Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 142

Tema: MACINA TRAVA

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma vidi kako sam nepismena! Očito je da sam htjela podebljati imena a ne tekst! My bad!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sandraks vrkuta regulira rad jajnika i ciklus općenito, dok je marulja dobra za sluz pa ih je zato dobro piti u kombinaciji, a ako biraš samo jednu onda bolje vrkutu nego marulju

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tnx, draga...
    jesam, našla sam sinoć...bogme nisam stigla ni pol pročitata...zato se vraćam natrag večeras...
    sretno

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo,ja sam ovo rekla na prije začeća,ali nije loše da to ponovim i za vas ovdje...-ja sam mjesec i pol pila mješavinu vrkute i gorke marulje i ostala T.Na žalost,bila je biokemijska trudnoća,ali prije toga smo godinu i nekoliko mjeseci pokušavali i nisam ostajala T,pa mislim da vam mogupreporučiti da probate s ovim čajevima.Ne mogu vam naštetiti.Ja ću ih nastaviti piti.Sretno !

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok draga, pijem pa javim

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e,cure citam vec danima o macinoj travi,pa bih i ja da pijem-nemam nekih posebnih problema a,ali bih cisto da maloi uredujem cikluse.medjutim,ja sam iz BIH,sad sam zvala apoteke i tekose da ima samo NEPETA CATARIA,pa vi koji bolje znate:da pijem nju ili da iskljucivo trazim MARUBII...?a za vrkutu nemaju pojma....ako ima ko iz BIH(Sarajevo)molila bih da napisu gdje su kupovale m.travu(marubii) i eventualno ako je kupovao ko tu vrkutu.(u Sarajevu studiram,pa bih mogla kupiti)...po

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Drage cure, cita vas moja mama, koja se kune travama (i meni je donijela brdo cajeva i lijecila od neplodnosti i time, a bome je i pomoglo, barem sto se tice bolne mjesecnice). Ona upozorava da ocanica i marulja nisu isto!!!

Evo prepisat cu iz knjige fra Simona Asica, koji je bio travar (i njegova mama je bila travar pa je on u samostanu nastavio tradiciju) i koji je napisao knjigu "Ljekovito bilje" (originalno na slovenskom, a prevedeno je i na hrvatski): (jos nadodajem da su po slici ocanica i macina trava jako slicne po listovima i cak i cvjeticem i da se lako zabuniti; i jos k tome obje se upotrebljavaju kod problema s disnim putevima, ali NE i za neplodnost, samo marulja za to)

Ocanica (dragocka, dragonka, radoka, vidica, vidac, vidova trava, vidovita trava, slov. smetlika, lat. Euphrasia officinalis)
    Jednogodisnja je biljka, visoka do 15 cm, sitnih bijelih cvjetova. Kada bujno cvate, u puku vele da je to znak da ce biti jaka zima. Polunametnik je jer crpi hranu iz drugih biljaka. Raste na suhim livadama. Cvate od srphnja do listopada. Beremo biljku u cvatu, bez korijena, od srpnja do rujna. Susimo je u hladu i spremamo na mjesto zasticeno od vlage. OPREZ! Ocanica je jaka droga, zato doze moraju doista biti male, inace bi mogla znatno nastetiti. Pucka je medicina upotrebljava vrlo cesto za vanjsku i unutrasnju upotrebu.

Ocanica je vrlo ljekovita biljka koja i dezinficira. Jaca oci umorne od citanja ili pisanja, lijeci upaljene trepavice, pomaze kod upale kapaka i konjuktivitisa. Kod zelene mrene, cira na roznici, suznih ociju cajem ispiremo oci ili stavljamo na njih oblog od njega. Moze pomoci i para. Caju za ispiranje dodamo malo soli. Za obloge uz ocanicu dodajemo jednaku kolicinu kamilice. Oblog od ocanice i kamilice lijeci jecmenac na ocnim kapcima. Svi bi pripravci za ispiranje i obloge trebali biti blagi oparci: cajnu zlicicu biljke poparimo s cetvrt litre kipuce vode, pricekamo najvise dvije minute, a onda to upotrijebimo za pice, ispiranje ili za obloge. Ako su oci osjetljive, oparak razrijedimo mlakom vodom. Mlacan oparak jaca oslabjele oci ili lijeci one koje suze. No caj moramo pripremiti svaki put iznova. Ako kod pranja ili ispiranja ujedno pijemo caj, pojacat cemo djelotvornost ocanice. Ocajnica lijeci i bolesne disne organe: pomaze kod kaslja i prehlade, gripe i bronhitisa, pritiska u glavi zbog katara. Zbog svojih gorkih sastojaka povoljno utjece na zeludac: otklanja bolove u njemu i crijevima, probavne smetnje, nedostatak teka, pospjesuje probavu i jaca zeludac. Povoljno utjece i na zivce, olaksava glavobolju na zivcanoj osnovi, nesanicu i histerij. Lijeci i kod otrovanja alkoholom i nikotinom. Umjesto cajeva kod tih tegoba stavljamo u juhu prasak od ocanice, dakako u posve malim kolicinama. Ocanica krijepi slabasan, neotporan djecji organizam, ali i organizme odraslih koji pate od prehlade i bolesti limfnih zlijezda.

-------
    marulja(macina trava, bijeli tertljan, gorcika, jetrena trava, jetrenjaca, mrtva kopriva, srmdusa, tertljan, slov. crna meta, lat. marrubium vulgare)

Iznimno joj odgovaraju dobro pognojena tla, stoga dobro upijeva oko staja, no najbolje ju je uzgajati u vrtu. Sabiremo je od lipnja do rujna. Cijenili su je jos stari Rimljani kao lijek protiv malarije. Kasnije je pala u zaborav, da bi danas opet bila prepoznata njezina vrijednost. Upotrebljavamo je za cajne napitke, a na dan smijemo popiti 3 do 5 salica gutljaj po gutljaj.

Caj lijeci osobito disne organe. Tim cajem uspjesno lijecimo bolesna pluca, upaljeno grlo, zapustene katare, hripavac, grcevit staracki kasalj i bronhitis. Pomaze kod iskasljavanja, kronicne upale grla i cak kod tuberkuloze. Korisna je i protiv slabokrvnosti, opce iscrpljenosti. Osim caja uspjesno upotrebljavamo i sok s medom. Nadalje marulja je ljekovita za probavne organe. Otvara apetit. Pomaze protv zatvora, ali i zaustavlja proljev: drugim rijecima uvodi red u probavnim organima. Pospjesuje djelovanje jetre, izlucivanje zuci, lijeci oteklu jetru. Zene je s uspjehom upotrebljavaju kod neredovite mesecnice jer je regulira. Marulja lijeci i srce kad neujednaceno kuca. Tinktura i ekstrakti smiruju nemirno, nervozno kucanje srca.

------------
    Samo da jos prepisem i dvije biljke sto sam ja pila:

vrkuta (gospin plast, lava, lavska noga, rosanica, rosnik, virak, slov. plahtica, lat. alchemilla vulgaris)

Vrkuta raste na visim polozajima, na vlaznim travnjacima, na obalama potoka, na pasnjacima. Nerijetko pokriva vece povrsine. Karakteristicni su mu listovi: oni tvore neku vrstu lijevka u kojemu je, najcesce ujutro, kap ciste vode. Cvate blijedozuto od svibnja do kolovoza. Ima sicusne cvjetove. Beremo cvjetove i listove, i to samo za suha, suncana vremena. Susimo ih u hladu i na zraku, najbolje u potkrovlju. Izvrsna je ljekovita biljka. Dobra je njezina mjesavina s jaglacem. Taj je caj ukusan i mnogo zdraviji od ruskoga.

Vrkuta je prvorazredan lijek za sve zenske bolesti - kod bijelog pranja, prejake menstruacije, tegoba u trbuhu; olaksava menopauzu. Moze se piti, ali se njime i umivati. Trudnice bi redovito trebale piti taj caj jer olaksava porod i povoljno utjece na novorodjence. Mnoge bi operacije kod poroda bile suvisne kad bi ga zene pocele piti dovoljno rano i kad bi ga pile redovito. Zaustavlja krvarenja kod unutrasnjih ozljeda. To je vrlo korisno kod automobilskih i drugih nesreca. Mozemo mu dodati tratincicu ili orahovo lisce. Ako djeca unatoc dobroj hrani ne napreduju i imaju slabo razvijene misice, od toga se caja vidljivo ojacaju i pocnu lijepo razvijati. Znatno bi im pomogle i kupelji u prokuhanoj vrkuti. Kupelji su korisne kod vrucice i infekcije zbog unutrasnjih ozljeda, kod upale disnih organa, kaslja, upaljenih zubnih desni i kila, zagnojenja i cireva na donjem dijelu tijela. Caj od vrkute umiruje i pridonosi zdravu i cvrstu snu. Djeluje protiv upale ocnih kapaka (konjuktivitisa). Zaustavlja krvarenje iz desni poslije vadjenja zuba. Olaksava tegobe od gihta i reume, lijeci slabokrvnost i vodenu bolest, uspjesan je kod proljetnih kura ciscenja, zaustavlja ovapnjenje zila, sprecava kap, zaustavlja razvoj secerne bolesti. Pomaze kod vaginalnog i analnog svrbeza. Higijena spolovila! Povoljno djeluje kod secerne bolesti. Bolesnik bi ga trebao piti redovito i duze vrijeme. Caj se preporucuje za ispiranje gnojnih rana, grla i upale usne sluznice. Pomaze, dakako i kod crijevnih i zelucanih tegoba. Caj pripremamo kao oparak: jednu cajnu zlicicu smrvljene biljke poparimo s cetvrt litre kipuce vode. Nakon 10 minuta caj mozemo procijediti i piti i to 1 do 3 salice na dan. Caj treba biti nezasladjen!

--------

malina (crvena jagoda, crvena kupina, malina planinska, maljuga, pitoma kupina, sunica, umanj, slov. malina, lat. rubus idaeus)

Malina je visok grm; raste po sumama, krcevinama, proplancima, osuncanim padinama, a kutivirana je po vrtovima i parkovima. Cvate u svibnju i libnju, a zrije od srpnja do rujna. Listove beremo u svibnju i lipnju, a crvene plodove kad sazru. Imaju izvanrednu aromu, socni su i slatki. Sumski su mnogo mirisniji i ukusniji od uzgojenih.

Caj od listova ublazava crijevne upale, lijeci probljev i dizenteriju, zaustavlja i prociscava krv, regulira mjesecnicu, pospjesuje znojenje, lijeci kozne bolesti i otklanja katare. []bKineske trudnice vrlo cijene caj od maline jer sprecava pobacaj, olaksava trudnocu i porodjaj. Treba ga pitit 2 do 3 puta na dan. Uzima se i kod bolne mjesecnice, no treba ga poceti pti vec tjedan dana prije nje.[/b] U menopauzi i kod zivcane napetosti malini dodajemo i lipu. Stavljamo li svjeze zgnjecene listove na bolne dijelove tijela, bolovi se smanjuju. Plodovi maline imaju cudesan okus, sadrze mnogo minerala i podosta vitamina A i C. Iz njih cijedimo sak, malinovac, koji se koristi kod bolesti s vrucicom. Jaca srce i cijeli organizam. Maline upotrebljavamo u dijetnoj prehrani zelucanih, bubreznih, secernih i reumatskih bolesnika. Pomijesamo li malinovac s vinskim ili jabucnim octom, dobivamo malinov ocat; on snizuje temperaturu i jaca srce.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

pino hvala na opširnom infu, ali nikad nije ni bilo zabune oko ocanice i marulje - marulja se još negdje u narodu naziva očajnica jer su je pile žene koje su bile očajne da zatrudne (a ocanica očito dolazi od očiju jer po opisu vidim da se koristi za oči)

sandraks avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala pino na informacijama...
    pijem svaki dan po litru mješavine marulje i vrkute, definitivno se nekej događa, no još uvijek imam bolnu ovulaciju ili barem vrijeme oko ovulacije...ne znam, koma mi je donji dio trbuha do te mjere da imam povišenu temp. iako mi je bazalna na poč.ciklusa 36 - 36,1 a tada i do 36,9 - 37 i čak imam bolove kad moram obaviti nuždu - tada mi je gotovo nezamislivo opustit se i "podružit" se s MM.....hm....probala sam par puta uz ketonal, ali nije bilo uspjeha.....curke sorry na detaljiziranju....
    u svakom slučaju, ne odustajem....probat će slj. mjesec organizirat "druženje" prije bolova, pa nek bude curica!!!! :D
    jupiii za curice !!!!

svim sestrama po muci

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

E, pardon, jesam primijetila razliku izmedju ocanica i ocajnica, ali mi je bilo cudno da postoje dvije razlicite biljke koje se tako slicno zovu.

Sretno cure!

†mummy_s avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo cure domogla sam se novog LJ.B. I naravno da sam bila ponosna što je vrkuta na prvom mjestu spomenuta kao biljka kojom se možemo boriti protiv neplodnosti. Iznenadila sam se, međutim, što nigdje nije spomenuta naša famozna marulja.
    No dobro. Ono što mi se učinilo zanimljivim je mješavina čaja protiv endometrioze:

20g mažurana
    15g latica nevena
    20g vrkute (!!!)
    30g imele
    30g kore vrbe
    25g gospine trave

1žlč čajne mješavine ide na 2,5 dcl kipuće vode (dakle normalna šalica), odstoji 10ak minuta i pije se 2-3 šalice dnevno.

Spominju se i mješavine protiv mioma i pojačanog krvarenja, protiv upale jajnika, protiv kandide i spuštene maternice. Onda ima recept za neke čepiće koji griju grlić maternice kako bi plivači surfali na valovima tople struje . Predlažu masažu trbuha uljem tamjana, tinkturu od konopljike, čaj pastirske iglice, čaj od omana, oralno ulje crnog kima, čaj od kadulje, zeleni čaj..mješavina za ubrzavanje spermića... sve u svemu čekivala sam da će biti malo iscrpniji, ali ako vas nešto od ovoga zanima ja vam napišem (narvno ako mi netko iz redakcije ne sjedne prethodno za vrat)
    Ja ostajem vjerna vrkuti a od danas se opet mrštim i na marulju (MM je zaboravio da sam je pila pa sam mu uspjela podvaliti gutljaj..nisam nikad vidjela takvu grimasu na njegovom licu). Uz to ide folna, multimineral, riblje ulje, nativni propolis i čaj od lavande i valerijane po potrebi. Pa da vidimo!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo kupila sam marulju i vrkutu, al samih pomjesala

kako da ih kuham i koliko dnevno da pijem caja?

heeeeeeeeeeeeeeelp

srce

Početno

ja pijem 2 solje vrkute i 2 solje macine trave dnevno.stavljam 2 kasike caja na solju vode.pijem ih posebno,ne mesam.tako mi u apoteci citala gospodja iz neke knjige.ovaj mesec mi ginekolog rekao da je ciklus prelep pa mora da je od caja.sad pauziram sa macinom jer sam u drugom ciklusu

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja sam od ovog ciklusa počela piti samo vrkutu ( bez marulje ) i pijes je vec nekih 20-tak dana u kom.sa vitexom i B6, i sada mi M kasni nekoliko dana ( inace dobivam oko 19-20 dana , a sada mi je već 31.dc!Mozda od vrkute ili?!Treba li mozda kakvu pauzu napraviti?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

da kašnjenje ne znači T?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Marijica prvotno napisa
    da kašnjenje ne znači T?
    i ja to pitam i naravno želim

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hm, ma mislim da nije ( na zalost ), jer mi se krvarenje lagano pojavilo na 10.dan - valjda ovulacijsko, a taj dan sam napravila i HSG i nakon toga opet malo krvarila, valjda zbog HSG,ali kada sam prestala piti antib.( znači cca 8 dana nakon HSG-a) opet mi se pojavilo malo jače krvarenje i mislila sam ( s obzirom da je 18-19 dan ) da je to početak M,...ali nista, malo me zabolilo i gotovo!!Ali ono sto me jako smeta je sto me grudi bole za poludit, najradije nebi ni grudnjak nosila,a o spavanju na boku mogu samo sanjati zadnjih par dana!
    Zaista cudno! :?
    U petk idem kod Vlastelića, pa ćemo vidjeti što on kaze!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hm, ma mislim da nije ( na zalost ), jer mi se krvarenje lagano pojavilo na 10.dan - valjda ovulacijsko, a taj dan sam napravila i HSG i nakon toga opet malo krvarila, valjda zbog HSG,ali kada sam prestala piti antib.( znači cca 8 dana nakon HSG-a) opet mi se pojavilo malo jače krvarenje i mislila sam ( s obzirom da je 18-19 dan ) da je to početak M,...ali nista, malo me zabolilo i gotovo!!Ali ono sto me jako smeta je sto me grudi bole za poludit, najradije nebi ni grudnjak nosila,a o spavanju na boku mogu samo sanjati zadnjih par dana!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja navijam da je T ali možda se ipak samo regulira ciklus (19-20 dana je prekratko)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja navijam da je T ali možda se ipak samo regulira ciklus (19-20 dana je prekratko)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kupi neki jeftini test u ljekarni pa provjeri. Možda se iznenadiš

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kupi neki jeftini test u ljekarni pa provjeri. Možda se iznenadiš
    Mislim da bi se negativno iznenadila, toliko sam uvjerena da nisam,da nisam niti pomislila na tu mogucnost!
    nadam se da se ipak ciklus regulira ( kad vec nije ono sto bi svi htjeli da je )!!

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mislim da bi se negativno iznenadila, toliko sam uvjerena da nisam,da nisam niti pomislila na tu mogucnost!

Ovaj dio mi nije jasan :? ?! Mislim da na ovom forumu svi čekamo to iznenađenje

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bila bi sretna da je tako, ali s obzirom koliko je puta ciklus bio koliko toliko ok,pa se nije nista dogodilo, sumnjam da bi se sada nesto moglo desiti, a bilo je svasta; i HSG i ta cudna krvarenja,...znam dogodit će se vjerovatno kada to budemo i najmanje očekivali,ali ovaj put sam nekako sigurna da to nije to, čak ni dr.nije posumnjao kada sam mu rekla sto se dogada!
    Svejedno hvala na lijepim željama

Ovaj dio mi nije jasan :? ?! Mislim da na ovom forumu svi čekamo to iznenađenje

srce

Početno

ja vam sledece nedelje javljam kako su kod mene delovali cajevi.mada je kod mene problem sto folikul ne pukne pa idem svaki 12 dan ciklusa kod dr da mi prati ovulaciju i 14 dan da primim inekciju da bi taj dan folikul pukao.ovaj mesec sam pila caj i rekao je da je ciklus predivan.tako da cemo videti,cure samo opusteno,ne opterecujte se puno oko toga i beba ce doci.ja sam vec godinu dana cekala sa nestrpljenjem i svaki mesec tripovala e sad sam trudna a sada kada mi je dr rekao da nista ne sprecava trudnocu samo treba da budes opusten i pustiti da sve ide svojim tokom zaista sam i poslusala njegov savet.dr je specijalista i verujem mu.zelim da mi uskoro sve javite lepe vesti

srce

Početno

tanjama najverovatnije da ti se ciklusi sada dovode u red a verovatno i ovulacija.ciklus na 19-20 dana je relativno malo da dodje do trudnoce cak iako je doslo do ovulacije.normalni ciklusi kao spadaju od 26 do 31 dan.ko zna ako jos nisi dobila ili se regulira ciklus ili se bebac zalepio.javi kad se vratis od dr.mi mozemo da nagadjamo ali najbitnije sta ce se videti na ultrazvuku.samo se opusti i mirno cekaj.ako ne ovaj mesec znaci da ti se telo sad cisti i vraca u normalu da bi sledeci mesec bebce doslo i da bi bilo sve ok.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja se nadam da ce sve biti ok i da necu morati prestati sa cajem i B6, mislim da mi ipak pomazu!
    A mislim i da mi je M na vidiku, danas sam opasno nervozna i stalno nesto zvacem!
    Javim sutra sto je dr vidio, ako ima sto vidjeti!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

bok,
    meni je prošao prvi mjesec pijenja čajeva, b-vitamina i vitex-a i oduševljena sam :D
    Više godina sam se mučila sa spottingom koji je trajao gotovo cijeli ciklus, a ovaj ciklus spotting samo tri dana
    I ciklus mi se ovaj put malo produžio (već pomislila da se čudo dogodilo, ali nije, nažalost).
    Bez obzira, nastavit ću piti tu kombinaciju tri mjeseca, pa pauza mjesec dana.
    Samo ne znam da li moram raditi pauzu i sa b-vitaminima :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

bravo zara, nadam se da ce i meni biti od koristi!
    Kako su tebi pokusali i da li su pokusavali rijesiti taj dugi spotting?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo da vam javim friske vijesti - nakon 4 mj pijenja caja od vrkute i marulje (pomijesano, omjer 2:1 za vrkutu, oko 1l dnevno) + kapsula od vitexa rezultat je slijedeci:

- nestala endometrijska cista koju sam vukla vise od 5 godina
    - nalazi hormona (inace uvijek pcos i poremeceni hormoni stitnjace jos od 15 godine zivota) totalno uredni unutar svih referentnih vrijednosti

dakle curke samo pijte cajeke :D

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

super, sada sigurno ne prestajem sa čajem! :D
    Treba li kakva pauza ipak ili ne?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, pujice !

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Tanjama napisa
    Draga, nisu mi niti pokušavali riješiti taj spotting.
    Odgovor koji sam dobivala je bio: "imate endometriozu i to je za vas normalno".
    :? Pa mislim si, kako normalo? Već sam bila luda od toga, ali sada... :D

Pujice, bravo :D i hvala (jer sam zahvaljujući tvom savjetu počela piti čajeke)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jedno pitanjce- vitex u kojem obliku to pijete odnosno koji je to proizvod, gdje ste ga kupile?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

stvarno?Tako su ti rekli?!A dijagnozu su ti postavili nakon laparo ili? Sve me strah da nije isti slucaj i kod mene, jer ni meni nitko ne reagira na moje neprestano dosadno krvarenje!I ja sam vec luda!Danas idem kod Vl.pa se nadam da cu mu uspjeti postaviti sva pitanja koja mi secu po glavi!

Citiraj zara51 prvotno napisa
    Tanjama napisa
    Draga, nisu mi niti pokušavali riješiti taj spotting.
    Odgovor koji sam dobivala je bio: "imate endometriozu i to je za vas normalno".
    :? Pa mislim si, kako normalo? Već sam bila luda od toga, ali sada... :D

Pujice, bravo :D i hvala (jer sam zahvaljujući tvom savjetu počela piti čajeke)

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj loki prvotno napisa
    Jedno pitanjce- vitex u kojem obliku to pijete odnosno koji je to proizvod, gdje ste ga kupile?
    Vitex ili PMS FREE od Encijana, ima ga u ljekarnama i kosta cca 60,00 kn!

Početno

zdravo drage moje .ja sam nova na ovim forumu.i ja imam problema da dobijem dijete pa bih vas pitala sta je to beta o kojoj sve pricate

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Beta hcg je hormon koji se počinje lučiti kad se embrio implatira u maternici, po tom hormonu se najpouzdanije zna da je žena trudna. Dakle vadi se krv oko 14 DPO, metoda je 100 % pouzdana. Prosurfaj malo našim pretražnikom, ukucaj beta i naći ćeš puuno korisnih podataka i informacija o beti i njenom duplanju.

Početno macina trava

Citiraj pujica prvotno napisa
    samo da vam javim friske vijesti - nakon 4 mj pijenja caja od vrkute i marulje (pomijesano, omjer 2:1 za vrkutu, oko 1l dnevno) + kapsula od vitexa rezultat je slijedeci:

- nestala endometrijska cista koju sam vukla vise od 5 godina
    - nalazi hormona (inace uvijek pcos i poremeceni hormoni stitnjace jos od 15 godine zivota) totalno uredni unutar svih referentnih vrijednosti

dakle curke samo pijte cajeke :D
    Pozdrav svima!
    Meni je ustanovljena endometrijska cista i hocu da poslusam tvoj savet

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure zanima me da li se macina trava može piti i poslije ET-a ? naime ja sam je pila od prvog dana ovog ciklusa pa sve do ET-a,pa ne znam da li da nastavim? :/

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

hello cure,moram priznat da sam u ovim stvarima mali mujo..pa iako sam isčitala sve što ste napiale molim vas da mi neka iskusnjakuša kaže točno koje je latinsko ime za vrkutu i marulju koje pomažu za neplodnost) -moja dijagnoza su isušeni jajovodi prilikom drenaže apscesa laparoskopski a MM ima oligoas..bla bla...spermiogram... :? dakle ne može baš..dali meni uopće može pomoći macina trava sa takvom dijagnozom? ginekologica mi preporuča potpomognutu ali to nam trenutno nije ni na kraju pameti..pa se eto pridružih ovom pdf-u
    :D zaokružimo na jednoj stranici sve: :D
    kako bi trebala izgledati terapija maruljom? računajuči od kraja menstrualnog ciklusa kada se počinje uzimati,koliko količinski se uzima i koliko puta dnevno? Kada bi se trebali imati odnosi? na dan kad se pije? ona se nesmije uzimati za vrijeme menzisa ili?
    isto i za vrkutu..jel ona poboljšava utjecaj marulja ili nije neophodna?
    sad vas totalno ugnjavih... ali to mi je jedina nada...a OČAJNO želim ostat trudna što prije..jer su mi i ginekolozi preporučili da moram što prije jer bi moglo biti više problema kasnije..
    drage moje,pomagajte..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Alchemillae herba (vrkuta)
    http://www.herbateka.eu/vrkuta
    Marubium vulgare (macina trava, marulja, ocajnica itd...)
    http://www.herbateka.eu/ocajnica

I jednu i drugu mozes piti 2-3 puta dnevno po 2 dcl.
    Sto se tice vasih dijagnoza, cajevi nisu na odmet ali sto prije prihvatis cinjenicu da ce vam najvjerojatnije trebati MPO i pocnes se time baviti manje ces vremena nepotrebno izgubiti.Znam da se cuda desvaju i od srca ti zelim jedno ali oslanjati se samo na to...to ti ne preporucujem.Sretno draga!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zato nemoj gubiti vrijeme na čajeve kad već imate dijagnoze, nego lijepo na potpomognutu..šta ti vrijedi kad nema materijala za oplodnju? Govorim ti iz osobnog iskustva.
    Sretno.

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Evo, javlja se jedna trudnica....

Kao što vidite u potpisu dijagnozu MM-a i da smo imali jedan neuspješan postupak. Ja vam mogu samo ispričati što smo mi radili, ali ne znamo od toga svega što je pomoglo.... :?

Mišljenje da je sa mnom sve ok i da ništa ne mogu napraviti nije baš bilo ispravno...MOŽE SE PUNO TOGA....

MM-a su pokušavali liječiti 2 godine sa lijekovima koje smo sami kupovali, nisu mu našli uzrok, niti popravili nalaz...pa smo se spremili za prvi postupak... ono što je mene potreslo je par koje je na dan punkcije sjedio do nas...tri puta su pokušavali dati sjeme u kojem nije bilo niti jednog plivača, nije pomogla ni punkcija testisa te su ih uplakane poslali doma...

To se znalo događati i MM-u ;da dođe na spermiogram i nema niti jednog živog, palo mi je napamet da nam se to ne dogodi na dan kada su plivači najbitniji...

Naše mrvice nisu preživjele, njih 11, a doc kaže da su se jedva oplodile koliko su plivači bili loši...

tjedan dana nakon toga otišla sam u ljekarnu i kupila MM-u : cink, selen i vitamin C-500...čaj od piskavice i čaj za muškarce, a sebi macinu travu...

Svaki dan pio je po jednu tabeletu od svake a ujutro i navečer čaj...piskavicu je silom i jeo jer ona nabubri vodi, a ja macinu travu - čisto da si popravim cikluse...

Nakon 3 mj. od početka terapije ostala sam prirodno trudna, nakon 5 g. braka i 3 g. znanja da imamo velikih problema da sami napravimo bebu...nismo išli na tu mogućnost, već smo se spremali na novi postupak, samo smo si željeli povačati šanse i ne doživjeti isto što i onaj par koji taj put nije imao niti jednog plivača....

Oprostite, je se raspisah...samo - ne trebaju čajevi biti jedini izbor, već altrnativa koja može pomoći...

sretno i da što više vas dobije svoje male

slavonka2 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

altrnativa - alternativa

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

slavonka2, hvala na tvom postu koji ulijeva nadu, čak i nama , skoro beznadežnim slučajevima

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam popila valjda 1 hektar te macine trave.Mislim da je pisalo nepeta cantaria ali na njoj piše da je baš za neplodnost i kao vezano za začepljenje jajovoda.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Evo i ja pijem macinu travu i vrkutu jedan mjesec. Vidjet čemo dali če pomoći.Mojoj prijeateljici je nakon 4 godine pokušavanja i isto jedne vanmaterične pomogao čaj od marulje. Pila ga je neprekidno 2 mjeseca i ostala trudna.
    Ja pijem i marulju i vrkutu.Marulju od kraja M pa do ovulacije a vrkutu cili misec.
    E sada ja sam primjetila da mi nekad čaj od vrkute bude bistar a drugi put mutan kao da je pun taloga.Uvjek kuham istu količinu i istu vrkutu pa mi nije jasno.Dali je netko od vas to primjetio ili se samo meni to dešava???? Dali onda vrkuta gubi na svojstvima ili je svejedno?
    :?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

slavonka2,i ostale cure PUUUUNO HVALA ŠTO STE MI ULILE NADU...
    MM i ja ne želimo na potpomognutu tak da brijemo još po alternativi..i daj dragi Bože da upali..
    ono šta mene muči je zapravo to da kad malo pogledam meni zapravo ništa nije ..imam oba jajovoda,jajnika..nema više cista(prije sam ih imala 14)sve je ok..osim tih ajmo reč isušenih jajovoda ,pa si mislim ako su neke ovdje sa puuuno gorim dijagnozama ostale trudne pririodno..pa zašto nebi i ja? :D :D :D
    al moram priznat da do sad nisam znala da je ta njegova dijagnoza toliko loša..čovječe pa šta ta dijagnoza uopće znači?(oligoasthenozoospermia) meni rekla njegova doktorica,citiram:"moglo bi biti malo problemčića inače sve ok". :? :? :?
    mislim si,dakle,ovi čajevi su za neplodnost;ali ja sam plodna pa svojoj dijagnozi,zar ne? samo su problem ti drenažom isušeni jajovodi? to nije isto,zar ne? cure totalno sam blackout sad...
    furat ću ja te čajeve a njemu sam nabavila sjemenke fenegreeka(odnosno piskavica) pa ču mu u hranu to stavljat i šopat ga bananama,čula sam da to pomaže..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •