Da li neko mozda planira ili je bio tamo u postupku? kako je proslo?
cujem da su mnogo jeftini. da li je istina? navodno bez stimulacije IVF oko 600e?
Da li neko mozda planira ili je bio tamo u postupku? kako je proslo?
cujem da su mnogo jeftini. da li je istina? navodno bez stimulacije IVF oko 600e?
Nana3beba, najbrže će ti možda biti da pošalješ privatnu poruku arkani, ona je tata-mata za Makedoniju i tamošnje klinike. Sretno!
evo me![]()
ja sam bila 3 god. kod njih i napustila sam ih ljuta.
los tretman, nerazumevanje doktora i indiskrecija medju osobljem.
Nije tako jeftino. Skuplje je nego u Beogradu da znas.
Medjutim, da ne bude da sirim nebulkoze i neistine po forumu, ima kontakt na ovom linku i mozes im poslati mail.
isto ako citas cirilicu i razumijes makedonski, mozes na ovaj forum naci konkretne podatke.
IVF bez stimulacije je bio 1100 eura koliko ja znam, sada kazu mi cure je skuplje.
Unaprijed se ispricavam pomenutoj klinici ako sam ispricala lazi, ali ovo je moje licno iskustvo.
pisala im ja. i odgovorili mi vec. kazu 165e zakljucno sa aspiracijom. a ako je embrion dobar i vrate ga jos 410e.
sad ne znam sta da mislim. da nisu ispustili neku cifru?
glupo bi bilo da odem i da se ispostavi da je skuplje. a kako sad da ih pitam:" jeste sigurni da je toliko?![]()
nije mi jasno, jer upravo je jedna cura na makedonski forum gdje sam ti stavila link tu pise da:1 euro = 61 denareve ti najtaze informacija no za spontan ciklus znaci bez hormonska terapija:vo Sistina-1000 den stop inekcija,10.000 den punkcija i 100.000 den ili 1650 evra vrakanje na embrion.
1650 su joj rekli da ce biti sve ukupno.
mozda za strance vazi neki novi cjenik, ne znam, ne zelim da ti pravim probleme, cim si razgovarala sa njima idi, samo ne zelim da te neprijatno iznenade.
ovo je iskustvo od prve ruke, cura je bila pre neki dan na punkciju tamo.
*
od srca zelim da uspijes. nadam se da ce ovo moje biti greska.
i zao mi je ako sam te zbunila, nije mi bio to cilj.
hvala ti arkana!
ma nisi me ti zbunila!
i ja se plasim da su oni nesto izostavili... i ne bih da odem tamo pa da se neprijatno iznenadim.
zato sam im ponovo pisala i trazila potvrdu.
inace me "ganjaju" vec par puta sa predlozima termina da mi zakazu - mesec dana unapred.
osim toga, sumnjam da je za strance jeftinije nego za domace, logicno je obrnuto, zar ne? ako uopste ima razlike u ceni....
hvala jos jednom, pa ... javljam sta su rekli![]()
evo mene opet:
opet sam im pisala:
"Samo jos jednom da budem sigurna da nije doslo do nesporazuma u vezi cene kompletnog ICSI postupka iz prirodnog ciklusa. Napisali ste mi:
"Cena na danu punkcije je 10.000MKD (165eur)
Ako ima kvalitetan embrion na danu embriotransfera placa se 25.000MKD (410eur)."
Da li to znaci da je ukupna cena 575 eur?
Izvinite sto pitam ponovo, ali s obzirom da su kod nas cene znacajno vise (>1600eur) moram da proverim da nije doslo do ne sporazuma."
a oni mi odgovorili:
"Sto se cene tice navedene cene su bez terapiju koju pacijenti nabavljaju sami, i ako nema potrebe od promene postupaka."
i sad ja opet ne znam na cemu sam. jer ja sam ih pitala za icsi iz prirodnog ciklusa (bez stimulacije) pa ne znam zasto pominju terapiju koju pacijenti nabavljaju sami. mozda ima jos neka terapija sem stimulacije?
plavusa....
Biću surovo iskrena: ja kod ovih ne bih išla ni da mi plate. Išla sam i na njihov sajt i rekla bih da su novi, još nedokazani u svetu IVF klinika, naprosto meni ne deluju kao ozbiljni igrači. Znam tvoju priču, neno, vidim i iz potpisa gde si sve bila i iz najbolje namere preporučila bih ti ovog puta samo proverenu kliniku, Mb, Prag ili Kaali, i nijednu drugu.
Ali... uvek ono ali... ako ti negde duboko u sebi osećaš da treba probati u ovoj klinici (a da novac nije ono jedino što te opredeljuje), ako imaš neki intuitivan osećaj, ako te nešto vuče da tamo probaš, onda ne propuštaj priliku! To je samo ono kako bih ja uradila.
jooj jill, ne znam...
procitala sam iskustvo jedne ive na drugom forumu i posle cini mi se 3-4 pokusaja, njoj je uspelo! iz prirodnog ciklusa. dva puta valjda nije ni dola do et, a jedanput nije doslo do inplantacije...
sad, ne znam... izgleda da znaju, trude se,... cim je nekom uspelo,...
mozda su jeftini bas zato sto su novi, pa moraju da snize cene?
a mozda, NE SMEM NI DA POMISLIM, kao sto mm kaze, to neko od njih na forumu pise da privuce "musterije".... ?!?!?!?
valjda nisu prevaranti?!?!?
nemam nikakav osecaj ni za jednu kliniku, samo se uspmeravam na osnovu vasih iskustava....
Nisu oni bas tako novi, a da jesu uspesni jesu cak i mnogo vise od druge privatne klinike ovdje u MK, oni su mariborski ucenici, pogotovo sef oddela d-r Lazarevski se obucavao u Maribor i je super. Imaju jako dobro uigran tim od 4 doktora i zaista se trudeJill prvotno napisa
E sad sto se tice cene, ja mislim da ce biti kako su ti rekli, mozda nisu ukljucili opstu anesteziju pri aspiraciju a to sigurna sam da rade, mozes ti lepo da im zatrazis za svaku stavku koja je cjena pa da imas taj mail crno na bjelo. Ili pak da dodjes ovjde i da ides na razgovor i da detalno sve dogovoris s doktorom.
Meni osobno se sestre ne svidjaju jako su drske i arogantne, za doktore ne znam nisam bila kod nijednog
Evo ovako, i ja sam se nena bila raspitivala u mkd za IVF i kontaktirala sam gđu Zvezdanu Dimovsku koja mi je napisala: "IVF
intervencija u nas kosta 1800 Eura." To je bilo u 4.mj. ove godine!
Nije mi jasno kako je sad cijena 165€ ?!?!
ja sam napisala sta mislim. ne dopada mi se odnos osoblja, ne samo sestre i ljecnici. 3 godine sam prosla tamo, nisam nista uspjela.
zao mi je zbog ove konfuzije sa novcem.
nadam se da ces nena uspjeti!
hvala vam devojke...
razmislicu jos malo...
ionako nema nalaze hiv-a i hepatitisa, pa pretpostavljam da me nece primiti dok to ne uradim