo, da vas pitam koje imate iskustva, naime rodila sam 6.11, a imam sina od 2 godine i 5 mjeseci. Svaki dan, bolje rečeno večer imam živčane slomove; ja dojim, sin se igra , baca stvari, hoće pažnju( tata ga ne zna zabaviti kao ja), a kada dojiš, želiš mir, barem donekle. Onda treba ići na spavanje, pa uđe u sobu di je seka, pa buči, meni ko da neko po glavi lupa kada njemu padne igračka na pod, jer se bojim da ne probudi seku, ja sva sretna kada ona konačno zaspe. Onda ujutro se neće obuć za vrtić, hoće dragat seku, pa je probudi, posdraga 3 puta i hoće još i još , ja izgubim živce i maknem ga silom, derem se, ne znam kako će to ići kada ću biti sama sa sekom, a njega moram voditi u vrtuić ( sada ga tata nosi, jer neće hodati dok je s tatom, pa ga nosi u i iz vrtića, neće si obuć jaknu, a vani hladno). jer je i vama slično s dvoje djece, da vam pukne film? :?

  2. #2
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Točno je tolika razlika kod mojih cura.
    Prvi mjesec mi je u svemu pomagala mama. Kuhala, pospremala...Ja sma se bavila njima dvjema. Malenu dojila, a slobodno vrijeme se igrala, čitala sa starijom.

    Njegovo je ponašanje za razumjeti. To je velika promjena u njegovu životu i ja bih svoje dijete ostavila doma, ne bih je niti davala u vrtić. Bilo bi dobro da imaš neku pomoć u kući. Ja sam imala tetu koja mi je pomogla oko nekih kućanskih stvari, kuhanje i to. A ja sa djecom.

    Oko ovoga lupanja kad seka spava... to sam isto sve prošla i nekad i danas prolazim
    Probaj biti što mirnija.
    Mi od prvog dana te stvaro radimo skupa.
    Npr. kod uspavljivanja: mala na cici, starija s druge strane leži pored mene i ja joj čitam priču.
    Nisam joj nikad branila da ide samnom u sobu kad malenu stavljam spavati. Mislim da bi tek onda poludjela

    Ak oje htjela biti s tatom u dnevnom, ok, ali 99% slučajeva i onda i danas idemo sve tri.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    38

    Početno

    Joj nisam smjela ovo citati
    Pretpostavljam da me isto ceka jako brzo

  4. #4

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    47

    Početno

    draga moja,
    znam da ti je sada teško i da si još uvijek emocijonalno osjetljiva s obzirom da si tek rodila, ali pokušaj se potruditi svakoj situaciji prići na mirniji način, plagano.
    mirnim glasom punim ljubavi pokušaj rješiti problem sa malenim, on će to osjetiti. pokušj ga što više uključiti u brigu oko bebice (da nosi pelenu u koš, pridržiti šampon, donese dekicu, izabere što će joj obući i na kraju neka poljubi maleni smotuljak, a vi poljubite njega i pohvalite ga) tako se ne će osjećati zapostavljeno, odbačeno, mora se osjećati voljeno! ali isto tako neke stvari mu nemožete dopustiti, bacanje igračaka i td. i kod toga morate ustrajati (ja naprimjer svoje stavim za kaznu u fotelju da sjede i kad se situacija smiri porazgovarm s njima).

  5. #5
    Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    ...gde Dunav ljubi nebo...
    Postovi
    1,976

    Početno

    Izmedju mojih princezica je tri i po godine razlike.
    I. se jako radovala dolasku sestrice, ali je po njenom rodjenju izjavila kako ne zeli u vrtic. To je bio njen nacin da "sacuva' svoje mesto pored mame i mi smo joj to omogucili.
    Nikada necu zaboraviti reci patronazne sestre kada mi je u ruke predala zamotuljak, pomazila stariju cerkicu po glavi i rekla: "A sad, sva paznja NJOJ!"
    Tako je i bilo. Malena je sisala, na drugoj strani sedela je starija sa glavom na mom ramenu i ja sam joj citala. Cim malecka zaspi, posvecivala sam joj se 100%, igrale se, pricale...posebno zadovoljstvo joj je bilo ( a nekad je i dan-danas) da same odemo u setnju, na klizanje, sladoled, dok malu cuva tata...
    Nije lako, znam...nekad si umorna i najradije bi spavala kada i beba, nekad se osecas kao podvojena licnost dok zadovoljavas potrebe dvoje male dece u isti mah, nekad bi malo vremena i za sebe...
    Neka ti neko pomogne, a ti se posveti oboma i gledaj da se odmaras sto vise. Pa makar to znacilo i da je kuca u haosu, a za rucak pizza iz restorana. Najvazniji je vas mir i da ga sto pre steknete...
    Ljubi pilice i javi kako ide .

  6. #6
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    hej, evo i mene sa slicnim iskustvom.

    moji su srazlika 22 mjeseca, i ja sam veliku vecinu vremena sama s njih dvoje. prvih 2 mjeseca je bilo zeznuto jer je mali tukao malu, npr ja dojim a on dode i klepi ju po glavi :/

    znalo mi je dolaziti da iskocim iz koze ali prezivjelo se, sad nam je super, bez obzira na to sto je strasno naporno.

    znala sam da mu je to ogromna promjena a kako ga nije imao ko zabavljati osim mene, nas troje sve radimo zajedno, idemo van, u parkove, u tramaje, u setnje, u krevet..

    nakon te pocetne ljubomore i "tucnjave" njih dvoje su sada..

    kad ju je mlatio samo sam ga micala i govorila ne, da necu da ju tuce jer je mala i da j moze ozlijediti. cuj, svaka prilagodba je teska, ali to prode i onda bude super. samo pripazi da ti se mali ne osjeti previse uskracen dolaskom prinove i sve ce biti ok.

    sretno

  7. #7
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Kod mene je isto razlika 2 god i 5 mjeseci.
    I prečesto sam bila u situaciji kad bih čupala kosu s glave. Sad se stvari smiruju...ali polako.
    Meni je isto teško padalo dojenje po sat vremena a stariji ludi. Zašto njegova mama leži s bebom. I tad je obično palio neki motor na baterije da uznemiri bebu, da beba plače a on se šeretski smijao!
    Sad je lakše, puno lakše.
    Prošle godine u ovo vrijeme i ja sam se jadala.

  8. #8
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj monax prvotno napisa
    Prošle godine u ovo vrijeme i ja sam se jadala.

    Svaka od nas koja se javila je, čini mi se, imala svoj topik na ovu temu

  9. #9
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,248

    Početno

    Kod nas je kaos, ali nekako sam se pomirila s tim.

  10. #10
    majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    sthlm
    Postovi
    654

    Početno

    zvuci aposlutno normalno, ja sam imala blizance i dvogodisnjaka u kuci, tako da mi ne moras nista reci. pogotovo navecer kad su djeca umorna dobivaju svakojakve zabavne ideje.

    prvenstveno se ti moras nauciti iskulirati, i istrenirati da ne izgubis zivce.

    pokusaj koliko je god moguce ukljuciti starije dijete u neku aktivnost s tobom dok dojis, sjedni na pod, iil udobno u fotelju, pa radite nesto, kupi nesto malih prakticnih drkalica koje ga mogu zabavljati dok dojis, pogledajte crtic, procitajte pricu, ili slicno. najvjerojatnije ne mozes racunati na potpuni mir tokom dojenja kad imas starije dijete u kuci.

    drugo, otac mora probati naci nacin da se bolje priblizi starijem djetetu, kroz salu, kroz igru, posvecivati mu se vise i inace, a ne samo kad treba obuc jaknu. nastoajti izbjegavati davati negativne paznje djetetu, kad vec se zeza i trazi pasnju negativnim stvarima, predloziti neku alternativu (isto kao i gore, koja sitna igracka, crtanje, bojanje, plastelin, prica, crtic, setnja, odlazak u park...)

  11. #11
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Frogica, rodile smo na isti dan. Samo što sam ja prije 6 godina
    Znam da si živčana ko pas, da ti sve smeta, da bi najradije bila sama s bebom, spavala kad spava ona...itd. Ali morat ćeš se strpiti jer nije tako jednostavno kad ih je dvoje. Ja točno znam o čemu pričaš kad kažeš da te svaka padnuta igračka lupa po mozgu kad beba zaspe jer meni je tako bilo i prije a i sad je jer kad najmanji zaspe, ovi dvoje ko da dobiju neko trenutačno ludilo pa baš odjednom počnu sa nekim živahnim igrama, zovu ekipu od 5 djece kod nas itd...Nema pomaka a prošlo već 2 godine otkad se rodio. To je tako, drugo ti je dijete a ti se moraš rastrgati na dvije strane. Ali još je friško, tek si rodila, kasnije te neće niti toliko živcirati te sitnice niti ćeš ih toliko primjećivati. Sad je najvažnije da se posvetiš starijem sinu maksimalno, čak više nego bebi i da puno razgovarate. On je zbunjen i za njega je sve to novo. Teško je i nama veilikima hendlati sa svime kad se beba rodi a zamisli maleno dijete koje ne zna što ga snašlo

  12. #12
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Terra Magica
    Postovi
    7,229

    Početno

    Nama je razlika 7 godina pa je isto kaos.
    Ona negativnosti ne usmjerava na njega nego na mene i MMa sto je isto izazov svoje vrste. No, prezivjet cemo.

  13. #13
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,976

    Početno

    Samo malo podrške i razumijevanja . Moja mlađa ima uskoro 12 mjeseci, pa nam je svejedno svako jutro kad starija (4.5) nije u vrtiću - kaotično. Blago rečeno.

  14. #14
    kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb/Jarun
    Postovi
    2,995

    Početno

    Nama je razlika pet godina i kao kod Busy, Leona bebača obožava, grli i ljubi, ali mi osjetimo na svojoj koži muke prilagodbe.
    Opet se, kao kad je bila manja, ljuti za svako drek, ljuti se ak je gledaš, ljuti se ak je ne gledaš, ljuti se ak je pomaziš ljuti se ak je ne maziš itd.

    Pa bi ona da joj pečem palačinke ili se igram s njom nečeg za kaj trebaju dvije ruke - baš onda kad je Jura na cici i tak.
    Pet puta češće se čuje njen plač nego njegov i to onaj cendravo-zavijajući-živce-kidajući plač, ali sve to ide u rok službe, proći će 8)

  15. #15

    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Postovi
    193

    Početno

    Ja jos nemam iskustva,tako da nemogu nista komentirati niti dat nekakav savjet.Moj drugi andjelak stize u junu iduce godine i razlika ce bit 20 mjeseci.Jedino sto sam ja uvjerene da nece bit tako strasno jer je D. od prvog dana predobro dijete pa se nadam da ce tako i ostati.Naravno svjesni smo i moj muz i ja da njemu i dalje moramo poklanjati svu paznju kako se ne bi osjecao ugrozenim.A sto se tice dojenja to se nadam da ce dobro ic ovaj put i da cemo to moci i uz pomoc marame,tako da bi imala sto vise mogucnosti zabavit D. za to vrijeme.
    Opet kazem to su za sad samo moje pretpostavke,a pravu situaciju cemo vidjet iduce godine :D ma jedva cekam da me pocnu zajedno zivcirati .

  16. #16

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno Re: S dvoje djece živčani slom

    Citiraj frogica prvotno napisa
    Evo, da vas pitam koje imate iskustva, naime rodila sam 6.11, a imam sina od 2 godine i 5 mjeseci. Svaki dan, bolje rečeno večer imam živčane slomove; ja dojim, sin se igra , baca stvari, hoće pažnju( tata ga ne zna zabaviti kao ja), a kada dojiš, želiš mir, barem donekle. Onda treba ići na spavanje, pa uđe u sobu di je seka, pa buči, meni ko da neko po glavi lupa kada njemu padne igračka na pod, jer se bojim da ne probudi seku, ja sva sretna kada ona konačno zaspe. Onda ujutro se neće obuć za vrtić, hoće dragat seku, pa je probudi, posdraga 3 puta i hoće još i još , ja izgubim živce i maknem ga silom, derem se, ne znam kako će to ići kada ću biti sama sa sekom, a njega moram voditi u vrtuić ( sada ga tata nosi, jer neće hodati dok je s tatom, pa ga nosi u i iz vrtića, neće si obuć jaknu, a vani hladno). jer je i vama slično s dvoje djece, da vam pukne film? :?
    jednaki razmak

    a još starija ne ide u vrtić

    i budi se jednako kao i mlađa

    i sišu obje svaki čas

    meni je najgore što se osjećam nemoćna ponekad - dok manje dijete uspavljujem, umirujem ili dojim




  17. #17
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    ot - meni je razlika šest godina - i nisam kod starijeg primijetila nikakvu ljubomoru, promjenu ponašanja ili sl. nakon dolaska mare. :/
    fakat me počinje hvatati panika da sam nešto propustila i da ne vidim na koji način on ispoljava tu veliku promjenu koja se desila u njegovom životu. a maza samo takva, a do mare samo on u centru pažnje :/

  18. #18

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,519

    Početno

    I kod nas je selo veselo...S tim da nije jadni Luka taj kome smeta buka i dramaturgija, vec ja. Luka je od prvog dana presretan u prisustvu brata...Oni se vole....ali preko mojih ledja. Redovno imam napade samozazaljenja...to je visi nivo jada u odnosu na zivcane slomove s pocetka.

  19. #19
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Ma daj
    Ne mora kod svakog biti isto. Moja je fakat bila mala kad je dobila seku. Sad kad gledam ovu mlađu, ona je 25 mj i ne mogu vjerovati da joj je seka bila samo koji mjesec starija kad se ona rodila :/

  20. #20

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    296

    Početno

    Ja isto nastojim se igrati sa starijim dok mlađa spava, maksimalno mu se posvetiti. Ali me živcira kada navečer mala zaspe, a on udri nešto lupati, želi čitati priču, baš pored kinderbeta gdje mala spava, a ja jedva čekala da zaspe, a on radi buku, pa hoće spavati kod nas u sobi, a prije je išo tati u sobu, što meni više paše., jer zna kašljati sada po noći, pa se bojim da svi ne budemo budni. Sve me to strašno iritira i dovodi do ruba da uvijek na kraju planem, izderem se na jadno dijete, jer bi inače pukla. To me kasnije smeta i žao mi je i razmišljam da počnem piti nešto za smirenje na biljnoj bazi pošto dojim, ne znam., da si olakšam.

  21. #21
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    frogice, pa daj vam svima malo vremena...
    Možda malenoj nakon par dana neće ništa smetati kad njega čuje.

    Priču probajte čitati tiho, tako smo mi.

  22. #22
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    kod mojih razlika 18 mj., stariji nije išao u vrtić tak da sam uživala s njih dvoje. Večernje spavanje sredimo tako da prvo ide spavat stariji pa tek onda mala ( čisto da se ne desi da on probudi malu - makar uskoro ću to morat obrnut ), ili tata uspavljuje M. a ja T. I kod nas je nekak pravilo da koje dijete u tom trenu ima tanje živce dobije prije ono što traži ( znam da nije u redu ali tak je bar duže tišina )- naravno stariji je u 99 % situacija tanjih živaca.


    Btw, ja uopće ne znam kak sam uspjela s njima provest jutro ( ne znam ni kak sam stigla do posla ) oni su danas naprosto LUDI i to oboje.Jel to danas nešto ekstra divlje u zraku :? . Vaši ?

  23. #23
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    e, to što kaže anci, ali i još nešto je meni pomoglo.
    kad sam shvatila da se ništa strašno neće desiti ako se i mara probudi. i ja sam imala tu paniku od buđenja i živčaniju jer je jako malo spavala u komadu, a juraj bi ju probudio čim bi se zaderao ili sl. a ne može cijelo vrijeme ni on biti tiho kad mara spava - to bi značilo da mora cijeli dan biti tiho.
    i onda, sam se pomirila s tim da će je neminovno tu i tamo i probuditi. onda bi ju opet stavila na cicu i opet bi zaspala. ili ne bi.

  24. #24
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    oni su danas naprosto LUDI i to oboje.Jel to danas nešto ekstra divlje u zraku :? . Vaši ?
    Moji su danas baš nešto posebno dobri. Očito nešto čudno je u zraku

  25. #25

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Postovi
    47

    Početno

    na nastojim svaki svoj posao u kojem oni žele sudjelovati pretvoriti u igru.
    recimo kad peglam Ana (2,5 g) ima svoj mali stol na kojem ona pegla ili mi pomaže staviti prljavo rublje u perilicu, pomažu mi miksti kolače, mjesiti tijesto, pa nek prosipaju brašno kasnije sve zajedno počistimo tako se po igramo i ujedno potičemo stjecanje životnih navika.

    probaj i na taj način raditi sa djecom!

  26. #26
    Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,626

    Početno

    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ali i još nešto je meni pomoglo.
    kad sam shvatila da se ništa strašno neće desiti ako se i mara probudi.
    Pa i to.
    Sve je u radu na sebi

  27. #27
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    oni su danas naprosto LUDI i to oboje.Jel to danas nešto ekstra divlje u zraku :? . Vaši ?
    Moji su danas baš nešto posebno dobri. Očito nešto čudno je u zraku



    :shock: .Blago tebi.

  28. #28
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    6,874

    Početno

    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Citiraj Trina prvotno napisa
    Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    oni su danas naprosto LUDI i to oboje.Jel to danas nešto ekstra divlje u zraku :? . Vaši ?
    Moji su danas baš nešto posebno dobri. Očito nešto čudno je u zraku



    :shock: .Blago tebi.
    Ma baš mi se blago kad se čudim što su ovako dobri

  29. #29

    Datum pristupanja
    Dec 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    89

    Početno

    Mene ova situacija čeka za 2 mjeseca, i malo ste me prepale... ja stalno idealiziram situaciju u glavi, da će sve štimati, da B neće biti ljubomoran i to...

  30. #30
    kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    SF Bay Area
    Postovi
    3,686

    Početno

    Nama je skroz ok, samo sto je Novi zahtevan onako kako je bio i pre nego se Izi rodio.
    Vole se, nema ljubomore, to mi je nekako najbitnije, a sa hendlanjem izlazimo na kraj.

    A haos - uvek

  31. #31
    Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zagreb, Vidovec
    Postovi
    4,586

    Početno

    mislim da smo najgore prosli.
    Anita je zahtjevno dijete a Kata...jos sam u pozitivnom soku. Zen beba.

    krenulo je na puno bolje jkad sam postavila jedini zahtjev: prezivjeti dan sa sto manje icijih siza.

    sama sam s objema vecinu dana.

  32. #32
    Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    on the edge
    Postovi
    3,231

    Početno

    Citiraj kloklo prvotno napisa
    Nama je razlika pet godina i kao kod Busy, Leona bebača obožava, grli i ljubi, ali mi osjetimo na svojoj koži muke prilagodbe.
    Opet se, kao kad je bila manja, ljuti za svako drek, ljuti se ak je gledaš, ljuti se ak je ne gledaš, ljuti se ak je pomaziš ljuti se ak je ne maziš itd.

    Pa bi ona da joj pečem palačinke ili se igram s njom nečeg za kaj trebaju dvije ruke - baš onda kad je Jura na cici i tak.
    Pet puta češće se čuje njen plač nego njegov i to onaj cendravo-zavijajući-živce-kidajući plač, ali sve to ide u rok službe, proći će 8)




    sve al sveeee totalno mogu potpisati - samo kaj su moji obojica muškići.


  33. #33

    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Postovi
    1,002

    Početno

    U početku je najteže. Još malo i sve će se kockice posložiti na svoje mjesto, vidjet ćeš

  34. #34

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    pod zvjezdarnicom
    Postovi
    1,925

    Početno

    zar nikome starije dijete ne okrene punu vrčinu jutarnje pišaline nasred dnevnog boravka i zatim skače po njoj kao da su to lokve (sve šprica po tv-u, dvd-u i pojačalu), a vi za to vrijeme pokušavate umiriti bebu koja ima grčeve već od jutra

    i takve pizd*****

  35. #35
    betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Opatija
    Postovi
    632

    Početno

    Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    zar nikome starije dijete ne okrene punu vrčinu jutarnje pišaline nasred dnevnog boravka i zatim skače po njoj kao da su to lokve (sve šprica po tv-u, dvd-u i pojačalu), a vi za to vrijeme pokušavate umiriti bebu koja ima grčeve već od jutra

    i takve (gruba rijec)*****


    sori, znam da tebi nije smješno ali ja sam se stvarno odvalila

  36. #36
    betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Opatija
    Postovi
    632

    Početno

    Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    zar nikome starije dijete ne okrene punu vrčinu jutarnje pišaline nasred dnevnog boravka i zatim skače po njoj kao da su to lokve (sve šprica po tv-u, dvd-u i pojačalu), a vi za to vrijeme pokušavate umiriti bebu koja ima grčeve već od jutra

    i takve (gruba rijec)*****


    sori, znam da tebi nije smješno ali ja sam se stvarno odvalila

  37. #37
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    3,170

    Početno

    Mi imamo dva dečka, razlika je 3 godine i 8 mjeseci. Najgora nam je bila prva zima, stariji je non-stop bio bolestan pa je bio sa nama kod kuće, nismo baš mogli izlaziti jer je ovaj imao uglavnom gnojne angine i temperaturu.
    Stariji je stalno privlačio pažnju i to mi nije smetalo jer je ovaj mlađi bio bubica i pored njega sam sa starijim mogla sve, ali je svejedno duuugo imao fazu klepanja maloga, svaki put kada bi prošao pored njega on bi ga trknuo laktom ili mu opalio čveger. Tu me izluđivalo, kao i namjerno buđenje bebe.
    Kada se sve to spoji sa cjelonoćnim bebinim nacicavanjima čudno bi bilo da malo ne ispališ malo na živce. 8) Sjećam se da sam tada zadnje rezerve živaca čuvala samo za njih, a za sve ostale oko sebe sam bila užasno netolerantna, što inače nije moja narav.

  38. #38
    tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Postovi
    1,923

    Početno

    Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa
    zar nikome starije dijete ne okrene punu vrčinu jutarnje pišaline nasred dnevnog boravka i zatim skače po njoj kao da su to lokve (sve šprica po tv-u, dvd-u i pojačalu), a vi za to vrijeme pokušavate umiriti bebu koja ima grčeve već od jutra

    i takve (gruba rijec)*****

    moj stariji je nedavno slučajno to napravio ( namjerno prolijevanje je rezervirano za mlađu ) i dok ga je baka presvlačila mala nije imala mira nego je išla gacat po tome i lijepo se razlijepila kolko je duga i široka i sva bila zapišana . Događaj i uvjeravanje da to više ne bu radila trajali su čak 3 min ( btw suze su duže išle ) .

  39. #39
    @n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,984

    Početno



    Ja sam već milijun puta ponovila da ćemo mm i ja popišati 'svu krv' s Čudom, koju nam je Smisao poštedjela... ona je fakat anđeo: mila, poslušna (koliko može biti dijete njene dobi), prilagodljiva... Čudo je doma mjesec dana i ona ga doslovno obožava!
    Kad se probudi gleda gdje je on, kad ide van pozdravi ga (samoinicijativno), kad se igra zove ga da gleda...

    Zato se strašno bojim što će nam prirediti Čudo jednog (dalekog) dana kad dobiju još jednu bebu. :/

  40. #40

    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,138

    Početno

    Sve je to normalno, ali razumijem da ti nije lako. Evo si upravo dajem time-out jer je stariji iz dišpeta ispljuvao ručak na pod. Obje verzije

  41. #41

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    180

    Početno

    Kod nas je razlika 25 mjeseci. Adriana je prvo dijete u obadvije familije i poklonjena joj je maksimalna paznja i ljubav od svih. Kad sam rodila Robija isti dan sam dosla kuci iz porodilista da se ne bi odvajali od nje, a prije toga smo ju pripremili da cemo se vratiti kuci sa bracom i djelovala je sretno. Naravno, pojma nije imala sta to znaci. Prvo vrijeme, jedno par tjedana nakon rodjenja Robija je bila jako tuzna, iako smo joj posvecivali puno paznje, kao i svi gosti koji su dolazili viditi bebu, ali ona je ipak bila tuzna, a ja cini mi se jos tuznija. Cesto sam se tada pitala sta je ovo meni trebalo. Onda smo sjele da porazgovaramo o njenim osjecajima i malo po malo je rekla da je ljuta na mene i na bebu, jer je mama stalno sa bebom. Ali isto je rekla da voli bebu. Ali nakon tog razgovora je postala agresivna. Pocela da je tuci, gristi i stipati pri svakoj prilici. U vrtic je isla svaki drugi dan tako da je imala prilike biti i kuci sa nama da se ne osjeca odbaceno, a opet joj je dobro doslo i da se malo makne od svega i igra sa svojim vrsnjacima. Ali je i tamo postala agresivna prema manjoj djeci. Ja sam se trudila biti maksimalno strpljiva sa njom i sve rjesavati pricom, ali naravno i ja sam samo covjek, tako da je bilo dana kad sam pucala po savovima od umora i neispavanosti, pa sam se znala pocesto i izgalamiti na nju, a pogotovo kad bi njega udarila. Dobio je i daljinskim po glavi i jastuk mo je stavila na glavu i stosta jos. Ludila sam, bila nesretna, umorna i mislila sam da cu pasti u depresiju. Sve moje znanje o djecjoj psihologiji i primjenjivanje iste nije davalo ploda. Onda sam nazvala djecjeg psihologa da mi pomogne. U razgovoru sa njom sam skuzila da trebam smanjiti zahtjeve prema samoj sebi, pustiti kvragu prasinu i ruckove i usisavanje i ostale kucanske poslove, nego samo se posvetiti djeci u tom prvom periodu. I tako sam i ucinila. Cistili smo vikendom, cesto jeli hrenovke i polugotovu hranu i prezivili. Naravno, jos uvijek je ljubomorna, ali daleko manje nego ranije. A sreca je i to sto jako lijepo zna formulirati svoje osjecaje kad razgovaramo sa njom.
    Sve se moze postici razgovorom, samo se mora ponavljati i ponavljati i pruzati puno paznje starijem djetetu.

  42. #42
    ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    454

    Početno

    Nama je prvi put bilo tako, i sada je opet tako između drugog i trećeg.
    Ali to je normalno, i prolazi s vremenom pa se ne uzrujavam previše. Ima dana za poludit, ali većina ih je ipak lijepih.

  43. #43

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Đurđevac
    Postovi
    174

    Početno

    Ajme, što me čeka!
    Još dok pridodam >30C vani iduće ljeto, od čega sama sama dovoljno živčana, bit će veselo .....

    Hm, možda pomažu 1 -2 Normabela, tu i tamo?

  44. #44
    anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Dugo Selo/ Sesvete
    Postovi
    550

    Početno

    vidim da je najbliža mojoj situaciji ivanche:
    U kući ih je troje: 2,3 i 7g.
    Da se razumijemo, samo je ova 3(-trojka) moj 8) , a dvije cure su od seke.

    Ali, živimo u istoj kući, gotovo zajedno, roditelja uglavnom nema, a baka je u zadnje vrijeme naočigled upala u litargiju, tj žena nam više snage za svakodnevnu borbu. I onda ih ja moram trpjeti.

    2 i 3 uglavnom mogu zajedno sa svađama svakih 1-1,5 sat.
    2 i 7 uglavnom mogu zajedno sa svađama svakih 2 sata (seke su pa se toleriraju).
    3 i 7 ne mogu jedan bez drugog, ali urlanje nastupa svakih 15-20 minuta.
    Svi skupa uopće ne mogu zajedno. A stalno su zajedno
    A ja sam luda

  45. #45

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    296

    Početno

    Evo, ja sada mlađu stavljamu sling kada stariji dođe iz vrtića i dojim je u slingu i tako hodam po stanu kako bi što više mogla biti sa starijim. Jest da je to teže, ali mala često tako zaspe pa je prebacim u kindač, pa malo odspava, pa opet cica, ali navečer ko da joj nije dosta cice stalno plače sve više i više, ja nemam više živaca pa joj oko 19-19 i 30 dam adaptirano, ona fino zaspi i spava do 1, a ja se mogu zabavljat s starijim i staviti ga na spavanje, inače ne ide. čitanje priče dok malu dojim teško izvedivo, jer ona navečer stalno navlači cicu i meškolji se pa me to boli, moram onda obračat pažnju na nju ,i to ne ide. Jednostavno je moram staviti navečer na spavanje da ja ne izgubim živce i mali ode spat u razumno vrijeme, a to mogu da je nadohranim. Eto, za sada tako rješavam stvari, mala mi ima sada 3 tjedna.I svaki dan molim boga da opet ne izgubim živce. Jučer se stariji htio kupati u 20 i 30 navečer, kada mi polako idemo spavati, ja poludila i tako se on kupao a ja ležala u sobi od umora i tu i tamo zavirila što radi. :/ Plakala sam ko kišna godina dojeći malu, što mi je ovo trebalo, samo sam njega zakinula, ne mogu mu se toliko posvetiti kao prije,a vidim da mu falim, mama dođi! ,a ja iz druge sobe ne mogu seka papa i tako 10 puta. Na kraju se rasplačem i stavim malu u sling, jednostavno ne mogu drugačije, žao mi je starijeg djeteta do bola!!

    anchie76 editirala naziv adaptiranog mlijeka

  46. #46
    @n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Frogice, nemoj tako razmišljati.
    Svi imamo uspone i padove nevezano uz dob djece i situaciju. Nije čudno da kod tako malene djece bude teško, no za par godina ćeš vidjeti kako će se lijepo igrati zajedno, družiti i biti ekipa... to će ti biti nagrada za sve ove teže dane.

    Znam da zvuči zastrašujuće ono 'za par godina', ali budi uvjerena da će doći ta svjetlost na kraju tunela. Pokušaj uživati u malenim anđelima dok su još tako maleni.

  47. #47
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    11,735

    Početno

    Citiraj @n@ prvotno napisa
    Frogice, nemoj tako razmišljati.
    Svi imamo uspone i padove nevezano uz dob djece i situaciju. Nije čudno da kod tako malene djece bude teško, no za par godina ćeš vidjeti kako će se lijepo igrati zajedno, družiti i biti ekipa... to će ti biti nagrada za sve ove teže dane.

    Znam da zvuči zastrašujuće ono 'za par godina', ali budi uvjerena da će doći ta svjetlost na kraju tunela. Pokušaj uživati u malenim anđelima dok su još tako maleni.
    potpis. ja bih ipak dodala, 'za par mjeseci' - vidjeti ćeš kako će se sve posložiti. malena će sve manje tražiti cicu i sve više će je zanimati okolina, a najviše od svega njen stariji brat. i sve više i više stvari ćeš moći raditi zajednički, s oba djeteta. ništa neće starijem djetetu biti ako u ovom, prvom, periodu ima malo manje mamu za sebe.

  48. #48
    a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,149

    Početno

    Citiraj frogica prvotno napisa
    Evo, ja sada mlađu stavljamu sling kada stariji dođe iz vrtića i dojim je u slingu i tako hodam po stanu kako bi što više mogla biti sa starijim. Jest da je to teže, ali mala često tako zaspe pa je prebacim u kindač, pa malo odspava, pa opet cica, ali navečer ko da joj nije dosta cice stalno plače sve više i više, ja nemam više živaca pa joj oko 19-19 i 30 dam adaptirano, ona fino zaspi i spava do 1, a ja se mogu zabavljat s starijim i staviti ga na spavanje, inače ne ide. čitanje priče dok malu dojim teško izvedivo, jer ona navečer stalno navlači cicu i meškolji se pa me to boli, moram onda obračat pažnju na nju ,i to ne ide. Jednostavno je moram staviti navečer na spavanje da ja ne izgubim živce i mali ode spat u razumno vrijeme, a to mogu da je nadohranim. Eto, za sada tako rješavam stvari, mala mi ima sada 3 tjedna.I svaki dan molim boga da opet ne izgubim živce. Jučer se stariji htio kupati u 20 i 30 navečer, kada mi polako idemo spavati, ja poludila i tako se on kupao a ja ležala u sobi od umora i tu i tamo zavirila što radi. :/ Plakala sam ko kišna godina dojeći malu, što mi je ovo trebalo, samo sam njega zakinula, ne mogu mu se toliko posvetiti kao prije,a vidim da mu falim, mama dođi! ,a ja iz druge sobe ne mogu seka papa i tako 10 puta. Na kraju se rasplačem i stavim malu u sling, jednostavno ne mogu drugačije, žao mi je starijeg djeteta do bola!!
    frogice, ja mislim da tebi jos i neki postporodjajni hormoni divljaju i upravljaju emocijama.
    Bas isto tako kako ti pises, sam se i sama osjecala nakon sto sam tonku rodila. i plakala, i plakala, jer se ne mogu u miru posvetiti sinu.
    KAd se samo sjetim tog ocaja!

    Ali zaista, brzo ce sve postati bolje i lakse. I uzivat ces u njihovom drustvu

  49. #49
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Citiraj frogica prvotno napisa
    Plakala sam ko kišna godina dojeći malu, što mi je ovo trebalo, samo sam njega zakinula, ne mogu mu se toliko posvetiti kao prije,a vidim da mu falim, mama dođi! ,a ja iz druge sobe ne mogu seka papa i tako 10 puta. Na kraju se rasplačem i stavim malu u sling, jednostavno ne mogu drugačije, žao mi je starijeg djeteta do bola!!


    ajme ja sam se rasplakala i sjetila se sebe, meni je isto ovako bilo.
    Cicanje-maraton, a stariji jadnik samo tužno gleda.

    Poslije kad smo to sve prevazišli, kad smo stariji i ja razgovarali on mi jadnik veli da nije volio kad ja ležim s bebom, a beba cica.

  50. #50

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    296

    Početno

    Ja kada skužim da mi mala se vrpolji na cici, i razvlači ju, te plače na kraju, i tako pola sata, skužim da to ne vodi ničemu i dam joj dohranu, i onda zaspi 2-3 sata i ja mogu se posvetiti starijem i obaviti neke stvari, napraviti doručak starijem i sl.To je obično navečer, ona onda prije zaspi i duže spava i nekada ujutro. Možda ispada sebično, ali ovako bi se samo mučila i ja i ona bez kvalitetnog dojenja, valjda u to doba nemam dovoljno mlijeka ili nešto je. Stavljam je da se podrigne i opet isto, plače i razvlači cicu. :/

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •