-
pašticada bez mesa
ovo moram kuhati bar jednom u dva tjedna... fantastično je.
ponekad ubacim i piletinu, ali i bez mesa ima odličan puni okus.
Sastojci za 2 osobe
100 g mrkve
100 g celera
150 g luka
100 g suhih šljiva
3 žlice maslinova ulja
1 žlica koncentrata rajčice
1 žlica senfa
3 do 4 klinčića
1 naribani muškatni oraščić
100 ml prošeka
1 kocka za juhu
sol i papar
Priprema
Mrkvu, celer i luk očistite i operite. Povrće krupno narežite, stavite na zagrijano ulje i kratko popecite. Dodajte oprane suhe šljive i nastavite pirjati uz postupno dolijevanje vode.
Zatim dodajte klinčiće i kocku. Kad povrće omekša, uklonite ga s vatre, malo ohladite pa sve dobro usitnite u električnoj sjeckalici.
Dodajte senf, koncentrat rajčice i prošek te sve kratko prokuhajte.
Pred kraj kuhanja dodajte naribani muškatni oraščić, sol, papar.
-
mmmmmmmmmm
-
a sta mislis da se mrkvu, celer, luk i sljive potopi na par sati u kvasinu (ocat) prije svega ovoga?
-
a što staviš za prilog ovome?
-
nemam pojma što bi se desilo sa kvasinom. nikad nisam probala - bi li bilo prekiselo za klince?
prilog su, jasno, njoke. 8) domaće.
-
mislim da ne bi bilo pre kiselo. probaj
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma