Drage,
s obzirom da nisam našla puno podataka o ovoj dijagnozi, a s njom sam se suočila tek prije tjedan dana nemojte mi zamjeriti ako je već slučajno netko o tome pisao.
Naime još kao djevojci mi je dijagnosticirana sekundarna amenoreja tako da sam bila svjesna činjenice da vjerojatno neću prirodnim putem ostati trudna, no liječnik je uvijek govorio kako ima sve više novih metoda i da se ne moram brinuti.
Nažalost sada nekih 10 godina kasnije kad sam konačno otvoreno pitala kako dalje i izrazila želju da ozbiljno počnem s pretragama, dobila sam odgovor da je Prag i donacija jajne stanice moje jedino rješenje :? !!
Na dnu stranice liječničkog nalaza našla sam dijagnozu POF i zahvaljujući netu otkrila da se radi o slučaju kada funkcija jajnika otkaže prije 40godine što rezultira prestankom menstruacije, nastupom simptoma menopauze, prestankom proizvodnje jajnih stanica i nažalost neplodnošću.
Nekako sam se nadala da bi se ipak prvo mogla provesti biopsija ili laparoskopija da vidim ima li možda ipak još živih jajnih stanica ali kad sam malo pročitala po forumu vaše vrijednosti hormona vidjela sam da imam jako male šanse ako uopće. Vrijednosti mojih hormona su sve jako visoke primjerice FSH je iznosio ponekad 37, 54, 67, pa čak i 98, a čula sam da se stimuliraju samo žene do 15 ili kod tolerantnijih doktora do 20!
Ne mogu opisati kako sam se osjećala. Sve moje nade u jednom trenu su se urušile jer nisam bila svjesna da je situacija tako ozbiljna i da to moram saznati nakon 15 godina terapije kod istog ginekologa nakon što sam u rukama držala cjenik senatorija Pronatal!!
Osim toga čudno mi je što me nitko nije pitao za supruga. Njihove pretrage nisu komplicirane. Iako se čini da je sve u redu, što ako i on naiđe na neke probleme (onda mi donacija jajne stanice i sjemena postaje bespredmetna - radije ću se odlučiti za posvojenje)
Da li netko od vas ima sličnu dijagnozu ili mi možete pomoći sa savjetima jer jedina tema pod koju sada spadam je PRAG!!