Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Grah i ječam

  1. #1
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,746

    Početno Grah i ječam

    Imam grah (azuki) i ječam i napravila bih neko fino varivo s tim, molim kakav provjeren recept. Ono, s namakanjem i to...
    Ma come piove bene sugl'impermeabili...e non sull’anima..

    Jan, 11/09/01
    Nola, 12/10/03

  2. #2
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,345

    Početno

    http://www.coolinarika.com/recept/ricet

    ja pravim ovako...samo izostavim meso i mijenjam kolicinu grah:jecam vrlo cesto u korist graha.
    s tim da ne kuham odvojeno jecam i grah..grah prkuham bacim 1 vodu kuham malo pa dodam jecam.
    22. 10. 2007. Lucija


  3. #3

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,041

    Početno

    Ja namočim grah i ječam večer prije. Bacim vodu ujutro, stavim novu, posolim i kuham.
    Na kockice narežem crveni luk, korijen celera i mrkve (ponekad i korijen peršina - ako mama donese....), posolim i prodinstam. Ubacim kad je grah i ječam napola kuhan.
    Meso bilo kakvo (suho, kobasice....) može i ne mora. Ponekad narežem slanine na kockice.... Ali mi je najfinije bez mesa.

  4. #4
    Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,864

    Početno

    Hvala Bogu, mojoj mami je gubitak vremena i novaca kuhati grah samo za jedan obrok, pa ona lijepo skuha bar petlitreni lonac graha - ima za cušpajz za dva dana, ima treći dan za salatu ili za zapeći ili za smrznuti, i ima za dati kćeri .
    Obično mi odgrabi u onu litrenu posudicu od sladoleda, a ja to obično zamrznem. I neki od dražih brzinskih obroka koje spremam kad dođem s posla su paštafažol ili grah i ričet. Kad kuham taj brzinski grah i ričet, ričet skuham do stadija kad mislim da mu treba još malo, vodu bacim, malo properem, opet stavim vodu i kad kipi ubacim zaleđeni grah. Dodam veeeliku žlicu ajvara, ako imam kakvu kobasicu skuham ju i nasjeckam u to (ako nemam, fino je i bez nje), dodam nešto začina i to je to.
    Fino, jušno i brzo.
    Zvjezdica, 06.06.2001.
    Mjesec, 19.08.2003.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •