Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: dječje enciklopedije, atlasi i sl.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno dječje enciklopedije, atlasi i sl.

Imaju i vaši klinci neke atlase, enciklopedije i slične stvari?
    Što vam se pokazalo kao najboje?

Ja sam L nedavno kupila neku knjigu o dinosaurima, nešto s osnovnim informacijama i predošcima za crtanje i savjetima oko crtanja (koju boju, papir, kako sjenčati i sl.). Uglavnom, njoj se to jako svidjelo.
    I zapamtila je nazive dinosaura...čak je ocu rekla :"Znaš da je T-Rex pojeo Triceratopsa"

Tata se sav zbunio

Onda sam joj htjela uzeti ili atlas ili encikopediju ili neku knjigu o starim civilizacijama, mitologiju (?).
    Vidjela sam neke u izdanju Naša djeca.

E da, zanima je i svemir. Sunčev sustav, crna rupa
    i tako...

Da čujem...

Što valja?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi imamo 1000 pitanja - 1000 odgovora i prvo mi je bilo smijesno kad ju je krenuo listati (prije cca 2 - 2,5 godine), a danas je sva raskupusana i on tocno zna gdje je sto.

Druga omiljena je Faraoni i balzameri - o starom Egiptu - bio je u jednoj fazi egiptologije i zna ju napamet.

I mi imamo jednu o dinosaurusima, trebala bih ustati i vidjeti kako se tocno zove (kupljena u SVijetu knjige) - isto se isplatila - dinosauri su nam uvijek zanimljivi.

Kupovala sam i one sto su isle preko Tiska, ali nije pokazivao (a tako je i danas) neki poseban interes za njih.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Uf, imamo punu kuću enciklopedija, i po svemu sudeći, bit će ih još, jer su najzanimljivije štivo (i što je važno - dugotrajno, enciklopediju neće tako brzo prerasti).

Jedna od najkorištenijih nam je Dječja enciklopedija svijeta (VBZ). Dosta je jednostavna (prikladna i za mlađu djecu), a čini mi se i da je dosta kvalitetna.
    Od "svemirskih", izvrsna je Dječja enciklopedija - svemir koja je svojedobno bila na kioscima uz Slobodnu Dalmaciju, ali ima je za kupiti i u knjižarama i košta 20 kn. Također je jako dobar i pregledan Egmontov "Vodič kroz astronomiju za mlade".
    Mitologiju sam baš jučer tražila u Profilu (najnoviji interes!), ali nisam našla nešto što bi nam odgovaralo. Ali što se mitova tiče, Naklada Nika ima zgodnih slikovnica na tu temu (mislim da su za uzrast od 5 godina)
    O životinjama preporučujem i opet enciklopedije koje su išle uz Slobodnu Dalmaciju (i opet za 20 kn - ima o sisavcima i životu u oceanu), te jako dobru enciklopediju "Životinjski svijet" (izdavač je Neretva), uz koju idu i pripadajući internetski linkovi s filmićima o životinjama.

Sad kad sam nabrojala što valja, da kažem i što ne valja. Meni (a ni Andreju) nikako nisu sjele Egmontove "Winnie Pooh" enciklopedije - nekako su mi neodređene, nit' su slikovnice, niti prave enciklopedije, da ne govorim o tome da su pisane za male Amerikance (vidi se po primjerima biljnog i životinjskog svijeta).
    Izdanja "Naše djece" me ni inače ne oduševljavaju, pa bih bila opreznija i s njihovim enciklopedijama. Naime, već je na onom topicu o lošim slikovnicama bilo riječi kako su slikovnice često pune jezičnih i drugih grešaka (da ne kažem nebuloza ). Isto tako i u poplavi dječjih enciklopedija, ovakvih i onakvih, lako možeš naletjeti na loše knjige s greškama. Nije loše ni to imati na umu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi baš i nemamo puno enciklopedija. Zapravo, nemamo niti jednu :/

Imamo Moj Atlas Larousse u kojem mi se sviđaju karte ali mi tekstovi nisu nešto, a i ima malo teksta, bilo bi mi draže da ima više informacija o zemljama.

Imamo slikovnicu Moja mala enciklopedija Larousse - Tijelo, i ta mi se jako sviđa, a čitali smo i druge male enciklopedije iz te serije (iz knjižnice) i bile su nam ok.

Imamo i neke knjige od National Geographica koje Lea isto dosta voli (Zemlja, Pustinja). National Geographic Junior je meni vrlo zgodan i Lea ga voli čitati.

Evo, mislim da ću se poslužiti tanjinim preporukama i potrežiti ovu 'opću' enciklopediju, kao i ovu o životinjama. Ja inače Lei često na internetu tražim i pokazujem razne stvari (npr. viruse, sliku Posljednja večera itd)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tanja, baš zato sam i navela da se radi o izdanju Naša djeca jer ni sama nisam oduševljena njima
    Te "enciklopedije" sam uspjela samo nabrzinu prelistati u knjižati i nekako mi je zbrkano. Previše stvari spominje,a o pojedinoj stvari opet premalo. Nadam se da sam jasna.

Winnie Pooha imamo...hmm, njoj se sviđa. Imamo Životinje. Nije da svaki dan čitamo, ai tu i tamo traži.
    Ja bih sad nešto da malo više informacija pruža o pojedinoj temi. Ne treba sad obuhvaćati previše tema, ali onu koju opisuje, nek pošteno opiše
    To je, eto moja zamjerka Winnie Poohu.

A mitologija, što misliš: jesu li premali?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja imam svoje knjige Gustava Schwaba - to sam mislim dobila u 4. razredu OŠ, za to je definitivno puno prerano, malo su i krvavi ti mitovi.
    Još da ima nekih ženskih heroja bih i razmislila, ovako će se Lea igrati da je Odisej (kao ja).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    A mitologija, što misliš: jesu li premali?
    Mislim da su negdje na donjoj granici. Za Schwaba nipošto nisu, em su ti mitovi užasno krvavi, em su jako komplicirani.
    Kod nas su mitovi uletjeli slučajno, naime, ljetos smo bili na Mljetu, išli do Odisejeve spilje, pa smo mu usput pričali malo o Odiseju. Svidjelo mu se i još odonda stalno traži da mu pričamo opet... i opet... i opet... i još. Pa sam mu nabavila spomenutu slikovnicu "Odisejeva putovanja", i sviđa mu se (a da je krvavica - jest, ali u slikovnici je to malo ublaženo).
    Nego, meni je žao što nema priča (ili knjiga) o grčkim filozofima, znanstvenicima, umjetnicima... to bi mi svakako bila zahvalnija tema od priča o ratnicima i bogovima. Ali to valjda nije dovoljno atraktivno :/

Moj Atlas Larousse je na prvi pogled zgodna knjiga, ali i tamo sam našla grešaka (npr. na karti su države SAD krivo numerirane!). Ali Andrej tu knjigu uopće ne doživljava, jedno vrijeme je gledao pravi atlas svijeta, a sad mu to nije zanimljiva tema.

Eh, da - na Interliberu smo vidjeli jednu enciklopediju svemira od National Geographica, najnovije izdanje, prekrasne fotografije, i zamalo smo je kupili, da bi pažljivijim listanjem otkrili da sadrži poglavlje o - vanzemaljcima I odustali smo od kupnje.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mi imamo par enciklopedija o zivotinjama za djecu- to bas citamo. Imamo i one koje su izlazile uz novine (Životinje, Svemir, Znanost, Povijest, Dinosauri... plave korice). Filip ih jako voli, uglavnom lista par njih koje su mu zanimljive, pa pricamo o onom sto ga zanima: npr munje, vulkani, lava, kontinenti, dinosauri, razna bića iz prapovijesti (npr. zna prepoznati trilobite :D), vozila, planete... Ne citam tekstove iz njih jer su mu prekmlicirani vec ih koristim za ilustraciju onog o cemu pricamo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

prekmlicirani= prekomplicirani

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Mitologiju sam baš jučer tražila u Profilu (najnoviji interes!), ali nisam našla nešto što bi nam odgovaralo. Ali što se mitova tiče, Naklada Nika ima zgodnih slikovnica na tu temu (mislim da su za uzrast od 5 godina)
    Od tih mitova Naklade Nika imamo Odiseja, Trojanskog konja, Perzeja i Herakla. Tekst je dobar, jednostavan i zanimljiv, dvije strane tvore jednu cjelinu (npr. Kiklop Polifem, Čuvar vjetrova...) i o svakoj cjelini je još navedena i neka dodatna zanimljivost sa strane, npr. kako je Odisej prevario kiklopa i zašto je Polifem tražio pomoć od Posejdona. Sviđa mi se jer je onda "glavni dio" manje natrpan sporednim stvarima pa je malcima lakše i znaimljivije pratiti priču koja ne skreće u objašnjavanja tko je kome bio brat, sin, neprijatelj i sl.
    Ono što se meni malo ne sviđa su ilustracije. Svi likovi imaju neke velike, izbuljene oči sa sitnim, zrnatim zjenicama. Uvijek mi izgledaju u nekom šoku. L. ih nije komentirao, mislim da ih je prihvatio takve šokirane zdravo za gotovo.

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Izdanja "Naše djece" me ni inače ne oduševljavaju, pa bih bila opreznija i s njihovim enciklopedijama. Naime, već je na onom topicu o lošim slikovnicama bilo riječi kako su slikovnice često pune jezičnih i drugih grešaka (da ne kažem nebuloza ). Isto tako i u poplavi dječjih enciklopedija, ovakvih i onakvih, lako možeš naletjeti na loše knjige s greškama. Nije loše ni to imati na umu.
    Upravo smo danas dobili od Naše Djece "Svijet oko nas - Civilizacije". Tražimo još i njihovu "Mitologiju". Nadam se da nisu pune grešaka. Pročitamo pa javimo.

Inače, još nismo dorasli do mojih dječjih enciklopedija od Svjetlosti: Dječja enciklopedija prirode, D. naučna enc., Ilustrirana dj. enc., Zemlje i ljudi i Umjetnosti svijeta.
    Zapeli na VBZ-ovoj Dječjoj enciklopediji svijeta - stvarno mu se sviđa.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je trenutno najčitanija knjiga Profilova "Enciklopedija mora".

http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...roizvod_id=444

Čitamo je kad god stignemo, čak i umjesto priče prije spavanja.

Ja još uvijek imam svoj prastari "Svijet oko nas" i razmišljam je li prerano pustiti ga u opticaj. :?

Također se pridružujem potrazi za kvalitetnom općom (nespecijaliziranom) enciklopedijom za predškolsku dob i bilježim Tanjine preporuke.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

U Rijeci ne mogu nabaviti kartu svijeta onako veliku za na zid. Na kojoj bi po mogućnosti pisala imena država na hrvatskom.
    Pa ako neko zna gdje se to može u Zagrebu nabaviti?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, baš vam hvala
    Danas sam mislila do dućana, no stigao me posao pa ne mogu nikamo

Imga, 99% sam uvjerena da je među izdanjima Naše djece bila i mitologija. U Mercatoru u Vukovarskoj, u onoj knjižari.

Ako stignem ovih dana tamo, javim ti

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imga, 99% sam uvjerena da je među izdanjima Naše djece bila i mitologija. U Mercatoru u Vukovarskoj, u onoj knjižari.

Ako stignem ovih dana tamo, javim ti
    Super, hvala ti.

Mi smo danas počeli Civilizacije i moram priznati da nije loše iako je od ND.
    Sviđa mi se što skoro svaka ima i poglavlje o tome kako su živjela djeca i što se od njih očekivalo. Greške još nisam primjetila.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: dječje enciklopedije, atlasi i sl.

Anci- moj obožava dinosaure i već duže mu tražim nešto zanimljivo o njima, ali eto nejde me baš . Stoga, gdje si kupila tu knjigu i koliko košta ?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nisam tanja_b, al mislim da su iste.
    Mi imamo gornju (izd. 1997) koja se u originalu zove Kingfisher Child's World Encyclopedia.
    Valjda je ova druga novije izdanje.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

tajchi, nisam našla link na ovu našu knjigu.
    Isto je izdanje Naša djeca, ali je dobra.
    Kupila sam je u Profil megastoreu, košta 97 kuna.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vidim da je odgovor već stigao, ali da, to su iste knjige.
    Mi imamo ovo izdanje s linka superknjižare.
    Od svih dječjih općih enciklopedija, ova mi se jedina činila prikladnom i za malu (čitaj: predškolsku i vrtićku) djecu. Ostale koje sam gledala činile su mi se prikladnije za školarce.
    A ovu Andrej stvarno voli i često je čitamo (ili je čak sam lista, jer je dovoljno malo teksta). I zgodno je što obuhvaća različita područja, pa tako "šaramo" po interesima i lako mogu uočiti što ga taj čas najviše zanima.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tanja, našla sam ovo na netu:

http://www.profil.hr/index.php?cmd=s...oizvod_id=9472

Ima takva i Povijest umjetnosti.

Piše da je enciklopedija za mlade. Nisam je prelistala pa ne znam kakva je.
    Možda bi se svidjelo Andreju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Anči, hvala, već sam ja to gledala u knjižari.
    Enciklopedija mi se čini dobra, ali ipak nije za Andreja, kao ni većina sličnih "glazbenih" enciklopedija koje se bave poviješću glazbe, razdobljima i kompozitorima, a manje glazbenim instrumentima.
    Zasad nam je za glazbu dobro ono što imamo ("Glazbala" iz serije "Upoznajmo svijet", to je prastaro izdanje; i jedna dobra slikovnica s Amazona).

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Karta svijeta? Nitko?? Čak ni ti tanjab?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam za kartu svijeta :/
    Mi imamo samo dječju kartu Hrvatske, ali ta je pretrpana crtežima i sitnim brojkama (meni osobno takva karta je užasno nepregledna, ali koliko sam vidjela, djeci se sviđa - ne samo mojem, nego i drugima). Kupili smo je na Interliberu, tako da ne znam gdje se inače mogu kupiti.
    Mislim da dječju kartu svijeta ima i TL, ali stvarno ne znam kakva je.
    A da nabavite običan školski atlas? Ili mora biti karta za na zid?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj topluvodu prvotno napisa
    Karta svijeta? Nitko?? Čak ni ti tanjab?
    ja sam našla ovu klasičnu "školsku"
    http://www.portal-usluga.hr/shop/kar...or-i-namjestaj

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

aaaa pa to je Kingfisherova enciklopedija - to sam planirala kupiti na Interliberu ali kako sam otišla u zadnji čas i praznoglavo potpuno sam zaboravila. I sad opet za Božić - to je mogao biti super poklon. Nije mi baš jeftina pa ne znam kad ću imati love za nju. (a baš sam si htjela kupiti cipele, na sniženju, šmrc)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

ja sam je sinoć kupila na aukcije.hr za 199kn, baš ima zanimljivih stvari tamo - mislim da ću još ponešto tržiti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

tajchi, nisam našla link na ovu našu knjigu.
    Isto je izdanje Naša djeca, ali je dobra.
    Kupila sam je u Profil megastoreu, košta 97 kuna.

hvala

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Naručila je (kartu svijeta) u VBZ - ogromna, 180 kuna. S toponimima na hrvatskom. Filipa zanimaju samo nazivi, a ne i one dječje sličice koje objašnjavaju stanovništvo, floru i faunu.
    Hvala na savjetima.

Datum pristupanja
    May 2005

Tanja mozes li mi molim te reci o kojoj se dječjoj enciklopediji -svemir točno radi? Jucer sam bila u profilu i par knjizara ali nisam nasla. Je li sa ovog linka mozes reci koja je to enciklopedija

http://ekiosk.tisak.hr/content/view/full/17564/(offset)/40

Datum pristupanja
    Oct 2004

Citiraj Mare5 prvotno napisa
    Je li sa ovog linka mozes reci koja je to enciklopedija

http://ekiosk.tisak.hr/content/view/full/17564/(offset)/40
    Ne, nije nijedna s ovog linka. Enciklopedija o kojoj pišem prodavala se uz Slobodnu Dalmaciju, ali na stranici dotičnih novina više nema tih online-izdanja, tako da ne mogu staviti nikakav link :/
    Uglavnom, mi smo sve četiri enciklopedije (Svemir, Naš planet Zemlja, Sisavci i Život u oceanu) kupili u Profilu - ako ih trenutno i nema, ne znači da se neće pojaviti na policama za koji tjedan

Datum pristupanja
    May 2005

sorry sto gnjavima ali krivi link sam stavila, naime na stranici 4 i 5 iz linka se nalaze enciklopedije na koje ja mislim da su te koje si preporucila.
    hvala

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Samo da izrazim oduševljenje Kingfisherovom enciklopedijom :D , A. je ne ispušta već danima!

Datum pristupanja
    Oct 2004

sorry sto gnjavima ali krivi link sam stavila, naime na stranici 4 i 5 iz linka se nalaze enciklopedije na koje ja mislim da su te koje si preporucila.
    hvala
    Pogledala sam još jednom - ne, to nisu te. Izdanja Slobodne Dalmacije ni nema na e-kiosku, na žalost :/

Datum pristupanja
    May 2005

zvala sam redakciju Slobodne Dalmacije i gosp. mi je rekla da sva njihova izdanja radi tvrtka Begen (www.begen.hr) ali mislim da toga nema niti kod njih. Nego kupnjom Kingfisherove enciklopedije, da li ima svrhe traziti ove druge, mislim da li ona pokriva sve i da li je primjerena za decka od 4 godine. hvala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Nego kupnjom Kingfisherove enciklopedije, da li ima svrhe traziti ove druge, mislim da li ona pokriva sve i da li je primjerena za decka od 4 godine.
    Mislim da jest primjerena, zapravo, većina drugih enciklopedija su namijenjene nešto starijoj djeci, a prednost Kingfisherove je ta što je pristupačnija i mlađima. I za početak vam je ona sasvim dovoljna, a s vremenom ćete vidjeti treba li vam neka detaljnija (mi smo nabavljali ove "svemirske" jer za tu temu postoji pojačan interes).

Datum pristupanja
    May 2005

hvala

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je ovo ista enciklopedija? Naslovnice se razlikuju (a bome i cijena).
    Amazon
    Zena.hr
    Superknjizara

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Je ovo ista enciklopedija? Naslovnice se razlikuju (a bome i cijena).
    Amazon
    Zena.hr
    Superknjizara

uf koja razlika u cijeni...a ova jeftinija ima i 2 stranice vise

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kako se bliži vrijeme darivanja, sn.Nikola, Božić, N.G itd.a moja mala pokazuje sklonosti ka zemljopisu i ljudskoj anatomiji (5,6 godina) a TL više ne postoji a u njemu je bilo onih visećih manjih karti za na zid ili vrata za 20-30 kn o anatomiji, karte svijeta i RH, brojevi slova, strani jezici- neznam gdje da iste nađem-možda Profil-Školska knjiga, ali predpostavljam po višim cijenama?

Malo sam surfala i napokon naša igračku koju smo (sličnu) vidjeli u jednoj igraonici zove se ANATOMIJA ČOVJEKA ali postoji samo mala i ona košta malo manje od 200kn, ja bih veliku ali za nju na netu ne postoji fotka pa neznam koliko je veća- uglavno to je igračka s ljudskim organima http://www.abc-tisak.com.hr/igra%C4%...la-mehano-e218 (ima ih na još par internet prodavaonica ali niti jedna ne sadrži sliku za veliku igračku) znate li gdje to ima kupiti u Zg-u da ne naručujem preko interneta na neviđeno?

Isto tako htjela sam kupiti Globus, ali naišla sam na nešto zanimljivije- globus od puzzli na stalku u Tisku http://tisakmedia.hr/Artikl/Djecji-k...YyLHByXDEwNjM5

Tu u Tisku i Školskoj knjizi naišla sam i na puno zanimljivih Atlasa i knjiga s pokusima...molim vas za savjet koju da kupim?
    http://tisakmedia.hr/Kategorija/Djec...tml?q=cGdcMjM3
    http://www.skolskaknjiga.hr/hrv/page...ull&act=browse

http://www.skolskaknjiga.hr/hrv/page...51447&act=more

http://www.skolskaknjiga.hr/hrv/page...ull&act=browse

jedna zanimljiva stranica za manje klince http://www.playskool-croatia.com/hr_...e-play-skills/

Hvala

Znači neka zanimljiva statua s anatomijom ljuskoga tijela I organima (znam da ima ona igra operacije i razne eciklopedije anatomije za klince)

Obvezno mi treba karta svijeta za na zid (li ne školska te koštaju po 500 kn), reljefna ili ne svejedno

Globus

Preporuka za enciklopedije, atlase itd. sve dolazi u obzir

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Karte sam danas vidjela na Interliberu, cijena oko 35 kuna. Veličina onih koje se drže na pisaćem stolu.
    Taj štand je držao i plakate sa slovima i tome slično.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kupila danas Kingfishera za 90 kuna jer ima malo oštećene meke korice. jeee!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam za kartu svijeta :/
    Mi imamo samo dječju kartu Hrvatske, ali ta je pretrpana crtežima i sitnim brojkama (meni osobno takva karta je užasno nepregledna, ali koliko sam vidjela, djeci se sviđa - ne samo mojem, nego i drugima). Kupili smo je na Interliberu, tako da ne znam gdje se inače mogu kupiti.
    Mislim da dječju kartu svijeta ima i TL, ali stvarno ne znam kakva je.
    A da nabavite običan školski atlas? Ili mora biti karta za na zid?
    Mi imamo i kartu svijeta i kartu Hrvatske takvu istu (neko prigodno izdanje Večernjeg lista, moglo se kupiti na Interliberu i na kioscima - mi kupili na štandu s remitendom u Zapruđu za 5 kn). Imali smo i kartu Europe, ali ta nikad nije ugledala svjetlo dana. Slažem se s tanjom_b da je krajnje nepregledna. Evo ovakva je: http://3mame.com/igraonica/trazenje-karte-svijeta/

Umjesto karte svijeta bolji je globus, a kartu možeš dati isprintati na formatu koji ti odgovara, pa sama staviti letvice.

Još ideja: stavi djetetu seterru na računalo pa igrajte. To je besplatan edukativni software. Evo tu se može skinuti: http://www.seterra.net/

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Odlične cijene se mogu naći u outlet-knjižari, npr:
    http://www.rasprodaja-knjiga.hr/hit-...knjiga-znanja/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku

Još ideja: stavi djetetu seterru na računalo pa igrajte. To je besplatan edukativni software. Evo tu se može skinuti: http://www.seterra.net/
    Još jedna preporuka za seterru, odličan program!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Odlične cijene se mogu naći u outlet-knjižari, npr:
    http://www.rasprodaja-knjiga.hr/hit-...knjiga-znanja/
    Baš tu linkanu enciklopediju imamo i odlična je!!!
    Evo pola sata već pregledavam knjige s linka, baš ima povoljnih, zanimaju me ove enciklopedije izdavača "Mosta" što su na akciji, kakve su?

Mi smo baš prošli tjedan kupili zemljopisnu kartu svijeta, plastificirana, s jedne strane nazivi (hrvatski) s druge je slijepa, dimenzije oko 60x50 cm. Koštala je 20 kn.
    Enciklopedija imamo more, no sve ovisi o interesu djeteta. Naš je imao fazu ljudskog tijela pa smo onda kupovali s tom tematikom, pa svemir, kukci (to ga zanima konstantno maltene od rođenja do sada, kupili smo prekrasne Larousse enciklopedije, one što imaju razne dodatke, prozorčiće...)
    Imamo i enciklopedije Vinnie the Pooh ali njih je nekako preskočio iako meni imaju jako lijepe fotografije. Sada smo uglavnom na atlasima. Ponekad ih zanima nešto najbanalnije - ja kupila bezveze na kiosku onu knjigu Ribe, rakovi i školjke Jadrana, ma ništa posebno, nisu ni lijepe fotografije, a on ju jedno vrijeme nije ispuštao iz ruku.

Enciklopedija koju bih svakako preporučila je ova: http://www.superknjizara.hr/index.ph...jiga=100033135 - Dječji atlas prirode, imam ju kod kuće a kupila sam i jednu za školu. Nije neki moderni raskoš ali je iznimno korisna, tu je biljni i životinjski svijet Hrvatske podijeljen prema životnim zajednicama - jako velika pomoć za djecu od 1. do 4. razreda, ja ga jako često koristim u nastavi.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

LIMA, gdje ste kupili tu zemljopisnu kartu svijeta?

Hvala !

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    LIMA, gdje ste kupili tu zemljopisnu kartu svijeta?

Hvala !
    Na nekom kiosku u trgovačkom centru, a vidjela sam ih i u knjižari (Svijeta knjige ili Mozaik), tamo košta 23 kn. Izdavač je Trsat Polo.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nadam se da ih i kod nas ima (Zagreb)!

Hvala još jednom !

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dajte molim vas neku preporuku enciklopedije za 4-godišnjaka,,jako naprednog-čita i piše...pročitali smo ih dosta iz knjižnice ali htjela bi u neku kupiti da ima uvijek kad poželi...

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa evo, meni je baš dobra ova što je gore spomenuta: http://www.rasprodaja-knjiga.hr/hit-...knjiga-znanja/ još ako ju možeš kupiti po ovoj cijeni to je pun pogodak!!! Inače knjiga je tvrdi uvez, stranice su od kvalitetnog papira, ima 480 stranica, stvarno ima svašta, od povijesti, geografije, prirode, životinja, tehnologije... meni je baš dobro odmjereno, znači nije baš preopširno i nerazumljivo za djecu, a opet nije preštura kao npr. Winnie the Pooh enciklopedije. Imamo mi i te Winnie ali ovo je nekoliko klasa iznad što se tiče količine informacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •