Pokazuje rezultate 1 do 50 od 107

Tema: ne baš pametne slikovnice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ja tako doživljavam Ružno pače.
    Pa da. Jako smo se odmakli od tog nekog vremena "rezanja pete i prstiju" da ti stane noga u cipelu da se dobro udaš. I ja se gubim s klasicima i preskačem neka brutalna umorstva - otac pojeo svoju vlastitu djecu jer ga je Palčić nadmudrio stavivši njegovoj djeci kapice koje su on i njegova braća imali.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da. Jako smo se odmakli od tog nekog vremena "rezanja pete i prstiju" da ti stane noga u cipelu da se dobro udaš. I ja se gubim s klasicima i preskačem neka brutalna umorstva - otac pojeo svoju vlastitu djecu jer ga je Palčić nadmudrio stavivši njegovoj djeci kapice koje su on i njegova braća imali.
    Dugo nisam spominjala, pa mogu opet - za doživljaj i smisao klasičnih bajki (ne i Andersena, čije bajke su umjetničke i imaju drukčije značenje od klasičnih! - to vezano uz "Ružno pače"), preporučujem "Značenje bajki" Brune Bettelheima.
    Doduše, dugo ga nisam ni ponovo čitala - možda je i njega pomalo vrijeme pregazilo
    Perraultove verzije bajki (tu spada i Palčić) su izrazito brutalne, mi smo se držali verzija braće Grimm (koji su također krvoločni, ali ne toliko).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •